Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   1 biedrs, 0 Anonīmi, 654 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• AndrisBB
  • Biedru statistika

28195
    Kopā biedri
    6787
    Bieži tiešsaistē
    doctors
    Newest Member
    doctors
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• hehe
      Cik ha un kāda ir peļņa uz ha? Ja zemes ir tik cik ir un nav tā kombaina kurš ir pareizais virziens?
    • optimuss
      Nemāku teikt. Manā ģimenē jau laicīgi tika izvēlēts cits virziens, kur pietiek ar pāris cilvēkiem (graudi ar modernu tehniku, blabla). Ļoti labi redzu apkārtējo zemnieku biznesu problēmas, kas ir darbaroku diezgan ietilpīgas, vairāki jau ir atteikušies gan no zemeņu audzēšanas, gan citiem līdzīgiem formātiem.
    • 138
      Un loģistiku. Tas pats arī ar āboliem, tomātiem utjpr. Visi tie nesalaužamie ne pēc kā negaršo. Nē, āboli varbūt izņēmums, royal gala pārsteidzošā kārtā puslīdz garšo pēc ābola. Vaska gan virsū vairāk nekā cirkuļa premium mazgāšanā.
    • Zin...
      Njaa, audzejam zemenes Latvijā - blje, nav ekonomiski izdevīgi, lohi to dara Neaudzējam - blje, lohi, kādēļ pērkam kaut kādas poļu zemenes, paši nejēdzam?   Bet nu izskatās, ka beidzot esam Eiropā, ar reālām Eiropas problēmām  
    • AndrisBB
      Saprotams ka tā vardnīca kādam var noderēt, bet kam vajag 20 gadus vecu .Net grāmatu? Tak nekas no tās grāmatas vairs nav aktuāls. Pat visdrīzāk pat pienstalēt nevar.
    • AndrisBB
      Jo tālāk jāved, jo zaļākas jānovāc. Jo zaļākas novāc, jo mazāk cukura. Kā ārī šķirnes, kas var izturēt supermārketu plauktus un pircējus.
    • binary
      Nokurināt es arī pats varētu, ir gan kamīns, gan kamīnkrāsns, gan ugunskura vieta, gan arī kaut kāda caurrūsējusi bleķa kaste gaļas "sildīšanai".   Bet vispār grāmatu dedzināšanu neatbalstu. Prātīgāk būtu vai nu nodot bibliotēkā (mazliet specifiska viela gan, nez vai mazajā miestā atradīsies gribētāji), vai arī pārstrādē (dzeltenais konteineris ir pieejams, kā arī skola reizēm piedalās makulatūras vākšanas konkursā).
    • 138
      Bet vai ir attapušies, ka viņus varētu nodarbināt produktīvāk?    
    • 138
      Poļu varbūt nav daudz citādākas. Teikt, ka mūsējās garšīgākas - varbūt tiešām placebo. Bet pagaršoju tirgū grieķu, tās bija 2x lētākas par poļu - tur nebija ne smakas no zemenēm, tīra plastmasa.
    • optimuss
      Tā jau vispār bija super prognozējama problēma, ka nebūs, kas lasīs tās zemenes "pa lēto". Ar nelielu 10-20 gadu nobīdi mums ir tā pati problēma, kas visādās Īrijās un UK - vietējie tak neies strādāt fiziski smagu darbu par kapeikām, ar nenoteiktu darba grafiku, un pāris mēnešus gadā. Bet vietējiem piznesmeņiem jau gribas veidot plānus ar hektāriem un izfantazēto peļņu, jo pašiem tak tas melnais darbs nebūs jādara. Bet nu ir attapušies realitātē, ka loxi paliek arvien mazāk. Citās nozarēs tas atklāsmes brīdis pienāca ātrāk (piemēram, ka nav vairs lētais darbaspēks, kas šķiros kartupeļus par 5eur dienā). Visām lauksamniecības nozarēm, kas ļoti paļaujas uz lēto fizisko darbaspēku, jau vai nu ir pzdc, vai arī drīz to sapratīs.
    • Jurkins
      Es, piemēram, regulāri pie vietējā zemnieka pērku rapšu eļļu, kura ir dārgāka kā lidlā, bet manējās saimnieces citu eļļu redzēt vairs negrib. Bet vietējās zemenes nav ne saldākas ne garšīgākas visbiežāk un pie tam krietni dārgākas.
    • Jurkins
      Vangoju, ka toreiz nebija iespējas īpaši darīt kaut ko citu , nopelnīt naudu un nopirkt graudus no kāda, kam tas sanāca labāk, nav svarīgi kādu (klimata piemēram) iemeslu dēļ.    Par spīti vajag darīt TO šūpuļtīklā un stāvus.   Pisec, irsā ir... es jau sāku runāt kā efektīvais.
    • base7
      Papildinot augšējo postu. Šajā pozīcijā bez viņa nekodētā veidā pieejami vēl divi Rumānijas mūzikas kanāli "UTV" un "Music Channel". Nesliktas programmas. Mājaslapas: https://www.utv.ro/ https://www.music-channel.ro/ P.s. Šī pozicija uztverama, pat tad, ja antenas centrā 13E satelīts. Kādreiz viņu lika blakus 4W (kad vēl ukraiņi bija) un tad centrā-4.8E.  
    • inteens
      Ar ko var ņemties, ja pietiek laika. Es gadus 10 atpakaļ zāli ap māju pļāvu ar rokas izkapti, arī hobijs.   tas ir krievu piegājiens, latviešiem ir vienroku izkapts.
    • hehe
      Kad vāca graudus ar sirpi arī gan jau par šo žēlojās. Tak audzēja jau tāpat, i nekas. Nav jau strausu audzēšana, zemenes audzē no neatminamiem laikiem, tak pie zīlnieces neej, ja jau nozare pastāv, tad skaidrs ka ar peļņu. Žēlojas, bet parādi kurš tad nežēlojas, viens par strādniekiem, cits par minerālmēsliem, degvielu, cits par lietu un puvi, citam par sausu. Nepārtraukti pilnīgi visi žēlojas. Un ko tad audzēt ja zemes 100ha zemes un 300 000€ kombainam?
    • MrToastMan
      Jau sen klausos EDM, Eurodance, Pop, House un citus līdzīgus žanrus. Taču AI songs man nepatīk. (Pilnīgi nemaz.) Tagad nolēmu atsvaidzināt atmiņu un atrast vecos skaņdarbus, kurus radījuši cilvēki ar sirdi un dvēseli. 🙃  
    • jacobs
      Jā, tāpat bija ar manu mammu kādreiz. Sievietes jau nekādi nesaprot, ka hobijs ir tāda lieta, ko tu vari paveikt tikai pati vien un savam priekam.😏 Bračkam tāpat sieva ar visādām līdzīgām muļķībām lika nodarboties.😒     Kā es kādreiz rakstīju: Būtu 4ha, tad dzīvei daudz lielāka jēga būtu.😃
    • aoma
      A man patīk, ka man i. 0,4ha nopļaut nav ilgi, tāpat siltumnīcā savi tomāti un gurķīši, neatceros, ka ka kādreiz būtu pircis veikalā... Ja nav sezona, nav obligāti produkti. Priekš tam ir pagrabs ar konservējumiem.
    • Jurkins
      Es esmu sapratis vienu - mazdāŗziņā audzēt zemenes ir ekstrēms BDSM novirziens. Aproksimējot - darīt to mērogos ir vēl ekstrēmāk. Bet nē... gadu no gada viņi to dara un žēlojas, ka nav kas viņiem palīdz. Apmēram tāpat kā mana sievasmāte - neviens viņai nenākot palīgā apstrādāt viņas 1800 m² mazdārziņu . Pļaķ, nu neaudzējiet Latvijā zemenes!!!
    • aoma
      Es šogad apēdu kādas sešas, bet pats savā dārzā lasīju. Tā kā man labas attiecības ar kaimiņu sīčiem, pajautāju - zemenes gribat? problēma atrisināta. /pats neesmu baigais fans/  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      102k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...