Var jau būt, bet skolotāji ar vairs nenāk no skolotāju ģimenēm. Visos laikos ir bijuši tādi, kas no bērniem jātur pa gabalu. Krievu laikā šī profesija konkrēti degradējās.
Ja nu kāds bērnībā nav dzirdējis.
Divi čangaļi buru laivā zvejo.
Joņs: Jozup, kāpeic tu man nepaļīdz vilkt to teikļu?
Jozups: (tā dusmīgi) es turu buru!
Bērnišķīgi, vai ne? Bet mūsu izglītības sistēma un sociālie tīkli jauniešus turpina audzināt kā mūžīgos bērnus, kas atplestu muti ticēs visām blēņām.
Plastmasas pudeles un bundžas, kuras nevarēja nodot, tie ļaudis nelasīja, jā.
Nē, taromāts prasa aptuveni atbilstošu formu un nolasāmu svītrkodu. Pavisam mazie, skapja lieluma taromāti ir cimperlīgāki, bet cik viņu ir, kāds viens procents vai mazāk. Manā rajona veicī tāds mana iecienītā Vytautas minerāļa, kuru šis pats veicis tirgo, pudeles ņem tikai bez korķa, jo dēļ korķa svara pudele nostājas šim aparātam nepieņemami šķībi. Tā nu rauju nost tos korķus. 🥲
To, ka es kaut ko te attaisnoju, tu pats piedomāji klāt.
Es tik saku, ka nevajag visu savu viedokli par kādas tautas vai zemes dzīvesveidu balstīt uz ⚠️ŠOKĒJOŠIEM‼️🤯⚠️ video.
O, ticis līdz dalības maksai, kas izrādās ir lielais slēptais bubulis
Vakar rakstīji, ka piķis ir tikai, kad iepakojums ķīpas, nu jau saki, ka sistēma strādāja bez papildus maksas un spēja sevi nodrošināt. Vienīgais, kas spēja sevi nodrošināt bija atkārtojami uzpildāmās pudeles. AL bundžas vai PETenes tikai retais spēj savākt, kā tu teici līdz ķīpas līmenim, kur kāds ir gatavs maksāt.
Bet atgriežoties pie tēmas, Temu, visticamāk, dienas laikā izgrābj vairāk kā mēs samaksājam gada laikā norvēģiem par taroāmtiem.
Tad piesakies salodēt tur izskatās vienlaicīgi vairākus lodāmurus vajag, tie četri lodējumi tikai lai turētos tas štrunts uz plates, vēl kā tas ar plati ir savienots.
Jā. Tikai bez propagandas ir skaitļi, viens taromāts maksā vairākus desmitus tūkstošu, lielais maksā simtos tūkstošu. Kāds ir Latvijā taromātu skaits un cik skaidras naudas tie jau ir izņēmuši un izveduši ārpus Latvijas ekonomikas uz neatgriešanos? Neatgrieztie 10 centi nekādi nevar nosegt desmitiem miljonu eiro gadā(!) izmaksas ko šis bezpeļņas uzņēmums(sistēma) rada.
Pērkot dzērienu tu nemaksā tikai 10 centu depozītu ko vari atgriezt, tā ražotājs vai importētājs maksā sistēmas dalības maksu, patiesībā to maksā tu, pircēj, ko atgriezt nevari, par KATRU pudelīti. Te būs kārtējais šīs tev neredzamās cenas paaugstinājums, ja regulators to akceptēs:
https://www.vestnesis.lv/op/2026/177.DA11
Vecā sistēma nemaksā neko, spēj pati nosegt izmaksas un vēl nopelnīt. Neizved naudu no valsts ekonomikas. Tikai viena prasība, šo taru mest tajā, parasti pie pašas mājas, cauru diennakti, bez rindas un bez naudas turpu šurpu dzenāšanas. Jo vairāk to dara, jo tuvāk nāks konteiners. 3 iznesamus maisus ar depozītu ar kāju saspiež un tas pārvēršas par tikai 1 iznesamu maisu.