Nu tad sanāk vēl lētāk
Jā, bet tavs M4 vairs nav aktuāls, tad būtu jāsalīdzina ar iepriekšējām Dell paaudzēm.
Tagad var salīdzināt tikai ar to ko var nopirkt, attiecīgi M5 sēriju.
Paskaties cik tam Dell CPU papagiļi un cik M5 Pro. Bet tas tikai pus stāsts, ikdienā kautko komilējot tas M ir 2x ātrāks. Nemaz nrunājot par single-core operācijām.
Īsumā ja saliek jēdzīgu aparātu 3 - 4k segmentā, tad visi premium Inteļa varianti būs pa 500 - 1000 dārgāki un lēnāki.
Labrit, nesen vel runajam saja foruma M4 Max 36Gb URAM 1tb nvme. Protams tagad ir jau M5x... Tikko saliku Dell Pro Max 14. Izmaksu zina sanaca GBP3102.
nu MBP 14 pa 3200 sanāk ar M5 Pro, 48RAM, 2TB SDD. Šodien kā reiz man vajadzētu tādu saņemt.
Kā teicu Dells/Leneoveo ar līdzīgiem parametriem būs virs 4k un būs jūtami lēnāks.
Es gan vakar pamanīju, ka bolts palielinājis bezmaksas rezervāciju no 15min uz 25min. Laikam pirmais ieviestais "bonuss" pēc "driving score" ieviešanas?
Baldonē gan bolta joprojām nav, Ķekavā "atļautās zonas" arī samazinātas… Dikti pietrūkst. Aizgāja 1. oktobrī, pamatojot to ar "ziema tuvojas", bet ziema sen jau galā, bet atgriezušies kā nav, tā nav. Vasarā jau vairs nevajadzēs…
Snapdragonas jau tieši tā pati problēma salidzinot ar Āboliem. Lai snāktu kautkas labs, tad kā minimums 3 atsevišķam komponentēm/kompānijām jābūt veiksmīgā izpildījumā - CPU, laptopa.PC ražotājam un OS. Protams realitātē tur vairāk kā 3 puses iesaistītas.
Nu, tagad gan mazo laptopu tirgū ir arī šņabdragons, kad taisīja mb neo testus, atstāja ļoti labu iespaidu tiekši veiktspējas/cenas/baterijas patēriņa balansa ziņā.
MacOS jau arī ir diezgan 'agressīvs' RAM kompresēšanā. Tiklīdz sāk palielināties izmantotā RAM apjoms, tā viņi uzreiz kompresē un ja vajag swapo ārā uz SSD. Tākā tam viņiem ir speciāli bloki iekš CPU, tad tas notiek ļoti ātri.
Tākā Ābols kontrolē abus CPU/OS, tad viņi to procesu ir super optimizējuši.
Tapēc arī Maks ar 16/24 GB RAM iet jūtami raitāk kā Intels ar 32GB.
Labi var redzēt kompilējot lielus C++ projektus, kas izmanto ļooti daudz RAM. Man Intel Thinkpads ar 48GB bieži vien krešo dēļ tā ka izbeidzas RAM. Pat bāzes Macbook Air m4 ar 24GB tiek ar to galā bez problēmām un bezmaizvai 2x ātrāk kā 'labākais' Intel laptopu CPU.
Lētāki un krietni jaudīgāki kā Dell/Lenovo piedāvājumi
Paskaties cik maksā Thinkpad P1 ar 'labāko' Inteli, vai Dell pro max 14/16 premium ar 'labāko' speceni.
Tad apskaties cik maksā Maks ar krietni labāku CPU un 4x ātrāku RAM un 2x ātrāku SSD.
Mja? Kur es par 600 eur varu nopirkt stacionāro datoru, ar kuru var palaist lightroom eksportu un fonā skatīties youtube uz hd bez raustīšanās?
Nekad nav patikuši mac, joprojām nepatīk macos, ipados un ienīstu ios - bet dzelžu spēku noliegt nevaru un jau pusotru gadu privātām vajadzībām lietoju mac un divus gadus - ipad. PC ir bijis vajadzīgs dažas reizes, datu atjaunošanai no ārējiem nesējiem.
Lai nu cik patiktu Linux, bet bubuntu bazetu distributivu es valsts iestade neizveletos. Man tas distributivs kretine vienkarsi it visa.
Tad es labak izvelos ALT Linux, Astra Linux, doh.