Nu tad jau sabiedrības spogulis - vieglas uzvedības sievietes, zagļi un geji.
Nu un protams pa vidam pestītāji - Šleseri, Lembergi un kas tur vēl par daiļdrsējiem.
"Lielā" pasaules paka jau bij tikai ap 30 naudām, nekas īpaši dārgs, pietam vienreizējs maksājums.
Salīdzinot ar citiem tās kartes bij diezgan labas, visi interesantie maršruti atzīmēti, ar bildēm utt. Reti kad piemēram kautkādas kalnu takas vai veloceļi redzami iekš Google Maps, vēl jo mazāk citās kartēs.
Kas tad teicu ka to terminālu jāpiesien pie drona? Tas būtu bezgala muļķīgi.
Tā arī ir, pat telefona SoC nevajag. Mēs darbā daškamos lielam diezgan lētus un vārgus SoCus dažādu objektu atpazīšanai un darbojas OK.
Skaidrs ka jo 'mazāks' AI modelis, jo effektīvākas tās riepas un uzkrāsotās lidmašīnas uz skrejceļa.
nu man kamoot kaut kā neizgāja + sāka naudu prasīt es laikam žīdīgs šajā jautājumā- parasti slieku maršrutu google maps + pajoriģēju skatoties jāņa sētu, jo google bieži dzen šortkatous caur privātmājām vai pļavām tad pārmetu uz gpx un izmantojo bikegpx appu un paštaisīto karti reizēm braucot .
Es jau neesmu tur baigais AI/dronu specs bet domāju ka apmēram jebkurš mūsdienu telefona cpu/soc tiktu galā ar lidmašīnas atrašanu attēlā un "nosēdināt" dronu uz viņa.
A kā tur ar tām nvidia platītēm? Es protams neesmu redzējis un nezinu, kā uzvedas dronu bars ar AI, bet tai vienā video izskatījās, ka drons ir izvēlējies mērķi, bet cits drons šo apsteidz. A tas video tiešām caur mobilo netu, tikai nevis kā vadības kanāls, bet procesa un rezultāta fiksēšanai.
@AndrisBB parādi mazu un vieglu satelīttermināli, vienalga kurā operatora. Cik es esmu interesējies starlink ir viens no mazākajiem - vieglākajiem, no rūpnīcas pāris kg, kamēr oneweb u.c. 10+kg. Protams var noravēt visu lieko, bet tāpat antenta ir paliela bura un svars būs "milzīgs" priekš maza drona.
Par betoniem runājot, tīklos rakstīja, ka kodolieroču samazināšanas vienošanās ietvaros bijusi prasība stratēģiskos bumbvedējus izvietot redzamā vietā, lai ASV varētu sekot līdzi. Rašisti gan pirms pāris gadiem apturēja savu darbību šajā vienošanā.
1. necerēja ka tik tālu aizniegs
2. pēc papīriem tur varbūt ir betona kaponieri, tikai Krievijā reizēm papīrs ar dzīvi nesakrīt.
Nākamais līmenis būtu vēl likt krieviem pašiem šos dronus saražot 😀 Darbs sociālajiem inženieriem.
Plus Starlinku tāpat būtu pārāk riskanti izmantot.
Nemaz nešaubos ka pat ja darbotos, tad termināla atrašanās kautvai tuvumā kādai no tām bāzēm iedarbinātu visus trauksmes zvanus Muska offisā un tad jau viss būtu atkarīgs no tās dienas Trampa noskaņojuma.
Tas mopēds ir lēts, vienreizlietojams, un viņus vajag daudz. Turklāt, mopēdu misijas nav kritiskas vai unikālas, atšķirībā no Zirnekļutīkla. Pox ja kāda daļa nedalido. Priekš kam cūkai lūpukrāsu?
Starlinks varbūt nestrādā, bet tas jau nav vienīgā alternatīva.
Eiropas Eutelsat vai UK OneWeb (reāli viena un tā pati kompānija) iespējams ka arī strādā.
Bet nu ja jau visi droni bij hobijlīmenī, tad kāds tur būtu brīnums, ka izmantoja parastu mobilo netu?
Rašisteļi tak pašpārliecināti, gan jau saknē neparedzēja tādu piesmējiena iespējamību.
Domāju, ka drīzumā autoavārijās un pa logiem izlidos ne mazums viņu specdienestu un armijas augstākā personāla.
Starp citu, vakar perdelim prigožinam dzimene bija... 😆
Par vadību, starlinki vai jebkurš cits sat terminālis ir milzum smags un liels. Teorētiski "mātes kuģis" varētu būt aprīkots ar jaudīgāku link un tad saziņa ar mazajiem droniem. Starlinks pie raškām nestrādā vispār un īļons aptirsās, kad prasīja ieslēgt Krimā, diez vai pēkšņi mainītu domas un ļautu bliezt pa stratēģiskajiem bumbvedējiem.
Heh mūsu Politiskā elite veljoprojām cītīgi aizstāv Demokrātus Amerikā pret Latvijas cilvēku labumu guvuma. Tikmēr realitāte Poļi ir malači ka iebalsoja Normālu nacionālisku partiju kas sadarbojās ar republikāņiem kas ilgi valdīs pār Ameriku.
https://x.com/i/status/1929214068570607947