Īstenībā atceros kapēc es uz to Kalmana filtru skatijos. Nejau tapēc ka programmētājiem viņu baigi vajag, bet review'ot ko tur matemātiķi sarakstījuši. Viņiem ir talants rakstīt nelietojamu kodu 😂 kas neatbilst nekādai struktūrai un standartiem.
Nezinu kas pat ir slikāk, kad matemātiķi vai elektroniķi ķeras pie koda rakstīšanas. Abiem ir interesants skatījums uz lietām.
Tas vairāk saistīts ar matemātiķiem un fiziķiem, kas pārprofilējās uz informātiku un tad nu turpināja IFus ar kvadrātvienādojumiem mācīt. Nav man nekas pret, bet parasti tālāk par tiem kvadrātvienādojumiem arī netiek. No šodienas skatu punkta tie tādi programmēšanas elementi vien bija.
Pliks micro:bit var daaaudz vairāk iemācīt un ierosināt to interesi daudz vairāk.
Trigonometrija jau nu noteikti jāsaprot, kolīdz kaut kas notiek 3 dimensijās.
Bet vairāk palīdz saprast integrāļus, atvasināšanu tīri domāšanai. Man reāli palīdzēja zināt, ka atvasinot ātrumu dabū paātrinājumu, lai taisītu finansu modeļus excelī savulaik.
Jā, to var redzēt, tev jau bez palestīniešiem nekas cits vairs neeksistē, ka pat teikumu nevar uzrakstīt tos nepieminot.
Reizēm jau vajag iedziļināties arī kalmana filtros, pat visai nesen. Bet tas 0,01% no darba un to ko vajag, tāpat jau nekad neatceries, nākas visu mācīties no jauna.
Vieglāk uzprasīt matemātiķiem, tiem ar maizei jāpelna 😂 un tāpat bez viņiem neiztikt (ja strādā pie kautkā nopietna)
Ir viņu daudz, kur bildītes dod un valoda nav svarīga. Var jau teikt, ka bulšits, bet nepiekritīšu.
Gan piebildīšu, ka reiz vienam jaunam cilvēkam iedevu... viņš nesaprata, ko tur vajag darīt - tev ir četras bildes... trīs ar kaut kādam ģeometriskām figūrām un ceturtā attiecīgi jāpapildina. Kad viņš man 3. reizi paprasīja, kas tur jādara, es teicu, ka nekas. Paldies, atstāj savu telefonu, ja būs vakances... Kā domājiet? Bija?
Gribētu teikt, ka programmēšana ir virsbūve matemātikai un citām dabaszinībām.
Programmēšanu mācu jau 5 gadus. No skrupulozas pamatlietu borēšanas jau ir pāriets uz elementāriem robotiem un webiskiem projektiem, kur ar AI rīkiem tiek realizētas kaut kādas aktuālas problēmas. Ar kodu rakstīšanu nevienu vairs neaizrausi, AI to dara gana labi. Ir tikai jāmāca virzīt to pareiza/strādājoša koda virzienā.
Pēc atvaļinājuma man būs jāņem papildus darbinieki... kādi 10 apmēram. varenijs (nē, es rakstīju j...obanijs) pieaugums no sezonas uz sezonu par 20...25%. Kā man tas pieaugums riebjas. 🤣 Vot tīri joka pēc iedošu šiem IQ testu uz datora...🤣 Cerams, hjūmanraitvač mani nearestēs.
Varbūt kaut kādus koka darbus ar rokas instrumentiem 🤣. Kad elektrība beigsies, zināšanas un spējas būs nenovērtējamas.
Esi pārliecināts, ka tikai zemāko?