-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 3 biedri, 0 Anonīmi, 217 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- e = d
- rooyar
- AndrisBB
-
Biedru statistika
28386
Kopā biedri25790
Bieži tiešsaistēNewest Member
Jhd
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nu jā, sliedes izplešas karstajā laikā, bet par to jau vajadzēja domāt iepriekš.
-
Uztaisīju kādreiz jaudīgu lielu(1 m³) destilatoru vienam Sāremas krievu darbonim. Tur kādas īpatnības ar elektrotīklu vai tml., bet tie bija sildelementus pussadedzinājuši un tā darbinājuši iekārtu. Drīz man zvana ar pretenzijām, ka metinājumu šuves smidzinot pavairākās vietās, vajagot pārmetināt. Es tiem īsos vārdos pastāstīju par elektrolīzi un pasūtīju šos pie velna.🙂 -
Vēl piemērs no dzīves MI izpildījumā:😉 Obligātā zemēšana un potenciālu izlīdzināšana Inducētie spriegumi: Lielas jaudas maiņstrāvas kabeļi ap sevi rada spēcīgu elektromagnētisko lauku. Tas blakus esošajā nerūsējošā tērauda caurulē var inducēt bīstamu strāvu, pat ja kabeļa izolācija ir ideālā stāvoklī. Risinājums: Visa nerūsējošā tērauda cauruļvadu sistēma ir obligāti jāpievieno ēkas galvenajai potenciālu izlīdzināšanas kopnei (zemējumam). Zemējuma skavas jāuzstāda abos cauruļvada galos, kā arī garākos posmos ik pēc noteikta intervāla (piemēram, ik pēc 20–30 metriem). -
Jāprasa kādam gudrākam, bet mana bēdīgā pieredze ar to čūsku... Iespējams ka tik vārīgs tas nerūsējošais uz tām strāvām kas ģenerējas caurules . Varbūt var ko izpipēt no kāda avota internetā , tipa šis. Bet fakts paliek fakts- novilku zemējumu no čūskas un vairāk nav problēmas ar tās caurmumkoroziju. -
Gan FM, gan DAB, abiem ir viens liels mīnuss. Nevar viegli pateikt, kas ko klausās. -
MI saka:😉 Metāla starpelementu zemēšana (potenciālu izlīdzināšana) Kāpēc tas nepieciešams: Tā kā plastmasa nevada elektrību, nomainot veco metāla ūdensvadu pret plastmasas, tiek pārtraukta ēkas dabiskā potenciālu izlīdzināšanas ķēde. Metāla elementiem (krāniem, boileriem, radiatoriem, veļas mašīnām) var rasties bīstams spriegums bojājuma gadījumā. [1, 2] Kā to veic: Visus ēkā esošos metāla inženiertīklu elementus un iekārtas savieno ar potenciālu izlīdzināšanas kopni, izmantojot varu vadus un speciālas zemējuma skavas, kas pieslēgtas pie kopējā ēkas zemējuma kontūra. [1] -
Internets tad ir, tad viņa nav. Ja prātīgi uzbūvē radio tīklu, vienalga FM vai DAB, tad vismaz radio var izmantot kā informācijas sniedzēju ( jā jā, bija mums izcila pieredze ) Bet ne tikai pie mums par šo pa reizi runā, tā kā man arvien vairāk rodas pārdomas, ka nākamajā plānošanas periodā kāds izvilks kārti, par drošību, apziņošanu utml. un būvēsim arī mēs DAB... -
Nu vairad nav DAB+ obligāts no 2020. gada visos ES mašiņos, kuros ir radio kā tāds? Radio maksā naudu, paaugsies paaudze kas neklausās to kā tādu un pārstās likt vispār. Sattelītus tagad laiž ik pa pārsimts bezmazvai katru mēnesi, auto bez interneta ar vairs tāka nav modē. Ja jau internets, tad kam vairs to radio? Tāka kādā brīdī jau pārstās, tas jau tikai laika jautājums. -
-
Pēc vētras ir nopietna interese par vadu telefoniem. Tā ka aizmirstam par pāreju uz interneta vai 5g raidekļiem. Ir jābūt otram backup informācijas kanālam. -
paga, tad sanāk, ka palstmasas apsaistēs tos visus sietiņu filtrus vai ventiļus, vai drošības grupas, kas sanāk pa vidu starpā plastmasas caurulēm, sakaņā ar fen-šui arī vajag sazemēt? -
Itkā bezmaksas.Bet viņu uztvert var 2km rādiusā ap Jekabpili Vismaz manā galā nav signāla
-
Kapēc ne? Pagaidām jau pēc likuma, ja ir rādio, tad jābūt DAB+. FM vairs nav obligāts. Ganjau arī kautkādā brīdī DAB nebūs obligāts. Kad paaugsies paaudze kas pat nezin kas tas Radio ir, ganjau nelikts vairs ne vienu, ne otru. TikToks būs obligāts 😂 Amerikā Tesla jau neliek radio. Iekš EV jau tas radio izmaksā kautkādus 50 papildus eirikus, ganjau kādā brīdi pārstās likt kā tādus. It īpaši lētajā galā. -
Šovasar jau vairāki vilcieni nogāja no sliedēm dēļ tā ka karstāks kā parasti. Maz jau ticams ka kāds gribētu braukt pa tādas kvalitātes sliedēm kā 1891. gadā būvētajām. Nu varbūt ar 20km stundā, kā pēdējos gados Rīga - Ērgļi vilciens gāja. -
Kāpēc ne 5g broadcasting? https://en.wikipedia.org/wiki/5G_Broadcast Tev par apraides tehnoloģijām un problēmām īpaši sajēgas nav, bet viedoklis ir. -
Nu ko tur Daugavpils dzelzceļu... Transibīrijas maģistrāli saka 1891 un pa lielam pabeidza 1907. Virs 9000 km . Piedevām tur jau gan reljefs gan klimats nav Latvijas. -
Tak lv tirgus brīvs, lobijs iet uz velna paraušanu. Ja tas DAB būtu tik kruts, ka tur varētu naudu vel izmuhļīt, tad redzot lv politiku jams sen jau būtu ieviests un partijas savā starpā kautos par fm vs dab. Lv televīzija ir bez reklāmām, kāpēc nav arī dab?! -
Loģika jau stingra, kautkas nav nekam derīgs, jo veci auto, kuri tāpat pēc 10 gadiem būs Tolmetā. -
Varbūt vajag sākt ar šo? Nu netaisos es savam uzticamajam opelim vēlreiz mainīt rādžiņu, ieliku oriģinālā vietā planšeti, cmuks jau bez gala, ādiņas var mainīt, rāda patieso ātrumu GPS, bet nu uztveršana un skaņa so so... -
Tur tas āķis. Kas uztaisa pareizi, tad jā bet ja tipa blakus pagriež ar fleksu melno metālu tad brīnās kāpēc uz caurulēm rūsas pleķi. Nu , jā ja caurules ir veco laiku un domātas pārtikai , tipa tagadējais 316 tad jau noturīgs bet 304.. nu ne pārāk pret lokāliem caurumiem ja ir tikušas virsu šļakatas no melna metāla. Ja kas tas 304 ja liek uz metāla balstiem, tad vēlams pa starpu kāds izolācijas materiāls. Tipa gumija vai plastikāts. Nu ir tas ņiķigs. Iespējams ka manējā vannas izstabas čūska bija taisīta no tā 304 . Vispār pilsētas ūdens vados tās klejojošās strāvas ir vesela problēma. Tik mūsdienās... kam tad māca kā pareizi. Man gan laikam pie vainas man ka mājā daļa ūdensvada no plastmasas. Nu ūdens berzējoties gar plastmasu laikam uzģenerē kaut kādas strāva . Nu un tā līdzstrāva veiksmīgi elektrolīze nograuza manu ''čūsku''. Tagad laikam noplūst uz elektrosadales zemi un ''miers mājās''. Kādreiz jau es rakstiju ka: ''Vispār , izrādās, tā plastmasas apsaite ir ar lielu niķi ja nesazemē visu metālisko kas pa ceļam. Eh kārtējais pārsteigums ar jaunajām tehnoloģijām''.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102.1k
-
Kopā ierakstu1.5m
-