Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   18 biedri, 0 Anonīmi, 385 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• osscar
    • AndrisBB
    • Kazarms
    • hehe
    • ribons
    • 138
    • dainis61
    • Gestapo
    • raiviic
    • binary
    • Zin...
    • DeKrumba
    • Corpsegrinder
    • Insekc
    • kava
    • Athlons
    • jacobs
    • Dils
  • Biedru statistika

27439
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• AndrisBB
      Nemaz jau nav tik izdevīgi uz salas iet nekustamajā īpašumā, ja to nedara profesionāli. Nodokļi ir diezgan lieli, nepieciešamais darbs un ar to saistītie riski, birokrātija, lai vispār kautko varētu izīrēt utt.   Plus reāli lai kautko nopirktu un izīrētu, tad automātiski vajag nu vismaz 300k ko ieguldīt, reāli visdrīzāk 500k plus. Ja vien nepērk krītā un neizīrē, aka. 'buy to let'
    • hehe
      Pilnīgi piekrītu, tas ir labāk. Un kāda ir šī brīža reālā bilance par šo stāstot "kā ir labāk" jau cik? 30, 35 gadus?  P.S. Rakvere tak nav Latvijā. Tas dēļ zīmola Rīgas miesnieks?
    • Zin...
      Nē, es saku realitāti  Latvijā NEKAD nekonkurēs ar poļu desu. Tad labāk ir būvēt dronus, skaidas saplākšņus, inovatīvus materiālus, IT un pirkt to desu no kurienes ir lētāk. Ja kas, Latvijā var nopirkt labu desu, tik jautājums cik no jums kaut izvēlas Rakveres cīsiņus (kaa nav labi,bet ir ciešami) pāri kādai akcijas šņagai.      Zini, kad pieņēmu darbā cilvēkus UK, es pāris tādus izvilku aiz ausīm, tiešām varbūt 3 no 50, bet izvilku. Un viņi katru gadu ienesa pēc tam budžetam klāt vismaz £10000 gadā nevis pabalstos prasīja £10000 gadā.  Un nekādā tur konvencija, bet gan neatlaidīgi šiem skalojot smadzenes.   Tie paši, kas ražo un pārdod nav kaut kādi Rembo ar MAGA kreklu un sūrām sejām. Visticamāk universitātē izskatīsies ļoti "iekļaujoši un empātiski". Es gan nezinu vai universitātē tās klasiskā izpratnē ārpus PSRS esi maz gājis.
    • AndrisBB
      Būtu jau labi ja tā būtu. Ģeogrāfiski ir visai atrauta no Eiropas kodola/centra. Nekad nesanāks iekļauties visā ražosanas ķēdē kas iet no Milānas uz Liverpūli.   Jā, preces var kustināt brīvi, bet tam jābūt arī izmaksu ziņā effekīvi. Ja jāiekļaujas kautkādā 'supply chain', tad neviens nevedīs komponentes no/uz LV, tas vienkārši nav racionāli un izdevīgi, ja vien nav teiksim kautkāds tur darbaspēks 10x lētāks.   Ne velti galvenā/lielākā Eiropas ekonomiskā aktivitāte noteik ap šauru koridoru. Jo tālāk no tā koridora, jo mazāka aktivitāte. https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Banana   Jenkurš uzņēmums, kas atveras tur, būst automātiski būtiski konkurētspējigs, tīri dēļ tā ka tuvāk 'piegādes ķēdēm'.   
    • Gestapo
      Gads 34%, bet nu tas ir ļoti labs gads. Piemēram, 2022 nemaz tik jautrs nebija. Un man nav plāns indeksus pārspēt, daru to tikai tāpēc, ka interesanti, būtu man naudas simtos tūkstošos, arī gan jau sēdētu garlaicīgos fondos.  Tev vispār nesanāk izdevīgāk nekustamajā mantā uz salas ielikt piķi, atdeve gan jau līdzīga lielajās pilsētās.
    • hehe
      Mēs esam viena no lielākajām, ES nav muitas robežu un ir brīva preču kustība.
    • AndrisBB
      Jau tagad pa lielam vismaz man paziņu lokā atvases pārsvarā dodas studēt uz Nīderlandi un citur.
    • Athlons
      Un trešie parazīti var bezgalīgi cepties par to visu Bootā... 
    • AndrisBB
      Kāda tev tur izglītības sistēma? Jo mazāk cilvēku paliek, jo neuzturamākas paliek universitātes. Nu vismaz tādas kas māca visu. Atliek vienīgi šaura specializācija, bet tad izkož to no A līdz Z. Mazā ekonomikā nesanāks effektīvi ražot desu un dronus.
    • AndrisBB
      Nu es specifiskas akcijas nemeklēju, pārsvarā pērku tikai Indeksu Fondu ETFus. Cerēt reāli ilgtermiņā un stabili pārspēt indeksu fondu ir visai naivi. (ja vienkārši nepaveicas)   Nu tev jau tur ilgāks laiks. Lai 6 gados dabūtu 228%, tad jau kautkādus 20% gadā vajag. Vai tev tie procenti pa gadu?  
    • Jurkins
      Klau, tie šņabinieki, grūtdieņi (ne tie, kas tiešām tādi ir) un citi parazīti ir ārkārtīgi izdevīgi valsts/pašvaldību dažādu iestāžu parazītiem 🤣. Jo apsaimniekojot pirmos parazītus, otrie parazīti var apgūt lērumu piķa. Vispirms jāsakārto izglītības sistēma, lai "saražotu" tādus, kas var to darīt, nevis empātiski iekļaujošās personības ar spējām nekādām, bet prasībām kosmosā. Ha-ha-ha... 
    • hehe
      Pateikšu vairāk, tās lapas vispār nav jāgrābj. Jā, nebūs smuki. Bet lai dzīvotu ilgtermiņā visi izdevumi kas nav dzīvībai kritiski vai nav investīcija kas radīs peļņu ir jāatslēdz.
    • hehe
      Tu vienkārši fantazē un būvē sapņu pilis. Bet dzīve ir dzīve un jāpielāgojas esošajai situācijai. Importa desas vērtība visu laiku pārsniedz dronu vērtību, bilance ir negatīva un budžets ir negatīvs. Tie ir reālie fakti jau ļoti ilgstoši, ja to nevar mainīt, tad jāsamazina šī starpība. Ja nevar celt ienākumus, tad jāsamazina izdevumi, citu ceļu nav! Aizņemties un iztērēt importa desā ar domu ka kaut kad, kaut ko, gan jau, ka tak atradīsies tā nafta ir krahs. Vispirms ir jābūt pārpalikumam un tad tērē, nevis otrādi, tērē, aizņemas un fantazē kā būtu ja būtu.   Kā tad, parakstot konvenciju, uztaisot biedrību. Tas neārstējas, jo īpaši ja alkānam ir bezcerība, pat lapas grābt viņam nevarot uzticēt.. Nu žēl ka tā, un ko tad darīt? Cits jau piedzimst par invalīdu un nekad neko nav saražojis, tik tērējis importa zālēs un dakteros. Bet kāds tam sakars ar tēmu?
    • Gestapo
      Ir bijusi daudzas reizes. Paskatījos, ka pirmais darījums bija 2020.gada 7.janvārī, kopš tiem laikiem simtiem reižu ir kas pirkts un pārdots, kopējais rādījums tāds, bet nu, protams, viss nav tik rožaini, man, piemēram ir NIO akcijas, kopš nopirkšanas ir zaudējušas 92% , diezin vai es kaut kad viņas ar vismaz 0 pārdošu.  
    • Zin...
      Par šo arī domāju. Tā vietā, lai piespiestu šim lapas grābt pa 20€, kas tālāk tiks investēts dzirā, tad varbūt tomēr veidot kaut kādas biedrības kas ar šiem strādā. Tas būs lētāk nekā pēc tam ņemties ar sekām. Jā, visus neizārstēsi, bet ja kaut 20% nolikusi atpakaļ uz ceļa, tas jau vien būs lētāk nekā tiks investēts šo atgriešanā sabiedrībā.
    • AndrisBB
      Pa lielam jau naudas ir tik cik ir. Kautkur jau tas alkāns viņu ņem, jeb kāds iedod. Tākā pa lielam tas 'iedevējs' to naudu tāpat būtu iztērējis, tad lielas starpības nav, vai tas alkāns nodzer, vai kāds iztērē uz desas gabalu.   Zaudējums ir tur ka tas alkāns nestrādā un neviedido nekādu jaunu labumu. Jeb precizāk neiegūtais labus un iespējams papildus izdevumi ārstēšainai un ciktu nevēlamu seku novēršanai.   Visu interesēs ir atgriezt 'ierindā' pēc iespējas vairāk tādus iedzērājus, kautvai tīri samazinātu alkānu/ne-alkānu attiecību. Visiem no tā tikai labāk.
    • 138
      "Dod četri!" būs lielisks labdarības maratona nosaukums
    • 138
      Jā, bet kurā variantā, tavuprāt, šīs netiešās izmaksas būs lielākas - kad viņš netiek nodarbināts ar lapu grābšanu un buhā (ko un par ko - vienmēr atradīsies) vai tad, kad grābj un tādējādi nopelna dziriņai, bet vismaz nebuhā, kamēr grābj lapas? 🤷🏻‍♂️
    • base7
      Pašlaik Latvijas Radio ir sešas programmas. LR1 (ziņu radio) LR2 (lat. mūzikas radio) LR3 (klasiskās mūz.radio) LR4 (krieviskais radio) LR5 (hipsteru radio) LR6 (dīvainīšu radio). Nez, ja LR4 vairs nebūs, vai LR5 nepārsauks LR4 vārdā, lai nebūtu "caurums" starp 3 un 5. Hispteriem jau vienalga, četri vai pieci. Bet man patīk kārtība un secība. Savā laikā ilgi nevarēju nomierināties, kad LTV2 vietā nāca LTV7.
    • Zin...
      Kā ar alkānu netiešajām izmaksām?  Jā, varbūt viņš atgriež 15€ no 20, ko viņš nopelnīja, valsts budžetā ar savu pīpes paku un šņabja pudeli, bet tanī pat laikā valsts var iztērēt 2000€ policijas izsaukumā un 10 000€ slimnīcā par viņa sastrādāto    Latvijā nekas nekonkurēs ar poļu desu, jo gluži vienkārši - loģistika, ekonomikas lielums un viņi izdarīs lētāk.    Bet tas neliedz Latvijai tirgot savus dronus un citus brīnumus, lai importētu to desu un beigās paliktu plusā.   Tu vari īslaicīgi maksāt kaut kam grābt lapas, lai sildītu ekonomiku krīzes brīžos, bet tas nav ilgtermiņa risinājums, drīzāk ielāps. Bez eksporta formā vai sešas nauda arī izbeigsies maksājot lapas grābējam, kas lielāki labumu valstij dotu ražojot to dronu vai desu.  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...