Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• zeds
      Viss ir relatīvi - lai kāda būtu mūsu programma , konkurence par vietu zem saules pie mums ir daudz mazāka nekā Ķīnā , Indijā un vēl daudzās vietās.
    • versatile
      Sorry, tas saprotami, bet ne es šo tēmu pacēlu.
    • AndrisBB
      Nav vēlmes par to visu atkal domāt.
    • versatile
      Kā mēdz teikt, ģjavols slēpjas detaļās. Nevar salīdiznāt "sadzīves konfliktu" ar terorismu. 
    • AndrisBB
      Detaļas nestāstīšu, bet uzbruka un nodūra.
    • versatile
      Pazīstams dzērājs parastais, vai randomā, pa ielu ejot, bez konflikta, bez nekā?
    • AndrisBB
      Nu bet, vai lielāka varbūtība ka tas bēglis nodurs vai vietējais? Man pavisam nesen, pirms pāris mēnešiem tuvu radinieku nodūra - 'dzērājs parastais'. Ziņās īpaši nenonāca, jo nebij jau interesanti un sensāciju tur neuztaisīsi.
    • versatile
      Paskaties no otras puses. Kāds ir "bēgļu" procents starp trakajiem. Un ja pieņemam, ka Vācijā ir 3.5 miljoni "bēgļu"; no kuriem 1000 ir "trakie", tad jāatceras, ka apmēram ~3miljoniem, give or take, dzīve viņu izpratnē tikai uzlabosies vai vismaz nepaliks sliktāka, ja "trakie" gūs virsroku.  Kā saka, ka visi musulmaņi ir radikāli, bet no radikāļu uzvaras viņiem sliktāk nepaliks. Es te par cilvēkiem runāju, protams, ne sievietēm un tā. 
    • Racer
      Andri, kamēr tevi vai kādu tuvo neskars (ceru, ka neskars), varēsi gudri spriedelēt vispārināti.
    • AndrisBB
      Vieni indē ar sēnēm, otri sit ar āmuriem, kas nu kuram tuvāks vai kāda iztēle 😂 Vai tu saki ka vāieši viens otru negalina? Ja pieņem ka Vācijā ir 3.5 miljoni bēgļu, tad tas 'trako' procents īstenībā ir diezgan zems. 
    • Racer
      Tipiskie vācieši jau gadu desmitiem problēmas ir risinājuši ar cirvi un āmuru vilcienā, ne?  https://www.apollo.lv/8280638/vacija-atrvilciena-noticis-uzbrukums-cetri-cilveki-ievainoti
    • versatile
      Bet Tu pats nesaskati pretrunu? tad kā nākas, ka tie bērnudārznieki iestājas un pabeidz tādas programmas, kas pie mums vēl aizvien ir grūtākas (dažādās izpratnēs) kā citur Eiropā - tie paši RSU mediķi, piemēram?   Es 4. klasē noteikti nemācījos par berzi un spēkiem dabaszinībās. Par fakin dinamometriem. Man tas parādījās 8. klasē, kopā ar fiziku (vēl pagājušais gadsimts). Man pat atmiņā, ka reizrēķins bija 5. klasē, jo es skaidri atceros, pie kura skolotāja klase mocījās - un viņš sāka mācīt tikai pēc sākumskolas. Un tomēr bērnam es to fiziku šogad dabūju skaidrot un reizrēķins ir sen. Ok, atsevišķs stāsts, jo līdz simtam sīkais brīvi reizināja pēc bērnudārza - pārgājienos, laiku kavējot, iemācīju. Pašķirstīju to dabaszinību grāmatu, jā, virspusīgi, bet kopumā varen sakarīgi.   Vai tiešām mūsdienās "vissirslikti", vai arī vienkārši mums, veciem perdeļiem, agrākā zāle liekas zaļāka, kas ir pilnīgi normāli un neiozbēgami?   PS> 10% slieksnis eksāmena nolikšanai ir ārprāts, bet tas jau nenozīmē, ka programma slikta.
    • binary
      Nu tu rakstīji, ka Latvijā ir  viegli tikt mācīties labā skolā vai augstskolā (un vecāki vēl atļaujoties to nenovērtēt). Tai pat laikā citur programmas ir daudz grūtākas nekā mūsu skolās. Tiešām nesaskati pretrunu? Kā var būt labas skolas, ja mācību programma ir, mazliet pārspīlējot, attapīga bērnudārznieka saprašanas spēju līmenī?
    • binary
      Man gan mācību gada laikā regulāri ir sajūta, ka "ko?! jau atkal skolā kārtējais brīvlaiks?!"
    • AlCohol
      mums te viens puisis, čuhņā, jau diezgan slavens. ar somām staigā apkārt. kamēr nedzer (vai nu stipros, vai ripiņas- drošvien ārstu dotās(nav ne jausmas gan par tiem abiem)), diezgan sakarīgs un inteliģents. bet nu brīži uznāk, kad galīgi atdozējas no realitātes.
    • AndrisBB
      Toties Latvijā ir garākās skolu brīvdienas Eiropā (iespējams pasaulē). Kad tad lai mācās, ja faktiski 4 mēnešus gadā brīvdienās? 😂 Dīvainā kārtā galvenajiem konkurentiem bulgāriem, tās ir krietni mazāk.     Pietam kautkā nejēdzīgi sadalītas. Faktiski visu gadu nekādas brīvdienas un tad pēkšņi vasarā 13 nedēļas. Nav brīnums ka apnīk mācīties un pa gadu 'izdeg'. https://research.acer.edu.au/cgi/viewcontent.cgi?article=1215&context=teacher_graphics      
    • Mielestapa
      Valstij ir izdevīgi, ka bezpajumtnieki lieto apreibinošas vielas ir nonāk atkarībās. Bezpajumtnieks, kurš nelieto apreibinošas vielas, ir disciplinēts un izglītots, kļūst par valstij potenciāli būstamu cilvēku, jo cilvēks, kuram nav ko zaudēt, nav ietekmējams un prognozējams. Tāpēc viens no pabalstu sistēmas mērķiem ir iedot cilvēkam kaut kādu mazumiņu, lai tas varētu izdzīvot un meklēt aizmiršanos no savas dzīves, kļūstot par no sistēmas atkarīgu elementu.
    • jacobs
      Vispār jau, dzērājs nereti tieši smagāk krīt tad, kad nedabū to rīta alkoholu.😏
    • versatile
      Visiem tiem stāstiem ir (vismaz) divas puses.  Vai nekad dzīvē neesi dzēris šmakovku? Arī krutka. Nekad neesi nokritis? Un dealot ar sadzērušos pacientu, kas nesajēdz, kur atrodas, arī nav nekāda medusmaize.   Bet nekas no tā nenozīmē, ka var nepalīdzēt.
    • Aigars
      Izdzer savu krutkas pudeli un tāpēc arī krīt. https://www.la.lv/raudot-zvana-savai-meitai-un-saka-ka-vinu-it-ka-laidisot-majas-kurzemes-puse-paciente-saskarusies-ar-neaptveramu-mediku-vienaldzibu Ja kāds atvedīs uz pieņemšanu savu piederīgo ar lielām sāpēm un tajā brīdī atvedīs gulošu bomziku, kurs nokritis pēc sava "kopčika", tad pirmajam sniegs palīdzību gulošajam.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...