Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   11 biedri, 0 Anonīmi, 339 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• krabis
    • Igors83
    • Aigars
    • raiviic
    • Alex30
    • Gestapo
    • kaads
    • imiss
    • AndrisBB
    • gustavs_v
    • saf
  • Biedru statistika

27524
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Palodze
    Newest Member
    Palodze
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Aigars
      Krievu karavīri nav liela vērtība ne krievu politiskajai, ne armijas vadībai, ne krievu pilsoņiem. Krievija karā pārkāpj visas kara vešanas un karagūstekņu turēšanas konvencijas. Ukraiņu karavīri diemžēl cieš ne tikai no ienaidnieka, bet arī no savas politiskās un armijas vadības nekompetences un korumpētības. Par ukraiņu bojāgājušajiem sportistiem tika rakstīts olimpiādes sakarā un tikai. Iet bojā gan karavīri, gan civiliedzīvotāji, gan bērni. Iet bojā ārsti pildot savus darba pienākumus. Lasīju par vienu gadījumu, kad ķirurgs operācijas laikā pēc nāvīga ievainoja uzkrita virsū savam pacientam. Ja nemaldos, tad to rakstīja režisore Cinovska par savu ukraiņu draugu. Vispārzināms fakts, ka krievu dronu piloti īpaši medī mediķus, kas izved ievainotos. Mediķiem un žurnālistiem ir bīstami frontes zonā lietot pazīšanas zīmes. Palestīnas civiliedzīvotāju dzīvības nav svarīgas muslimu teroristiem, savādāk tie civiliedzīvotājus neturētu par dzīvajiem vairogiem. To liktenis nesatrauc arī kaimiņu muslimu valstis, savādāk tos neturētu speciāli izveidotā teritorijā cīņā pret Izraēlu. Kad terorists dodas nāvē, tad vecāki tam dod svētību, jo mirt par viņu "svētu lietu" ir liels pagodinājums, un bojāgājušais nokļūst uzreiz paradīzē ar visam izrietošām sekām.
    • AndrisBB
      Varbūt ši būs problēma? SecureBoot doesn't trust Nvidia drivers and won't let them load.     CPU bez GPU?
    • raiviic
      Sveiciens Linux speciem!  Lieta tāda, ka manā kastē ir 3 OS - W11, W10 un Mint. Katrai savs SSD, nav kopējs bootloaderis, startējot izvēlos kuru startēt. Nu un foto video darbiem ieliku jaudīgāku VGA - GeForce RTX 5060 (pirms tam bija krietni švakāka, bet arī GeForce). Pamata OS ir W11, uzinstalēju atbilstošu Studio draiveri, viss OK. W10 arī ar veco draiveri viss notiek.   BET - mēģinot piešķilt Mint, pēc dažām sekundēm keisā ar pamatīgu troksni šķiet ka startējas F35  un vēl pēc dažām sekundēm monitors ziņo, ka nav signāla. Negribas ko nosvilināt, kompi izslēdzu. Izveidoju bootablu USB ar Mint jaunāko versiju lai palaistu bez instalācijas - rezultāts identisks. Laikam tā RTX 5060 ar Mint negrib draudzēties, šķiet ka tam Mint neatbilstošs draiveris pašā kernelī. Kas Linux guru būtu te sakāms?
    • hehe
      Hvz, vai pareizi, gan jau. Visi dati jāskaita, 2024. visu vasaru, summā 7 ar pus mēneši bija Estlink2 atslēgums (650MW).
    • Tuubijs
      Tak beidziet barot to progresīvo vati, jams aiz cepšanās pats sevi sāk jau citēt un apstrīdēt Ka tik uz vēlēšanām lombardu karalis ar savu čatiņu nebūs ielēcis regresīvo vai juļas sarakstiņā  
    • binary
      Vai arī 2024. gada vasara bija "īpaša, auksta un lietaina"? Toreiz attiecīgajos mēnešos TEC ražošanas jauda bija 1.5%, 3.6%, 35.3%, 43.7% un 57.7%. Jūlijā 35%, augustā 43%. TEC. Nepareizi sarēķināju? Jebšu bija "ziemīga vasara"?
    • raiviic
      Ar nosacījumu ka esi Itālijā.  Kaut kad pasen bija joks par ārzemnieku itāļu restorānā. Šis pasūta kaut ko bet oficiants stāv un gaida. Uz teikumu, ka - es taču visu pasūtīju, atbilde - jūs to pateicāt, bet neparādījāt 😁.  Itāļiem žestu valoda ir gandrīz vai komplektā ar fonētisko.
    • Raido
      piesakos uz Google
    • hehe
      Ja tas "darbs" ir NBS karavīrs tad ir kāda būtiska detaļa, atšķirībā no jauniesaucamā jau ir iestājušās sekas:   Es, Latvijas karavīrs, apzinoties atbildību savas tautas un likuma priekšā, apsolos un zvēru...
    • MartiniB
      zīmīgākais priekšnesums kā reiz jau arī bija par tēmu, ka var iztikt ar žestiem vien   
    • 138
      Nē nu, visi sportisti nav aizgājuši karot vai nogalināti raķešu triecienos, kaut ko tādu jau neviens neapgalvo.   Nezinu datus, bet izklausās ticami.   Nu re, tiešām nezinu kā tie statusi tiek noteikti un saglabāti, bet izklausās loģiski. Bet tad, kad esi nošauts, priekš propagandas medija acīmredzot arvien esi.
    • Zin...
      Ir cilvēki no krievijas, kas aizgājuši šaut Ukrainā par naudu. Biomusari par pārāk glaimojoši.     Bet principā es pareizi saprotu - tu krievijas un ukraiņu karavīrus liec vienā maisā un uzskati, ka man par vienu tā otru būtu jāpārdzīvo? Tu vismaz agresoru no tā, kas aizstāvas atšķir? Vai arī tu žēlotu to, kas uz ielas kādam uzbrucis un beigās pats dabū pa muti vai lauztu žokli?     Kur šis tiek apstrīdēts? Fakts ir tāds - 650 sportisti vai 2000 skolotāji ir zem zemes dēļ necilveeku iebrukuma. Nepiekrīti?     Es varu saprast tavu žēlumu par Palestīnas civilajiem, es vēl varētu saprast žēlumu pret krievijas tantiņu, kam raķete māju nonestu, bet pret krievijas regulāro armiju, kas ir iebrukusi citā valstī un pastrādā tur zvērības? O_o varbūt arī Latvijā ienākot krievu armijai stāstīsi, ka mums vienādi pret Latvijas un krievijas karavīru jāizturas?
    • 138
      Žēlums ir subjektīva emocija, neredzu jēgu mērīties kam pret ko tas ir vai nav. Bet tie burtiski ir cilvēki, apgalvot pretējo ir dehumanizējoši un manipulatīvi. Starp citu, arī mediji mēdz izmantot viegli dehumanizējošu terminoloģiju - "iznīcināts pretinieks", "dzīvais spēks", kamēr ukraiņu karaspēks nekad netiek "iznīcināti", tie "iet bojā", "krīt" utml. Bet tavs "radības" ir cits līmenis. Pasaki vēl "zemcilvēki", "biomusars", utt. Ā, nu ja, arī:     Neko tādu es neteicu. Bet lūk kas ir, es nesaku ka varbūt viennozīmīgi slikti, bet noteikti manipulatīvi - tas ir stāstīt par karavīriem, kas ir (bijuši) sportisti, skolotāji, zinātnieki, rokzvaigznes, etc., netieši norādot, ka viņi būtu nevainīgi un būtu jāžēlo. Viņi ir tieši tikpat karavīri kā viņu biedri. Viņi tieši tāpat aizstāv savu zemi, no ētikas skatpunkta viņu dzīvības ir tikpat vērtas (nevis vairāk) kā viņu biedru dzīvības, un viņi tieši tāpat šauj uz pretinieku, kā viņu biedri. Nepiekrīti?   Mobilizētajiem nav.   Visticamāk nē, bet tu neko neteici par cilvēkiem. Melīgs ir tavs izteikums par ieroča turēšanu rokā: Zemessargi, miera laika OMD karavīri un biatlonisti ir burtiski turējuši rokā ieroci, tikuši apmācīti ar to šaut un šāvuši mērķī.   Gan vieni, gan otri ir karavīri un šauj viens uz otru. Vēlies šo apstrīdēt?   Daļa jā. Bet ne visi.
    • hehe
      Olimpiādē Ukraina taču piedalās. Usiks boksējas. Ukrainā taču ir mobilizācija kad iesauc, gribi negribi. Pie kam sportisti bieži ir arī kaut kādi policisti vai atrodas aktīvajā militārajā dienestā. Tipa strādā, lai būtu iemesls maksāt algu. Mobilizācijas gadījumā tu vairs neesi sportists, ir kaut kāda latiņa lai būtu.
    • hehe
      Jāvērtē ir visi dati, to kopums, lielāki termiņi. Ne tikai šī ziema ir īpaša, arī vasara bija īpaša, auksta un lietaina. Tikai apstiprinās TEC un Inčukalna nozīmīgums un neaizvietojamība. Vasara bija sūdīga, bet pa dienu 0 vērtas elektrības netrūka. Kas būs ja būs tam labvēlīga vasara? Plus ar arvien pieaugušām jaudām kuras pieaug būtiski. Ne jau par 100MW, bet 1GW. Var jau fantazēt par eksportu, bet saule un vējš cilvēku noteiktās robežas neatzīst. Nonākt negatīvā cenā nozīmē ka elektrības eksportam papildus vēl jāeksportē skaidra nauda.
    • Zin...
      Viņi nav cilvēki... Ja kādam ir žēlums pret tiem radījumiem, tad viņam ir galva izskalota    Jā, whataboutisms un stāstīšana, ka krievu karavīri ir nevainīgi un būtu jāžēlo ir daļa no manipulācijas.   Atšķirībā no ukraiņu karavīriem, viņiem ir izvēle - neiet slepkavot citā valstī. Un viņi turēja kā zemessragi ieročus pret cilvēkiem?     Kam ir jādarās galvā, lai salīdzinātu aizstāvošās valsts karavīrus ar uzbrūkošās valsts teroristiem, kas pietam daļa ir aizskrējusi to darīt labprātīgi par naudu (pēc krievu datiem, kur absolūti lielākā daļa skrien brīvprātīgi par naudu galināt)? 
    • 138
      Šeit, ja nepamanīji, tev nejauši gadījās lietot dehumanizējošu terminoloģiju. Lūdzu, nedari tā, tas tev nedara godu, ja tu sevi pasniedz kā cīnītāju pret dezinformāciju un manipulāciju. Dehumanizējoša terminoloģija ir vienlīdz nepieņemama attiecībā uz vienalga kādas pārliecības un dienesta formas karavīriem (arī cietumniekiem algotņiem), bet vēlos atgādināt, ka tur ir arī pret savu gribu mobilizēti baškīri utt.   Ai, man slinkums taisīt to klauna grimēšanās mēmi. Ļaušu tev pašam šo tevis teikto iedomāties uz tās. Jo otrais teikums ir 100% manipulatīva d1ršana, tev tur pat tehniski nav taisnība - tu nezini, cik no viņiem pirms tam bija zemessargi vai rezervisti vai varbūt kāds biatlonists. Bet cik diženi toties izklausās! 🥹 Nu gluži kā no padomju propagandas par varenajiem cīnītājiem pret ļaunajiem fašistu iebrucējiem. (Paskaidrojums vieglajā valodā, kam nepieciešams - nekādā ziņā neatbalstu un neattaisnoju Krievijas iebrukumu Ukrainā, vēršu uzmanību tikai uz izteikuma stilistisku līdzību).   Vispār es gribēju kaut ko teikt par to, ka aizdomājos, ka angliski killed un latviski nogalināts tomēr aptver mazliet atšķirīgus nozīmju spektrus un varbūt tā ziņa ir uzskatāma par ne tikai tehniski pareizu, bet tiešām Bet man atbildot uz tavu dusmēsmu beidzās burti lai izvērstu šo domu.   Pirmkārt, tā ir selektīva, protestos bija vienā pieci, otrā desmit tūkstoši (starp citu, @Zin, lūk tev tipisks piemērs manipulatīvam botam), otrkārt, nav smuki bodīšeimot un dehumanizēt cilvēkus, kuri tev šķiet neglīti vai kuriem, iespējams, ir tādas seksuālās vai dzimuma identitātes kādas tu neatbalsti, un treškārt, Un ceturtkārt, es p1s, #runālatviski, nedataisītā naci amēba. 💁🏻‍♂️    
    • AndrisBB
      Ja darbina lokāli, tad tak viņš neko īpaši par Taiwānu neierobežo. Ja pareizi atceros, tad ierobežo frontends.
    • e = d
      Kāds users tavā datubāzē būs ierakstījis kaut ko labu par Taivānu un deepseeks nodropos visu. Ko tad?
    • Gestapo
      A man Deepseek's patīk, nu ja negrib pļāpāt gluži par uiguru likteni. Vajag pie sql, šķiet krietni labāks par parasto čatiņu.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...