-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 5 biedri, 0 Anonīmi, 89 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- INTRASERVERNET
- Mieris
- @rmands
- kaads
- Johny_JK
-
Biedru statistika
26780
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
droopeks
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Tev kā "vēsturniekam" speciāli: (Tas gan neattiecās uz Baltijas valstīm, par pārējām neesmu interesējies).
-
Cerams, ka zina, kas bija Ulmanis vai ģenerālis Balodis. Hi, hi! Droši vien pat nezina, ka katru rudeni skolnieki, studenti un rūpnīcu strādnieki tika sūtīt uz kolhoziem uz gandrīz mēnesi ražu vākt. Studentus pa vasaru sūtīja uz celtnieku vienībām mājas celt. Ja vajag avotus, tad lūdzu es. Esmu cēlies no kolhozniekiem, esmu strādājis rūpnīcā kopā ar biedriem no visas plašās lielzemes. Nebija ienācis prātā katram prasīt, vai no kolhoza. Nezināju, ka nāksies dod atskaiti. To ka pēc kara iebraukušajiem kolhozniekiem nebija pases, man stāstīja mamma. Manos laikos jau visiem bija. Esmu braucis uz kolhoziem no mācību iestādēm, esmu bijis celtnieku vienībā.
-
Nav interesanti - tad nevar glupības rakstīt un apšaubīt vispārzināmus faktus, prasot avotus...
-
Priekš kam? Varu pilnīgi iztikt bez tās ziemas žļurgas un sāls 😂
-
Tik vārgs, ka nevar aukstumiņu paciest?
-
Uz salas ir interesanti, bet arī ļoti bīstami. Krievijas žurnālists Kiseļevs stāstīja par kodoltorpēdu "Poseidons", kas ar 70 metru augstu radioaktīvā ūdens vilni noslīcinās salu uz laiku laikiem.
-
Cik atceros, tad esi samērā jauns vīrietis. Ceru, ka vismaz neatkarīgās Latvijas vēsturi zini. Ja interesē kaut kas vairāk par Latvijas vēsturi, tad jāinteresējas pašam. Kas attiecās uz lielās kaimiņvalsts vēsturi, tad visi arhīvi ir noslepenoti. Man ir interesanti mēgināt uzzināt kādu patiesību, jo skolā mācīja visādus mītus, un arī tagad lielais kaimiņs turpina tos uzspiest. Par tiem mītiem daudziem tagad jāmaksā ar asinīm. Ceru, ka mums tas liktenis nepiemeklēs. Pie mums daudzi desmiti tūkstoši cittautiešu joprojām uzskata, ka mums ir atnesusi kultūru, kaut gan reāli tā bija bezkultūra, kuru vēl joprojām ikdienā baudām. Iesaku aprunāties ar kādu vecu cilvēku, kuru mājā kara laika dzīvoja vācu okupanti un pēc tam "atbrīvotāji".
-
Tagad uz salas kaut kur arī sniedziņš uzpūsts.
-
Pa vasaru jau var dzīvot, nav slikti, bet pa ziemu, nu i nafig. Te mazliet siltāk.
-
Tu ar tākā joks, kapēc, kapēc? Tapēc ka uz salas interesantāk.
-
Aizbēdzis uz salu uz visu gatavu un tagad baigi lielīgs. Kāpēc nepaliki Latvijā brīvu un progresīvu sabiedrību veidot? 😁
-
-
Cilvēku no kolhoza var izdzīt, bet kolhozu no cilvēka nekādi...
-
Ja godīgi, tad cik var malt tos kolhozus? cik jaqu pagājis? 25 gadi, vēl nevar pārdzīvot? Un cik vēl gadus mals? Vēl 25, kamēr pēdējie kolhoznieki izmirs?
-
-
Protams, tikai daudz mazāk, kā pilsētās. Bija arī pēc kara palikušie, manā bērnībā, kolhozā kur radi dzīvoja, bija pāris traktoristi, kuri tā arī latviski nerunāja, bet bērnus sūtīja uz 30 km attālo pilsētu, kur bija krievu skola. Arī kolhoza priekšsēdis, puslatvietis atbrauca no Krievijas. Čukča nav lasītājs, bet rakstnieks 😁. Taču skaidri uzrakstīts, ka izsūtījumu apgabalā. Bet nemaz nevajag tos laikus, 90-to sākumā, kad šķita ka arī pie lielā kaimiņā sāksies citāda dzīve un pāris latvieši Pleskavas apgabalā veidoja savas saimniecības, ātri tur tika "noēsti". Tā kā puisīt, pamācies vēsturi ne no krievu laiku (un arī tagadējām grāmatām, kur ne visu raksta).
-
-
Ja viena reize bija centrā (Miera ielas rajonā), tad otra bija pie Stradiņa slimnīcas Āgenskalnā (es ne tuvumā tai vietai strādāju, ne dzīvoju), so "Var jau melot, bet nevajag gudri stāstīt." Es jau baigi nepārdzīvoju, bet kā negatīva pieredze atmiņā palika. Nokomentēju tikai tāpēc, ka pats izcēli: Neņem ļaunā, bet ja negatīva pieredze ar Tevi ir vairākiem, tad varbūt šis nebūs "visi idioti" gadījums. Atvainojos autoram par off-topicu!
-
Par kuru periodu ir runa? Vai tas notika Latvijā? Kāds ir šīs informācijas avots? Baigi izklausās pēc tiršanas.
-
Nejēdzīgākais ir ar jaunajiem projektiem aizkakātie pagalmi. Ar tiem neaizkakātie Purvciema piecstāveņu sešstūru pagalmi ar kokiem man šķiet tīri jauki. Koki, zālīte. Pretējās mājas kaimiņi pietiekami tālu, lai viņi tev un tu viņiem neskatītos dzīvoklī. Iekšpagalmu ielas un celiņi gan daudzviet sen nav atjaunoti, tas slikti. Par kuru periodu ir runa? Un vai tad Latvijā imigrēja arī kolhozu, ne tikai pilsētu rūpnīcu strādnieki? Nebiju dzirdējis.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.6k
-
Kopā ierakstu1.5m
-