-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 10 biedri, 0 Anonīmi, 110 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Freezum
- SamanthaSkype
- Zin...
- Legacy Sat
- base7
- AndrisBB
- StaRkiJs
- xxaxx
- DJWoX
- FOX.
-
Biedru statistika
27275
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Ilgmars_888
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Gan jau paspēs,piespiedīs pie sienas un būs spiests pārdoties!
-
-
Kā un galvenais, kas pieņēma lēmumu par īsviļņu infrastruktūras likvidāciju, vislabāk zinās LVRTC un NRTP tā laika cilvēki... 1999. gada aprīli naudas trūkuma dēļ Radio Latvia Internatinal vārdā Jogita Cinkus izsūtīja QSL kartes ar šādu piezīmi: "Cienījamie klausītāji, Latvijas radio ir pateicīgs par jūsu klausīšanos mūsu programmās, vienlaikus apliecinot, ka mūsu finanšu resursu efektīvākas izmantošanas nolūkā tā īsviļņu raidītājs 50,6 m, 5935 kHz frekvencē tiks slēgts no 1999. gada 1. augusta. Turpmāk, lūdzu, klausieties mūsu programmas mūsu interneta adresē: www.radio.org.lv". Radio Nord bija pilnīgi privāts projekts. Entuziastu projekts savam priekam, jo algu es nesaņēmu, bet es nenožēloju ne vienu dienu. Bija interesanti. Mēs vismaz mēģinājām kaut ko darīt ar tiem īsviļniem, translējām ofšora pirātiskās radio stacijas cerībā, ka būs interese, tad uzradīsies finansējums un ēters neapklusīs pavisam. Tagad vajadzētu visu uzsākt no "0"... milzu nauda. Tie, kas bija redzējuši Ulbrokas antenu fīderus un raidītāju saimniecību, to saprot. Un vai mums vajag TO atpakaļ tagad, kad ir internets? Labs jautājums, vai ne? Angļi turpina raidīt īsviļnos, holandieši arī. Mums nav īsti ko turpināt. Ar labu motivāciju tikai no jauna varam... Varbūt.
-
Briti, franči un spāņi to atzīst un neslēpj un arī mēģināja ko darīt lietas labā. krievelis uzskata, ka viņa zābaks svešā zemē ir kā dāvana pasaulei un vēl stāsta beigās, ka tas nebija viņš, bet citi un vispār - Amerikā nēģerus sit. Uzskatu, ka ļoti daudzas problēmas pasaulē atrisinātos, ja kreiviju pārņemtu kāda cita vara, kas spētu racionāli izmantot krievijas resursus un pasaulei no tā būtu labums pilnīgi visiem. Bet pašlaik krieveļi ir kā augonis pasaulei, drīzāk vēzis, kas barojas no zemes dzīlēm, lai padarītu dzīvi nožēlojamāku visiem, kas ir apkārt tam vēzim.
-
-
Ja tu šo teiktu pirms Sīrijas kara, es tev varētu pilnībā piekrist attiecībā uz Franciju, Nīderlandi, Apvienoto Karalisti un to bijušajām kolonijām. Par Spāniju es nezinu, vai tur tā ir problēma, šķiet ka noteikti ne tādā mērā kā iepriekš nosauktajās. Bet Sīrija nav bijusi ne Vācijas, ne Zviedrijas kolonija. Imigrācija no Sīrijas pirmkārt ir daļa no Krievijas hibrīdkara pret Eiropu, plus tas, ka Zviedrija bija sfēriski l0hi savā imigrācijas politikā. Vācija arī, bet varbūt mazliet mazāk sfēriski. Nu tad pieskaitām arī ebrejus, kuri kādreiz, šķiet, tādi nebija, bet tagad gan ir.
-
Droši vien daudzi nemaz nezina, ka Radio SWH arī raidīja īsviļņos no Ulbrokas 9290 kHz frekvencē! Radio SWH radoša komanda gatavoja speciālu programmu "Latvia Today", kas gāja "On Air" no 2007. gada janvāra līdz maijam. Cik es zinu, tad QSL karti no Radio SWH toreiz saņēma ne tikai mūsu DX entuziasts R. Strautmalis, bet arī klausītāji, kas bija uztvēruši Ulbrokas īsviļņu raidītāja signālu Vācijā, Krievijā un ASV. 2014. gadā Rolands portālā eradio par Latvijas īsviļņiem jau rakstīja: "Te diemžēl visas oficiālās īsviļņu iespējas ir sagrautas. Pat pirātisms tāds stipri sagruvis". Diemžēl, man ir viņam jāpiekrīt - viss ir beidzies! Atceros, ka 2003.gadā kopā ar angļu radiopiratiem skraidījām Ulbrokā pa mežu, atrakām antenas zemējuma kontūru, līdz beidzot sapratām, kāpēc mūsu CMR for Europe programmu (toreiz to laidām ēterā testam pirms Radio Nord sākuma) tik labi dzird Skandināvijā, bet ne Anglijā. Tas bija speciāli tā konstruēts, lai signāla maksimums (antenas virziena diagramma) būtu vērsts uz Zviedrijas pusi! Gan īsviļņu, gan vidējo viļņu iespējas padomju laikos tika aktīvi izmantotas propagandas raidījumiem, piemēram, raidījums "Dzintarkrasts" tautiešiem ārzemēs. Diemžēl "angļu pirātu pēctečus" tāda situācija īsti neapmierināja... un tas nekas, ka es Stokholmā, pat braukdams tunelī, lieliski dzirdēju Radio Nord no Ulbrokas! Antenu pārbūvei naudas nebija nevienam. Aizvakar, kad visa Baltijā pēkšņi radas smagi sakaru traucējumi, Latvijā un Lietuvā pēkšņi pārtrauca darboties Tele2 sakari - nebija iespējams ne veikt zvanus, ne arī tos saņemt, es nodomaju: "Vai tad cilvēki tiešām nesaprot cik trausla un ievainojama ir visa šī interneta padarīšana?" Nu "neraujiet" taču nost tos savus satelīta šķīvjus - vismaz redzēsiet BBC un CNN ziņas, kad pazudis internets! Žēl, protams, īsviļņus mēs vairs nesaglābsim, uz Kanādu un Tobago arī vairs nekad neraidīsim par notikumiem Latvijā, bet vismaz tad atstājam paši sev kaut kādas alternatīvas iespējas internetam, ko iespējams pēc "sirds patikas" gan kontrolēt, gan ierobežot. Toreiz, pirms divdesmit gadiem sēžot Ulbrokas studijā pie radio ēterā pults un caur logu skatoties ka muižas dīķī cēli slīd gulbji, es jutos patiesi laimīgs, ka varu klausītājiem mierīgi uzlikt Led Zepellin "Kāpnes uz debesīm" vai Deep Purple "Dūmi virs ūdens", un man neviens to nepārmetīs. Es vienkarši laidu toreiz ēterā, ko pats gribēju. Radio dod brīvības sajūtu, lūk ko esmu sapratis... Jau tāpēc vien bija vērts iet un stāvēt Latvijas ceļā un atgūt neatkarību!
-
Labošu: "briti, franči un spāņi bija tādi paši un dažkārt vēl asiņaināki okupanti kā, teiksim, krievi bija un ir" Laikam ir nozīme.
-
imigrācijas problēma ir nekas cits ka koloniālisma sekas. briti, franči, spāņi ir tādi paši un dažkārt vēl asiņaināki okupanti kā, teiksim, krievi.
-
Cik zinu, pilsētā ir pieejams arī mazais operatoriņš Ērika un co (kabeļtelevīzija) no Vecumniekiem. Brīnums kā šo vēl nav pārpircis kāds lielais tirgus spēlētājs.
-
Operators Balticom uzsācis savu darbību Iecavas pilsētā. Pašlaik gan vēl viss tīkls nav izbūvēts. Pilnīga pabeigšana plānota 2026.gadā, bet dažās adresēs jau pieejami viņu sniegtie pakalpojumi.
-
Ja ar 4G+ var izspiest 300Mbitus (5G neslēdzu, jo baisi rij manam vecītim S21 bateriju), tad kāpēc man kaut kāds tāds kantoris būtu vajadzīgs...
-
kkadai attieksmei ir jabut, tas tak ir bizness. tas pats bija ar jauno staptautisko nodoklu sistemu. ~2 nedelas nochakareties lai dabutu ~100EUR dubulti maksato nodokli. laikam bija chakars ar to ka VID neatradu kviti/ceku par samaksato nodokli. ebay atdeva nodokli neskatoties uz maniem nestandarta skreenshotiem un bankas maksajumu parkatiem utt labi ka tikai ~2 gadi pagaji kad atkal viss strada normali reputabli uznemeji bija gadu ieprieks sagatavojushies un ari visadiem shadiem gadijumiem ja kkas noiet greizi. (kkada spec lapa sagatavota shadiem gadijumiem kur var ievadit papildus datus cekus utt)
-
Dobeles Dzirnavniekā, kur šiem augšā bāzes stacija ar, cik atceros no saviem jaunākajiem laikiem, pienāk optika no Telia (nu jau TeTa), intereses pēc paprovēju, par 120 vairāk negāja. nākošnedēļ paredzēts būt tur atkal, un tieši pie raidītājiem, jāatceras iemērīt atkal. tas par LMT
-
Ko tu te mocies, tavā laimes zemē vēl piemaksā, kad kāds pārceļas. Darbu arī uzreiz iedos, varēsi iet "ķert" ukraiņu dronus.
-
te LV tada sudu bedre vien. 10gadus sutu uz vaciju uc nekadu problemu bet tagad Latvijas Pasts uzmeta 50EUR , nedelu nochakareties lai 20 kapeikas dabutu atpakal pff. Laikam sadomaja ka sutu rakeshu mikroshemas velnsvinu , jo nekadu atbildi nedz no muitas nedz no pasta var dabut . "aizligta prece" viss jamaina piegadatajs bus
-
-
-
interesanta karte https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._states_and_territories_by_African-American_population
-
90to gadu sākumā no Rīgas (?) bija dzirdami stereofoniskie raidījumu uz šādiem viļņiem: 520.8, 222.2 un 211.0. Tas bija aptuveni tajā laikā, kad pilsoņi varēja vērot TV Rīgu un abas Centrālās Televīzijas ( 1.Vissavienības programma un 2.Vissavienibas programma). Tajā otrajā laikam katru dienu no 7.00-7.15 bija rīta vingrošana.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-