Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   14 biedri, 0 Anonīmi, 184 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• ggg97
    • versatile
    • kava
    • osscar
    • Dils
    • INTRASERVERNET
    • tu16
    • maize
    • M@R$$
    • AndrisBB
    • ridao
    • Lietotajs93
    • _dunduks_
    • liichuxm
  • Biedru statistika

27799
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    divero
    Newest Member
    divero
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• INTRASERVERNET
      Autor nu redz pats ari atbildeji uz jautajumu. Isti nemaz nebija jajauta, jo neko jaunu un labaku neuzzinaji. Hmm, man galigi vienalga vai tev ir i5-11th gen vai tur pedeja paaudze. Ka jau teicu, CPU, RAM daudzums nenosaka rakstisanas atrumu ar klaviaturu. Es ari lietoju primari Dell Precision 5570 primari un man loti patik un apmierina. Bet kad dodos celojuma, tad MacBook Pro ieprieksh mineto.
    • AndrisBB
      Ko tad tu vēl gribi uzzināt? Neviens cits tādas klaviatūras kā Thinkpadiem neliek. Tāka vari nemeklēt. Varbūt kautkādu geimeru laptopu ar mehānisko, bet tur ar visdrīzāk vairāk spēlēm kā rakstīšanai.
    • www.MistersPimpausis.lv
      Kāds sakars klaviatūrai vispār ar dzelžiem. Thinkpadiem arī pirms 25gadiem bija izcilas klaviatūras un nekas labāks tur diži nav kļuvis.   btw es to Mac nelietoju ikdienā nevis tāpēc ka būtu ''veci'' dzelži bet tāpēc ka Klaviatūra ir Pēdējais Mēsls un MacOS arī ir limitēts sūds ...Jaudā nav problēma, ar to Jaudu man pietiek atliektiem galiem un ar krāniņiem man arī nav vēlme mērīties   Man thinkpadam pašreizējam i5-11400H un Nvidia T600 Iekšā, gan jau atkal smiesies jo redz atkal nav pēdējā gada izlaiduma Man personīgi tas jau ir Overkills un viss Lido...   Dunduki kuri grib tērēt 2-3k Katru Otro Gadu lai tikai varētu kautko sakompilēt dažas minūtes ātrāk...ir pilnīgi Dunduki kuriem garlaicība māc!      
    • AndrisBB
      Arī tas ir kompilēts gan kā WebKit, gan kā daļa no QT. Tas var aizņemt nezgalību un ar 16GB RAM visai bezcerīgi, vienkārši nokrešo.
    • INTRASERVERNET
      qtwebengine man ar precision 5550 Xeon procesoru un 64gb ecc ram kompilejas 5-6h, apjoms ja nekludos bija 1.5Gb.
    • AndrisBB
      Kur tu tos updeitus dabon? Es ikdienā lietoju mint. Ne reizi neesu updeitojis kopš uzinstalēju uz ši laptopa, kautkad pirms 1.5 gada.  
    • AndrisBB
      Viss jau atkarīgs cik lielus projektus kompilē.   Piemēram relatīvi sīks GStreamer projekts.   - uz  i7-13700H ar 48GB RAM real    4m3.319s user    0m2.014s sys    0m0.395s   - uz bāzes M4 laižot iekš Dokera (attiecīgi iekš Linux VM) un 12GB iedotā RAM real 1m9.349s user 0m0.829s sys 0m0.344s   Faktiski 3 - 4 reizes ātrāk. Ja nepārtraukti jāpārkompilē rakstot kodu, tad tās 4 minūtes gaidīšana ir bezgala ilga.   Pilns Linuxa rebuilds: Ar  i7-13700H nedaudz virs 4 stundām Ar M4 - 80 min.   Vakarā būs jāsakomfigurē M5 Pro. Redzēs cik tas ātrāks par M4.          
    • binary
      Es ikdienā sēžu pie 2017. gadā pirkta laptopa ar i7-7700HQ un 24GB RAM, daru uz viņa pa lielam visu, ko ikdienā vajag, reizēm arī pa kādai VM palaižu, kaut ko nokompilēju. Nu neteiktu, ka ikdienā būtu novērojama kaut kāda bremzēšana. Ja jāstabilizē un/vai jākonvertē video, tad jā, prasītos kaut kas reizes 10 ātrāks.
    • raiviic
      Nu piemēram Mint (un gan jau visi bubuntu veidīgie) atšķirībā no M$, to dara gandrīz katru dienu, nereti no rīta ko atvelk, pusi dienas pastrādā, aizver programmu un skaties, jau atkal kādi atjauninājumi.  Tiesa, restartu vajag ļoti reti.
    • INTRASERVERNET
      Hmm un? Microsoft ari izlaizh atjauninajumu.
    • Arcane
      Vispār joks vai nejoks, bet vismaz četrus atjauninājumus jau esmu veicis kopš uzliku.. 😅 ..tiesa nelielus.
    • Arcane
      Iespējams tieši tāpēc arī izvēlējās "bUbuntu": lai "umņikiem" nebūtu patīkami "lauzt".. Runājot par izvēli: quiz tipa mājaslapa par linux https://www.distrochooser.de un mājaslapa, kur var pamēģināt populārākos "distro" onlainā https://www.distrosea.com Gandrīz visām programmām ir alternatīvās programmas https://www.alternativeto.net
    • versatile
      Man ir kaut kāds jau krietni vecs dators ar i7 un 16 GB rama, tak tā ir tāda bremze visā tevis nosauktajā.
    • INTRASERVERNET
      Nu bet visi saja foruma nav programmetaji. Tak tev visu laiku nevajag CPU, RAM usage 100%. Domaju ka 90% no foruma biedriem datora sezh, uzspelet kadu speli, ieiet youtube, filmu utml. 10% kas ikdiena kode un darbojas ar video foto montazhu. Seit jau ir talu aizgajis no temas virziena. Tk skaidrs ka autora pamatjautajums kuriem laptopiem ir labaka klaviatura. 
    • versatile
      Runājam par top līmeņa darbstacijām, bet kā veicamo uzdevumu benchmarku - word dokumentus. Nē, nu jā...
    • INTRASERVERNET
      Joprojam +/- sakot ar 6 paaudzes vai pat vecaku (bet nevajag iet cita galejiba, parak sena vesture kaut vai to pashu teikt ka C2D dara ari visu samera ok) Intel CPU var izdarit to pasu ko ar peedeejaas paaudzes procesoru. Nu labi tavs uzdevums atrak izpildisies ar jaunaku CPU, bet ne rakstisana dokumentos vai interneta.
    • AlCohol
      ak nē, man vel ikdienas darbiem ir 8700k ar 32gb ram un 2tb samsung pro ssd. 2018. komplektēts. ķip skaitās, tavā izpratnē, odziņa vel? priekš youtube un muļķībām jau pietiek, bet noliec to savu pamoiku blakus dzelzim, kurš šogad ražots. tad arī pirmo reizi dzīvē ieraudzīsi to starpību starp 3.14mpi un pirkstu.
    • e = d
      Mums ar gandrīz visi senior developeri ar Maciem strādā. Tieši dēļ performance prasībām.
    • AndrisBB
      Nu tad sanāk vēl lētāk Jā, bet tavs M4 vairs nav aktuāls, tad būtu jāsalīdzina ar iepriekšējām Dell paaudzēm. Tagad var salīdzināt tikai ar to ko var nopirkt, attiecīgi M5 sēriju. Paskaties cik tam Dell CPU papagiļi un cik M5 Pro. Bet tas tikai pus stāsts, ikdienā kautko komilējot tas M ir 2x ātrāks. Nemaz nrunājot par single-core operācijām.   Īsumā ja saliek jēdzīgu aparātu 3 - 4k segmentā, tad visi premium Inteļa varianti būs pa 500 - 1000 dārgāki un lēnāki. 
    • INTRASERVERNET
      Labrit, nesen vel runajam saja foruma M4 Max 36Gb URAM 1tb nvme. Protams tagad ir jau M5x... Tikko saliku Dell Pro Max 14. Izmaksu zina sanaca GBP3102.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...