Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• _dunduks_
      Es jau par to pašu. Viss atkarigs no āra gaisa temperatūras. Tā kopš jaunā gad avisu laiku pazeminās un līdz ar relatīvais mitrums samazinās. Tiem, kas neizprot relatīvā mitruma korelācijas, lai uzprasa chatgpt, kāds būs telpas mitrums, ja āra gaisu (kas pašlaik -19 C man aiz loga un pat ja tas būtu ar 100% relatīvais mitrums) uzsildīs līdz telpas 22 -23 C grādiem. Var jau mitrināt gaisu ar visādām metodēm, bet ja negrib dzīvot CO2 siltumnīcā, tad normālu mitrumu ziemā dabūt nevar. Biežāk jāmazgā veļa un jāizmanto mazākie centrifūgas apgriezieni. Tagad veļa zūst kosmiskā ātrumā.
    • binary
      Pie mums (blakus Baldonei) naktī gandrīz līdz -25°C nokritās. Šobrīd iesilst, kaut kādi -21°C vai -22°C.
    • osscar
      Šodien kā senajās ziemās..gandrīz  -27 🤗
    • binary
      Tas "īslaicīgi" ir tā, ka 3h laikā uzkāpa no 15% līdz 25%. Ja gadumijā dominēja 30-35, mēneša vidū 25-30 (šad tad pārsniedzot 30), tad pēdējo nedēļu 30 vairs īsti nesasniedz un pēdējās dienās palien zem 20.   Rekuperatora nav. Mitruma līmenis telpās staigā, atkarībā no mitruma aizvadīšanas (manā gadījumā ventilēšana caur logiem un durvīm) un pievadīšanas (veļas mazgāšana, duša, elpošana un tml). Vēl jau relatīvo gaisa mitrumu ietekmē temperatūra. Izskatās, ka tā (t.i., vidējā temp. mājās) pēdējās 10 dienas kāpj. 22°C temperatūrā 30% RH ir 4.97g ūdens uz 1kg gaisa. 24°C temperatūrā tas pats ūdens daudzums dod vien 26.5% RH. It kā 2°C izmaiņa, bet tas pats ūdens daudzums gaisā nozīmē par 3.5% mazāku gaisa mitrumu. Temperatūra telpā arī labi staigā. Ap pl.8 no rīta bija 21°C, pusotru stundu vēlāk 24°C. RH attiecīgajā laika periodā nokritās no 25% uz 19%.   CO2 līmenis ar logu un durvju palīdzību tiek turēts 800-1000 robežās (faktiski, protams, mazliet lielāks diapazons, pīķi ir no 600 līdz 1100), līdz ar to vēdināšana faktiski laikam jau sanāk tāda "rekuperatora līmenī", tikai bez siltuma atgūšanas, bet ar stipri līdzīgu mitruma aizvadīšanu.
    • ju
      Vai tad šis zina biržas cenas?   Man, laikam, beidzot jāsaņemas No februāra "Sadales tīkls" klientiem nodrošinās faktiskos 1... 
    • ggg97
      Man to trafu nav, tāpēc tas tikai mans pieņēmums.
    • versatile
      130 rubļi mēnesī, un nekādus mainīgos!
    • _dunduks_
      Nez kāda iemesla pēc tam būtu jākāpj, ja laukā temperatūra visu laiku pazeminās. Tiem, kam mājās repokuperatori, tiem laikam nepalīdzēs pat "industruiālie" telpas gaisa mitrinātāji.
    • binary
      Vakar jauns rekords sasniegts - mājās gaisa mitrums nokritās līdz 15%. Nav forši. Labi, ka īslaicīgi, bet nu tāpat ir redzama tendence, ka šajā aukstumā klimats telpā "žūst".
    • 138
      Man ļoti patīk teikums "Dienā gaiss uzsils līdz mīnus piecpadsmit grādiem".
    • 138
      Bildītē, ja ieskatās, var salasīt "600ohm impedance".     Varbūt, bet kas tas tāds ir, kur to meklēt un kā tas tur saucas?
    • Jurkins
      Tev ir problēma? 🤣 Nu tak tagad moderni pie psihopāta aiziet. Oj! Pie psihologa. Nu tad esi lieliskā fiziskā formā!🤣
    • strawberry8
      profesionala tehniska dokumentacija rakstits. garums : 1.5m, krasa : melna labi ka esmu daltonikis citadak 50% documentacijas nederiga informacija   differencialais op butu 1000x labaks risinajums un varbut 5EUR ja mak pats salodet maketplati
    • 138
      Vispār pēc tam, kad cilvēki sāka soctīklos rakstīt par izēstiem frī utml., ēstuves sāka kniedēt vai citādi aizdarīt pasūtījumu maisiņus. Un ir tās pārbaudes, kurās reizē ar valodas prasmi kurjeriem pārbauda arī somas tīrību.     Toties ar romu kvartālu!
    • Jurkins
      Un lai tā arī paliek. Mums labāk dibensss bez indusiem, nekā sūdučupa ar. Un ar progresīvo Andri.🤣
    • AndrisBB
      Pie čangaļiem ir tāda dibens, ka pat indusi tur nebrauc. 😂
    • Jurkins
      Nah mums tādu eksotiku. Ūdensgalvā jau inteliģence vienmēr pēc eksotikas ir tiekusies.    p.s. putinu jau pakāri? 🤣
    • 138
      Varbūt tev taisnība, man nav tik apjomīgu novērojumu, man uz čuju tādam ciparam neticas, bet ja tu teiktu 40 vai 50%, es varētu ticēt. Bet noteikti tie nav 10%.
    • e = d
      Iespējams tur pie čangaļiem indusi kāda eksotika. Rīgā šobrīd viņi strādā 80% sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu. 
    • 138
      Cepēju etniskā piederība un mīti (kuros, nenoliegsim, ir druska patiesības) par viņu higiēnas standartiem. Bet re, satraukums ir fokusējies uz kebabnīcām kas varbūt dažas maksā ķepā, bet ko etniskās tīrības cīnītāji domā par lidiņa, maķīša un citu vietējo vai globālo ēdināšanas tīklu ēstuvēm? Tur cilvēkus kas nav balti darbā neņem? Kā tad. Es tieši šodien nupat paēdu vienā tādā, kāda tumšākas ādas krāsas pavāra gatavotu ēdienu, ne jau ar nolūku prievīšlatviešiem ieriebt bet vienkārši sagadījās ka šodien bija tas pavārs, saindējies neesmu un man nav bažu par higiēnu šajā ēstuvē, bet ko prievīšlatvieši par šo domā?
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...