ASV pret Latīņamerikas narkobaronu bandām karo jau kopš pagājušā gadsimta 80-tajiem gadiem. Nikaragva, Hondurasa, Panama, Kolumbija, Meksika … Rezultāts? Šodien atkal jākaro ar Venecuēlu. Faktiski bezjēdzīgas darbības ar militārām metodēm cerēt kaut ko mainīt tur.
Kanālus, kuri sev auditoriju vervē ar izteikti pārspīlētiem, melīgiem un stulbiem virsrakstiem es neskatos vispār. Tāpat kā tos, kuri savus kanālus izmanto personīgo rēkinu kārtošanai.
Viņiem vispirms jāizlemj, ko darīt ar to FM99.0 brīnumu. Tur arī var vēl palaist lv mūziku.
Droši vien konkursa piedalīsies tie paši kas pretendēja uz 100to frekvenci. Piemēram TV3 grupa ar savu Radio3.
Redzi, salīdzināt ''pērtiķēnu izklaides kanālus priekš pērtiķiem'' ar šāda satura kara hronikas, jā daļēji arī propogandas, kanāliem nebūs korekti. Un ja karš kādreiz tomēr beigsies, tad arī varēsim redzēt, kurš bija tikai pa tukšo runājia arī ar pāris miljoniem sekotāju.
Nu tas pērtiķēns, kas pie Brīvības pieminekļa lēkāja arī ir savācis daudz sekotāju.
Labi, atzīstu, tas bija pārāk skarbi, bet man nepatīk viņa kanāls. Kā gadās paklausīties? Fonā iet kaut kas un nākamais video izrādās Naki. Gan jau cilvēkiem tādus vajag.
Kritizēju konkrēti par to, par ko jau rakstīju, nevis vispārīgi.
Neliels tests Ollama modeļiem sajūgtiem ar Ghidra tūli:
NAME SIZE COMMENT
ishumilin/deepseek-r1-coder-tools-tuned:1.5b 3.6 GB ne tas māk kodēt, ne izmantot tūļus
Hituzip/gemma3-tools:4b 3.3 GB nemāk programmēt, toties māk labi izmantot tūļus (Ghidra) skaidri, saprotami un precīzi izpilda uzdotās komandas, bet pats neko daudz analizēt nemāk.
hhao/qwen2.5-coder-tools:7b 4.7 GB māk programmēt, bet neko daudz nejēdz no tūļiem, izpilda nepareizās funkcijas, dažreiz nepilda vispār, bet izspļauj kā tās komandas izskatās json formā. Bija vislielākais čakars ar Prompt Engineering-u, nevarēja iestāstīt, ka tās funkcijas jāpilda, nevis jārāda json kodu. Ar mainīgiem panākumiem, un atkārtot neizdodas.
qwen3:8b 5.2 GB māk programmēt, māk apieties ar tūļiem (Ghidra) jauns mūsdienīgs modelis. Sākumā bija problēmas WEB interfeisā izslēgt think modi, citādi pie katras atbildes uz 30sek. ieslēdzas "domāšana", kur viņš visu pārgremo, parastai lietošanai pilnīgi lieki.
llama3.1:8b 4.9 GB māk programmēt, kļūdaini izmanto tūļu funkcijas, nepareizi parametri utml. vecs modelis.
ishumilin/deepseek-r1-coder-tools-tuned:1.5b un
hhao/qwen2.5-coder-tools:7b problēmas ar modeļu ielādi, cēloņi nesaprotami, tikko iestartējot Windows 11 Pro 25H2 ielādēt var un ja tiek uzreiz lietoti, tad nekrašo. Pēc kāda laika iestartēt neizdosies, izmēģināju visu ko - atmiņas pietiek viss ok, bet nekā - negrib ielādēties, izmet kļūdu:
Error: 500 Internal Server Error: llama runner process has terminated: exit status 2
Ielādējas tikai svaigi iestartētā sistēmā.
Pagaidām uzvar qwen3:8b 5.2 GB.
Nākamo mēģināšu zac/phi4-tools 14B 9.1GB 16K Text No Maikrosofta.
Maiklu Naki var par daudz ko kritizēt, kā visus kuri daudz strādā.😉Taču par muļķi gan viņu nesauc pat z-blogeri.
Un uztaisīt miljonu kanālu ar joprojām augošu auditoriju arī ir jāmāk.
Citāts, piemēram no FN - Servisa piedāvājuma:
Pamatojoties uz 19.04.2016 MK noteikumu Nr.238 “Ugunsdrošības noteikumi” prasībām, elektroinstalācijas, tai skaitā, zemējuma un zibensaizsardzības ierīces, pārbaude ir jāveic reizi 10 gados
Elektroinstalācijas izolācijas pretestības pārbaude
Cilpas fāze-nulle pilnās pretestības pārbaude
Zemējumietaises pretestības un zemējumvadu nepārtrauktības saites pretestības pārbaude
Zibensaizsardzības sistēmas pārbaude
Elektroinstalācijas kontaktu savienojumu pārbaude ar termokameru
Pārbaudes akta sagatavošana, ko paraksta sertificēts speciālists
Lasīju par tādu variantu - pieslēdz rozetē regulējamu slodzi uz pāris kilovatiem un tad ar termokameru skatās sienas. Kur silst, tur ir vai nu veci alumīnija vadi, kas nevelk slodzi, vai vaļīgas skrūves rozetē un nedaudz dzirksteļo, pat ja uzreiz neko īpaši nemana.
Vispār termokamera ir laba lieta, ar to var redzēt arī būvdarbu kvalitāti - kur aukstums sūcas iekšā.
Vai tad Piečukam to pašu Alūksni / Viesīti atdot nevarēja?
Dīvaina stratēģija no LR.
107.7 Rīgai būs gan hot konkurss, kurā gan jau vinnēs Skonto grupa ar kādu savu latviešu mūzikas klonu, tas tagad cieņā tak.
Es nedomāju par Amerikas politiku. Ne man tik daudz zināšanu ne daļas. Man patīk atsevišķi virzieni, kas mainījās līdz ar Trampa nākšanu pie varas. Un viss. Un tev arī ieteiktu "nekasīt Hondurasu".😉
Deģenerāti tak 🙃
Sirsnīgi laba saruna bijusi pa dienu.
Ja tiešām visa MAGA blice tā domā kā Jurkins, tad tiešām Amerikai ir trakāk nekā es domāju. Un tiktok/Šlesera paaudzes uzvaras gājiens ir nenovēršams.