Kad biji? Pirms 2 gadiem Ņujorkā biju uz 10 dienām vasarā, man tas prasīja 5-7 min kaut kādā operatora veikaliņā. Es pat neatceros vai pasi prasīja. Lielākā problēma bij atrast puļķi ar ko sim slotu telefonā attaisīt lai otru karti ieliktu. Toreiz bij bezlimits uz mēnesi pa 70 USD. Ā, viņi vēl bij ierobežojuši ātrumu ja telefonu kā hotspotu izmantoju, tb ātrums telefonā ap 40-70 mbit/s, hotspotā ap 1 mbit/s. Tad Googlē palasīju un kaut kādus settingus pamainīju APN un dabūju kādus 8 Mbit/s, lai sieva ar var normāli izmantot.
Tak esim var nopirkt no kāda starptautiskā un miers. Pats jaunnedēļ testēšu revolut piedāvājumu.
Esmu pircis vietējās sim, tas reizēm ir čakars bezgalīgs uz pāris stundām. Itālijā, taisot man SIM, pārdevējs paspēja ar pusi pilsētas izklačoties, Ņujorkā aizgāja kāda stunda, kamēr visu saslēdza. Dokumentu līdz šim ir prasījuši visur.
Priekšapmaksas SIM vai e-SIM ir vajadzīgi tūristiem. Šrilankā un Marokā ņēmu SIM, Kanādā e-SIM. Pērkot SIM pase bija jāuzrāda. Tirgotājs nofočēja, tātad reģistrēja. Būtībā anonīmi SIM ir vajadzīgi tikai dažāda līmeņa blēžiem un plakanzemiešiem, lai netiek izsekoti.
Bij mums te pirms kāda laika diskusija par fizikālo pamatu un nepieciešamo jaudu lāzeriem. Es tur mazliet izblamējos, jo likās ka nav realizējams, pēc tam pats atradu ka tomēr var. Uz sitiena forumā neatrodu diskusiju, bet tur bij kontekstā ar latiņinas diskusiju ar laikam Feiginu par lāzerieročiem.
Cilvēks spītīgi izlaiž faktu, ka par glabāšanu ir jāmaksā, ka ir jāatvēl milzīgi līdzekļi, jeb jāmaksā bankai %, kā arī tai gāzes krātuvei vajag apkopes veikt un nevar viņas būtu mūžīgi pārpildītas, kas ir milzīgs risks drošībai.
Bet nu kur vējš pūš par labo gāzi, ko noteikti vajag iepirkt pa miljardu, sen jau skaidrs.
Tu lasi kādreiz ko rakstu? Spekulantam tā gāze nav vajadzīga, šāda peļņa ir papildus iespēja, bet bez riska. Ja tev patēriņš ir kg kartupeļu dienā, tad labāk ir nopirkt tonnu+ 3 gadiem, ja tev ir kur droši tos glabāt. Par 15 centi kg nopirki un aizmirsi par cenu. Var jau būt ka kādā brīdī tie maksās 8. Nu un tad? Visticamāk 8 ir cena ir uz īsu brīdi, kāda pūšanas kaite un visi vēlas no tiem ātri atbrīvoties, pēc kāda brīža būs 49, un varbūt 2 eiro. Tev nav šāda riska, nopirki par 15 un aizmirsi par tiem, līdz nākamajai reizei kad cena atkal 15 papildinot jau apēsto.