Nav izslēgts, ja neskaita “tāpēc” - vizīte pie Sjī it kā esot bijusi sen plānota. Vakar drusku paskatījos Лицом к событию, tur bija gari un plaši, bet karoče, ūsainais grib palikt savā vietā un izruļīt ar visiem pa draugam - gan ar 🐒💩, gan Zē, gan Sjī, gan gejropu, gan saviem (ne-)vēlētājiem.
IMO, šajā gadījumā salīdzinājums nav pareizs. Datu kopija (rezerves slotiņas) jau ir (laikam, pat patiešām ir ). Nospertos datus (vecās slotiņas) pārdos tālāk tā vai tā, maksā tu to "1 Eur" vai nē. Līdz ar to tu papildus nospertajām slotiņām zaudēsi arī to 1 Eur, pretī nesaņemot neko. Un LVM gadījumā saņemsi sodu par nelietderīgu 600K izlietošanu.
Izklausās ka varbūt drusku saliekta uz sāniem. Neuzņemos atbildību par zobārsta rēķinu, bet es teiktu, ka mierīgi var vēl braukt ar tādu, vai mēģināt atlocīt. Man kādreiz bija crmo velo ar kuru rudenī peļķē ieliku bedrē, rats bedrē sametās sāniski un dakša šādi salocījās uz sānu, arī tik, ka lai rats būtu dakšai pa vidu, vienā dropautā bija jāliek ne līdz galam, rāmim nekāda skāde un ratam arī vai nu nebija astotnieks vai bija minimāls, nu nekas, vēl laikam gadu nobraucu ar to velo līdz pārdevu (neko neslēpjot), jaunais īpašnieks ielika citu dakšu un joprojām vizinās.
Nu skaties, aifons septiņpast pro šobrīd maksā diezgan precīzi Latvijas vidējo neto algu, salokāmie smasungi laikam kādu pusotru to. Jā, man nesanāk tik nopelnīt pa nedēļu 🥲, bet re, Andrim varbūt sanāk, bet viņš arī pērk telefonus par savu dienas vai dažu stundu algu, nevis par nedēļas.
Velosipēds tāds kas man būtu būtisks apgreids pret manu par divzīmju summu pirkto antikvariātu (labi, trīszīmju saskaitot apgreidus) arī ir kaut kas sākot ko vienas, pusotras vidējās algas, vērtību zaudēs druuusciņ lēnāk par telefonu - poteitō potātō.
Pastāv uzskats, ka tās ir no sātana un tās vajag izmest nafig. Es nepraktizēju, bet arī neiebilstu.
Morāle ir laba lieta, bet dienas beigās - ja datus izdodas atgūt, tad kāda man daļa - lai policija dara savu darbu un ķer to vainīgo. Samaksājam un norakstām kā infrastruktūras drošības izmaksas. Ja tev puišelis mašīnai nozagtu logu slotiņas un prasītu 1 eur par atdošanu - iespītētos, pirktu jaunas?
Prasītie 600k šajā situācijā ir aptuveni tas, kas tev tas 1 eur.
Es nenoliegšu, ka nav sliktāks premjers, kā bija iepriekš.
MK sastāvs gan ir gana diskutabls.
BET, ja AK noņems balsis LPV (un tā var gadīties, jo retorika uzrunā relatīvi saprātīg(āk)o LPV auditorijas daļu), tad neatkarīgi no vēlēšanu iznākuma - paldies!
Loģiski ka uz doto mirkli tāds īstermiņa premjers vairāk nodarbosies ar priekšvēlešanu aģitāciju, nevis kautkā mainīšanu vai kustināšanu (pārāk riskanti pirms vēlēšanām kautko salaist grīstē).
Labāk 'atzīst kļūdas', kautko solīt, visādi citādi demagoģēt, izskatītoies kompetentam, bet nedod dievs kautko darīt. Pēc vēlēšanām, tad jau vienalga 😂
Lūk šis ir tas jautājums, kuru, manuprāt, varētu atlikt uz neierobežotu laiku. 😉 Bet, kas zin, kā tur senie romieši teica... ko tur vajag plebejiem, tfu... tautai?
Jauku dienu visiem, tā kā man ir atvaļinājums, tad tiksimies vakarā! Tad arī pavillosimies.
Atkarīgs no apjoma(tīri fiziski pārkopēt TB datus ar aizņem laiku) un kādi backupi, cik noprotams kaut kādus backupus norāva podā, tā kā, iespējams, jāceļ sistēmas augšā no senākiem offline backupiem sistēmas, visticamāk, jābūve no sourcēm un jāvelk klāt svaigie dati. Par konkrēto sistēmas apjomu gan nav nekādas informācijas.
Nepārprotu. Bet jebkur, jebkad viss sākas ar problēmas atzīšanu. Ja Tu neatzīsti problēmu, tad kā (un ko) Tu vispār risināsi? Ok, saki komunikācijas stils. Paklausies viņa "atskaiti" par vakardienu. Domā, ka visas siliņas valdības iekšienē komunicēja par to visu, tikai uz āru nelaida? Smagi šaubos.
Un jā, var jau būt, ka šī ir ķeršanās pie salmiņa. A kas vēl mums ir? Iedot progresīvajiem vēl kādu pāli uzbūvēt?
Komunikācijas stils.
Darba stils ir izteikts mikromenedžments, īsa un intensīva uzmanības koncentrēšana vienam jautājumam, tad nākamajam - patiesais lakmusa papīrītis būs - cik tad no tiem jautājumiem reāli pakustēsies uz priekšu, nevis beigsies ar parunāšanu, ka tā nu gan nav pareizi.
Nepārproti mani - atzīt problēmas un norādīt, ka tā nav pareizi, protams, ir daudz labāk kā izlikties, ka problēmu nav, visu darām pareizi un viss būs labi, bet dienas beigās sausais atlikums no abām pieejām ir gauži līdzīgs, ja ar to abas arī beidzas.
Teiksim tā, Kulbergs ir efektīvāks, bet, diemžēl, vairāk tev zināmajā izpratnē, vismaz pagaidām.
Bet nebūt viss nav slikti. A Kulberga darba stils patiešām dod cerību, ka viss nav norakstāms. Nekad nesaki nekad, notikt var viss, bet izskatās, ka kļūšu "ļoti aktīvs aģitators" 🤣 par AS rudenī gaidāmajās vēlēšanās. 👍
p.s. man vienspaziņa ... pesimists izteicās, ka vai tik nav "zemās bāzes situācija" - tas nozīmē, ka pēc Kariņa un Siliņas (īpaši) jebkas liekas WoW!!! Bet nepiekritu šim.
Es gribu pateikt tikai to, ka mēs nebūtu nogrimuši vēstures aizmirstībā, ja mums nebūtu AB. To pašu liepājas Metalurgu vajadzēja nahrenizēt uzreiz (zinu, zinu, tagad visi gudri). Nu beidzot nahrenizēja. Nu un Liepāja kļuva par kišlaku? Nē.
A par RB... nu jopcik, ja bubesas un briškeni un vēl pirms viņiem ARNP nesēdēs, tad nu nakuj.
Savulaik teslas netiku tur redzējis, bet ķīniešu baterijas tur bija ar uzviju. Mani vairāk intresē, kā bāliņi no eiropas, kas tagad ar fūrēm brauc uz turieni, kā tiem sokas, jo no EU neviens ar pilnu bāku tur nebrauc, nu vismaz nebrauca, hvz cik tagad saļarka aiz žoga maksā, atpakaļ ar vairāk kā 200 litri bākā ar netiek cauri.