-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 22 biedri, 0 Anonīmi, 289 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- maize
- kernell
- Corpsegrinder
- Rainis
- osscar
- camel
- sounDDesign
- Jurkins
- Long John
- spameris
- Arnis2002
- Lcs006
- M@R$$
- Ghost_az
- raiviic
- trakais
- Anreel
- Ruperto
- e = d
- jacobs
- Gestapo
- dzincha
-
Biedru statistika
27554
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Palodze
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Eu, nu nevajag atkal par to padomju mantojumu. Es ļoti labi atceros, kad pēc neatkarīgas atgūšanas katri pieci iedzīvotāji gribēja savu pagastu... tipa jāatgriežas atpakaļ labajos laikos, mēs būsim paši sev saimnieki un viss būs medū. Nu toreiz nebija soctīklu un sarunu ierakstus arī neveicām (pat uz Vesna-307), bet es toreiz teicu, ka nepaies nemaz tik ilgs laiks un... vuaļā ... Jēkabpils novads jau drīz būs Jēkabpils rajona teritorijā tikai šoreiz vēl piedevām nedaliti no pilsētas. Nemeklēšu, bet čujs saka, ka lauvas tiesa no izlīdzināšanas tiek sociālajai nozarei. Tur mums ir pakaļā viss (jā, tāpat kā citur Eiropā). Esmu jau šo gadījumu pieminējis - viena pagasta pagastdāma (labu gribēdama) iedalīja pagasta maznodrošinātajiem pa zemes gabaliņam, iedalīja sēklas, pagasta traktors apara un noecēja... finālā izauga usnes un balandas un kāds/a pederasts/iene , nav teikts, ka no tiem maznodrošinātajiem, šiem nez vai prāta pietiktu, bet kāds lietderīgais/ā nostučīja kaut kādiem cilvēkiesību aizstāvjiem. Sabrauca lērums speciālistu un eksperdu no padsmit institūcijām un izdrāza pagastdāmu pēc pilnas programmas. Piezīmēšu, ka šie ārkārtīgi smagie cilvēka cieņu pazemojošie lauku darbi nekādi netika saistīti ar visādu pabalstu saņemšanu. Bet vajadzētu. Un vēl daudz ko. Es biju ārkārtīgi pārsteigts, ka ASV praktiski nav darba likumdošanas. Bet viņi kaut kā dzīvo. Pie tam tā dzīvo, ka 500 miljonu Eiropa lūdzas šiem, lai šamo aizstāv. Reāli lielākā daļa inovāciju nāk no ASV u.t.t. Mums savukārt ir tāds sociālisms, kāds nekur, nekad nav bijis. Impis okujiķeļna grib strādāt, trešajā dienā viņa nav, ceturtajā arī ne... lai to divkājaino zīdītājizstrādājumu atlaistu... vienkāršākais variants man (man, protams, nav ko darīt) meklēt, kurā tirsā viņš kož un dabūt parakstu uz papīriem, kurus darba devējam pieprasa mūsu parazītuscienošās valsts iestādes. Tāpēc esmu ar abām rokām par robotiem. Bet tur mums arī nekas nespīd, jo, kas tad strādās ar tiem robotiem. Izglītības sistēma ir empātiski iekļaujoša, kurā galvenais ir nevis rezultāts - izglītoti jaunieši, bet ārkārtīgi vārīgās dvēselītes netraumējoša piedalīšanās procesā, lai tik kādam neiestājas kontroldarba depresija. Jā, jā, ir izglītoti jaunieši, bet viņi varētu būt vēl labāki un viņi varētu būt gandrīz visi tādi. -
Vēl neaizmirstam par gruntsūdeņiem, ja to nav (ir dziļi) un zeme smilšaina, tad tas var jūtami ietekmēt COP uz slikto pusi. -
galīgi nemeklēju lētāko un arī neinteresē. ja vairākās vietās iedod plus mīnus vienādu, nu tad tā tas arī maksā. ja vien pats neesi celtnieks, tad protams cita runa.
-
https://lv.wikipedia.org/wiki/Valsts
-
Vienā urbumā iet 2 caurules, kas galā savienotas ar U-veida savienojumu. Pa vienu cauruli šķidrumu dzen lejā, pa otru tas nāk augšā. Ja vairāki urbumi, tad tos savā starpā savieno. Pēc skata caurule līdzīga kā šeit - https://www.frank-gmbh.de/en/products/geothermal-energy/pe-geothermal-probes.php - tikai tur bildē ir 4 caurules (2 pāri?), man lika 1 pāri. Savienojums jau rūpnieciski uzlikts. Šķidruma kustība -- horizontāls posms no mājas -> lejā 1. urbumā -> augšā 1. urbumā -> horizontāls posms uz 2. urbumu -> lejā 2. urbumā -> augšā 2. urbumā -> horizontāls posms uz māju. Sākumā biju domājis, ka katra urbuma abi gali ies uz māju, pēc tam kaut kā mājā tiks savienoti, bet ierīkotājiem bija cits viedoklis Manā gadījumā pietika ar 2 urbumiem pa 60m (rupji rēķinot, 50W uz metru), jaudīgākam siltumsūknim vajadzētu vairāk. Paņēmi pirmo, kas pagadījās un kurš ierīko dzeramā ūdens dziļurbumus? Vai sameklēji lētāko? Privātmāju būvniecībā parasti tiek meklēts ja ne gluži lētākais piedāvājums, tad vismaz price-performance kompromiss. Ja vēl to meklē nevis saimnieks, bet SS uzstādītājs, tad urbumi varētu izmaksāt vēl lētāk. Nav tā, ka agrāk dziļurbumi bija kaut kas ekskluzīvs, daudz ekskluzīvāks nekā tagad? Es nezinu. Bet atminos, ka biju patīkami pārsteigts, kad dabūju tāmi horizontālajam kontūram un urbumiem - urbumi bija tikai *mazliet* dārgāki. -
Vispārīgi jā, bet būvniecībā vai tad jebkādām operācijām, kuras ietver cilvēku un smagās tehnikas darbu uz vietas objektā un tehnoloģijas nav mainījušās, izmaksas ir kritušās? Nav tā, ka 1m tranšejas izmaksā, nez, 1/5 vai 1/10 no 1m urbuma izmaksām, un tā attiecība nav īpaši mainījusies ne 10, ne 20 gados? -
jau izdariju, apskati tālāk - daudz nekļūdijos.
-
Tam vertikālajam urbumā iet 2 caurules cik nu tie metri un viss? Vai arī ir vairākas caurules urbumā?
-
Nogrimtu? Nomirtu badā? Inuīti tur kaut kā ir izdzīvojuši kopš 2500 p.m.ē. Nav kūl, ka dāņu ārsti viņu sievietēm bāza spirāles, bet tikuntā, izskatās, izmiršana viņiem nedraud: -
-
Tā tas gluži nestrādā. Ir lietas, kam izmaksas pieaug, un ir tādas, kam krītas. Būtu taisījis 5-10 gadus agrāk, tad vertikālie notiekti būtu bijuši krietni dārgāki par horizontālajiem. Jāskatās, kādas ir šā brīža faktiskās cenas, nevis jāņem 5-7 gadus vecas izmaksas un jāpiereizina "sadārdzinājuma koeficientu". -
apskatijos mazliet ātrumā - virtikālie uzrbumi vidēji 80eur/metrā vai rekur viens (https://3v.lv/urbumi/dzilurbumi/) sola 60m pa kādiem 4K. gan jau ka var arī lētāk atrast. joprojām neredzu, cik ilgi man būtu jālieto sistēma, lai tos ntos K eur atmaksātu tikai uz COP starpības. piemēram šeit (https://xn--dziurbums-2sb.lv/lv/siltumsuknis/) saka, ka Zemes SS ierīkošana ir 2x nekā gaiss-ūdens.
-
A varbūt Latvijas galvaspilsētu pārcelt uz Jēkabpili, kā būtu ja būtu? Vai Rīga pasludina neatkarību un Latvijai jāmeklē cita piespiedu kārtā? Faktiski vienīgais iemesls kāpēc Grenlande nav ne neatkarīga valsts, ne trampistānas okupēta un anektēta. Tā ir dāņu maksāšana cilvēkiem kas sevi neuzskata un arī nemaz nav dāņi, tā īsti kopīga tur nekā pat nav. Tā nespētu pati par sevi pastāvēt. Nav jau nekādu citu risinājumu kā izlīdzināšana ja domā valstiski.
-
ok, pierēķini, cik pēdējos gados ir cēlušās izmaksas, un domāju, ka tuvāk 10K būs.. ja nu kas, @Anreelvar jau painteresēties. nedod dievs, ka tur tur kaut kas notiks tanī dziļumā. kaimiņam man te vienam ir horizontālais kontūrs ar zemes SS - vienu reizi jau raka pa jaunu otru.
-
Man vertikālie (2x 60m) pirms vairākiem gadiem izmaksāja, šķiet, ap 3k. -
Kādus piecus mēnesī humānu apsvērumu dēļ, tipa mammas ar maziem bērniem. Viņi izģērbj Jurkinu līdz apakšbiksēm un atņem viņam pēdējo garoziņu. Jenotība sukas! -
Kā jau jebkurā ES un trampistaananas nostūrī. Pārāk empātiski laikam tie rīdzenieki pret jums:) -
Aha, pirms tam gadu simtus un tūkstošus Latgale bija tikpat pārtikusi kā Zemgale, jo tur pilnīgi nemaz nav liesa mālaina augsne, kurā ne sūda neaug. Un iedzīvotāju blīvums un attālums no ostām un citas infrastruktūras - kas tas tāds lol, pasakas. Jenotība sukas! -
Te kaut kas ar skaitļiem nav lāga 3 vietā bija 8 domāts? -
Eksperti ieteica caur kurieni, Daugavpili? Var jau ironizēt, bet nevajag d1rst. Ja tu varbūt gribi teikt, ka tieši lidostas cilpa tavuprāt ir lieka greznība, tad tā arī saki, nevis "caur Rīgu". Iekonservēts pālis ir izmaksājis 20 ļamus, kas visas RB tāmes un arī uz valsts budžeta mērogā ir sīkums. (Starp citu, es tā arī nesapratu, vai manis kaut kad rudenī kaut kur LSM lasītā ziņā, kuru es vairs nevaru atrast, ka, vienkāršā valodā, Eiropa ļoti grib mums iedot vēl 80, lai mēs dabūvējam to sasodīto tiltu līdz otram krastam, vai tā bija patiesa vai nepareizi interpretēts kaut kas, un kā tas mainījās līdz tam, ka nē, nedos, konservēsim. Ja kāds te spēj šajā iebraukt un man to paskaidrot, būšu pateicīgs.) Ir arī arguments, ka divi esošie sliežu ceļi "krievu platumā" ir pudeles kakls Jelgavas, Tukuma un drīz pasažieru pārvadājumiem atvērtās Bolderājas līniju savienojumam ar centrālo staciju, un četri būtu labi. Bet ja tu gribi konstruktīvi kritizēt RB procesu, tad ir būtiskākas lietas, par kurām var runāt - cik km pamattrases ir (nav) uzbūvēts, vai Salaspils jahtu regatēm draudzīgā divstāvu tilta tāme (tur ir vairāki simti ļamu, nemeklēšu, ka ne astoņi?). Nevis kā vācot amēbu klikšķus - ha ha, pālis.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-