-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 1 biedrs, 1 Anonīmi, 186 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- rooyar
-
Biedru statistika
28283
Kopā biedri25790
Bieži tiešsaistēNewest Member
The bird
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Tu ko jauc. Paši zemnieki gan jau nepatīk, nevis rudzi. Zemnieks audzēs to kas ir visienesīgāk rēķinot eiro, nevis Tā vajag.
-
Protams, rudzi, bet kunkst. Latvijas zemnieku audzēti viņam nepatīkot, tikai tīrs bizness... -
Nē, Latvijas PSR Labības produktu ministrija. Zinu, jo radinieks tur strādāja. Par lipekli tomēr arī esmu pareizi atcerējies: Padomju Savienība (PSRS) pirka milzīgus kviešu apjomus no Kanādas un ASV, un viens no galvenajiem iemesliem bija tieši augstais lipekļa (glutēna) un proteīna saturs Kanādas cietajos kviešos. [1, 2, 3] Lai gan PSRS pati saražoja milzīgu daudzumu graudu, tās vietējā raža bieži bija sliktas kvalitātes un nederīga augstvērtīgas maizes cepšanai. [1] -
Rupjmaizi? Tie ir rudzi un kā reiz Latvijas ir tas ko vajag.
-
https://www.tvnet.lv/8538822/informacija-kuru-latvija-nedrikst-ignoret-kulbergs-liek-parbaudit-tranzita-graudu-izcelsmi-latvijas-ostas -
Vai tomēr Lauksaimniecības? Cik zinu, lipeklis vajag labai maizei. Arī Skauģis kunkst, ka no Latvijas graudiem nevarot normālu izcept. Savu bērnību atceros ar pašceptas rupjmaizes saldo garšu un smaržu, no pašu graudiem, un rauga vietā sakasnītis, jo dzīvoju lielā lauku mājā, un tradīciju - pašiem cept maizi, nodeva no paaudzes paaudzē. Baltmaizi gan pirkām veikalā. -
Nu ja mērķis ir elektrības rezerve x stundai, tad lādējot/izlādējot tā nav nekāda rezerve.
-
Iepirkt iepirka, jo neizaudzēja. bet ko tur miksēt, pelēki salipuši makaroni, cilvēki nebija izvēlīgi kā tagad, ēda gardu muti to kas bija un vēl šodien slavē. Naftas cenas nogāzās, uzlika sankcijas, nav ko un par ko vairs nopirkt, grūtības norūda, bija kviešu importā nr1, tagad otrādi, eksportā nr1.
-
Krievija tak atpakaļ G20, ko tur par štrunta graudiem cepties 😂 -
Padumjajos laikos bija Labības Ministrija, miglaini atceros, ka kviešus iepirka no Kanādas un miksēja ar pašu ražu, jo bija pārāk mazs "lipeklis" (kaut kā tā sauca), jo tas bija atkarīgs no saules biežuma. Varbūt kāds no biedriem kas tuvāk tēmai var pakomentēt? -
Te 95 % biedru kviešus no miežiem neatšķir, tagad ar interneta palīdzību viens otrs vel par labības ekspertiem kļuvuši 😁😁😁 -
Man elektrība izlīdzinātā, tādēļ vakars vai diena īsti neko nemaina manā gadījumā.
-
Te tak ik pa laikam kāds boileri silda, kad elektrība lētāka. Kāda atšīrība no aķa? -
Es ta' nē, te viens cits minēja biznesa ideju. Es labāk pagaidīšu, kad kaut kādas "smilšu baterijas" kļūs par normu - vot tā būtu štelle. Tik tur "šķūnīti" vajadzēs palielu. -
Nejauši atradu xc.lv foruma dziļumos: Par laimi, tā kā es neesmu sporta skolā gājis, es drīkstu ekscentrus likt uz kuru pusi gribu un zeķes vilkt kādas krāsas gribu! -
Es pēc specifikācijas skatījos plus pieliku klāt mazliet ar rezervi.
-
Nevis nav kam, bet nav ko. Krieviem nav durum kviešu eksporta apmēros. Mazā Latvija ir pasaules top15 kviešu eksportā, bet cietos kviešus importē, klimats nav pareizais. Lai gan Dobeles dzirnavnieks pie šā strādā, dzīvosim, redzēsim: https://dzirnavnieks.lv/2018/07/05/dobeles-dzirnavnieks-peta-graudu-audzesanas-iespejas-latvija-parstrades-vajadzibam/
-
-
-
Pamēri nu kārtīgi granulu katla patēriņu, nevis zilē mākoņos. Cik padeves šņeks, cik iekuršanas brīdi ir pīķa jauda, sūkņu patēriņš, atkarīgs no uzliktā ātruma. Aprēķins vienkāršots - 100W jauda patērēs 10A no 12V akumulatora.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102.1k
-
Kopā ierakstu1.5m
-