-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 12 biedri, 0 Anonīmi, 580 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- DeepSpaceMonkey
- duksis
- tu16
- 138
- Aigus
- base7
- maize
- kava
- e = d
- Gestapo
- M@R$$
- Jurkins
-
Biedru statistika
27393
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Kungi, man ir vajadzība 3D izdrukāt (un pirms tam uzzīmēt) vienu triviālas formas detaļu. Neko nezinu par šo nozari. Varat ieteikt kādu vietu, kur es varu vērsties kā klients un mani neizģērbs pliku? Varbūt kādam no jums, Rīgā vai Latvijā esošajiem, ir printeris un basic CAD prasmes un iespēja sniegt man šādu pakalpojumu par nelielu, godīgu samaksu? Make Riga, šķiet, man nederēs, jo, kā esmu dzirdējis, tur ir jāmāk pašam izdarīt visu, ko gribas izdarīt? -
Man bija gan fitnesa-viedās aproces, gan Apple Watch, - visu pārdevu jo sapratu, ka jau pietiek ka telefons visu laiku 'traucē' pīkstot un vibrējot. Ir arī kolekcija ar krievu (padomju laiku Raketa, Vostok), Casio un Timex pulksteņiem. Ja būs iedvesma varbūt kādreiz padalīšos. -
Konkrēti tajā video uz demonstrācijas stenda laikam varēja palaist garām, ka pēc nulles atvienošanas un fāzes pārtraukšanas caur releju vēl bija palicis trešais ienākošais vads ar "sazemējumu". Taču PEN klemmes vads kaut kur tālāk aiziet uz reālo zemē ierakto sazemējumu, un ja tur nekas nav norauts, tad kāpēc lai korpuss sistu? Pretestība caur tiešo vadu uz zemi taču ir mazāka nekā caur ķermeni. Citādi jau visi korpusi sistu, neatkarīgi no tā, vai pēc tam nulle un fāze pienāk vai nē. Tāpēc tiešām rodas aizdomas, ka otrais voltmetra vads viņam patiesībā bija pieslēgts fāzei.
-
Fāze kaimiņa rozetē >> kaimiņa čaiņiks >> nulles vads >> PEN klemme kāpņu sadalē >> zemējuma vads uz tavu dzīvokli >> tava čaiņika korpuss
-
Praktiski jau var pievienot dajebko, bet pagaidām tā arī nav redzēti daudzmaz oficiāli dokumenti, kas ļautu dzīvot ar apziņu, ka elektriķis nav kaut ko sadarījis uz savu galvu un pēc tam VUGD / Sadales Tīkli / Latvenergo nelamās, ka "tajā vietā atdalīt PE no PEN nedrīkst" utml. Krievijas un Ukrainas video bieži piemin savus noteikumus - "правила устройства электроустановок", nez, vai Latvijā ir analogs?
-
-
-
Divi pāļi un laidums uz tiem. Kā saprotu, Eiropa met pakaļ vēl 80 ļamus, lai pārskatāmā nākotnē dabūvētu atlikušo gabalu līdz otram krastam. Un Salaspils tilts, tur vēl neviena pāļa nav, bet ir tas viss, ko var izlasīt ziņās un Kulberga tviterī kaut kad pirms viņa pāļa tvītiem par Īvānu - iedalīta Eiropas nauda, tehniskais projekts ahūni augstam un dārgam tiltam, un iniciatīva noraut stopkrānu, pārprojektēt lētāku un pap1st to Eiropas naudu. -
Kurš tilts būvējas? Progresīvo pālis Daugavā nav tilts. -
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/05.12.2025-latvijas-radio-rail-baltica-trase-salaspili-un-skulti-sakuma-iespejams-varetu-nesavienot-ar-eiropas-platuma-sliedem.a625150/ Ķirsītis uz kūkas: Kurš būvniecības gads tagad ir? Septītais? Būvējas Rīgas un lidostas stacijas un tilti, bet trasē vēl nav atsavināti zemesgabali?? -
-
Pēc ilgāka pārtraukuma uz Astra (19.2E) satelīta ir atgriezies nekodētais Vācijas kanāls "Lilo TV". Parametri: 11244, 22000, H, 5/6, FTA (StarParadies TV vietā). Mājaslapa: https://www.lilotv.de/ -
Otrajā midix video tas čalis tā arī līdz galam neizskaidroja, kādā veidā caur atslēgtu sprieguma releju fāze nonāk uz čaiņika. Es saprotu, ka tikai caur sprieguma releja elektronikas daļu, bet konkrēti tas čals to neprecizēja. p.s. vai arī sajaukts sprieguma releja in ar out
-
Pērku CompactFlash Type 1 karti līdz 10€, Rīgā. Vajadzīga priekš Canon PowerShot A95. Nezinu, vai un kāda ir maksimālā ietilpība, ko viņš atbalsta, Canon lapā rakstīts tikai, ka CF Type 1. -
No turienes viņš arī paņems . -
sadales kaste atrod 4x25 kabelim neitrales vadu un vieno PE un N katra savas stiprinajums pie klemmes . ja N sadeks tad PE paliks savienots. citu variantu tur nav jatstaj kads gabals vada rezerves nakotnes parbuvei (jo ta kaste iskatas pec bernudarza) shemas zimet var ar Qelectrotech ar visam klemmem utt
-
Ja no penteres augstāk nav skaidrs, tad, lūdzu, no sadales turēties pa gabalu -
Agri jau sāki, bet nu labi - neaizmirstam par Mīlestību kas mums apkārt pat ja Maestro saka ka sūds. -
-
Tieši tur jau tas jautājums - no kurienes elektriķis drīkstēs paņemt to trešo PE vadu? No tās plāksnes pie galvenajiem dzīvokļu automātiem, vai tomēr būs "jārok dziļāk" kaut kur pie tālāka punkta? Kā tas oficiāli notiek - vai Latvijā ir kādi normatīvie akti vai vismaz Sadales Tīklu / Latvenergo "standarta shēma", ko viņi parasti izmanto?
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-