Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• ggg97
      HES iem tāpat ir plānveida apkopes, īsāka un garākas. TECiem tām gāzes turbīnām resurss arī nav bezgalīgs. Kurš kursā, vai nebija tā, ka TEC 2 turbīnu resurss izsmelsies pēc ~10 gadiem un līdz tam jāizdomā, ko darīt tālāk?
    • hehe
      TEC lai stāv un atpūšas, pērnā ziema pierādīja tā nozīmi, ko darīt tam ir un būs. Atoms? Irāņi tur sprēgā, mēs tā varēsim, ja nu kas? Tā var saprast, ja jau gāze varētu nebūt, ko tad ar atomu? Lai gan vietā, cik saprotu rezervē gāze nav un pirkt strjomna nenotrāpot ar cenu. Šobrīd jā, priecājamies par kaimiņiem un baudām bezmaksas elektrību. Iestādīt izbijuša meža zemē skaidru naudu ko jānopelna melnu muti strādājot man nav nekādas motivācijas. Tagad baterijas, atkal vajag naudu, atkal un atkal. Pēdējā vieta Baltijā, nu i her, bronza arī nav slikti stādīt naudu un apdzīt apdzīšanas pēc arī man nav motivācijas.   
    • maize
      Tak tulīt atjaunos vadus uz austrumiem un būs lētā elektrība bez robežām 😆
    • Zin...
      Kāds ir tavs ieteikums?  Sēdēt uz TEC un smaidīt, kamēr pārējā attīstītā pasaule iet prom? Un tad kviekt - kādēļ mēs esam pēdējās vietās 
    • hehe
      Es sen jau skatos, laika diapazons nulles cenai tikai paplašinās, jau aprīlī parasta ikdiena. Vēl tur iedarbināt atomus tam pāri visam. Atoms un Baltijas neatkarība ir savienojami? Ne mēs zinām kas tas ir, ne mums pieredzes, ne urāna, ne kur to visu pēc tam nogrūst. Un pats galvenais, naudas, ne būvēt, ne uzturēt.
    • base7
      Esmu ķēris no Biržiem un Šauļiem. 
    • aoma
      Un tomēr tā griežas... Galileo Galilejs kapā jau cik reizes otrādi apgriezies... Nav izdevīgi, ir izdevīgi, bet būvēt vajag.  Kā reiz somāliešu pirāti nopizģījuši kuģi ar cementu, laikam ar kaut ko būvēs  
    • maize
      Laiks skrien ātri, šķiet nupat TEC-1 tikai pārbūvēts gāzi, bet nu jau vairāk kā 20 gadi paskrējuši un jau jāsāk domāt ko darīt pēc nākamajiem ~20, kad esošās iekārtas būs nokalpojušas. Protams, variants atkal atjaunot un turpināt vēl pusgadsmitu rullēt ar gāzi. Savukārt, ja cerības par AES, tad tas jādara tiešām tagad, 20 gadi tā vien paskrietu, kamēr sakārtotu likumdošanu, sakasītu naudu, atrastu vietu, savestu speciālistus (varbūt varētu pat paspēt izskolot) un uzbūvētu. Tikmēr VES/SES var paspēt uzcelt, sasniegt mūža nogali un nojaukt pa šiem gadiem un vēl baterijas pielikt, kuru cenas dramatiski kritušās, piemēram 2000 pie cenas 3000$/kWh sapņot par baterijām pie vēja turbīnas bija neprāts, kamēr  tagad cena ir ~50$/kWh. Piemēram, Dānija atskatoties uz pēdējiem 10 gadiem ir samazinājusi ogļu daļu no ~30% uz >10% un dabasgāzi no padsmit uz dažiem %, to vietā nākusi saules, vējš un biomasa. Vai paskaties tepat uz brāļiem lietuviešiem...
    • hehe
      Mūsu bilancē viņš jau ir, nav tur ko diskutēt, būtu tur pļava varētu diskutēt. Tāpat kā kas labāk, Pļaviņu HES vai Staburags. Bilancē kā reiz TEC ir neatkarībai, nopērk, noglabā gāzi gadam un gadu neatkarība ir garantēta. Atkarība no saules un ķīniešiem arī ir atkarība. TEC taču strādā kad vajag, pie esošajām elektrības cenām taču nestrādā, ja strādā tad ne dēļ elektrības, bet tieši neatkarībai uzturot balansu, siltumu, hvz ko, AST rāda 9 MW. Tak ne jau elektrības ražošanai tie 9MW.
    • AndrisBB
      Pa lielam vismaz Trumps būs izdarījis vairāk kā jebkurš cits, lai paātrinātu pārēju uz 'atjaunojamajiem' resursiem. Jo uz gāzi/naftu vairs paļauties nevar.
    • msp
      Kā teiksi, priekšniek. Ķīnieši laikam savā energobilancē ļoti Tev nepiekritīs, bet nu lai. Atminos, ka kaut kur ap gadu 2005, krievijas naftinieki vīpsnāja par slānekļa naftu/gāzi. Ap to laiku (īsi pirms dižķibeles) muca grozījās ap 150usd līmeni. Tagad viņu propaganda kliedz, ka visa šī jezga izdevīga US slānekļa naftas/gāzes apsaimniekotājiem.
    • hehe
      Bumbās, ne bumbās, bet gāzes TEC alternatīvu nav un nebūs. Ne jau mūžīgi, bet nu ļoti ilgi. Un krievu gāzes jau cik gadi tur vairs nav. Jaunākā anekdote, vot var būt nekaunība, tāda ažiotāža, sabrauks ministrija pilnā sastāvā, a kāda panorāma paverās   https://www.tvnet.lv/8461077/apzagta-nogazusies-veja-turbina-nozieguma-veiksana-izmantota-smaga-tehnika
    • AndrisBB
      Īsumā - viss ir slikti, izņemot kad runa iet par krievu gāzi, tad viss bumbās. 
    • hehe
      Bet es nebaidos Škelda apkurē jā, vietējais, galvenais tas ir lēts pret ko citu, ieskaitot gāzi, viss loģiski. Bet elektrībai, ja primāri tiks pārvērsta siltumā? Kā es varu izrēķināt, liec galdā savus, es pirmais jautāju. Bez oikiem. Viss kaut kas var būt, beidzās oiki vai cfd, cena jau nerodas online, bet dienu iepriekš, griež/negriež ir iepriekš plānots. Kad ir par daudz kāds ir spiests negriezt, hvz kurš, gan jau saņem naudu, absurdi, bet tieši par negriezt.
    • Dexs
      Pukas-2 raida tādu vieglu džeziņu, nav pat baigi slikts. Reklāmu arī maz. Pierobežā no Rokišķiem dzirdams, ja pareizi atminos, 89,5 FM.
    • aoma
      Kaut kā neiet kopā ar faktu, ka citas griežas citas nē. Nekad nav bijis, ka grieztos visas vai neviena. Vecās zemās? Nezinu, Liepājā apmēram tādas pašas. P.S. Uz Ventspili braucu vismaz 2x mēnesī.
    • Exiic
      Tev konkrēti interesē, vai Tu vienkārši skaļi konstatē faktu? Vakarā salabošu linkus, tagad nav laiks.
    • Exiic
      Pēc remonta pāri palicis JAUNS ekrāns: Lenovo LCD Module, 14", WUXGA, Anti-Glare, 400nit, w/IR&HD Camera PN 5M11C53208 5M11C53207 5M11C53206 5M11C53205 5D10V82364 Ekrāns ir ar ePrivacy. Jauns maksā dārgi pa oficiālajiem galiem 400-600naudas. Varbūt kādam ir sasists un vēlas salabot par jēdzīgu naudu vai tikt pie privacy filtra? TĀ IR VISA ASAMBLEJA! PĀRSKRŪVĒJAS EŅĢES AR VISU UZPARIKTI KOPĀ! Pa 150 atdotu.
    • msp
      Nu tad izrēķini, cik mums kalvīša gāzes izmaksāja. Kredītprocenti par turbīnām, OIK, politiski lēmumi par krievijai vajadzīgiem jautājumiem utt. Baidos, ka naudas plūsma Tev sanāks negatīva.   Kas ir tirgus tiem lielformāta saplākšniem? Kur viņus liek? Un cik skaitās lielformāta?
    • hehe
      Ko izliekos? Mani aprēķini notiek naudā. Patiesā neatkarība ir vispārēji atzīta maiņas prece- skaidra nauda, pat par kg tīra zelta paēst nevar.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...