-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 11 biedri, 0 Anonīmi, 4112 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Müller
- MrToastMan
- base7
- Lieta
- Tuubijs
- AndrisBB
- SQL
- kava
- Dils
- Racer
- Pukinens
-
Biedru statistika
28077
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Patv
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nu tā apmēram sanāk. Ja pieņem ka tāds 'viduvējs' pieaugums 5% gadā un 2% inflācija. Sāk izņemt ap 65 un pasarg dievs sanāk nodzīvot līdz 90 gadiem, tad izņemot 1300 jau būs 'bīstamajā zonā'. 1000 varbūt var arī izņemt droši. -
-
-
Es te tā iedomājos, nez kādēļ uz svētku laiku frekvencē FM107.7 nevarēja palaist jāņu dziesmas. Pirmkārt viņa ir brīva, otrkārt, kamēr nav jauns uzvarētājs, varētu tas pats LR palaist pašlaik netā skanošo "Līgo Muciņu" staciju https://live.latvijasradio.lv/ligo-mucinas un treškārt, nebūtu tracis ar to Baltkrievu stacijas uztveršanu. Līdzīgi kā kādreiz Salacgrīvā festivāla laikā tika palaists "Positivus SWH pop-up Radio". Un tiem kam nepatīk šāda veida mūzika, nemaz neklausitos. -
Ir taču ne mazums veidu, kā to pārliecību stiprināt?😀 -
Rēķini, lai būtu kāds 1k mēnesī, tad vajag vismaz 300k iekrātiem būt -
Stārmers? Vecs āzis. Pārlieku uzmanīgs un konservatīvs (tjipa drošās rokas). Tapēc arī tiks nomainīts, visi prasa jaunu mazliet radikālāku pieeju, vairāk ekonomiskās izmaiņas un riskus. Kāds tad tur var būt īpašais iespaids, ja 2. līmenis tikai tika ieviests 2001. gadā? un 1/4 tik aizet uz to? Nu ja tur ir sakrāti kādi 8 - 10k, tad cik var gribēt? -
Baigais atspaids jau nav, bet 345 ir vairāk nekā 320. Svarīgi jau ir arī paša dalība, vairums cik saprotu paraksta pirmo padoto līgumu lielākajā bankā.
-
Vai kādam ir praktiska inf. cik tad dot papildus naudas otrā līmeņa pensija, ja ir aizgājis pensijā kaut kad , tagad. Nu tādam kam visu laiku ir bijusi legāla vidēja alga valstī. Man te viena paziņa tiko pensionējas priekšlaicīgi. Pamata pensija tagad kas ir puse no tās kad būs 65 gadi, 320 eur un 25 eur no otrā līmeņa. Kaut kā neizklausās ka baigais atspaids tā otrā līmeņa pensija.... Nesanāk pat 10%. -
Par šo nepadomāju. Ja, budžetā kā reiz lieka naudiņa noderētu stratēģisko Railbaltica un AirBaltic projektu finansēšanai. -
Palika mantojums ko sadalīja uz visiem it kā godīgi, tik cik kurš bija ieguldījis. Tas ka liela daļa notrallināja par 50sant, jeb kandžas pudeli jau pašu atbildība, tāda bija tobrīd to tirgus cena. Kā tad bija pareizi sadalīt šo mantojumu, lai visi būtu apmierināti? Tur taču rakstīts 28 lati, kāpēc atdevi par 0.50?
-
Ja būtu pārliecība, ka līdz pensijai vai tālu aiz tās neizvilkšu, tad gan izgrābtu. Mans paziņa, īsts Latvijas patriots, nomira drīz pēc pensijas ar krabi. Toreiz vēl nebijā otrā līmeņa civiltiesiskā opcija.
-
Pensiju 2. līmeņa uzkrājumi ir jāiegulda pareizi - iegādājoties Krievijas armijas apgādes uzņēmumu emitētās akcijas, jo šobrīd Krievijas armijai ir grūtības ar materiālās bāzes nodrošināšanu. Turklāt, ja Krievijas armija uzvarēs, tādi sīkumi kā vecuma pensija nevienu vairs neinteresēs. -
Tas būtu izņemt 7% iemaksas no 1.līmenī, respektīvi samazināt esošo dzīves līmeni tiem kas ir šobrīd pensijā. Nobrucināt sistēmu jau tagad pa faktu, nevis nākotnes prognozē
-
Vismaz pieklājības pēc. Tak labs cilvēks... iekļaujošs, tolerants un empātisks... -
Lietotu sūdu pirkšana inflāciju augšā nedzīs. Zobu labošana Turcijā arī nē. Tā pat "viss iekļauts" siltajās zemēs - nē. Cik tad būs to, kuri ir ar zelta rokām, izgrābs to piķi un ieguldīs būvmateriālos? Vai ta Igaunijā un Lietuvā inflācija palecās? Neesmu kursā, slinkums meklēt. P.s. es savu 2 līmeni ārā raut negrasos.
-
Ko tur kost? Tas jau bij skaidrs pirms mēneša (kad tika izsludinātas pārvēlēšanas), ka tas ir paredzmais rezultāts. -
Andri, kodīsi šodien? Stārmers aizgājis...😪... Nu, diemžēl nepavisam 🤣 -
Reāli jau nevis vajag atļaut izņemt, bet palielināt minimālo obligāto iemaksu vismaz līdz 10%. Gudrāki prāti ir izrēķinājuši ka lai vismaz plus/mīnus nodrošinātu līdzvērtīgu dzīves līmeni, tad minimālais ko var iemaksāt ir 12%. Tagad tie ir 5%. -
Es Tev piekrītu. Pilnīgi. Bet tas nenozīmē, ka es palieku pie sava šinī ziņā - neticu, ka iemesls ir rūpe par cilvēku vecumdienām. Nu neticu. Par sertifikātiem es toreiz biju vienkārši nesaprašanā - nu kā var dzīt tādu kuiņu. Tāpat kā par privatizāciju Naglā vadībā. Bet ... šakotnējā kapitāla uzkrāšana . Nezinu. Iespējams, es jau defaultā pierakstu ierēdniecībai - jā, tieši ierēdniecībai nevis ministriem un tamlīdzīgiem sīkumiem iedzimtu zaglīgumu.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-