Jā, un, starp citu, ko tauta domā (no dīvāna, protams 🤣) ES brīvās tirdzniecības līgumu ar Indiju - vienu no lielākajiem krrievānijas atbalstītājiem ekonomiskajā plāksnē?
Eto drugoje?
Jā, nu jāatzīst, ka ziņa par to vati nedaudz uzlaboja garastāvokli. Un pēc tam .. ta-da-dammmm..
https://jauns.lv/raksts/bizness/693263-rail-baltica-pirmo-kartu-neizdosies-pabeigt-lidz-2030-gadam-nepieciesami-tris-lidz-cetri-miljardi-eiro
"Komisijas vadītājs Kaspars Briškens (P) uzsvēra, ka, nesaņemot šādu finansējumu, "Rail Baltica" pirmo kārtu neizdosies pabeigt līdz 2030. gadam, un tās pabeigšana var ievilkties līdz 2050. gadam."
Tā progresīvā lupata vēl aizvien izrādās ne tikai priecīgi ņemas pa sili, bet pat ir vadītājs.
Ja jenotība tupa zog un mērkaķis brēmanis to pasaka skaļi, tā ir faktu sagrozīšana? Tad vispār ir jāaizliedz priekšvēlēšanu aģitācija. Labi uztrenēts jurists atradīs vismaz vienu no tevis minētā jebkurā vienkāršā paplašīnātā teikumā.
Lūk, tāda ir man reālā situācija slēdzot 6kW tenu tā klāt. Ķīniešiem tie parasti 220V/ 6kW. Tad pie mūsu 230V tie ~27A arī saskrien.🙂 Parasti jau es tad gan 3f piedāvāju, bet tas dārgāk, sarežģītāka jaudas regulācija, indikācija un klients paliek pie 1f. Protams 3f 18kW un fāzē būs tāda strāva, tad kabelis 4mm².
Nu kaut kāds faber saviem NYM-J raksta, ka gaisā 30°C temperatūrā caur 3x2.5 var laist 27A. Nez vai sienā (apmetumā? vatē?) būs tie paši skaitļi…
Un vēlreiz - rozetes! Kādas tās ir? Kā tas 1 kabelis sadalās uz tām 3 vai cik tur rozetēm?
Tur nu taisnība. Nav tiem cilvēciņiem saprašanas, ne jušanas, kas ir pastāvīga ilgstoša vadu un to savienojumu noslodze. Tāpat nevar uzticēties lielai daļai ielietu kontaktdakšu. Es parasti savās situācijās tikai pats vienoju kabeli kontaktdakšai. Ar 2.5 mm² kabeli tā 25A turēs ilgi un droši.😉
To jau var nojaust pēc tā ka viņa Latvijas pasei KF neprasa vīzu. Jau ir priekšrocības. Bez Latvijas pases viņam ir arī PSRS pase, ja arī nav fiziski, tad juridiski ir. Var jau vēl turpināt, bet pilnīgi pietiek ar šo.
Daudz ko vajag. Tāpēc es nu nekādi nevaru ieteikt cilvēkam uz rozetēm likt 25A drošinātāju, nezinot, vai viņš visu izdarīs kā vajag.
Es pat neesmu pārliecināts, ka tās viņa rozetes (pieņemot, ka tās viņam sienā jau saliktas) praksē spēj ilgstoši turēt uz tām norādītos 16A.
Lūdzu. Godīgi sakot neko nezinu par Hbo Max, vnk ierakstīju Googlē hbo max olympics 2026 un pirmais rezultāts bija saite kuru te ieliku, pat chatgpt nevajadzēja...
Vajag "komfortabli" arī kabeļus pievienot gan kontaktligzdai, gan kontaktdakšai.😉 Esmu simtus aparātu izgatavojis ar jaudīgiem teniem un nekas nepaliek tur karsts, ja izvēlās atbilstošu kabeli un kvalitatīvus savienojumus. Retās klientu sūdzības ir tikai, ja viņi paši lieto puņķainus pagarinātājus, vai sprauž draņķīgās kontaktligzdās.
Var dot iespēju bēgt, to nepamanīt un pēc laika izsludināt meklēšanā. Deportēsies pats, uz paša rēķina. Kurp? Turp kur abpusēji tiesībsargājošie nesadarbojas. Gribi, negribi, pieņems KF pilsonību un tad jau var to puspilsonību atņemt. 200 štukas kuru nav joprojām nav, bet par tik nepieaug valsts parāds.
Aha, un pēc tam uzliek kaut kādu rozeti, caur kuru tie 25A ies un kur "pēc specenes" vairāk par 16A nevajadzētu laist cauri.
Ir man viens 3kW IR silditājs, pēc kura lietošanas vada galā piekārtā rozete paliek nekomfortabli karsta. Bail iedomāties, kas tur būtu, ja no tās rozetes palaistu tālāk vadu uz vēl vienu tādu pašu sildītāju.