-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 13 biedri, 0 Anonīmi, 103 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- DM101
- kaads
- Gestapo
- spameris
- Dils
- inteens
- sounDDesign
- binary
- tu16
- kernell
- Stepselis
- tosols
- oxygen
-
Biedru statistika
27261
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
karburators007
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
nuu, buut jau var, bet tad taa ir pashu china pilsonju lokaalaa probleema es vairaak par teemu - farnell konkreetajaa segmentaa ir relatiivi liels speeleetaajs? IR. Vinjsh piedaavaas lielus paardoshanas apjomus? JAA. Attieciigi - ir pamats nopietnai sarunai? IR. Farnell var prasiit daljeeju ekskluzivitaati [brendoshanaa/funkcionalitaatee]? VAR. Ja china pilsonji saka, ka neko nevar piedaavaat, es/kaa farnell manageris, mekleeju naakoshos china, kas spej ko interesantaaku piedaavaat.
-
Esi to kodu redzējis, ka vari ko tādu apgalvot? Savulaik ir bijusi tā laime 3 mēnešus pastrādāt kāda globāla kantora LV filiālē, rakstījām/modificējām softu POS termināļiem, pielāgojot to dažādu tirgotāju vajadzībām. Tak tur tik elementāra lieta kā datuma pārvietošana no drukājamā čeka apakšas uz augšu būtībā nozīmēja pilnīgu čeka drukāšanas salaušanu. Kolēģi teica, ka "bāzes kodu" indieši rakstījuši, tāpēc tā. Rezultātā jebkādas izmaiņas (attiecīgo fīču ieslēgšana/izslēgšana un dažādu čeku formāts) katru reizi nozīmēja nevis elementāru konfigurācijas izmaiņu, bet mega projektu veselai komandai uz vairākiem mēnešiem. Kaut ko būtiski mainīt, uzlabot nebija atļauts. Pareizāk sakot, atļauts bija, bet tikai no darba brīvajā laikā. Ar to multimetra softu varētu būt stipri līdzīgi.
-
mjaa, shis izklausas pratiigi/ticami. Probleema gan ir viena - farnell ir svaks. Manaa veerteejumaa: digikey un Mouser ir 101x jaudiigaaki. Tb., es farnell peerku tikai ko specifisku [vai kad nolohojos]. Tb., man ir/bija sajuuta, ka Farnell buutiski lielaakaa dalja ir fiz personas/mazie perdelji. Kas [kaa boot redzam] sasoditi labi prot peetiit ceeenas 😛 Par Farnell, atceros laikus, kad Osmanis, esot ''paarstaavis'', no nekaa paceelaas liidz iespeejai HM. Eh, laiki/iespeejas bija
-
Reāli kas tav pērk tos viņu brendotos instrumentus? Droši vien kompānijas, kas tāpat iepērkas pie viņiem, komponentes utt. Kautkādas atlaides, piegāžu līgumi. Arī mēs pērkam daudzko no Farnell, precizāk no AVNet. Pēkšni vajag darbam kādu čupiņu ar 'programmable power supply', tad turpat arī nopērk. Vaitad kāds tur īpaši brendus pēta (ja vien nav kāda specifiska vajadzība)? Tieši tāpat ar multimetriem. Lielākoties pat ja izpētītu ka tas Uni-T variants tāds pats un maksā lētāk, tad tāpat viņu nevarētu nopirkt, jo uzņēmumā ir procedūra kā kautko nopirkt. Un galu galā viņa noved līdz vienam veikalam - Farnel, nemaz citu variantu nav. Tad nu izvēlies, kas tur pieejams, aizpildi formu, kautkāds atbildīgais par apstiprināšanu apstiprinās un nākamajā dienā vai pat tanī pašā būs klāt. Cena? Nu tā jau nav inženieru problēma, par ko lauzīt galvu.
-
-
Pirmstam jau viņiem tak bij Tenma brends, aiz-iepriekšējā darbā bij diezgan visādas lodēšanas stacijas, barošanas bloki utt no viņiem. Pat tas tavējais multimetrs bij oranžs pirmstam ar Tenma brendu. Pat datašitu noslinkojuši updeitot. https://www.farnell.com/datasheets/4409819.pdf?_gl=1*1wsfs46*_gcl_au*MTg3MDMxNDA0MC4xNzQ5NzQxNTIx
-
nez, man skjiet, ka shaada multimetra gadiijumaa deals: blokjeejiet ''vienu juutiigaako diapazonu'' katraa no meeriijumu parametriem paareejiem, kam brandojiet sho modeli = mees par to maksaajam, piem., 10K USD uzreiz. garanteejam 5K unitus gadaa.. Neizklausaas nelogjiski. Tur izmainju izmaksas/testeeshanas toch tuvu 0. Ok, blokjeejiet tuvaakos 5[3] gadus, tad dariet, ko gribiet. Nu, neticu, ka kaut maaazliet sasprindzinot pakalju, nevar samargot ko izdeviigu visiem. Farnelim izmaksas tuvu 0, bet arii tam brendam reputaaija tuvu 0. Nu, es, piem., juutos kaa idiots. Idejiski, pragmatiskaakais variants - kaut ko sajaat, suutiit atpakalj, prasiit refundu. Jo, atpakalj suutot, pakaashu paardesmit naudas, paturot pakaashu 100+. ok, es neesmu siikumains, taa nedaiishu, bet idejiski - es to vinju brandu vairs pat neizskatiishu. Un nevienam neieteikshu... p.s. aa, ok, 3 gadu garantija esot.
-
Nu ja jau runa par 100 vai pat 1000 vienībām, tad kāda tur var vispār būt runa par produkta izstrādi? (plus 100 gabali jau Eiropā, kas zin cik Amerikā vai kautkur Malaizijā un zem cik citiem brendu nosaukumiem, nemaz nerunājot par Ķīnu)
-
nezini cik nu daudzi ka David L. Jounes majas dizaine/projekte multimetrus nedomaju ka vairak ka ~100 gab. musdienas noliktavas vairs nav
-
Nu bet tas taču tad būs jauns produkts ar jaunām izmaksām, testēšanam utt. Kas to produktu izstārdās, nejau pats Fārnels. Pa velti jau neviens cits to arī nedarīs. Bet savādāk standarta situācija - lielie ķīniešu OEM ražotāji taisa kautkādus produktus un piedāvā visiem kas vēlas. Fārnelim izmaksas tuvu nullei. Cena? Nu par kādu vienojas, bet nu droši vien ka Fārnels var pasūtīt diezgan hesftīgu daudzumu, tāpat kā citi kas tirgo to produktu. Ja paskatās kāds viņiem tur ir produktu kāsts zem tā Multicomp brenda, tad cik tur lielam R&D vajadzētu būt, lai tikai tos produktus izstrādātu? Amazons jau ir vēl slīpēkāks. Uztaisa savas kopijas bezmazvai visiem produktiem, kas labi tirgojās tur. 😂
-
jaa, emocijas/sajuutas/siikumi nosaka DAUDZ vairaak kaa skjiet pirmajaa briidii. Es shaadi/emocionaali nopirku sev telpas darbniicai. Iepatikaas telpu veesture/staasts/sajuuta/pagalms/kaiminji. Iegruudu tajaa pagrabaa nenormaalu pikji. Jo sajuutas. Runaaju ar kaiminju, vinsh arii saka - man iepatikaas. Tieshi shii vecaa, nojaataa maaja. Vieta iepatikaas. Un nopirku. Jaa, jumts zaraa, pagrabs [tajaa laikaa] sapuvis... Par vienkaarshaakaam lietaam pat nerunaajot. Tas pats oscilis. KAA taa poga spiezhaas, KAA softs reagjee - tas nosaka tik daudz. Jo taa poga buus jaaspaida daudz un regulaari. Un katru reizi spiezhot, buus vai nu forshas emocijas/sajuutas, vai sakosti zobi un besiishanaas. Jaa, ja ar naudaam ir pavisam slikti, cilveeki peer pamatfunkcionalitaati. Bet, tikliidz ir tauku slaaniitis, peerk sajuutas. es esmu redzeejis skatu - izstaadee staav rinda ar tiem China kantoriem. Noname verkji - vietaa X liec savu logo, ja vieniibu skaits paarsniedz Y. N, piem., jau nelaikjis Jaanis P uz ''saviem'' subiem paprasiija shiltiites ar uzrakstu Servo. Pie 10..50..100 vieniibu skaita - skaidrs, ka ietekmeet nevari neko. Nu, korpusa kraasu. Bet, ja Farnell nav neko paprasiijis [kaut ekskluzivitaati, kaut lepni raksta ''exclusive brands''], tas ir ''slinks maarketings'' [taa RW to soliidi definee, jaasaprot - pilniigi labs cilvēki]
-
Slinks maarketings - tas baigi diplomaatiski skan. Es taa nemaaku Jaa, JZ saaka ar 50% uz BF, tad aizgaaja kaadas 3 reizes gadaa [uz Lieldienaam arii n shit], tad atlaides uzkaapa liidz 60..70% reeciigaakais ir tas dzeks vinjiem, kas sho izpilda - vinjam YT bija/ir video, kaa sha miljardu uzpushos, sak, maacieties, kaa vajag. Tur kaadi 100...200 skatiijumi tiem pompozajiem video
-
Tad vietā ir jautājums, kam "pieder" tas leģendārais multimetrs. Vai autors, kā saka postmodernisti, ir miris?
-
nekustama ipashuma cenas investoru komisija inflacija uz tiem lielajiem uznemumiem iet tradat tie kuri grib stabilu atalgojumu utt parcenshoties vienigais ieguvejs bus akcionari ASV CEO piemaksas korele ar akciju vertibu. taka notiek visadas divainibas lai akcijam butu inflacija, pat ka uznemums perk savas akcijas ar akciju turgu tipa nopelnito .. Kina uc ir specilizejushies razotaji/uznemumi. Aizsuti konceptu un vini piegada lidz klientam/pircejam. Idejas autors sanem 5..10% no pelnas ... autors sakotnejos ieguldijumus atpelna laikam pec ~10k vienibam redzeju ka musdienu blondines ieperk auto pec salona apdares, tam auto dzinejam eco boost izradas ir defekts , cilindra plaisas . un tas revolucionaras sadales plastmasas kompozita siksnas tomer baidas no ellas un karstuma daziem neveicas ~100 000km dzinejs sabirst puteklos vismaz smukais salons ir ka jauns
-
Personīgais novērojums - cilvēki pērk arvien vairāk it visur - emocijas un stāstu nevis speceni. Spilgtākais piemērs, kas nāk prātā būtu Mercedes C klases AMG. Ar jauno modeli pārgāja no v8 4.0 uz 2.0 r4 + ev Jaunais modelis uz papīra iznīcina veco it visā specenē. Plus , viens no krutākajiem 4 cilindru sērijveida dzinējiem jebkad. Rezultāts = cilvēki nepērk, jo nav emocijas, ko dod v8. Tieši tik vienkārši
-
Nu tā ir adata, uz kā viegli uzkāpt. Taisīt atlaides, lai kāpinātu apgrozījumu. Bet nu - tas man šķiet bija uz Black Friday, kur visi pusi gada vai vairāk uzgroza. Protams, ar laiku visi tak saprot, cik tieši tie kankari patiesībā maksā un nepērk par pilnu cenu. Slinks mārketings, imho. Softs sacepts outsource, ražotājs tikai skrūvē kopā un iepako. Softu pārrakstīt in-house nav resursa. Bet arī - var būt slinks mārketings. Lai zirgs domā, tam galva lielāka.
-
moska esmu jokains, tups, hvz... Bet, ok, piemeeram - tas pats Siglent piedaavaa bench multimetrus, 5.5 cipari. Bet, slow modee averidzo meeriijumus, dabuu klaat veel 1 ziimi. Jaa, par absoluuto precizitaati - nav iluuziju, bet relatiivi - deltu meeriit noder. Luuk, viena no daudzaam fiichaam, ko var prasiit/lockot taads farnell [tiiri softa jautaajums]. Otra lieta - ok, taisam kombo. Ar forshu keisu, kaut kaadiem tur clampiem, pofigko. Nu, lai nav 1:1 cenas saliidzinaashanas opciju. Kaa lidlikjis dara. Paarbrando, bisku cits svars, cits iepakojums n shit. Taapat arii sheit - ja buus cita komplektaacija, pirceejs nejutiisies kaa idiots [kaa es]. Ok, galu galaa - kaadus krutaakus garantijas nosaciijumus. KAUT KO, kas atskjir no UNIT-T, chunchujB un taa ''source''. Tas iz teemas - JZ Microphnones 4X gadaa piedaavaa atlaides 50..70% mikjiem. Nevis bundle, nevis B stock, bet jaunam mikjim. Katrs idiots var ceeenu saliidzinaat, un kaa idioti juutas visi. Tie idioti, kas par pilnu cenu nopirka, un tie, kas ar 70% atlaidi [jo logjisks jautaajums - kas tas par crap, kam taadu atlaidi dod]. Par specenes paardoshanu - mda, te pat nezinu, ko teikt
-
Cik man ir bijusi darīšana, Ķīna parasti uztaisa visu ar max fīčām un pat nepiedomā, kas ir izmantojams reāli. Tā kā es domāju, ka tie pribori ir finalizēti hardwāriski. Pamainīt var kosmētiku. Es kā mārketinga cilvēks, kurš strādā ar tehnoloģiju uzņēmumiem, varu tikai teikt - pietiekami daudzi uzskata produktu pārdod specene. Cilvji nepērk? Ai, nu tad paši idioti.
-
bet, ja par multimetriem/priboriem, lietas, ko nesaprotu. a. ja taads farnell paarbrendo alja kaut kaadu china [un nav ekskluziivi, jo, reku UNI-T arii paardod - to nav sakaartojushi], tad kaapeec vinji kaut nepieprasa kaadas iipashas fiichas? Ok, lai ir vienota platforma ar citiem, bet papildus navarotus vai komplektaaciju tak vareeja samargot! b. ja sasprindzina pakalju brendoshanai, liigumu sleegshanai, kaapeec 0 eforta virziishanai? tak var izdaliit apskatniekiem, ok, njem kaut saviem chomiem izdali pretii pret review. Video juutjuubam sataisiit tachu - nav kocmoc. Vinji tachu fundamentaali gremdee visu ideju! Par peedeejo teemu man naak praataa Batronix oscilis Magnovia. Interesants koncepts, ekskluziivs ''brands'' [izskataas, ka Micsig ir autors]. Iegruuzts normaals pikjis projektaa, oscilis aizvests uz paaris izstaadeem. Pusgads/gads pagaajis, pashu webaa 1 review, kas spaaniski[?] sastaav no 4 vaardiem. Nopietni?
-
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-