Ja PEN kādā posmā fiziski iet pa vienu vadu, tad jāpatur prātā, ka pa vienu PEN vadu iet strāva no visām trim fāzēm no visiem dzīvokļiem, jo katrai fāzei jau nav savas nulles. Tāpēc ar vājākiem vadiem tiešām tā nulles pazušana ir iespējams risks, un es pirms 20 gadiem to pieredzēju. Labi, ka tas notika dienā un mums bija ieslēgts tikai fona radio - tam nosvila barošanas bloks. Kaimiņiem nosvila TV un ledusskapis.
Protams, mūsdienās var (naivi) cerēt, ka ir kādā brīdī notikušas modernizācijas un vismaz visur ir savilkti resnāki N vadi vai arī paralēli. Ja kaut kas ir darīts sadalnē (mainīti skaitītāji un automāti), tad varbūt arī kādu resnāku vadu ielaida... Cerams
Tā tīri teorētiski, PEN un TN-C-S ir te aprakstīts, taču tas ir diezgan abstraktos terminos - par dzīvokļiem konkrēti tur nekā nav:
https://latvenergo.lv/storage/app/uploads/public/651/d6f/bdc/651d6fbdcd037368924782.pdf
16.lpp ir īpaši interesanta, bet tā arī vēl arvien nav pilnas drošības par to punktu, kurā oficiāli un bez iebildumiem ir atļauts dalīt PEN uz PE un N.
Tur daudz kas smieklīgs
Pats tādu sīku, vecu aķi nekautrētos sev ielikt vecā UPSī un pieslēgt pie tā rūteri, lai internets neraustās kopā ar elektrību, bet nu tam man tagad ir citi risinājumi.
nobraukums sasniedz 7 000 000 kilometru 18
Ilustratīvs attēls - Mercedes Benz 250 W123 Foto: Ekrānbilde no Youtube.com
iAuto | 2.jūlijs 2024 12:50
Ja var ticēt izdevumam Teneriffa News, Spānijai piederošajā Grankanārijas salā strādā Mercedes-Benz taksometrs, kas sasniedzis 7 miljonu kilometru nobraukumu.
Nu i atraduši sensāciju. Laikam krievijā cik esmu dzirdējis, bezmaksas VTV kanālu krietni kaudze atšķirība no tiem ''pāris'' bezmaksas kas VTV Latvijas skatītājiem. Kāda tur starpība vai babuška skatās sūnainu bildi ar istabas vai kolektīvo. Bet kas gribēs tas skatīsies arī ko nepareizu caur VPN internetu. Un neba jau tā būs babušķa. Cita lieta ka šiem nepārtraukti ko piegriež internetā. Nu tas gan reāli var nestabilus prātus aizvirzīt propagandas virzienā kad nevar dabūt alternatīvu inf..
Starp citu man vienmēr rodas jautājums kad kāds mūsu žurnālists stasta ka reku tiko solovjovs ko ir runāji savos TV šovos. vai tad tas krievijas kanāls Latvijā nav aizliegts ( nelegāls)? Tad jau sanāk ka žurnālists ir ''jāliek aiz restēm'' jo ir skatījies ko nelegālu.
Bez kafijas vai ar, tīri svaigs korpuss, eksrāns, bez visas matesplates pa 290 būtu diezgan labs dīls.
Pliku mātesplati ebeyā pa 400 - 600 jau var atrast.
16GB/512GB piemēram
https://www.ebay.co.uk/itm/366022658744
Nu tak, lai atļauj tirgot tikai radioparātus, kas var atskaņot tikai atļautās radiostacijas. Un problēma atrisināta. Plus jāielogojas, lai zin ko kurš klausās.