-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 13 biedri, 0 Anonīmi, 486 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
-
Biedru statistika
-
Jaunākie Ieraksti
-
Fakts, un fakts, ka forši, ka tie ir uzcelti (ok, par tiltu varētu diskutēt, ka Ziemeļu šķērsojums būtu noderīgāks, bet labāk vismaz Dienvidu nekā neviens no tiem), bet tilta izmaksas bija tāds raznoss ka manuprāt būtu vajadzējis to nevis visos līmeņos aizmirst, bet kārtīgāk papurināt un kādam varbūt pasēdēt, lai tik episki prikoli neatkārtotos. Ja būtu papurināts, varbūt ar RB mēs tagad nebūtu tur, kur esam. -
Pat slavenie vācieši cīnās ar tām pašām problēmām un 12 gadus kavējas. Total costs have now exceeded €11 billion, more than double the original €4.5 billion estimate approved in 2001 — and a newer internal report puts the figure at €14.5 billion, with opening now pushed to end of 2031, twelve years later than the original 2019 target. -
Vilcinam nav ne vainas un viņu vajag. Tas ka nevar nomenedžēt naudu un uztērē uz visādām stacijām, tad paši vainīgi. Brauc uz Briseli un runā. Tāda problēma. Te ir plāns kā iziesim no situācijas, bet vajag vairāk palīdzības. Neba nu Briselē nezin kā parasti iet ar tiem projektiem. Austijas - itālijas līnija ar caur Alpiem arī izmaksā galā 2x vairāk un kavējas jau 16 gadus. Tieši tādas pašas naudas problēmas kā pārējiem 4 projektiem kas tagad aktīvi. Nu aizņems ilgāk uzbūvēt un vajadzēs vairāk naudas no ES budžeta un lokālā. Pasaules gals, atrisinās un uzbūvēs. -
Pamatojums? Viss ko te Andris un citi teica par stundām un lidošanu utt., tas viss fufelis, Jurkins labāk zina ka ar audi ar gāzi var ātrāk un ērtāk aizbraukt? -
Nu tad brauc pie igauņiem un runā - kā kompensēsi. Vai arī tu esi no tiem kas čakarrē savus tuvākos un svarīgākos kaimiņus? -
Tiešām smieklīgi - it kā igauņi paši uz savu roku izdomāja būvēt mums neko neprasot un tagad, akvai, mums tāpēc jābūvē. 🤡 👏🏻 Nu ne gluži tā, tas no paša sākuma tā kā bija kopīgs projekts, vienkārši igauņi ir paspējuši arī kādas sliedes uzbūvēt, a mēs tikai pussiltumnīcu un pāli. Apmēram kā tu būtu ar diviem kaimiņiem sarunājis būvēt rindu māju, tava būtu vidējā, kaimiņiem tūlīt būs jumts a tev vēl tikai būvbedre, a sukas kaimiņi saka davai saņemies uzslien sienas un jumtu lai viņiem vējš bēniņos nepūš, vot sukas! -
Tu kā vienmēr esi attapīgs līdz nemaņai.🤣 Tas ir vienkārši smieklīgi, ka 10 gadu laikā mēs esam nonākuši situācijā, kad reāli to sūdu nevajag, bet jābūvē, jo apsolīts. Tas nav loģiski. Nekas visu šo laiku nav bijis loģiski. -
Nu bet loģiski. Ja tu ar kaimiņu vienojies ka būvēsi ceļu, tad vienojies. Savādāk kaimiņš uzbūvē savu daļu, a tu pārdomā un neko nebūvē. Ja jau vienojies, tad turi savu vārdu. Savādāk kompensē kaimiņam iztērēto laiku un naudu. Briesmīgi priecīgi būtu ja vienotos ar lietuviešiem būvēt šoseju, tu uzbūvē līdz robežai, a tie pasaka. Ai mēs pārdomājām, iebāz sev to šoseju dibenā, pats vainīgs. -
Dzelzceļš ir bez s, atšķirībā no dzelzsbetona. 💁🏻♂️ -
Es taču atzinu, ka pāršāvu pār strīpu - ok, valsts pasūta... uzņēmējs būvē. No 2016. gada vēl nav pamattrase juridiski nostiprināta!!! Ahoi, bebra kungs valsts! Andri, par Tavu naude jelkādas izvirtības 😉. Bet Latvijai tādas naudas vienkārši nav. Un konkrēti smieklīgi sanāk - mums jābūvē tāpēc, ka igauņi būvē... citādi viņu sliedes atdursies pļavā. Man vajadzēs ļoti labus argumentus, lai piekristu, ka RB jelkad atmaksāsies. -
Trampistānā jau ir pa kādais privātai dzelzceļa līnijai, pat tagad būvē. Bet nu tas tāds 1 no 100 gadījums un izmaksas uz km tādas ka RB tur nobāl. -
Man vēl nav nācies dzirdēt par privātām ostām, dzelceļa līnijām un lidostām pat trampistānā. Var jau būt, ka kāda maza osta ir... Gan jau pats esi redzējis kā viņš ņemas Par RB būvēšanas "efektivitāti" es nestrīdos. Tur ir daudz ko darīt. Nu piemēram HS2 gadījumā notika banāla lieta + karš - nespēj cementu/betonu saražot pietiekami, tā rezultātā apēda visas valsts betonu un cena aizgāja raznosà -
Vaitad dzelzceļu nebūvē 'pēc valsts pasūtījuma'? Pa lielam būtu iesākumā daudzmaz realistiskāk prognozējuši izmaksas, tad nebūtu problēmas. Ja izrēķina ka izmaksas būs 5 miljardi. ES saka ok, nekādas problēmas, iedosim jums 85%, pašiem tas faktiski nemaksās neko un pāt pāri paliks. Bet tad reālās izmaksas izaug līdz 15 miljardiem, tad nejau dzelzcelš vainīgs. Pietam piešķirto naudu ja iztērē grandiozām stacijām, nevis pašām sliedēm, tad ko tur? Meklē naudu un būvē. Lai prasa Urzulai naudu, ganjau apžēlosies un iedos. Par zelta tiltu un bibliotēku ar cepās kamēr būvēja. Uzbūvēja un aizmirsa, tagad neviens pat nepiemin. Tas pats būs ar to dzelzceļu. -
Būšot pieejams nekodētā veidā visā Eiropā. Parametri: 12188, 27500, V, 3/4, FTA (pašlaik ID: 7306) Mājaslapa: https://www.newsmax.com/ -
No vienas puses - instrumentam garš "snuķis", no otras - atvilktnē mazāk vietas aizņem. Man kniedētāju vajag "reizi 5 gados", vietas cik ir, tik ir, tāpēc ir labi, ja atvilktnē aizņem ne pārāk daudz vietas. Kā arī ir labi, ja viņš ar tām kniedēm vispār tiek galā (sk. pirmo, sesto komentāru pirmajā lapā) Varbūt paņem kādu 4.8mm no krājumiem, "izjauc" un paskaties, kāds tas kāts izskatās - ir kaut kur normāls sašaurinājums vai nav. -
Ok, piekrītu, biku pāršāvu pār strīpu. Tik dziļu kapitālismu mums nevajag. Piekrītu, tur sanāks 3A. 🤣 Bet atslēgas vārdus jau pats uzrakstīji "pēc valsts pasūtījuma". Un ar ceļiem jau laikam pie mums ir puslīdz ok. Bet ar RB ir aizgājis viss tālu šķērsām. Kulbergs esot jautājis Ministru kabinetā, vai ir apstiprināta “Rail Baltica” pamattrase. “Man Satiksmes ministrija pirms tam stāstīja – Kulberga kungs, viss ir apstiprināts 2024. gada 10. decembra sēdē, kad informatīvais ziņojums pieņemts zināšanai. Konceptuāli pieņemts. Un tad es uzdevu jautājumu Valsts kancelejas Juridiskajam departamentam – vai šis nozīmē, ka pamattrase ir juridiski pieņemta Latvijas Republikā? Man skaidri un gaiši atbildēja, ka nav,” atklāja Kulbergs. -
Nu pag, ceļus būvē pēc valsts pasūtijuma, lai būtu kur braukt normāli visiem. Ar dzelzsceļu tas pats, lai tad visādi uzņēmumi vizina cilvēkus/kravas pa dzelzsceļu. Tie ceļi un dzelzsceļi tak ir tā vide, kur tu vari sēdināt virsū transportu un vizināt pakaļu. Tas pats stāsts ar ostām - valsts/pilsēta uzceļ ostu, tad visādas firmas/kompānijas ar saviem kuģiem peld šurp un norabojas ar to, ko nu kurš nodarbojas. Tā pati Rīgas brīvosta, izskatās pēc dibenss, lielie kruīzi brauc iekšā un tad ir tāds - joptva, kas tā pa miskasti, kur tauvoties. Protams, var jau to ostu atdot visādiem privātiem, bet tad atkal būs visādi 3A varianti, kas atkal nav īsti forši. -
Nedomāju, ka vaina kniedēs. Līdz 4 mm viss ir ok. Tam manējam ir 2 žokļi. Un tad, kad biepūstiem visiem četriem vaigiem (kāti varēja būt garāki) to 4.8 mm kniedi velk, tad tie žokļi nezin kāpēc nokniebj. Nav jau tik bieži vajadzība pēc lielajām, ar smalkajām viss ir štokos. edit: kaut gan jā, paskatoties uz to Tavu kniedes zīmējum, tiem kātiņiem īsti nekāda sašaurinājuma pie tās galviņas nav. Nu un tad mazākām kniedēm tomēr norauj, bet lielajām kā gadās. Tiem uz urbjiem liekamajiem ir viena problēma - baigi garš tas snuķis. -
Valstij nekas nav jābūvē. Valstij jārada vide, lai kapitālists gribētu nākt un būvēt. Jocīgi, ka man jāstāsta tas efektīvajam.🤣 Bet ir kāda valsts, kura rada tādu vidi, ka neviens kapitālists neko būvēt nenāk - sens piemērs celulozes rūpnīca. p.s. uzjautā savam darba devējam, vai viņš nevēlētos kaut ko mainīt valsts attieksmē? -
Neieteiktu aizrauties ar bērnu krēsliņu stiprināšanas pašdarbību, tai skaitā uz bagāžnieka. Tajā vecumā bērna mugurkauls ir vairāk kā skrimslis, mazāk ķā kauls un pie rāmja stiprināmie stieņi pilda atsperes/amortizatora funkciju. Tālāk jau paši izdomājiet kas jums vajadzīgs.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-