Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• Jurkins
      Manuprāt, ļoti interesanti... progresīvajiem atkritumiem sāpēs savelkas sfinkters.  
    • Jainit
      Pārdevējs būs pielicis kaut kādu štata nodokli, par kuru tev tagad vēl PVN būs jāmaksā. Protams, ja būtu invoice no pārdevēja, tad nevajadzētu zīlēt , bet tā lai veicas ar DHL un PVN atgūšanu. Būs jautri! 
    • binary
      Nu un ko tad godājamais čukča @Jainit ar to vēlējās pateikt? Man tā "alternatīvā shipping metode" (neko citu kā Expedited Shipping ar DHL par $42 nepiedāvāja) rezultējās ar to, ka "VAT fee" tika "added" dubultā - gan pirkuma brīdī, gan pie saņemšanas.   "Samaksāts" ir, bet kaut kur ir "noklīdis".   Jā, un arī tas ir čakarīgi, jo ikdienā nenodarbojos ar to deklarāciju aizpildīšanu. DHL atsūtītajos "papīros" (Commercial Invoice) viss nav gluži precīzi - ir uzskaitītas 3 pozīcijas par summu, kas ir kāda trešdaļa no kopējās summas. Kopējā summa arī tai invoisā ir norādīta. Papildus jautrībai sūtījums sadalīts 2 daļās, no kurām otra daļa joprojām atrodas kaut kur ārpus Eiropas, un es pat nezinu, vai tā otrā daļa jau ir adresēta man, vai arī vispirms tiks nosūtīta pārdevējam un tikai pēc tam pārsūtīta man (pārdevējs bija rakstījis, ka 1 pozīciju varēs izsūtīt tikai 24.jūnijā).
    • e = d
      Turēšanās pie vēsturiskajiem zīmoliem jaunajai paaudzei liek šos medijus uzskatīt par veco perdeļu kanāliem un ignorēt savā interešu sarakstā. 
    • oxygen
      Nu priekš tam ir IPTV- es vienkārši patinu tālāk . Nu jā laikam nederēs kas skatās tiesšaitē, bet nav jau sporta mačš. Parasti paskatos kad ir laiks . Par pareizo/nepareizo viedokli- ir vērtīgi paskatīties dažādu lai izvilktu ''vidējo aritmētisko''. Nu ir mūsu žurnālistiem propagandas līmeni. Kad kas pareizas, to izcelt, kad ''pareizie'' dara ne tā , tad noklusēt. Kaut vai tas pats karš Ukrainā. Kad kāds iepīkstējas par korupciju tad mūsējie vai nu klusēja vai teica ka tā esot kremļa propaganda. Kaut to infu deva Rietumi. Beigās... atceramies kādus ''čiekurus'' sašņorēja ukraiņu NEATKARĪGĀ pretkorupcijas daļa. Starp citu vai atceraties ka Zelenskis pirms tā jandāliņa mēģināja šos iegrožot, bet paši ukraiņi izgāja ielās.  Paskaties kādu lielos Rietumu ziņu kanālus... rāda dažādus viedokļus. Kaut vai tā filma (  neatceros vai BBC vai DW) kur parāda skarbo realitāti kā Ukrainā savāc cilvēkus karam. Mūsējie ziņu ... laikam pat neiepīkstējās ka Ukrainas Rada laikam tagad sak pārskatīt kārtību. Es saprotu ka karš, bet klaja informācijas ignorēšana arī sak atgādināt padumjos laikus kad bija tik viens, pareizais viedoklis nevis informācija kas dažreiz liekas nepatīkama bet tomēr žurnālistiem jābūt neitrāliem.
    • 138
      Vērtīga ziņa, bet es esmu par normāliem linkiem: https://www.delfi.lv/193/politics/120123069/ltv-un-lr-darbinieki-iebilst-pret-vesturisko-zimolu-aizstasanu-ar-burtiem-lsm
    • Jurkins
    • martinno
      P.S. Iepirku arī vakuuma maisus filamentu glabāšanai... Nebija dārgi, tad jau manīs lietderību.
    • hehe
      Nav citu variantu kā pašam samaksāt PVN un tad prasīt pārdevējam atgriezt tam samaksāto.
    • martinno
      Beidzot atradu laiku notestēt Gembird PETG, drukājas jau kādas 30 min, viss izskatās gana labi.  
    • AndrisBB
      Vēl jau nav saprotams kā to TV vispār var paskatīties, tur tak 3 minūtes kauitko rāda un tad 5 minūtes reklāmas 😂 Tur stipriem nerviem jābūt
    • Jurkins
      Ja te kāds sāks stāstīt, ka mūsu TV konkrēti vai Latvijas Sabiedriskais Mēdijs kopumā nodrošina adekvātu informācijas ieguvi, tad es to superintelektu-grūtgalvīti palabošu - nevis adekvātu, bet vienīgo pareizo.🤣   Un ja kāds superintelekts domā, ka es jau nez cik gadus iztieku bez TV kaut kādas pozas pēc, tad viņš ir vienkārši stulbs. "Iztieku" pat nebūtu pareizs formulējums. Man nav ne mazākās vajadzības pēc TV.    Kādas citas kompānijas īpaši efektīvā biznesa modeļa darbības rezultātā man ir go3, kuru esmu ieslēdzis tieši vienu reizi un konstatējis, ka man tur neko nevajag. Ja kāds ko tamlīdzīgu dara pozas pēc, tad ... nu cilvēki ir visādi, vieni uzģērbj pretējā dzimuma apģērbu un iet praidā, citi dara ko citu.
    • Jainit
      cukča nav lasītājs , čukča ir rakstītājs.  no šejienes VAT Fee  Due to the EU tax reform, VAT fees will be added to orders bound for EU member states if the standard shipping method is selected. Alternative shipping methods such as DHL do not add VAT fees. The recipient's VAT and EORI account number need to be provided. 
    • raiviic
      Paga, paga - Duties and Taxes UnPaid - izskatās ka nav samaksāts.
    • binary
      No kuriem "diviem"? Ir vismaz trīs, ja ne četras iesaistītās puses. DHL atsūtītajā "waybill doc" ir atzīme "Duties and Taxes UnPaid (DS)". Par IOSS numuriem neko nezinu. Pačakarēties, protams, nāksies… Jau sāku čakarēties. Pārbaudīju, ka pirkšanas brīdī iekasētajam nodoklim vajadzētu būt PVN, nevis "kādam citam nodoklim" - ja piegādi norāda uz LV, tad "included taxes" aprēķina 21%, ja uz Vāciju, tad 19%. E-pasti nosūtīti gan pārdevējam, gan DHL. Pārdevējs gan nav baigi nasks uz atbildēšanu, bet varbūt tas tā tikai pirmajā reizē bija. Ja par daudz bremzēs, tad DHL pēc trešās dienas sākot iekasēt padsmit eiro dienā par uzglabāšanu - galīgi nav forši…
    • base7
      LTV un LR darbinieki iebilst pret vēsturisko zīmolu aizstāšanu ar burtiem "LSM"; reaģē arī Rinkēvičs. https://share.google/0e9MzYBgDD6wNQyIe
    • hehe
      Iespējams, neviens bez jums diviem to nezina. Katrā ziņā pakai nav IOSS numura elektroniskā veidā un būs jāpačakarējas. 
    • Anreel
      Kādam strādā e-rēķinu nosutīšana? Man līdz maijam strādāja, bet viņi veica kaut kādas lielas izmaiņas un tagad nevaru nosutīt nevienu e-rēķinu, nosūtot pēc pāris minūtēm parādās 'saņēmējs nepieņēma' vai kaut kas tamlīdzīgs bez nekādiem konkrētākiem paskaidrojumiem.
    • Freezum
      Man ir vajadzīga "zatička" raksta datoram omei. Tur tagad no akmens laikem strāda HD4520, kurai ir ierobežota izškirtspēja priekš 23c moņikam. 
    • binary
      Pārsteigumi nebeidzas… Pultis beidzot ienākušas LV, bet saņemt nevaru - jāatmuito un jāsamaksā PVN, kurš pasūtījuma brīdī jau tika samaksāts  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...