Mazliet nav loģikas jautājumā, jo kreisajā tu esi ātrāks un atpakaļ pārkārtojoties nevienu nebremzēsi.
Nu tad tas būtu legāls iemesls tev uzbraukt ar auto.
Es laiku pa laikam taisu revīziju ar tiem vadiem . Nu sakrāmeju maisiņā un nolieku pie miskastes- piecu minūšu laika pazūd. Pašam krāmēties ar nodošanu kā lūzni- pasarg dievs. Braucot uz punktu, kur var nodot, notērēšu vairāk kā dabūšu naudu. Labāk lai ar to nodarbojās kāds bomzis .
Rīgā es tādus uz dzīvākām bezvelojoslu ielām mēdzu redzēt uz ietvēm, no kā secinu, ka vismaz lielai daļai no viņiem nav bumbu bezinfrastruktūras dievzemītē mīt autosatiksmē. Bet daļai acīmredzot ir. Respekt. Tas apkārtceļš tur nav +5 vai vairāk km, ja runājam par Carnikavas velo tiltu? Es arī nemītu apkārt.
Interesanti kāds ir sods velobraucējiem ja brauc zem zīmes ka velosipēdistiem aizliegts? Tur uz tā ceļa kas pēc Gaujas tilta virzienā uz Baltezeru stāv ne tikai zīme ka aizliegts traktoriem bet arī velosipēdistiem. Nu esmu ievērojis vairākas reizes ka velotūristi ( apkārušies ar somām) mierīgi minās tālāk , neskatoties uz zīmi ka velosipēdistiem aizliegts. Šiem laikam pēc tilta jābrauc pa labi pa apkārtceļu.
Starp citu kas notiek tajā stabiņu joslā ja brauc kāds ārkārtas dienests un šis jāpalaiž garām? Tas palaižamais brauc pāri stabiņiem?
Nu tā gluži nav. Rīgā Krasta ielā pa kreiso drīkst braukt tikai "atsevišķos gadījumos" (86. punkts). Kaut kādā ne-pīķa stundā, kad vidējā josla brīva, pa kreiso braukt teorētiski ir aizliegts.
Tak poh, brauc kreisajā kamēr ir vieta kur ielīst. Un piebilde - šis vispār uz šoseju tik attiecas. Pilsētā vispār labāk pa kreiso braukt, lai var izgriesties citi uz ielas.
Tā kā mums gandrīz visi ir juristi, tad gribēju uzzināt, vai varu palikt kreisajā, ja apsteidzot vienu, tur izrādās ir nākamais, un pēc 50m vēl nākamais. Vai tad drīkstu palikt kreisajā, vai arī obligāti jāsabremzē 1. joslā braucošie, jo man obligāti pēc katra apsteidzamā tur vajag atgriezties?
Kāpēc labi? Vācijā tas ir sasaistīts ar to, ka pa kreiso nedrīkst ilgstoši un lēni braukt. Mums arī teorētiski, bet praksē par to reti soda. Vācieši uzskata, ka autobraukšana ir atbildīga padarīšana un nedrīkst pārējos čakarēt.
P.S. Amerikā ir pofig un tur fūre var 5 min apdzīt otru, Vācijā par to ir bargi sodi. Pirms pāris gadiem jeņķos brīnījos par šādu stulbumu, izbraucot cauri kādiem 5 štatiem pa maģistrālēm.
Man ir viena atvilktne, kuru grūti aizvērt, jo piebāzta ar visādiem (nevajadzīgiem, izmetamiem) vadiem, bet kaut kā grūti iedomāties, ka par to "kādu naudiņu" varētu dabūt
(labi jau labi, nav tik traki ar to atvilktni - tikai puse ir ar vadiem, puse piebāzta ar citām lietām... bet nu tāpat vadu dēļ nevar aizvērt :D)
Pameklēju, atradu kaut ko gan tapportālā, gan zemkopības ministrijas lapā, gan jauns.lv - par tiem 60 km/h taktortehnikai runā jau daudzus gadus (zemkopības ministrijas lapā raksts publicēts 2019. gadā). Tapportālā noteikumu grozījuma priekšlikums balstīts uz kaut kādiem vecākiem ceļu satiksmes noteikumiem, jo piedāvā papildināt 101.3 apakšpunktu ar tiem 60 km/h (pašreizējajos noteikumos tas būtu kaut kāds 103.x apakšpunkts).
Var jau būt, ka kaut kad ierobežos, bet pēc tā, ko ātrumā atradu, neradās iespaids, ka kaut ko jau ierobežoja. Un pat ja ierobežos (pieliks 103. punktā kā izņēmumu), tad ātruma ierobežojuma zīme tak attieksies arī uz traktortehniku - ja zīme saka "max 90", tad arī traktori drīkstēs braukt ar "max 90".
Kā, traktors ar max ātrumu 40 var vilkt uz 70? Parasts traktors nav paredzēts "ātrai" braukšanai, ir speciālas sērijas/versijas, kurām ir lielāki maksimālie ātrumi.
Lauksaimnieki, kuriem sanāk vairāk braukāt pa šosejām pērk šādus speciālus ātrgaitas traktorus.
Droši vien sodu samaksāt, ja tāds gadās kādu reiz, ir izdevīgāk kā saukt treileri...
LVceļiem gan arī ir traktori ceļu uzturēšanai.
Daudzkur jau nav īsti aizliegts apsteigt pa 'lēnāko' joslu. Uz salas nav specifiski aizliegts (jeb precizāk saka kā 'vajadzētu', bet nekādas soda sankcijas nenosaka pretējā gadījumā), bet var dabūt punktus par bīstamu braukšanu, ja to dara īpaši stulbā veidā.
Arī uz daudzjoslu ceļiem ir sava "etiķete", pie mums pat noteikumos ierakstīts, ka jābrauc pa labo joslu un kreisajā atļauts iebraukt vien atsevišķos gadījumos, BET... Labi vismaz, ka apsteigt pa labo joslu pie mums atļauts, nav kā Vācijā.