-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 10 biedri, 1 Anonīmi, 170 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- inteens
- AndrisBB
- ju
- kava
- uldise
- pauls
- 138
- osscar
- kukkuru
- Jainit
-
Biedru statistika
28048
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Aldis13
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Man pagāssvētdien nesanāca strauji nobremzēt. Tagad ganjau kādas 4 nedēļas bez braukšanas. Pārbraucu faktiski pāri sunim un norāvu uz acīm 😂 -
Tā jau nav nekāda hipotēze, inkiem nebij nekādas rakstības sistēmas. Viņiem bij interesanta skaitīšanas un rēķināšanas metode, bet rakstīt jau nerakstija. Plus cik tad nu tos 'mācētājus' tur vajadzēja? 50 maksimums? Pārējie jau tur mij melnais darbs, vilkt akmeņus. Tad nu kamēr 5 gadus vilka vienu akmenu, tikmēr arhitekti un akmeņkaļi varēja pa 1000 reizēm domāt, mērīt, slīpēt un visādi izvērsties. Plus inki jau nebij viena tauta, desmitiem dažādas valodas. Pat tagad vēl ir palikušas vairāk par divām, kurās ikdienā runā. -
Tūbij, labi, mēs sapratām tavus fetišus, bet varbūt tu varētu ar to nodarboties savā guļamistabā? -
Gan šādi arī var atpūtināt locītavas. Bet man labāk galos patīk radziņi...jo rokas turpat blakus bremzem un pārslēdzējiem...ja nubl strauji jabremzē vai jāpārslēdzas... -
Pieraksti nemaz nav vajadzīgi, skatos Krievijas REN TV un tur skaidri un gaiši izklāsta, ka senās Ēģiptes un Dienvidamerikas kultūru būvniecības procesus ir vadījuši vieni un tie paši cilvēki - Krievijas arhitekti un būvinženieri. -
Es gan biju par šo iedomājies. Vai drīzāk nevis iedomājies, bet šāda hipotēze jau nav nekāds jaunums. Vienīgais, kas mani tajā mulsina - tie darbi notika ellīgos apmēros, praktiski, pa visu pasauli. Kā bez pierakstīšanas vai citādākas piefiksēšanas varēja nodod zināšanas tālāk tādā mērogā. Un ok, pēkšņi nokāva visus amatniekus. Pat, ja nebija pierakstu, tādam notikumam vajadzēja saglabāties mutvārdos, nu kā tautasdziesmām. -
-
Gribēju ierasti, ko ieteikt, bet vai ir vērts? Droši vien, esmu līdzīgos gados ar fāterīti. Bet tā pa ~160,- var paņemt Ali normālu MIG https://www.aliexpress.com/item/1005010002074189.html vai + vēl TIG😉par 260,- https://www.aliexpress.com/item/1005010131480447.html Bet gan jau tālāk par MMA pa ~60,- tāpat netiksiet?😀https://www.aliexpress.com/item/1005010726500951.html -
Jā, ja piedomā un ļoti grib. Tikai neviens vairs šādi nelasa un to vērtīgo, to ko bija jāiznīcina, bet visu neiznīcināja jo pārāk lielas tirāžas vienkārši nepamanīs, paliks neizlasīts un laika gaitā pazudīs.
-
Mēģināju vakar savam projekta velo piemeŗīt to Surly Corner bar. Izmēģinājos, saprtatu, ka nebūs. Uz radziņiem, man šķiet, tie visi kloķi nelietojami. Reāli tie sanāk lietojami tikai no apakšējās daļas, kas ir maks aero pozīcija. Jā, liktu tos ragus, ja varētu uzlikt visu, kā bija uz SUPa, bet šim velo man nav tās skavas atveramas, līdz ar to tur evar uzlikt, visus kloķus var tikai uzmaukt kaut kur uz ragiem. Bija jau doma arī, paņemt radziņus nozāģēt, uzmaukt kloķus, un piemetināt radziņus atpakaļ. Bet nu ... Pēc kāda ieteikuma šeit, sameklēju krājumos radziņus, un uzliku tos pa vidu esošajiem ragiem, jāmēģina kā būs. -
-
Nekādu problēmu, dažreiz mazliet jāpadomā par dažiem lielajiem burtiem, ar mazajiem un to laiku rakstību nav problēmu. -
Nav jau tur arī nekā tāda ko nevarētu izlasīt, it īpaši lasot ātri, smadzenes pašas piedāvā aizpildīt vārdus pa vidam. Pāris lapas izlasa un piešaujas. -
Es varu. Man baigi gribējās Triju gredzenu noslēpumu izlasīt, bet tas bija tikai vecajā drukā. Pāris stundu laikā iemācījos lasīt vecajā drukā, bet tas bija sen. -
Ieliec savu zīmējumu, kas zin varbūt kāds uztaisa modeli. -
Varbūt lai parādītu ka man ir lielākais?
-
Pierakstus tieši tāpat iznīcina. Jaunākos laikos to nevar izdarīt, jo to ir parāk daudz, tad izmanto citu taktiku, vari pierakstus latviešu valodā izlasīt?
-
Vispār diezgan loģiski un daudz ko izskaidro. Nebiju par to piedomājis. -
Ja nokurina elektrodu paku pa gadu tad var metināmo paņemt būvtehnikas nomā, būs lētāk kā pirkt savu aparātu... -
Nu inku gadījumā tas ir visspilgtākais piemērs tam, kas notiek ar zināšanām, ja nekas nav pierakstīts un tiek nodotas mutiski/praktiski. Pietiek uzrasties pietiekoši lielam spēkam, kas sistemātiski apkauj visus zinātājus un viss, zināšanas tutū. Kuras zināšanas tad mūsdienās ko tādu izdzīvotu? Ja piemēram medicīnā nekas netiktu pierakstīts un tagad sāktu apkaut visus ārtstus, cik paaudzes vajadzētu, lai neviens neko vairs nezinātu? Vienu, maksimums divas?
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-