-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Biedru statistika
26689
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
droopeks
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nav nedz mazākās nojausmas. Jāprasa Andrim vai Jurkam, tiem saprašanas par notiekošo nav ne kādas, bet viedoklis ir un visu zina
-
Tas nepalīdzētu, jo AI dotajiem piemēriem jāpalabo arī importi, priekš tam ir PyCharm python redaktors. Tas māk salabot importus. Pēc vairākiem jautājumiem, kur es pažēlojos, ka redzu pliku baltu lapu. Viņš beidzot iedeva šķību, greizu, bet strādājošu piemēru, kas varētu būt labs starts. Kreisajā augšējā stūrī ir daļa no tabulas, ko knapi var redzēt un nez kāpēc 250 lapas: Kaut kā jāmēģina komunicēt ar to MS Copilot. Ja nu kāds biedrs grib vai var palīdzēt, tad lūk ir strādājošs kods: # IMPORTS import sys from PySide6.QtWidgets import QApplication, QTableView, QVBoxLayout, QWidget, QPushButton from PySide6.QtPrintSupport import QPrinter, QPrintPreviewDialog from PySide6.QtGui import QPainter, QStandardItemModel, QStandardItem from PySide6.QtCore import Qt, QRect, QPoint # MAIN CLASS class TableViewWidget(QWidget): def __init__(self): super().__init__() self.table = QTableView() self.model = QStandardItemModel(100, 10) # Example: 100 rows, 10 columns self.table.setModel(self.model) self.populate_data() # Button to show print preview of the table self.preview_button = QPushButton("Print Preview") self.preview_button.clicked.connect(self.onPrintPreviewButtonClick) layout = QVBoxLayout() layout.addWidget(self.table) layout.addWidget(self.preview_button) self.setLayout(layout) def populate_data(self): for row in range(100): # Populate with more rows for column in range(10): # Populate with more columns item = QStandardItem(f'Item {row + 1}, {column + 1}') self.model.setItem(row, column, item) # PRINTING def print_preview(self, printer): painter = QPainter(printer) painter.setRenderHint(QPainter.Antialiasing) page_rect = printer.pageRect(QPrinter.Unit.Point) # Use QPrinter.Unit.Point for pageRect # Set up the scaling scale_x = page_rect.width() / self.table.width() scale_y = page_rect.height() / self.table.height() scale_factor = min(scale_x, scale_y) painter.scale(scale_factor, scale_factor) # Calculate total height and rows per page total_rows_height = sum(self.table.rowHeight(row) for row in range(self.model.rowCount())) rows_per_page = int(page_rect.height() / (self.table.rowHeight(0) * scale_factor)) # Calculate number of pages required total_pages = (total_rows_height + rows_per_page - 1) // rows_per_page for page in range(total_pages): if page > 0: printer.newPage() self.print_page(painter, page, rows_per_page) painter.end() def print_page(self, painter, page, rows_per_page): start_row = page * rows_per_page end_row = min(start_row + rows_per_page, self.model.rowCount()) # Ensure only the required rows are visible for row in range(self.model.rowCount()): self.table.setRowHidden(row, row < start_row or row >= end_row) # Render the visible part of the table self.table.render(painter, QPoint(0, 0), QRect(), QWidget.RenderFlag.DrawChildren) # Restore visibility of all rows after rendering for row in range(self.model.rowCount()): self.table.setRowHidden(row, False) def onPrintPreviewButtonClick(self): printer = QPrinter(QPrinter.HighResolution) preview_dialog = QPrintPreviewDialog(printer, self) preview_dialog.paintRequested.connect(self.print_preview) preview_dialog.resize(900, 600) preview_dialog.exec() # PRINTING END if __name__ == '__main__': app = QApplication(sys.argv) widget = TableViewWidget() widget.show() sys.exit(app.exec())
-
-
Nu blin no tava jautājuma apraksta var saprast ka tev vajag piemēru kā uztaisīt pagination iekš QTableView Nav man PySide pieinstalēts, bet piemērs ko iedod uz jautājumu Could you give me an example that demonstrates how to print a QTableView including all data, not just the visible portion. Iedod diezgan sakarīgu kodu.
-
Apnikušais piemērs ir aptuveni šāds (vai pat sliktāks, jo nav Zoom pa visu lapu un atstarpes no lapas malām): # IMPORTS import sys from PySide6.QtWidgets import QApplication, QTableView, QVBoxLayout, QWidget, QPushButton from PySide6.QtPrintSupport import QPrinter, QPrintDialog, QPrintPreviewDialog from PySide6.QtGui import QPainter, QStandardItemModel, QStandardItem from PySide6.QtCore import Qt, QRect, QPoint # MAIN CLASS class TableViewWidget(QWidget): def __init__(self): super().__init__() self.table3 = QTableView() self.model = QStandardItemModel(10, 3) # Example: 10 rows, 3 columns self.table3.setModel(self.model) self.populate_data() # Button to show print preview of the table self.preview_button = QPushButton("Print Preview") self.preview_button.clicked.connect(self.onPrintPreviewButtonClick) layout = QVBoxLayout() layout.addWidget(self.table3) layout.addWidget(self.preview_button) self.setLayout(layout) def populate_data(self): for row in range(10): for column in range(3): item = QStandardItem(f'Item {row}, {column}') self.model.setItem(row, column, item) # PRINTING def print_preview(self, printer): painter = QPainter(printer) rect = painter.viewport() size = self.table3.size() size.scale(rect.size(), Qt.KeepAspectRatio) # Plusi un mīnusi mani - tās ir atstarpes no lapas malām (HIGH-Zen) painter.setViewport(rect.x()+120*2, rect.y()+120*2, size.width()-240*2, size.height()-240*2) painter.setWindow(self.table3.rect()) self.table3.render(painter, QPoint(), QRect(), QWidget.RenderFlag.DrawChildren) painter.end() def onPrintPreviewButtonClick(self): printer = QPrinter(QPrinter.HighResolution) preview_dialog = QPrintPreviewDialog(printer, self) preview_dialog.paintRequested.connect(self.print_preview) preview_dialog.exec() # PRINTING END if __name__ == '__main__': app = QApplication(sys.argv) widget = TableViewWidget() widget.show() sys.exit(app.exec())
-
-
Izprintēt QTableView uz vairākām lapām. Nevis tikai redzamo daļu uz vienas lapas. Šībrīža prototipa aktuālā versija māk darīt šādi:
-
Nu tad jādefinē, kas ir svarīgāk - rakstīt kodu vai būt spējīgam pietietot pieejamos instrumentus effektīvi? Galu galā kā darbadevējam jau nav starpības vai tu pats rakstiji to kodu vai AI, galvenais jau vai tas atrisināja problēmu. Tas ir viss jautājums? tur jau arī programmētājam nav skaidrs ko tu jautā.
-
Man liekas, ka man nekāds AI nepalīdzēs, izmēģināju vairākus Free AI variantus un šie dod vienu un to pašu piemēru, kuru es jau zinu (un izmantoju tā uzlabotu versiju) - izprintē tikai vienu lapu ar QTableView redzamajām rindām. Jautājums ir: Ja arī maksas versija dos to pašu piemēru, tad tiktu veltīgi zaudēti 10 amerikāņu papīrīši. Vajadzēs laikam pašam iedziļināties tēmā un beidzot uztaisīt.
-
Interesanti a kā tagad atlasīt cilvēkus ? Kā uzzināt kurš ir nazis un kurš māk labi lietot ChatGPT?
-
varat nemekleet, jau norezerveeju intereses pec janotestee, ja dt770 kuras man tiri labi patik seit skaitoties nebaudami mesli derigi tikai specifiskam pielietojumam studija, tad hd6xx peec vinjaam vispar jaabuut ka kosmosam
-
Nu kādam jau vajadzēs pateikt AI ko rakstīt, plus/mīnus. Bet nu jā, kapēc nelikvidēt programmētājus ja var? Pirmais kas to veiksmīgi ieviesīs nopelnīs labu piķi. Vai paši programmētāji, kur iemācīsies effektīvi pielietot iespējas, ko dod AI, būs produktīvāki, attiecīgi labāk apmaksāti un konkurētspējīgāki.
-
vajag iet vel talak un nolikvidet programetajus, lai kodu raksta AI uznemuma finansu raditaji uzlabosies ieverojami
-
Es nebraucu uz krieviju(lai no malas paskatītos). Un neklausos arī vairs (jau krietni ilgi) visus eksperdus (arī tādus kā Tu), kuri jau gandrīz 3 gadus sprediķo, ka nu tūlīt, tūlīt šiem gals klāt. Aha, un sevišķi krievu parasto interesē rietumu šmiga (ko laikam Tu viņiem ved) 😉. Tā kā, paldies, par redzējumu, bet savas fantāzijas, ko es klausos un ko skatos, vari apcerēt sava vilcēja spaļņikā.
-
Paldies par viedokli un rekomendāciju. Es nezinu vai gluži visi pieminētie mīnusi šobrīd ir gluži manā prioritāšu augšgalā, bet noteikti būs jāpaplašina redzesloku austiņu virzienā. Ceru, ka pārāk neizvirzīju no sliedēm pavedienu ar ne-tēmas diskusiju.
-
Common, 10 naudiņas par tūli, kas uzlabo produktivitāti? Saprastu 100 naudiņas mēnesī. Vēl man patīk ka AI var uzģenerēt diezgan smukas un akurātas diagrammas, ja piemēram skatos uz lielāku koda blāķi un gribi saprast, kas pēc būtības tur notiek. Piemēram ja paprasu kā esošais ROM bootloaders strādā recoverī modē. Tālāk jau varu sākt jautāt dziļāk sīkumos.
-
Es pārsvarā izmantoju MS Copilot. Gan tarkšķēšanai, gan kodam. Cik nu man tā koda ir - šobrīd aktuālais hobijveida in-house OLAP datubāzes (Palo OLAP, Jedox AG) klienta programmu prototipi (kādreiz veiksmīgi griezās darbā). Object Pascal un Python. Nav vēlēšanās maksāt 10 zaļās naudiņas par to pašu GitHub Copilot.
-
Nu jā, viens liels pluss ir arī ka kad kāds uztaisa MR, tad dabon atbildi uzreiz, nevis kad kādam citam ir laiks, kas var būt pēc studnas, dienas vai nedēļas. Savādāk koda autors uztaisa MR, sāk darīt ko citu, bet pēc 3 dienām sāk nāk iekšā commenti par sīkumiem. Pa to laiku autors jau ir sen sācis darīt ko citu un pārslēgšanās atpakaļ uz iepriekšējo problēmu (kontekstu) atkal aizņem laiku, iespējams ka nemaz vairs nav dzelži pieejami uz kā izmaiņas izmēģināt.
-
Mēs darbā izmantojam AI priekš 'code review' un diezgan veiksmīgi. Pirms kods/MR nonāk līdz cilvēkiem apskatei, viņam jāiziet cauri AI review. Izķer visus sīkos bugus, koda stila neievērošanu, neefektīvu kodu utt. Bez tā tika bezjēdzīgi tērēts visu laiks, norādot un labojot, ka kāda funkcija var būt constexpr vai kodods aizbīdīts kādā atvevišķā klasē utt. Bet savādāk ietaupa būtiski visu laiku, jo reizēm viens MR var pavadīt nedēļam ilgi review stadijā kasoties par sīkumiem. Nu vismaz man noteikti ietaupa laiku, ja pirmstam dienā pagāja bezmazvai 2 - 3 stundas pētot citu kodu, bez konteksta, tad tagad lielāko daļu darba izdara AI. AI papildus trennēts uz pašu koda bāzes.
-
Nevis Tavs pieņēmums, bet gan atreferējums no mēdiju izlasītā. Un kamēr Tu lasi visu to hujņu un tad centies te gudri izlikties par nez kādu ekspertu, tad realitāte ir tāda, ka krievzemē veikalos cenas palielinās jaudīgā ātrumā, rublim vērtība krīt (vasarā rublis versus euro bija 94:1, tagad (ok, nedēļas 2 atpakaļ) 104:1), maksas ceļi pēkšņi kļuvuši vel dārgāki. Lieki piebilst, ka šmiga, ko ved iekšā nīstie rietumi, arī krievam palikusi vel dārgāka. Un kronis visam ir, ka pat veikalā pārdevējas nekaunējas vairs ieturēt savu “daļu”, kad tiek atdots atlikums, jo fiziski naudas jau vairs nav pie viņu straujās inflācijas. Tiesa degviela gan ir palikusi teju nemainīgā cenā, ar gāzi nodrošina visu rietumu pusi un māju kompleksus/rajonus un ceļus bliež kā sēnes pēc lietus, lēni, bet ar vērienu viss top. Tas tā, skats no malas un reālās krievu pasaules nevis interneta puses.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.5k
-
Kopā ierakstu1.5m
-