Jump to content

Kā pieslēgt sirēnu?


Varonis
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

vakar nopirku normālu padomjlaiku sirēnu, no uzraksta specifikācijā varēja saprast, ka to vienkārši jāslēdz pie strāvas un tad viņa bļaus. bet nekā..

- ar plikiem vada galiem - bāžot tos rozetē varēja novērot - ka brīdī kad gali nodzirksteļo - tad no sirēnas atskan tas raksturīgais tarrkšķis - "pļerr" bet kā izveidojas pastāvīgs kontakts ar el tīklu, tā viņa vienkārši klusi dūc, un droši vien arī karst, (un būtu gan jau gatava arī nosvilt...)

 

pievienošu bildes, ievadot krievu burtiem googlē - diezko neatradās par viņu informācija, bet gan jau ka vienkārši jāmāk meklēt, un iespējams jālieto ru neta meklētāji... varbūt zinātājs vien uzmetot aci zinās stāstīt kas par lietu :)

 

pēc viņas uzvedības var saprast, ka viņā jādod iekšā elektro signāls kas jau ir impulsveidīgs, kautkādā noteiktā frekvencē? kāds verķis vajadzīgs lai to dabūtu gatavu?

post-456-1200844431_thumb.jpg

post-456-1200844526_thumb.jpg

post-456-1200844632_thumb.jpg

post-456-1200844662_thumb.jpg

post-456-1200844846_thumb.jpg

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

sanāk, ka tai brīdī kad magnēti pievilkti, strāva aizplūst pa to dzelzi, apejot spoles, un līdzarto magnēti atkal atlaižas, un izveodjas tas zummera efekts?

 

laba doma. paprovēsim:)

Link to comment
Share on other sites

Dexterlabs - ehei! milzu paldies par tās vidējās skrūves ideju!!! ikurāt iet tā lieta:) hehe, nu tā skaņa ir oriģinālā, īsts senolaiku "mē"

 

- ar to skrūvi var precīzi noregulēt tā lai būtu maksimālais skaļums. skaņa ir riktīgi laba :) šitādu varētu sajūgt ar modinātājpulksteni :mrgreen:

 

laigan, ausis ciet nekrīt, droši vien nekādi baigākie decibeli nav..

 

varbūt kādam mētājas kāda lieka kuģa taure, vai kas tamlīdzīgs? kas darbotos uz 220V (ne uz saspiestu gaisu)

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Drīkst zināt, kam tev ? Tiešām modinātāju taisīsi ? Parastais modinātājs nav pietiekami skaļš ? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

ar tādu modinātāju laikam nepaietu ne nedēļa, kad jauni nervi būtu ebajā jāmeklē, vajarī vienkārši ķepas jāatstiepj :mrgreen:

 

štuks ir home security - kādu vienkāršu shēmu uztaisīt, ar slepeno slēdzi. ja laikā nenospiež - tad bļauj pa visu pagastu. lai gan, lai pa visu pagastu bļautu, vajg kautko jaudīgāku atrast... :D

 

vēl jau nav slikti tāpat vien, ar kustības sensoru uzlikt - kā kāds tuvojas pa piebraucamā ceļa galu - tā iet vaļā skaņas signāls. bet sazin vai to vajag. šim gadījumam derēs bezvadu durvju zvans - kustībsensors :)

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

šīm sirēnām konstrukcija tāda pati kā mašīnas pīkšim.

 

sadabū tas GO. sirēnas kas joprojām stāv uz bijušo kolhozu ēku jumtiem,tiesa tas ir trīsfāzu bet nu kniebiens ir ne pa jokam.viņām vēl ir arī distances vadība tipa ring in power on.

 

tas sirēnas ko šamie sastutēja Rīgā pa milioniem varēja vēsā mierā aizvietot ar šīm.piemest klāt tikai modernu vadību.taču valsts jau bagāta,naudu nav kur likt......

Link to comment
Share on other sites

vaimandieniņ :shock: trīsfāzu?

tai gan varētu būt vajadzīgā jauda, vienīgi man vēl nav3 fāzes nemaz ievilktas..

tā ir tā gaudojošās skaņas sirēna? sazin tik kur viņu izrakt... bezmaz ar laupīšanu jāatsāk nodarboties :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

/offt/

 

Kuģa taures vietā ir vēl skaļāks variants - Buzajevs ar megafonu. Tiesa - paredzami blakusefekti - žīdu un krievvalodīgo nesankcionēta saskriešana uz un ap skaņas avotu, mhh...

 

 

 

Moš Latgales tirgū kāds no vecajiem jūras vilkiem var piedāvāt? Savā laikā, kad grieza kopā brālīgās sarkanarmijas tupeles, tad visādi hlami parādījās....

Link to comment
Share on other sites

Neiesaku šādu variantu. Sākumā Tu bieži aizmirsīsi nospiest šo slēdzi, kā rezultātā kaimiņi jau pieradīs pie sirēnas, un neskries katru reizi skatīties, kas noticis. Labāks variants ir prātīgs signalizācijas panelītis, kurš pīkst, kamēr nav deaktivēts. To nepalaidīsi garām. Taču šādā gadījumā jābūt visam pārējam arī attiecīgi, lai šo panelīti nevarētu ar dūres palīdzību neitralizēt.

Link to comment
Share on other sites

bezmaz ar laupīšanu jāatsāk nodarboties icon_mrgreen.gif

 

BUSTED ! :D

 

Bet, mhh, kad vīņi te testēja tās sirēnas uz jumtiem, pirms kāda gada, tādu mājās par modinātāju, un pats Godmanis zinātu, kad es ceļos, mhh :)

 

Jā, kuģa taure arī ir tīri patīkama, kad bija jaunais gads, tad Liepājās ostā 0:00 šie sāka visi reizē gaudot, skaņa nepajokam :)

Link to comment
Share on other sites

Kur šo dabūji?

Arī tāda pat vajadzība, taču lietšu kompi. Droši vien saslēgšu slēdzīti ar paralēlo portu un klavieri verandā. Lai pīkst, ja neievada kodu - lai aurē.

Link to comment
Share on other sites

Ulcha - "Kolorīts" elektropreču bode jelg-rīg šos malā, tīrainē, tu vēl visādi jauki psrs krāmi bij. 16ls maksāja :) ja šito tā ilgāk paklausās, tad ir skaidrs, ka jāpameklē tiešām kaut kas skaļāks...

 

to kompi verandā - skaties ka to sistēmu nevar vienkārši neitralizēt brutāli izrēķinoties ar to kompi, vai klaviatūru. vajg vai nu tās lietas no čuguna, neiznīcināmas, vai noslēptas, vai neiazsniedzamā vietā - uz jumta utml. vajarī - lai ja nodemolē to koda paneli, vai kustības detektoru - lai tas neietekmē signalizāc darbību :)

 

Vilx - laba doma par to pīkstēšanu. tieši tā arī vajag - to tauri darbināt iespējami retāk, vai nekad, lai nerodas viltus trauksmes efekts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...