Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   11 biedri, 0 Anonīmi, 88 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• dainis61
    • Usins
    • ggg97
    • jema
    • Prodigy
    • 138
    • Stasss
    • oxygen
    • e = d
    • ainars
    • Arnis2002
  • Biedru statistika

26942
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Long John
    • base7
      Uz Hotbird (13E) satelīta parādījies jauns Kanādas kanāls "Wild TV". (medības/makšķerēšana/mežonīgā daba). Parametri: 11785, 27500, H, 5/6, FTA Viki:  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wild_TV
    • ju
      https://raduraksti.arhivi.lv/
    • hehe
      Līdzšinējā situācija arī rada zaudējumus, tikai tie nav redzami uzreiz tiešā veidā, negatīvo tirdzniecības bilanci sedz ar aizņemšanos, parāda griesti visu laiku tiek paaugstināti un kaut kur jau griesti tiešām izrādīsies griesti kas beigsies ar katastrofu. Latvijā jau tieši tāpat, starpības risina ar aizņemšanos, atšķirība ir tur ka ASV ir parādā ASV dolārus kurus paši emitē. Bet Latvija ir parādā eiro, nevis latus un parāds jāmaksā būs atstrādājot, eiro būs jānopelna, nevis vienkārši izrakstot kārtējo kvīti kā to var ASV jau gadu desmitiem. Trampa tarifi ir ļoti labi saprotami, bet amerikāņi kas jau paaudzēs pieraduši tērēt vairāk nekā nopelna, jā, šo var nepieņemt.
    • 138
    • Dils
      Nav tas nekāds karčeris, jo  nosaukums ir nācis no vācu valodas kur to izrunā kā kerher...
    • 138
      Grainderis ir marihuānas smalcinātājs. Karčeris primāri ir augstspiediena mazgātājs.
    • binary
      Nu es info pārsvarā smeļos angļu valodā, tur ir "angle grinder". Vāciešiem esot "flex", bet tas tā kā būtu piedodami, kā nekā radījuši to instrumentu.   Kas attiecas uz karcheri... Man tas vairāk ar putekļsūcēju asociējas.
    • 138
      Mums latviešiem valodnieku vesels bars, bet ar pašpatēriņa tehnikas terminoloģiju nu galīgi neiet. Piemēram: radiola Aparāts, kurā funkcionāli apvienoti radiouztvērējs un elektrofons. magnetola Aparāts, kurā apvienots magnetofons un radiouztvērējs. Tiktāl labi. Bet kā sauc aparātu, kurā apvienots radio un cd atskaņotājs vai radio un bluetooth uztvērējs? Nez kāpēc - par mūzikas centru. Un šie esot ballīšu skaļruņi: https://www.panasonic.com/lv/consumer/audio/hi-fi.html Lai gan tām vajadzētu būt skandām. Rokas elektroinstrumentiem ir pavisam bēdīgi, drill ir urbjmašīna, driver ir, ēe, elektriskais skrūvgriezis, nezin kāpēc, nevis, pēc analoģijas, skrūvmašīna, un hammer drill ir triecienurbjmašīna, ok, bet impact driver ir triecienskrūvgriezis jeb impulsa skrūvgriezis, abi ir auzas, jo tā ir citāda veida trieciendarbība nekā triecienurbjmašīnai, un tas arī nav nekāds impulss. Un tā nu ļaudis paši kaut kā izdomā, kā kuru rīku nosaukt. Man ir čoms, kurš elektrisko akumulatora skrūvgriezi sauc par šrupiku, ko es esmu pārveidojis, ērtāk izrunājamu, par šuriku. Bet lielākoties latvieši to sauc par aķeni, sieviešu dzimtē. Man tās -enes kaut kā nu tā. Učenes, matenes un, ak šausmas, džinsenes varēja palikt septiņdesmitajos, Zentas Ērgles grāmatās. Savukārt oscilējošo multirīku es mēdzu saukt par vibratoru. Lai nu kas, bet renovators - tikai pār manu līķi!!     Nu nu, mums latviešiem tomēr ir arī karčeris, kedas un skočs, un krieviem piedevām ir ксерокс.
    • binary
      Tad jau stacionāro zāģi būtu par milleri vai vismaz par semu jāsauc, lai būtu vismaz kaut kāda taisnība šai pasaulē.   Ofisa planktons iepērkas internetā, kur "flex" ir brenda nosaukums sadaļā "leņķa slīpmašīnas", un info gūst valodās, kur konkrētā instrumenta nosaukumā necenšas iepīt vēsturisko ražotāja nosaukumu.
    • jacobs
      Redziet, puiši, ar tiem nosaukumiem ir tā.😀 Ofisa planktonam, kurš diezin ko nemāk strādāt un vienmēr baidās no šī instrumenta, tā ir leņķa slīpmašīna. Haltūristam, šabašņikam, kurš vienmēr pēc sevis atstās kādu paviršību un reti lietos aizsargu, tā ir bolgarka. Meistaram, kurš strādā drošu roku, cienot gan instrumentu, gan darba kvalitātāti, tas ir fleksis. Nekā personīga, veiksmi!
    • Pukinens
      Austrumu gudrie visas idejas esot apsprieduši divos stāvokļos: zem kaifa un skaidrā. Ja abos variantos tā likās laba, tad realizēja. Skatoties uz Trampu tāda sajūta, ka idejas rodas tikai zem kaifa un tulīt tiek realizētas. Piedevām kaut kur lasīju, ka vietējie fermeri, kas ir galvenie Trampa atbalstītāji, sāk raukt degunus - tirdzniecības kari sadārdzina pasākumu un rada zaudējumus. Tā jau var salīdzinoši īsā laikā "aizspēlēties" līdz impīčmentam.
    • binary
    • 138
      Es būtu ar fēnu, pat ne celtniecības, ar matu fēnu pasildījis, kā jebkuru vecu līmplēvi. Bet kāda velna pēc jūs to rīku saucat tādā briesmīgā vārdā? Tas nāk no krievu jūtūbes/forumiem? Man griež ausīs tāpat kā "rulete". Par laimi, vismaz fleksi latviski par bolgarku neviens nesauc.
    • raivix95
      Renovators ir noderīgs, ja tiešām lieto kā multirīku multiuzdevumu veikšanai. Man dikti noderēja veco līmplēvi no taburetes cepures nokasīt. Arī skaliņus pečkai sazāģēt. Atveramam loga rāmim forši kaltās eņģes nišu izzāģēt ar 2 kopā saliktiem asmeņiem, jo sanāk tieši eņģes biezums  
    • Grossmeister
      Par Jūliju ethicity 95+ % gadījumos viss skaidrs , līdzīgi kā , piemēram , ar Ksenijām . Skaidrs , ka visi latvians ir LVA piederīgie un mūsu iekšējo nianšu dēļ UK diez vai pasēs ieviesīs vēl vienu paragrāfu ar ethicity .
    • optimuss
      Nepazīstu nevienu Jūliju, kas būtu latviete. Visas krievu izcelsmes, skolā, darbos un paziņas. Paplašinātajā radu (latviešu) lokā nav nevienas. Ne jau tas, ka dāmām būtu kāda vaina, bet latvieši tādu vārdu bērniem neliek/liek reti.
    • hehe
      DNS tam ir slikts testētājs, var parādīt 50:50 un visādu kigļi migļi. Tas uzvārds liecina ka kaut kāda darīšana ar latviešiem ir. Sūtīs uz Latviju, jo pase Latvijas, bet tas Latvians nav īsti ok, varbūt tajā ar viņas ziņu ir pat rakstīts-krieviete. Rainim bija vārds šīm tautībām- latvijieši.    Bērnu audzina vecāki un vārdu izvēlas vecāki. Pēc ieliktā vārda var nojaust kādā virzienā tad audzinās un kāda būs tā tautība. Nu visticamāk ka tā būs. Tāpēc lai saprastu vārds ir svarīgāk, nekā uzvārds, kas var būt kaut kāda apstākļu sakritība.
    • AndrisBB
      Nu jautājums paliks mistērija, kamēr neuztaisīsi DNA testu. Bet nu pat ja irzādīsies krieviete, tad kāds būtu UK legāls pamats šķirot? Sūtīs uz Krieviju?
    • 138
      Tu gribēji teikt - oscilējošo multirīku! Ar viņu ir tā, ja viņu tev vispār vajag, tad vajadzēs arī biežāk nekā reizi gadā. Savukārt man viņš ir diezgan patālu "būtu labi, ja man būtu" sarakstā.   Var ar jebkādu kāds pie rokas skoču salīmēt!
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...