-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 17 biedri, 0 Anonīmi, 235 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Gestapo
- Ermis
- versatile
- M@R$$
- binary
- aoma
- ziedlapa
- ggg97
- kicker
- AndrisBB
- inteens
- raiviic
- e = d
- jacobs
- Tuubijs
- Kaspars12
- kantoris
-
Biedru statistika
27480
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistē
Newest Member
Genisys
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nav man pieredzes ar visiem produktiem, un pie Baltajiem tuvumā neesmu stāvējis. Ja gribas salīdzināt, jālasa sastāvs. ES noteikumi uz sastāvu ir ļoti strikti un tam, kas rakstīts uz iepakojuma, var ticēt. Reizēm produkts mainās tāpēc, ka, piemēram, piegādātājs beidz ražot kādu piedevu - tā jāaizstāj, bet garša/tekstūra var izmainīties. Pa lielam, nekāda mega ķīmija nekur nebūs - tas nav izdevīgi. Atšķirsies piedevas, atšķirsies ierauga baktērijas un līdz ar to, iespējams, process, bet mūsu platuma grādos neatmaksājas neko baigi ķīmisku klāti likt - dārgi. Ledusskapī atradās kaut kāds lakto jogurts - sastāvā piens, garšas piedeva un ieraugs. Tas, kad iekšā piedevā, cits jautājums. Par karaginānu. Precīzi neatceros, tehnoloģe arī jau taisaulē, bet bija iemesli, kāpēc izmantot tieši to kaut kādos gadījumos. Ja vien neapēd dienā spaini jogurta, visam vajadzētu būt ok. Nu un nedot maziem bērniem - var būt saikne ar hiperaktivitāti, ja pareizi atceros. Bet nu jāatzīst, ka man arī ir lietas, kuras neēdīšu. Piemēram, neko kam klāt ir ērkšķogu piedeva. Gardi bezgala, bet ērkšķus neķer metāldetektors. Un termiski apstrādāts ērkšķis ir ujjj ku ciets. Piebilde - pērkot piena produktus ārpus ES, īpaši Tuvajos austrumos, Aliexpress vai ASV, aina var būt dramatiski cita. Es runāju par vietējiem ražotājiem. Straupe... ir lietas, kas man patīk, bet nepirktu neko, kas ražots ar vaļēju produktu - dikti jau gardi, bet mazajiem es neuzticos, kā jau iepriekš teicu. No spainīšiem man garšoja Jogijs jogurti, bet nu tur bijušais saimnieks tāds interesants... -
Es par to ka cilvēkus uztrauc veikala piens, ka nav tāds kā no pupa, bet neuztrauc saldējums ar kariginānu. Agrāk tādu arī ražotāji nezināja, tak kaut kā sabiezināja. Tie ir tauki. Piens ir 90% ūdens, atdalot to var dabūt kādu vēlies %. Veikalā var atrast arī ar 60%, tikai tauki nav dzerami, jāēd ar karoti, bet tas pats piens jau vien ir.
-
Mani sen nomoka šāda mīkla - vai tiesa, ka kaut kad īsi pirms pandēmijas "Baltais EKO jogurts" (biezie, spainīšos, ar garšiņām) kļuva "ķīmiskāki"? Un kuri no Latvijā plaši nopērkamajiem biezajiem jogurtiem ar garšiņām 300-400g spainīšos ir ar vairāk dabiskām sastāvdaļām un mazāk uzlabotājiem/aromatizētājiem? Straupes neieteikt, pārāk dabiski priekš manis, kefīrs ar zapti reāli. Mana subjektīvā spektra otrā galā ir tie lētie Baltais, kas parādījās, šķiet, kaut kad aizpagājušajā gadā, tie ir pilnīga plastmasa. Limbažu (jā, zinu, ka no Limbažiem tur tikai nosaukums) arī šķiet kaut kas uz to pusi. Ēdami šķiet Gefilus, Baltais saldā krējuma, un Lidla vācu un igauņu. Mana hierarhija ir pareiza, vai pilnīgi garām? -
Mana māte savulaik teica ka govs ar švakāku pienu par 4% der tikai desās...
-
Par bezkofeīna kafiju šeit prasās tikt pieminēta būtiska nianse - ir Swiss Water tehnoloģija, un ir pārējās, kur kofeīns tiek "izņemts" ar šķīdinātājiem, līdzīgiem kādus izmanto olīvu izspaidu eļļas ražošanā un laku-krāsu rūpniecībā. 💁🏻♂️ Tieši tā, tomēr tiem ir kāda attālāka saistība ar pienu - Alpro pieder piena produktu un minerālūdeņu megakorporācijai Danone. Vegāni Alpro dzērāji maksā savus eiro viņu pašu tik nīstajiem ļaunajiem govju ekspluatatoriem. Arī Nestlei ir savi vegānu brendi, kuri gan laikam nav Latvijas tirgū. -
Visticamāk, NĒ. Piens veikalā, ja nav norādīts citādāk, būs ne tikai pasterizēts, bet arī homogenizēts - diemžēl, nekāda sakara ar gejiem. Tas ir mehānisks process, kas tauku daļiņas sadala vienmērīgi pa visu pienu un padara viņas mazākas. Domāju, ka separatora pilnvaras tur ir beigušās. Bet varu kļūdīties. Piena pirmapstrādes procesos vismazāk biju klāt. Par piena pirmapstrādi folijgalvas daudz šķēpu lauž AS un V, kur nupat ieteikums, ko darīt piena pasterizācijas vietā ir - to uz brīdi uzkarsēt. Nē, nu jā. Tieši šis ieteikums ir tas, kura dēļ nekautrējoties saucu par folijgalvām. Sanāca te relatīvi nesen piesēst vienā jaukā itāļu restorāniņā Rīgas centrā. Un šiem dikti nekāda bezalko dzērienu karte, tad nu joka pēc paņēmām arī vienu bezalko vīna pudeli - protams, kāds jokojot nosauca par sulu, utt. Saimnieks palika gana nopietns, un palaboja, ka pie bezalko vīna vīndaris ir pavadījis VAIRĀK laika nekā pie parastā - jo tas ir īsts, saraudzēts vīns, no kura ir izņemts alkohols. Tas pats ar bezkofeīna kafiju - ja parastā var garšo pēc kā vien grib, ka tik dod efektu, tad decafu dzers tieši tāpēc, ka garšo, bet kaut kādu iemeslu dēļ negrib vai nevar parasto. Visādus biezinātāus, stabilizētājus, homogenizāciju jau pamatā lieto tāpēc, ka pircējs, ieraugot noslāņojušos pienu/jogurtu, padomātu, ka vecs un izmestu un vairāk nepirktu. Ja ražotājs var pārdot jogurtu par 1 eur, tad tērēt kaut centu uz stabilizatoriem ir stulbi - noēd tik peļņu. Bet nu tas tā. Ja gribas siet sieru, separēt krējumu - jāpērk svaigpiens. Vislabāk ja no pazīstama zemnieka. Ja nu galīgi nekā, tad var pirkt lielveikalos, bet es nepirktu bio pienu. Tur iekārtas ir mazgātas ar bio tīrīšanas līdzekļiem, un viņu efektivitāte mēdz būt ibio… Un tad piemetas skrejaais, bet skarbie būta veči deklarē, ka nu ja, mūsu laikos visi dzēra svaigpienu un bija oki… nemaz nezinot, ko viņi tur patiesibā dzēra. Tagad uz sitienu neatminu, bet vai tas nebija UHT?! Cenšos. Pašam, pirms sāku tai ražotnē strādāt, arī visādu mītu netrūka. -
Paldies, aiz sajūsmas par cenām nebiju gan pamanījis šo niansi, un arī linku iekopēju ne to, ko gribēju. Itāļu rāmji tiešām ir ārpus mana notikumu horizonta. -
Tos neražo Latvijā (te runa bija par to, ka neizvēlas Latvijā ražotu pienu) un tur ne tikai "no piena nav ne smakas", bet to pat īsti nepozicionē ne kā "pienu", ne kā "piena produktu". Esi mēģinājis pievienot "pareizās" baktērijas? -
Tavā iepriekšējā topikā ar identisku jautājumu pirms pusgada jau tika sniegtas visas iespējamās labās atbildes. Šaubos, vai pa šo laiku pasaulē ir radīta un nonākusi pārdošanā kāda jauna, izcila tulkošanas ierīce, kas neizmanto interneta pieslēgumu. -
Netirs, auzu un pārējiem vegānu produktiem uz pakas neatradīsi vārdu "piens". Nezinu smalku kofīšopu virtuvi, taču barčikos, kur kafija ir tā starp citu, UHT pienus tiešām lieto. Tas ir putojams. Tas garšo pēc piena. Tas ir piens. Vecāki biedri man neļaus samelot, ka jā, Lāse savā laikā bija krietni dārgāks par pasterizētajiem pieniem. -
-
-
Var dabūt lētākas lidojuma biļetes, un būtu grēks to neizmantot.
-
Pienu var nopirkt 100 un 1 veidos, arī tādu, no kā krējumu dabūt, ja labi grib. Daļai laikam neapmierina, ka var izvēlēties visus iespējamos % un neprocentus un, ka līdz minimumam samazināta % iespēja atraut divas dienas pie poda. -
Es pacelšu vecu tēmu, jo tā ir vienmēr aktuāla. Kas notiks, ja netiks maksāti nodokļi un netiks samaksāta pensija, un risks, otrkārt, tavas papildus nostrādātās stundas netiks atmaksātas vai vispār netiks samaksāts,piemēram Notiek negadījums, Viņš iznes ārpus darba vietas teritorijas un cenšas pārliecināt, ka negadījums nav noticis pie viņiem utt..
-
Izklausās pēc piena izstrādājuma.
-
Ne tikai. Kad pajautāju, vai viņu vakar drāza visa kamera vai šodien drāzīs, teica, ka vakar nē... Saproti, kā gribi. Neticēsi, bet var. Tāpēc pērku pienu lidlā 3.5% sarkano. Sanāk tāds rūgušpiens, ka prieks. Spektra analizatorā gan neesmu licis 🤣. Var jau būt, ka polietilēns klāt. -
Gotiņas rūpīgi ievēro visas Eiropas noteiktās regulas -
Man tomēr, vīri, šķiet ka šņabja industrijā jūs orientējaties vairāk nekā piena pārstrādes tehnoloģijās?😀 @versatileTu vismaz mēģini tautu izglītotot, lai pavisam mežā neaiziet!😉 -
ziedlapa · Ierakstīts
Sveiki! Vai kāds ir pielietojis elektroniskos runas tulkotājus,atrodoties ārzemēs, kurus var lietot bez internet? Padalieties ar pieredzi,ja esat lietojis, tieši kādus.Un par kādu cenu pirkts.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-