-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 17 biedri, 0 Anonīmi, 328 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- _dunduks_
- Aigus
- Ugis Jekabsons
- dzincha
- Insekc
- M@R$$
- AndrisBB
- Athlons
- lexxx
- Zin...
- tinch
- Corpsegrinder
- Dils
- tu16
- Anreel
- DeKrumba
- jacobs
-
Biedru statistika
27391
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Man ir divas šitādas (nav TB4) https://www.amazon.co.uk/ORICO-PCIe3-0x4-Aluminium-Compatible-Thunderbolt3/dp/B0B297PPWX?th=1 Darbojas bez problēmām. -
-
No kurienes aug šādi cipari? Var taču paskatīties valsts jau izpārdoto. 5 miljoni varbūt par šādu 10 gabalu komplektu https://sludinajumi.vni.lv/advertisements/sale/51270
-
Pieļauju, ka to Sporta muzeja ēku vienkārši uzdāvinās muzejam "Ebreji Latvijā". Būs līdzīgi kā ar Getto muzeju Spīķeru kvartālā, kuru nomāja, bet tagad, šķiet, zeme un ēkas tika uzdāvinātas ebreju organizācijām no pašvaldības puses. Atceros vēl, ka Getto muzeja kaimiņos esošais Ušakova draugu kantoris tiesājās par žogu uz Latgales ielas pusi un par muzejā uzstādīto vilciena vagonu - tam neesot Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas atļauja piedalīties satiksmē. -
Qwen3:14b Lieliski sadarbojas ar ghidra-mcp tool-i. Patīkami skatīties uz starpniekservera datiem (nevienas kļūdas, neviena warning-a). Kā trūkums - daži pieprasījumi jāgaida pāris minūtes. Vēl tam patīk visu analizēt, kategorizēt. Ja tas nav vajadzīgs, tad pierakstu klāt - Don’t analyze. Tad tas nomierinās. Un iestatījumos noteikti jāizslēdz Think Mode, citādi viņš savas atbildes vēl muļļās vismaz pusminūti. Lēns bet labs. Labi, tagad ķeros pie zac/phi4-tools:latest. MS Copilot-s saka ka šis modelis ir labāks par Qwen3:14b. Jāpārbauda sadarbība ar ghidra-mcp tool-i. Edit: zac/phi4-tools:latest nedaudz patetstēju. Tūļus tas atbalsta ar kaut kādu template sistēmu. Nedaudz paspēlējos ar to, bet ghidra-mcp tā arī neizdevās pieslēgt. Visādi citādi diezgan žiperīgs (ātrāks par Qwen3:14b), kā arī māk programmēt. Kopsavilkums: Uz pieticīgas sistēmas lokāli ar ghidra-mcp tooli vislabāk darbināt ar qwen3:8b, sarežģītākiem uzdevumiem var izmantot qwen3:14b, kas būs stipri lēnāk, tomēr labāk kā nekas. -
Kamēr jūs te turpinat ņemties par MAGA un "banānu" kastēm, Latvijā šitāds svaigs joks: "Papildu naudas meklējumos IZM iekļāva nākamā gada budžetā neapspriestu priekšlikumu – atsavināt Latvijas Sporta muzeja ēku Vecrīgā ar mērķi to tālāk pārdot. Muzeja vadība par šo plānu uzzināja pēc tam, kad jautājumu atbalstīja Ministru kabinets." "raidījums "De facto" noskaidrojis, ka par šo ēku norit tiesvedība ar Rīgas Ebreju reliģisko draudzi, kas neslēpj interesi par īpašuma iegādi." https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/30.11.2025-izglitibas-ministrija-velas-pardot-savu-dargako-ipasumu-sporta-muzeja-eku-vecriga.a624418/ "Sižetā izskanējusī iespējamā cena 0,5 miljoni eur par atjaunotu ēku Vecrīgā, kas esot vērtīgākā no visām IZM ēkām - izklausās pēc afēras, nevis naudas trūkuma." https://xcancel.com/katrinailjinska/status/1995358397861142541#m "Ašeradens par prezentāciju un daiļstāstiīgiem stāstiem par bagātajiem vāgneriešiem jau atdeva Vāgnera namu, tagad nākamā JV darbone Melbārde, neredzama un nedzirdama, fīrē šo. JV visu izpārdos par sviestmaizi, kā narkomāni, kuriem vajag nākamo devu. Pieaugušie? Korumpanti!" https://xcancel.com/nezobis/status/1995415041764684169#m Cik tai ēkai reālā vērtība varētu būt? Pieci miljoni, nē taču, vairāk? Desmit? Nu kaut kā tā man šķiet kā NĪ nespeciālistam. Varbūt vairāk. -
Ja ir normāls zemējums, tad, protams, ir jāizmanto. Bet ja sadalnē pienāk tikai PEN, tad vairs nav skaidrs, ko un kā drīkst iesākt. Ja gāzes plīts atrodas tuvu izlietnei un nejauši pieķeras pie abām, tad arī var būt visādi...
-
Skatos tie 40Gbis ir kļuvuši paceļama cena. Manējais encloser laikam 10Gbis. Attiecīgi arī ātrums liec kādu grib , iekšā, NVME būs ne vairāk kā 1200 megabaiti sekundē. Toties sviestmaizes cena , ieskaitot pašu NVME jo nav jēgas ko diži ātrāku kā velk paša kastīte. Ja gribās lai izmērs minimāls tad NVME izmēra 2230. Tik tā izmēra gan pašas atmiņas gan kastītes dārgākas jo nav tik populāras. -
-
Uzlīmes nav tā spožākā (pun intended) ideja laptopam ar izgaismotu klaviatūru. -
-
-
Wictor · Ierakstīts
Sveiki. Students ticis pie lenovo laptopa x1 carbon 3gen, bet ir skandināvu tastatūra. Principā tik pāris pogas citas. Kādi varianti? Meklēt kādu servisu kur lietoti varētu būt? Vai meklēt jaunu? -
Es nezinu tādus rāmjus un gultņus 1 1/8" dakšām, kur gultņu sēža augšā un apakšā būtu dažādu diametru. Bet varbūt eksistē kaut kas, ko es nezinu. Tas, ko es zinu, izskatās šādi. T.s. integrētie gultņi (sēž rāmī iekšā, laikam osscar pieminētie 44mm, laikam var ielikt to pāreju): Ārējie gultņi, gultņu sēža rāmī mazāka diametra (nezinu mm), pāreja uz 1 1/2" nespīd: -
Viss jau atkarīgs no laptopa, ja kautkāds SATA SSD tad jau ārējais var gadīties pat ātrāks. Man uz Mackooka TB4 ārējais ir nedaudz ātrāks par 'pielodēto' SSD. Doma nopirkt kādu no TB5 'enclosurēm', no tiem var izspiest kautkur 6000 - 7000 MB/s. Var, es MacOS būtoju no ārējā (eksperimentem arī Linux), jo reizēm vajag vecāku versiju un dualboot vienkārši nav jēgas. Var jau virtualizēties, bet reizēm ar ārējo vienkāršāk. -
Ja tu uzdod tādu jautājumu, tu nespēsi saprast atbildi. -
Ja grib super-puper ātrumu tad nav nekas labāks no ārējiem kā NVME ar enclosig un dators ar vismaz USB 3.2. Nu ātrums ir vienkarši fantastisks salīdzinot pat ar parastajiem arējiem SSD. Izmērs arī sanāk ''ieliekams krūšu kabatā''. Man liekas ka var pat kā datora kur uzinstalēta OS. Cik esmu mēginājis, tad ar USB 3 tas ātrums ir apmēram kā ar parasto iekšējo SSD (arī neslikti) bet ar USB 3.2 - lido. Vienīgi , ja kads mēģina , vajag labu USB vadu. Ar kādu lētuci tas ātrums konkrēti nokrīt. PS cik sapratu manējam arējam NVME ierobežotājs bija pati enclosing. I tad vilka ar 1200. Ja ātrāka čaula tad... Vienīgi tās ātrākas maksā krietni dārgāk. Man pietiek arī ar šo ātrumu-zibenīgi pārkopē lielus failus. -
-
Lielisks kanāla nosaukums! Tādai mīlestībai, ko tie trīs burti latviski nozīmē, Krievijā izplatība ir tiešām varena! -
Man trauķene blieza pa nagiem tā, ka maz neliekas. Kaut kāda mārrutka pēc bija ielikta rozete bez zemējuma kontakta - vads bija, bet vienkārši mētājās, jo nebija jau kur pievienot. Nomainīju rozeti, viss super, noplūdnieku ārā nesit.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-