Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   22 biedri, 0 Anonīmi, 231 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Long John
    • erikonkulis
    • uldise
    • DSTr
    • versatile
    • binary
    • osscar
    • dzincha
    • spameris
    • oxygen
    • Phoner
    • sounDDesign
    • Aigars
    • Zin...
    • 138
    • hehe
    • SlageriicLV
    • Eraserz
    • e = d
    • Gestapo
    • Anreel
    • Mielestapa
  • Biedru statistika

27554
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Palodze
    Newest Member
    Palodze
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• binary
      Man vertikālie (2x 60m) pirms vairākiem gadiem izmaksāja, šķiet, ap 3k.
    • 138
      Kādus piecus mēnesī humānu apsvērumu dēļ, tipa mammas ar maziem bērniem. Viņi izģērbj Jurkinu līdz apakšbiksēm un atņem viņam pēdējo garoziņu. Jenotība sukas!
    • Zin...
      Kā jau jebkurā ES un trampistaananas nostūrī. Pārāk empātiski laikam tie rīdzenieki pret jums:)
    • 138
      Aha, pirms tam gadu simtus un tūkstošus Latgale bija tikpat pārtikusi kā Zemgale, jo tur pilnīgi nemaz nav liesa mālaina augsne, kurā ne sūda neaug. Un iedzīvotāju blīvums un attālums no ostām un citas infrastruktūras - kas tas tāds lol, pasakas. Jenotība sukas!
    • maize
      Te kaut kas ar skaitļiem nav lāga 3 vietā bija 8 domāts?
    • 138
      Eksperti ieteica caur kurieni, Daugavpili? Var jau ironizēt, bet nevajag d1rst. Ja tu varbūt gribi teikt, ka tieši lidostas cilpa tavuprāt ir lieka greznība, tad tā arī saki, nevis "caur Rīgu".   Iekonservēts pālis ir izmaksājis 20 ļamus, kas visas RB tāmes un arī uz valsts budžeta mērogā ir sīkums. (Starp citu, es tā arī nesapratu, vai manis kaut kad rudenī kaut kur LSM lasītā ziņā, kuru es vairs nevaru atrast, ka, vienkāršā valodā, Eiropa ļoti grib mums iedot vēl 80, lai mēs dabūvējam to sasodīto tiltu līdz otram krastam, vai tā bija patiesa vai nepareizi interpretēts kaut kas, un kā tas mainījās līdz tam, ka nē, nedos, konservēsim. Ja kāds te spēj šajā iebraukt un man to paskaidrot, būšu pateicīgs.) Ir arī arguments, ka divi esošie sliežu ceļi "krievu platumā" ir pudeles kakls Jelgavas, Tukuma un drīz pasažieru pārvadājumiem atvērtās Bolderājas līniju savienojumam ar centrālo staciju, un četri būtu labi.   Bet ja tu gribi konstruktīvi kritizēt RB procesu, tad ir būtiskākas lietas, par kurām var runāt - cik km pamattrases ir (nav) uzbūvēts, vai Salaspils jahtu regatēm draudzīgā divstāvu tilta tāme (tur ir vairāki simti ļamu, nemeklēšu, ka ne astoņi?). Nevis kā vācot amēbu klikšķus - ha ha, pālis.        
    • Jurkins
      Nē, tas, protams, nav ok. Milzīgās atšķirības teritoriju atīstībā ir sekas 35 gadus viedajai un pareizajai pārvaldībai. Protams, nekad nebūs visur vienādi, bat tādā gadījumā es piedāvāju visus pilnīgi dotējamos pierobežas pagastus atdot putinam. Un vēl starp citu ļoti daudzi Jēkabpilieši strādā Rīgā. Tā kā salīdzināt izlīdzināšanas fondu ar banālu izpļekarēšanu ... būsi labs politiķis. Uz jenotību?
    • uldise
      statistiksi reizi trīsdesmit gados?   es rakstiju tieši par vertikālajiem urbumiem. protams, ka horizontālais būs lētāks, bet arī tur jāskatās, kāda grunts. tas arī nosaka garumu utt..
    • Zin...
      Bet tas, ka rīdzenieki maksā par Jēkabpils pašvaldibu funkcijām protams ir ok
    • dzincha
      Neatceros gan cik precīzi maksāja. Bet var noskaidrot cik maksā: 1. Caurules 32mm vai 40mm kādi metri 400-500. Poliurs var paintereseties.  2. Propilēnglikola/ūdens maisijums tām 400m trubām.  3. Traktors uz dienu vai paris fedjas ar lāpstām. 4. Santehniķis, kas var salaist 2 ienakošās zemes trubas  salaist 1, un tad pieskrūvēt ss. Un otrādi ss uz 1 cauruli, tad uz 2 un uz zemi. Plus apkures turpgaitu, atpakaļgaitu pievienot. Un ja cirkulācijas sūkņi nav iebūvēti ss, tos uzstādīt apsaistē.    kādos 2000 -3000 vajadzētu iekļauties. Ja paprasa firmai, davai man kontūru uzzīmē, tad domaju 6k un uz augšu.    Par iepriekšējām tā varētu teikt, bet šogad ir diezgan intensīvi un ilgstoši mīnusi
    • Jurkins
      Izrādās ir atrodama aizraujoša lasāmviela!🤣👍 https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiY2RhYWQ5OTYtMDE2Yi00YjY0LTk1ZDUtYmRkMTA5MTFkOTRmIiwidCI6ImRhMzRmZjE2LTUxNzQtNGFjMy05YjAwLWNlMTJmYjJjZjZjOCIsImMiOjl9&language=lv   Šis ir labs: https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiY2RhYWQ5OTYtMDE2Yi00YjY0LTk1ZDUtYmRkMTA5MTFkOTRmIiwidCI6ImRhMzRmZjE2LTUxNzQtNGFjMy05YjAwLWNlMTJmYjJjZjZjOCIsImMiOjl9&language=lv
    • Anreel
      Es saules baterijas netaisos likt, jo cik gadus vajag, lai tas atmaksātos? 10? Līdz tam tās baterijas būs zaudējušas lielu daļu savas efektivitātes? Tas cilvēks neteica, kapēc viņiem nepatīk taisīt vertikālo, iespējams, ka tas ir čakarīgi un riskanti sabojāt tehniku un vēl es lasīju, ka vertikālajiem ir risks, ka dēļ zemes kustibām trubas var pārplīst. Nezinu, vai pie mums tas ir aktuāli.
    • Jurkins
      WoW! Viņš sāk runāt prātīgi! Un tad būs populāri jāpaskaidro, ka mēs te izdomājām, ka RB ies caur Rīgu (pretēji ekspertu ieteikumiem) un mēs uzbūvējām pāli... un tagad tas pālis būs jāiekonservē... nu un jums visiem nāksies par to samaksāt, varbūt pvn( šo tā no gaisa izrācu, nešumējieties) būs nedaudz jāpaceļ... kas zin. Ak jā, Un Briškens un visādas Rubesas, Gruškevičas un citi ARNP par "darbu" ir saņēmuši tik un tik un tā naudiņa ir nākusi no kurienes. Un tā tālāk. 
    • uldise
      un tagad apskatam ierīkošanas izmaksas - zemes SS tas ir vienkārši kosmosā. uz to starpību nekad neatmaksāsies, pat ja gada COP būs divas reizes lielāks. vertikālajam tur bez 10K ir ko iesākt vispār? domāju, ka tas ir prātīgi. nenoliedzu, ka zemes SS krietni labāka efektivitāte, bet nu cik tad mums tie mīnusi te ir.. piemēram mana sistēma janvārī elektrībā izmaksāja 1.48eur/m2. pat pilsētā siltinātā mājā dzīvoklī bija 1.70eur/m2. autors rakstija, ka tas bija pirms dažiem gadiem - tātad tad sauli bija iespēja uzkrāt ziemai.
    • binary
      Tad, kad to SS vajag visvairāk, saules baterijas ir vispasīvākās. Ziemas mēnešos ~12kW sistēma saražo labi ja pāris simtus kWh mēnesī.   Kāpēc?
    • hehe
      Tas nodoklis jau ir no tā vērtības, tiek ņemts vērā vai deklarēts, ir visādas atlaides, nekas nesamaksājams tur nav. Tā cilvēcīgi var saprast to epopeju ar Dž. Skulmi Mežaparkā vai kur tur, mūžu tur dzīvots un tā, bet nu ja nevari to atļauties, tad kas tur nepareizs ka būtu jāpārceļas citur? Ja tev ir vairākas mājas Mežaparkā tad tak tās tiks sadalītas pa galviņām un neviens neko maksās vispār. Tas kas tur draud ir nākotnē dzimtu kari kas tur kuram īsti pieder.
    • Anreel
      Es pirms dažiem gadiem biju pasaucis vienu firmu novērtēt, vai mums pietiktu platības zemes ss, viņš izstaigāja un teica, ka pietiktu, bet ieteica tomēr labāk gaiss-ūdens un saules baterijas. Negribētos arī saārdīt apkārtni un mums ir daudz koku un tiem ciestu saknes. Es toreiz prasīju par vertikālo un viņš teica, ka viņiem nepatīkot tos likt.
    • AndrisBB
      Sanāk NĪN/NVO pasaules lielākā problēma. Neviena ideja kā nopelnīt vairāk.
    • Jurkins
      Palīdzības izdalīšana arī būtu konkrēti jāpārskata.    Ā, ja pareizi saprotu, tad domā to no Briseles. Nu ja, tas jau nahaļavu nāk. 
    • binary
      Kaut kas jau tiek.   Nu kā piemērs - gadā ~€250 maksāju par vecākā dēla pusdienām skolā, atlikušos ~€250 sedz pašvaldība. Jaunākajam pašvaldība sedz visus ~€500 gadā. Skolotājiem "pateicības" retas un pēc brīvprātības principa, kā nu konkrētās klases skolnieku vecāki vienojas. Regulāro atalgojumu nodrošina valsts (no nodokļiem) un daļēji, šķiet, pašvaldība? Mūzikas skolas maksu, šķiet, arī abiem daļēji sedz pašvaldība.   Sniegu no ceļa šķūrēju tikai "piemājas pagalmā", neviens neprasa, lai es izšķūrēju visus 5-6 km līdz skolām, lai varētu bērnus līdz tām skolām nogādāt.   Man laikam arī.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...