Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   14 biedri, 1 Anonīmi, 155 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• rasetajs
    • 138
    • pauls
    • Racer
    • osscar
    • mickys
    • marter
    • AndrisBB
    • uldise
    • ggg97
    • Rudiger
    • jacobs
    • kaads
    • ju
  • Biedru statistika

28050
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Aldis13
    Newest Member
    Aldis13
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• AndrisBB
      Kā pirmais printers būs labs 
    • martinno
      Tāpēc skatos to Bambu - tas kā reiz ir radīts alu cilvēkam... Pats līmeņo, pats kalibrē.
    • AndrisBB
      Bet nu gan vienam, gan otram nepārtraukti pārsimts paundu/eiriki atlaides. Nezinu kā LV. Ja pirktu, tad ņemtu to kas uz atlaidi. Slēgtā kaste arī ērta. Droši vien vairs neko nepirktu bez virsmas autokalibrācijas. Manuāli pieregulēt izlīdzināt, tā ir sāpe dibenā. Tad sķībi, tad pa zemu (nekas neturas pie virsmas), tad pa augstu (nozzells mauc pa virsmu).
    • martinno
      Diez vai, ka man kā primātam, kurš iznācis no alas, šis būtu svarīgi...
    • AndrisBB
      Visi jau parasti kādreiz bij starā par Bambu Lab, tagad gan sūdzās ka viss closed source. Es lietoju mājās Flashforge Adventurer 5m Pro. Nekādu lielo atšķirību starp Bambu Lab P1S neredzu, bet krietni lētāks.   A1? Offisā bij. Pirnters kā printers, neko sliktu nevaru pateikt. Pilns ar visādām āftermarketa daļām, Flashforge mazliet mazāk.    
    • Aigars
      Es tikai paskaidroju principu. Tie galdi maksā tādu cenu, ka pat visi profesionāļi nepirks. 
    • jacobs
      Viennozīmīgi, ka praktiska nozīme dūmu atsūkšanā un detaļu fiksācijā. Taču cik tas aktuāli ir mājas amatniekam uz vienīgās viņa darba virsmas, kur epizodiski viss tiek darīts. Tāpat ražošanas objektā, kur darbu dažādība ir neiedomājami plaša. Cita lieta ir kad tu tur strādā visu dienu metinot sērijā tikai līdzīgas detaļas, iekārtas. Šeit jau netusējās kāda metālapstrādes ceha metinātāji.🙂 Mūsu amatniekiem amatieriem ir vajadzīgs kaut kas līdzīgs, kā tur Discvovery moču meistariem.🙂Ja pats es nebūtu, nosacīti uzbūvējis, desmitiem ražotņu un simtiem ļoti dažādu iekārtu, tad varbūt es arī nezinātu par ko runāju.🤔
    • jacobs
      Man ir bijis simtiem klientu un ne mazums darba devēju.Galvenais nosacījums ir visus viņus spēt pārrunāt un uzspiest savu viedokli, lai pēc tam vari darboties, kā tev vajag un vēl otra puse apmierināta.😀Ja, tā nesanāk, kas gan ir ļoti reti, tad vajag pacelt cepuri un tālāk nemocīties.  
    • Racer
      Man bail paliek iedomājoties tādu meistaru kā @138. Iznestu man smadzeni pirms darba un beigās vēl papildus naudu paprasītu.
    • kaads
    • Aigars
      Tiem caurumiem ir praktiska nozīme.
    • jacobs
      Jā, kur caurumos, pēc Mērfija likuma, vienmēr iekrīt viss vajadzīgais un pazūd.😀 Nav nekā labāka par 8-10mm >metāla loksnes gabala ar skrūvspīlēm uz stabilām kājām. Mēs lielākos objektos, kur jāstrādā mēneši, parasti ņēmām biezo metāla loksni 1,5mx6m par galdu. Tad kaut vai dejo uz tās. Protams, ''montāžnieks parastais'' ar saukli: tā jau neviens nedara, vienmēr visur strādā uz netīras grīdas, puskrēslā ar paceltu pakaļu, kad čura satek smadzenēs un kur visu laiku pazūd instrumenti un sīkās detaļas, un štrunta pagarinātājs sit regulāri pa nagiem vienmēr arī pietrūkstot brīvās rozetes.😀
    • jacobs
      Var vēl mēģināt to cilvēkam parastajam ieskaidrot ar vairāk uzskatāmu piemēru, salīdzinot elektrību ar ūdens plūsmu trubās.🙂Kur tev ir spiediens, trubu diametrs, garums un plūsma l/min. Bet kā man teica arī elektrisko zāles pļāvēju u.c. līdzīgu ierīču remontmeistars, garš un sūdīgs klienta pagarinātājs ir lielas daļas bēdu pirmcēlonis. 😏
    • binary
      Mazie izmēri webā neuzrādās, un nav arī gluži "pa ceļam". Laikam sākšu ar velo veikalu. Ja derēs, tad būs OK. Ja nederēs (par 0.1mm resnāka tomēr), tad var to wmtbaltic.lv variantu mēģināt. Te OEM trose, laikam jau neizskatās pēc 7x7
    • kaads
      https://www.certex.lv/katalogs/troses-un-trosu-aksesuari-c493170   bet laikam nav 1,5mm nezinu vai troses griož, bet vienu ķēdi izturīgo esmu pircis 2m garu
    • martinno
      Kā jau teicu - labāk pats pamēģināšu, negribās "kļančīt", lai kāds uztaisa...   Kaut kāda smadzeņu aptumsuma rezultātā sāku pētīt 3D printerus... Patreiz esmu atradis, ka Bambu A1 mini vai Bambu A1 (vienkārši lielāks) varētu derēt mājas lietošanai nelieliem projektiem... Cena ap 200€ jaunam, bez tā ruļļu statīva. Ir kādas jēdzīgas alternatīvas?
    • binary
      Jāpaskatās OEM, cik plānas tur tās dzīslas. No vienas puses - "čatiņš" ieteica meklēt 7x7. No otras puses - vietā, kur trose iziet no apvalka, metāla trose izskatās "sadilusi". Nezinu, varbūt mazāks dzīslu skaits (resnākas dzīslas) būtu labāk.   Starp citu, DIY risinājums varētu būt pat veiksmīgāks / uzticamāks. Tam pļāvējam daži citi mezgli jau to pierādījuši - vai nu DIY, vai arī jārēķinās ar stipri ierobežotu mezgla / detaļas / pļāvēja mūžu (dilst / plīst / lūzt, kamēr neveic nelielas korekcijas). Konkrētajam mezglam DIY risinājums varētu būt labāks, jo ļaus vismaz sākotnēji pieregulēt troses nospriegojumu. Vecajai pannai par centimetru-diviem varēja regulēt, jaunajai vairs nevar.
    • Aigars
      Tā ir tipiska situācija, kad ir vājš tīkls vai izmanto garus pagarinātājus, metinot tīkla spriegums nokrīt un nevar pametināt. Tad nes pie kāda speciālista. Tā kā liela daļa metinātāju oma likumu nesaprot, grūti ieskaidrot. Vēl trakāk, kad objektā ir kāds labāks aparāts, kurš tomēr darbojas. Iespējams ar PFC. 
    • kaads
      https://wmtbaltic.lv/product/nerusejosa-terauda-trose-7x7-diametrs-1-5mm/
    • Prodigy
      @Jurkins tad saki, ka "dārzā pie HESa" ir cerības kautko padarbināt ar tur esošajiem "dzīvokļa tipa" 1F16A pieslēgumiem? Aparāts istabā krāj putekļus, tā arī vēl nav sanācis pamēģināt, un nav arī īsti pārliecības, ka tajā dārza būdā ir gaidāma kautkāda veiksme Zinu, ka dažiem tajās būdās ir arī 3F32A, bet ne manā gadījumā.   btw, ko jūs izmantojat kā galdu, uz kā uzlikt metināmās lietas? Zinu, ka ir tādi caurumaini metināšanas galdi par $$$$, bet es domāju kautkādu bomzīgu padarīšanu, kas gluži neaizdegas pirmajās pāris minūtēs
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...