Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   17 biedri, 0 Anonīmi, 230 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• binary
    • Anreel
    • kaut_kaads
    • AndrisBB
    • Pukinens
    • AlCohol
    • jacobs
    • Prime
    • Arnis2002
    • oks
    • ju
    • uldise
    • Rainis
    • Gestapo
    • lexxx
    • sounDDesign
    • osscar
  • Biedru statistika

27556
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Palodze
    Newest Member
    Palodze
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• maize
      Algoritmu var barot daudz veidos, labi strādā arī meli vai puspatiesības, piemēram, uzraksta, ka 2+2=5, intelektuāļi metas stāstīt, ka X - loxs neprot 2+2 saskaitīt un taisās valsti vadīt, plānprātiņi sper pretī - X gudrākais, un vispār zeme ir plakana,  burti un īkšķīši katram tiek likti, visi vārās, algoritms priecīgs rāda šo saturu arvien vairāk lietotājiem. Finālā, mēs visi patērējam galvenokārt to ko piedāvā algoritms, nevis to ko mēs gribam vai tas kas mums interesē. Dzīvojam burbulīšos,  draugi pārsvarā ir no tā paša burbuļa un liekas, ka visa pasaule domā tieši tāpat, kaut kur tālumā ir elle kurā dzīvo nozombētie.  Nesen dabūju banānu Xā, uztaisīju jaunu kontu - bail pat palika, cik ātri algoritms saprata, ko es "gribu" lasīt un praktiski tai pašā dienā rādijā saturu, kā pirms tam. Protams, Īlons ar bija klāt ar savām pardomām    
    • Gestapo
      Arī līdzīgi domāju, domāju, ka jau drīz atkal uz visiem apvainosies un visi apkārt būs lohi. Gan jau nevar sagremot atšķirību starp politiku un teātra izrādes uzvešanu, otrajā visi dara kā šefs saka, pirmajā tā nebūs.
    • Zin...
      Spriņģe labi uzrakstījusi par mūsdienu soctiiklu fenomenu   📍 KO VAR AINĀRS ŠLESERS, NEVAR EVIKA SILIŅA   Nedēļas nogalē veidoju sarakstu ar Latvijas politiķu sociālo mediju kontiem un nonācu pie dažiem secinājumiem. Var just, ka pozīcijas politiķi apzinātāk pievērsušies sociālo mediju saturam, bet process ir lēns. Kādēļ?   Lai gūtu uzmanību soc.medijos, ir vairākas iespējas:   1️⃣ PROVOKĀCIJA PĀR SATURU Var piesaistīt uzmanību ar neierastu, parasti provokatīvu, darbību. Ja influenceres dejo kameras priekšā, tad daļa politiķu demonstratīvi maina apģērbu, ved uz valdību mēslu ķerru, vai uz Saeimas sēdi ierodas izaicinošā apģērbā. Uzmanība iegūta. Ja to akceptē mērķvēlētājs, ir ok. Riski: ja vēlētājam tā izskatās pēc māžošanās.   2️⃣ EMOCIONĀLĀ MANIPULĀCIJA Var piesaistīt uzmanību ar emocionālu saturu. Diemžēl, pētījumi rāda, ka tieši negatīvas emocijas piesaistīs lielāku auditoriju. Tādēļ redzam saturu, kurā «viss ir slikti». Te opozīcijai ir priekšrocība, jo var lamāt "valdību", "režīmu" un solīt, zinot, ka pašiem nekas no tā nebūs jādara.   3️⃣ KVALITATĪVS SATURS  Pēc būtības, šī ir galvenā iespēja, kas atliek pozīcijas politiķiem. Stāstīt, KO viņi dara. Var redzēt, ka viņi arī cenšas, bet ir grūti.  Jo:  1) "labas ziņas" sociālajos medijos "neaizies" tik labi kā "vissirslikti" 2) to pasniegšanas veids ir garlaicīgs   Tipiskās kļūdas: - sarežģīta valoda - "budžets", "deficīts", "riska grupas jaunieši" 🥱 - distancēti filmēti video ar pompozu mūziku fonā; oficiāli kostīmi, uzvalki - saturs - vēlētāju neinteresē, ka bija "pie Dombura", viņus interesē "Kas man no tā?" - trūkst sistemātiskuma - lai "iekustinātu" algoritmu, saturam jābūt regulāram, nevis, kad ir iedvesma, vai nauda informatīvai kampaņai.   📌 Bet atslēgas vārds šajā visā ir AUTENTISKUMS. Ko var Ainārs Šlesers, nevar Evika Siliņa. Opozīcijas politiķi pēdējos gadus mērķtiecīgi strādājuši uz soc.medijiem un ir atraduši savu nišu. No pozīcijas partijām: kāds var pasmīkņāt par selfijiem ar govīm, bet savu nišu ir atradis prezidents. Dabiski saturs rodas arī Beatai Jonitei. Kad skatos uz premjeres saturu, rodas neērtības sajūta. Var just, ka viņa cenšas, bet tas neizskatās dabiski. Es viņai nenoticu.   Ja cilvēks nejūtas labi kameras priekšā (jo tas prasa harizmu, laiku un treniņu), var veidot citas formas saturu. Piemēram, "karuseļus" ar noderīgu informāciju. Ne velti daļa publicē receptes (Linda Matisone, Juris Pūce), citi liek laika ziņas. Cilvēki vēlas iegūt noderīgu informāciju, tikai tai jābūt pasniegtai saprotamā formā (edutainment). Jā, tas viss prasa laiku, bet tā ir mūsdienu politiskās komunikācijas realitāte.    Šo rakstu, jo kā žurnāliste redzu, ka šobrīd šo informatīvo vidi aizpilda opozīcijas partijas. Vismaz puse LV iedzīvotāju iegūst informāciju sociālajos medijos, tādēļ man šķiet svarīgi, ka būtu arī pozīcijas politiķu un valsts iestāžu skaidrojums par saviem lēmumiem. Nelobēju nevienu partiju un šo rakstu publiski, lai nepārmestu, ka es to daru.  
    • e = d
      Hermanis ir tik briesmīgi snobisks narciss, ka nekas viņam nebūs. Un labi ka tā, jo politikā ar viņš pilnīgs stlubenis.
    • Zin...
      Šleseram - izbīdīt waterfronti un uzturēšanās atļaujas. Pārējais viņam kaut deg un sabrūk    Susļikovs - spēlē nacisma kārti, bet visā visumā karjerists, kam pie pakaļas tie "nas boļše" līdz ko tiktu kur vajag   Hermanis - vāc ap sevi protrampisku prokrievu komandu   Austošā saule - paskatoties viņu biedru izdarības online un programmas...nu nebūs. Mazliet jāpiebremzē un tad varbūt.   Juljka un CO - mana skatījumā visbīstamākais veidojums, ko juljkai ir savi konkrēti mērķi un viņa nekautrējas amēbu taktiku.  
    • versatile
      Naivi.   Kas tad mums ir politikas jaunpienācēji? Šlesers neskaitās.   susļikovs, glorka un tamlīdzīgie. Domāju, ka viņiem ir daudz konkrētāki uzdevumi kā pofigisms un karjerisms.    austošā saule, hermanis, vinters - scuzi, kamēr nav tikuši Saeimā, neizskatu.
    • Racer
      Ja ir vēlme kaut ko tiešām uzlabot, tad vajag baigi stabilo nervu sistēmu. Otrs variants - vienkārši pofigismu apvienojumā ar  karjerismu un tieksmi pēc haļavas. Lielākoties šobrīd ir otrie.
    • versatile
      Vairums to, kas "iet" politikā, nekur baigi tālu netiek, vai nu apdedzinās, vai izdeg lielajā papīru darbā vai vienkārši apnīk un pazūd.  
    • Jainit
      Žigilo vai prostitūts? Hmm...grūta izvēle.
    • Racer
      Ja nu kādam patika Yellowstone ar Kostneru un citiem foršiem aktieriem, tad iesaku Landman https://www.imdb.com/title/tt14186672/ , kurš nav tik skarbs, bet ar līdzīgu piegājienu. Man ļoti patika.
    • M@R$$
      Bij doma kaut kad aiziet. Ja sanāks, padalīšos ar atsauksmēm...
    • Racer
      Nu cepuri nost ka šitā izpalīdzi senioram!  
    • AlCohol
      tas, līdz sestdienas vakaram, cik izskatas. pēc tam atlaiž.
    • AlCohol
      redzēts vel nav, bet drošvien ir vērts uz netflix un citu sūdu fona, kas pašlaik iznāk.. nekā cita jau nav ko skatīties, īsti.
    • rooyar
    • base7
      Vajag atrast kādu bagātu dāmu, iemīlēt sevī un bēdu nezināsi.
    • rooyar
      Es nedomāju,ka tas  kauto vispār beigās kaut ko mainīs.
    • Anreel
      Es pirms 2 gadiem mazajai saimniecības ēkai, ko izmantoju kā biroju, liku divus, lai ir katrai istabai savs, man un darbiniecei. Man firma piedāvāja divus variantus - ķīniešu Midea (2200 kopā ar uzstādīšanu) un japāņu Daikin (3000 kopā ar uzstādīšanu). Es izvēlējos Daikinus, lai ir mazāks troksnis un labāka efektivitāte.
    • uldise
      nu jā, es skatos uz labākajiem, ko var dabūt. man tur stāv Panasonic HZ25ZKE Flagship R32 NORDIC. iekārta man izmaksāja 1500, uzstādīšana ar visiem materiāliem vēl 500.
    • 138
      Ha, ne gluži - kamēr nebija aizslēgta, tāpat tagad uz Holandi vai Norvēģiju (vai kas nu tagad ir jaunākajā trendā) liela daļa braucēju ir tieši no čuhņas, kuri saņemties pārcelties uz Rīgu strādāt kaut kādā rūpnīcā nevar, bet uz turieni var.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...