Ļāvi tam 2 gadīgam vīnam vismaz paelpot? vai tempi uzreiz no pudeles? tādu jau kādu stundu vajadzētu atstāt atvertu.
Aerating ir ļoti svarīgs ja dzer pārāk jaunu vai budžeta vīnu
Viss no glabāšanas atkarīgs, pirmkārt.
Otrkārt, ir vīni, kas ar laiku paliek labāki līdz maksimumam, un tad sliktāki.
Esmu dzēris 2 gadus vecu Gruzijas vīnu un uzreiz blakus tieši tādu pašu, 25 gadus vecu. Abi labi, bet pilnīgi dažādi dzērieni. Tas 25gadīgais gan esot jau pāri savam labākajam.
tagadējie izstrādājumi jau, drošvien, neskaitas, bet fāteris stāstīja, ka 80-tos atrada Tērveti aizslēptu šķūnī, 5 gadi jau kā termiņš beidzies. iemetuši ķirsi un nograbēja mierīgi.
Johaidī, sabiedējāt, kā lai noskaidro kurš vēl lietojams 🤔? Tam mafijas vīnam 16 gadi, karalim krietni vairāk (tur gan maz kas palicis, tika lietots vēl maģa galviņu tīrīšanai u.c. tehniskām izvirtībām.
Vot kā ir ar tiem +- standarta veikalu vīniem pudelēs? Viņi saskābst ar laiku? Jau gadiem stāv ntās pudeles, mest ārā?
Es pa lielma izņemot retu sidru nedzeru, bet cilvēki turpina dāvināt visādus viskijus, vīnus utt. Parasti pārdāvinu kādam tālāk, bet 'smukākas' pudeles mēdz iekrāties, dekorācijai.
Grieķijā, Korfu pagājušgad bārā jūras krastā kaut kādu nikno Metaxu ielēja, bija tīri ok, bet kopumā manās acīs salds mēsls, kas 90-os bij modē, bik labāka par Merkuru bija...