Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   13 biedri, 0 Anonīmi, 131 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• sounDDesign
    • binary
    • uldise
    • AndrisBB
    • martinno
    • Gestapo
    • Biete
    • locoone
    • Igors83
    • Richjuks
    • JFH
    • jacobs
    • versatile
  • Biedru statistika

27255
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    karburators007
    Newest Member
    karburators007
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• binary
      Nu tu rakstīji, ka Latvijā ir  viegli tikt mācīties labā skolā vai augstskolā. Tai pat laikā citur programmas ir daudz grūtākas nekā mūsu skolās. Tiešām nesaskati pretrunu? Kā var būt labas skolas, ja mācību programma ir, mazliet pārspīlējot, attapīga bērnudārznieka saprašanas spēju līmenī?
    • binary
      Man gan mācību gada laikā regulāri ir sajūta, ka "ko?! jau atkal skolā kārtējais brīvlaiks?!"
    • AlCohol
      mums te viens puisis, čuhņā, jau diezgan slavens. ar somām staigā apkārt. kamēr nedzer (vai nu stipros, vai ripiņas- drošvien ārstu dotās(nav ne jausmas gan par tiem abiem)), diezgan sakarīgs un inteliģents. bet nu brīži uznāk, kad galīgi atdozējas no realitātes.
    • AndrisBB
      Toties Latvijā ir garākās skolu brīvdienas Eiropā (iespējams pasaulē). Kad tad lai mācās, ja faktiski 4 mēnešus gadā brīvdienās? 😂 Dīvainā kārtā galvenajiem konkurentiem bulgāriem, tās ir krietni mazāk.     Pietam kautkā nejēdzīgi sadalītas. Faktiski visu gadu nekādas brīvdienas un tad pēkšņi vasarā 13 nedēļas. Nav brīnums ka apnīk mācīties un pa gadu 'izdeg'. https://research.acer.edu.au/cgi/viewcontent.cgi?article=1215&context=teacher_graphics      
    • Mielestapa
      Valstij ir izdevīgi, ka bezpajumtnieki lieto apreibinošas vielas ir nonāk atkarībās. Bezpajumtnieks, kurš nelieto apreibinošas vielas, ir disciplinēts un izglītots, kļūst par valstij potenciāli būstamu cilvēku, jo cilvēks, kuram nav ko zaudēt, nav ietekmējams un prognozējams. Tāpēc viens no pabalstu sistēmas mērķiem ir iedot cilvēkam kaut kādu mazumiņu, lai tas varētu izdzīvot un meklēt aizmiršanos no savas dzīves, kļūstot par no sistēmas atkarīgu elementu.
    • jacobs
      Vispār jau, dzērājs nereti tieši smagāk krīt tad, kad nedabū to rīta alkoholu.😏
    • versatile
      Visiem tiem stāstiem ir (vismaz) divas puses.  Vai nekad dzīvē neesi dzēris šmakovku? Arī krutka. Nekad neesi nokritis? Un dealot ar sadzērušos pacientu, kas nesajēdz, kur atrodas, arī nav nekāda medusmaize.   Bet nekas no tā nenozīmē, ka var nepalīdzēt.
    • Aigars
      Izdzer savu krutkas pudeli un tāpēc arī krīt. https://www.la.lv/raudot-zvana-savai-meitai-un-saka-ka-vinu-it-ka-laidisot-majas-kurzemes-puse-paciente-saskarusies-ar-neaptveramu-mediku-vienaldzibu Ja kāds atvedīs uz pieņemšanu savu piederīgo ar lielām sāpēm un tajā brīdī atvedīs gulošu bomziku, kurs nokritis pēc sava "kopčika", tad pirmajam sniegs palīdzību gulošajam.
    • versatile
      Nē. Bija viens, kas regulāri tika atrasts nokritis vai piekauts, utt. Taisīja magnētiskās rezonanses galvai, lai izslēgtu smadzeņu traumas.   No vienas puses nepareizi, no otras - kur velkam līniju, kad vairs neglābjam cilvēku? Dzīvesvietas esamība? Ienākumu slieksnis? Šī ir krietni dziļāka problēma.
    • Gestapo
      Par Juriju laikam ir runa    Bezpajumtnieks Jurijs gada laikā 95 reizes nakšņojis Austrumu slimnīcas Neatliekamās palīdzības klīnikā, jo atrasts uz ielas bezsamaņā vai dzērumā. Aprūpe kopā valsts budžetam izmaksājusi vairāk nekā 13 000 eiro, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
    • Aigars
    • zeds
    • Jurkins
      Tev taisnība! Tu tiešām neesi labākais piemērs. 😁 Labākais būtu tas Rīgas bomzis (bija tāda tēma dažus gadus atpakaļ), kurš hvz cik reižu (bet 3 cipari bija) vests uz slimnīcu laikam divu (neatceros) gadu laikā un bieži veiktas ne tās lētākās procedūras.   Nē, ne uz Āfriku ne uz LV😁, vienkārši to paku vairs nebūs. No valsts! No sabiedriskajām labdarības organizācijām un fondiem droši vien būs.
    • Zin...
      Vēsmas arī ir tādas, ka ja valsts neņemti naudu tiem pabalstiem un pensijām, lielākā daļa cilvēku to naudu notriektu. Valsts tāda ziņā rūpējas par minimālu disciplīnu.   Un vistrakāk ir, kad tev pašam to palīdzību no citiem tomēr savajadzēs. Varbūt neesmu tas labākais piemērs, bet kopš šeit iznīcināju celi, es 100% zinu, ka valstij es šeit esmu izmaksājis vairāk nekā esmu samaksājis valstij. Nē, man pabalsti nav. Bet tīri operācijas, procedūras, zāles utt. Nebūtu tas valsts pods, nebūtu man nauda 4 operācijām un fizioterapeitam n-mēnešu garumā.   Par Mātēm Terēzēm, lieliski atceros bērnībā kā Amerika mums sūtīja humānās pakas uz Latviju un mums tas bija liels brīnums maziem bērniem. Piemēram , ja mana "mātes Terēzes" paka aizietu kādam Āfrikas sīkajam un viņam nedēļa paēsta vai priecīgs prāts, es tikai priecātos .Nav žēl. 
    • Jurkins
      Ne jau par mani konkrēti  ir stāsts. Un man pilnīgi noteikti (nu 95%) pietiks ar ierasto kārtību. Ja nekas nemainās, tad pabalstus vajadzēs aizvien vairāk, cilvēki paliks aizvien tizlāki, valstij būs jāpārņem aizvien vairāk pienākumu, par ko normāli cilvēkiem būtu jādomā pašiem.  Bet vēsmas pasaulē ir tādas, ka ne visi vēlas būt Mātes Terēzes jau defaultā un viņiem nospļauties par bada cietējiem Āfrikā vai mūžīgajiem pabalstu saņēmējiem savā "mājā". Dzīvosim redzēsim.
    • Zin...
      Nu godīgi sakot, vai tu dzīvo sliktāk kā vakar kopumā? Tak nē. Muguras sāpes, atmiņas par skaisto jaunību un prostatas neskaitās 
    • Jurkins
      Varbūt. Šī parādība jau vēl nav saniegusi tādu vecumu, lai būtu pietiekošs daudzums datu. Bat varbūt nemaz tik grūti nav. Bet nepopulāri. Un vispār, kāpēc raustīties, ja tāpat ir labi. Vienkārši atkārtojam dogmu, ka citādi viss būs slikti. Kamēr sākam tai dogmai ticēt.   p.s. kā Godmanis par 1 eiro pareksu pirka. Citādi būtu bijis vai-vai-vai-vai!
    • jacobs
      Domāju gan, ka toreiz inženierim bija jānodrošina alga vismaz kā alkasham?😃
    • Jurkins
      Ak nu jā! Un tizleņi nodrošina darbu un nesliktu iztikšanu veseliem departamentiem😁. 
    • Zin...
      Drīzāk jau bez valsts intervences būtu 5%, kas pērk 95%.  Savukārt padumjajà savienībā otrādi, katram alkasham obligāti bija jānodrošina darbs un alga kā inženierim. Tad nu tomēr dzīvojam tādā kā vidusceļā sabalansētā. Kur ir iespēja izsisties, ja paveicas un pie tā strādā, kā arī mazāka iespēja nomirt badā, ja dzīvē nepaveicas un notiek kaut kas. Atrast to smalko līniju ir grūti laikam. 
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...