Pēc formulas jau tik daudz nesanāk.
Ja 1mm dzīsla (cieta) tad
svars = 1.00mm × 1500mm × 0.00896 = 13.44 g
3 x 13.44 = 40.32 g
Bet tas pieņemot ka tie ir 1mm (parasti jau laikam 0.75) un 'cietie'.
Realitātē varbūt puse vai mazliet vairāk.
Varu saturoši automobīļu vadi 4.40€ par kg.
Varu saturoši vadi PVC (visi, kas nav auto vadi) 2.40€ par kg.
No izolācijas notīrīti vadi (tīrs varš) 9.00€ par kg.
Atkarīgs no vara dzīslas šķērsgriezuma un vada garuma 😉
Pēc loģikas:
ja Racer noparkojies neatļautā vietā, tas ir legāls iemesls izdauzīt mašīnai stiklus, nolauzt spoguļus un piemīzt salonu.
ja Racer pārsniedz ātrumu, tas ir legāls iemesls sadurt viņam riepas.
ja Racer neuzlik pulkstenīti pie lielveikala, tas ir legāls iemesls zem durvju roktura pabāzt suņa kaku.
ja Racer apdzen pie nepātrauktās līnijas, tas ir legāls iemesls nelaist viņu atpakaļ savā joslā.
Racer, mašīnas numuru pateiksi?
Nu tur jau jājautā kapēc kādam, kas teorētiski pie pilna prāta, varētu vispār ienākt prātā doma braukt kādam virsū?
Kautkādas mentālas vai menstruālas problēmas?
CSN nedod nevienam legālu iemeslu kādam uzbraukt. Deģīšiem tas grūti saprotams, bet, ja bija iespēja no avārijas izvairīties, bet tā netika pielietota no autovadītaja puses, vadītājs būs līdzvainīgs . Tas, ka kāds pārkāpj noteikumus, nevienam citam neļauj viņam braukt virsū.
Mazliet nav loģikas jautājumā, jo kreisajā tu esi ātrāks un atpakaļ pārkārtojoties nevienu nebremzēsi.
Nu tad tas būtu legāls iemesls tev uzbraukt ar auto.
Es laiku pa laikam taisu revīziju ar tiem vadiem . Nu sakrāmeju maisiņā un nolieku pie miskastes- piecu minūšu laika pazūd. Pašam krāmēties ar nodošanu kā lūzni- pasarg dievs. Braucot uz punktu, kur var nodot, notērēšu vairāk kā dabūšu naudu. Labāk lai ar to nodarbojās kāds bomzis .
Rīgā es tādus uz dzīvākām bezvelojoslu ielām mēdzu redzēt uz ietvēm, no kā secinu, ka vismaz lielai daļai no viņiem nav bumbu bezinfrastruktūras dievzemītē mīt autosatiksmē. Bet daļai acīmredzot ir. Respekt. Tas apkārtceļš tur nav +5 vai vairāk km, ja runājam par Carnikavas velo tiltu? Es arī nemītu apkārt.
Interesanti kāds ir sods velobraucējiem ja brauc zem zīmes ka velosipēdistiem aizliegts? Tur uz tā ceļa kas pēc Gaujas tilta virzienā uz Baltezeru stāv ne tikai zīme ka aizliegts traktoriem bet arī velosipēdistiem. Nu esmu ievērojis vairākas reizes ka velotūristi ( apkārušies ar somām) mierīgi minās tālāk , neskatoties uz zīmi ka velosipēdistiem aizliegts. Šiem laikam pēc tilta jābrauc pa labi pa apkārtceļu.
Starp citu kas notiek tajā stabiņu joslā ja brauc kāds ārkārtas dienests un šis jāpalaiž garām? Tas palaižamais brauc pāri stabiņiem?