šiem vel vajadzētu ačteles atvērt, ka viņu valdība veljoprojām dara to pašu, ko darīja ar mums. tagad gan nedaudz savādāk, uz civilām valstīm sūta mellos, ne savējos. daudz neatšķiras no sovjetu okupācijas.
30 gadus viņiem vel pieļāvām te uzvesties kā savos kolhozos, diezgan liels adaptācijas laiks bija iedots. 30 gadu laikā varēja saražot savas vates un braukt atpakaļ uz laimes zemi, kur viņu vates uzturētu viņus. ne tā?
Vācijā šiem tāda problēma ar viņiem arī ir? Štatos?
Starpcitu ja jau tev interesē attālināts darbs, kā reiz var aizsūt emailu tiem pašiem ic-resources, viņiem jau vakances visulaiku pa visu Eiropu, varbūt ir arī kautkas attālināts un kautko piedāvā.
Kautvai šis https://ic-resources.com/en/job/build-engineer-2. 100k+ gadā. Vērts apjautāties.
Raksta "attālināti", bet nu cik attālināti, tas jau tad viņien jājautā.
Droši vien ka atkarīgs no katra uzņēmuma politikas.
Ir jau bezgala daudz uzņēmumu, kas atver 'offisus' Latvija (un citur) tieši ar tādu domu - ietaupīt, attiecīgi arī pielāgo algu vietējām, vai arī ir kautkādi starpnieki vienkārši nopelna uz atšķirību. Visi weblapu kantori, tipiskās biznesa applikācijas utt.
Tie kas speciāli nemeklē darbiniekus no 'lētākām' lokācijām, nu tur es neredzu nekādu īpašo iemeslu kapēc kādam maksāt mazāk, jo reāli jau netšķiras no tā ka kāds pieņemsim strādā no Anglijas otra gala, kur pat lielāks un ilgāks čakars atbraukt uz offisu, ja vajag, vai teiksim Francijas.
Par katru uzņēmumu protams nezinu, bet nu teiksim kādā, kurš sākas ar nosaukumu B****, algas bij tādas pašas kā visiem citiem. Tipiskam programmētājam ar jēdzīgu pieredzi, kas neko īpaši vairāk kā citi nedara - 60 - 80K (mārciņās) brutto ir plus/mīnus standarts. Ja mazliet vadošāka loma vai jau tech-lead līmenī, nu tad 80 - 100k ar būs apmēram. Londonā un citās 'dārgākās' pilsētās vai pelnošākās industrijās jau arī vairāk.
Nu te var redzēt cik viduvēji maksā aģentūru darbi, reāli var pieskaitīt vēl kādus 10 - 15% pa virsu.
https://ic-resources.com/en/salary-guides
Nav ne jausmas, es par algām maz zinu. Es kā reiz gribēju tev vaicāt, cik saņem tie, kas no Latvijas (vai citurienes) strādā attālināti kādā ārzemju (t.i., ne Latvijas) uzņēmumā.