Jump to content

Type44 jaunā rotaļlieta Dj pults Vestax VCI-100, būs BOOT.Lv video apskats!


Type44
 Share

Recommended Posts

DazzleWand

Mani paaris santiimi.

 

Arii biju vasaraa normaali safanojies par traktoru :mrgreen:

 

Saakumaa visu laiku domaaju par midi setupu. Paaris secinaajumi, kaadeelj es tomeer atteicos no midi setupa:

1) 7bit rezoluucija jebkurai komandai. Tas noziimee, ka pat visgaraakajam pocim ir max 127 pozicijas.

2) 31250 baudrate - panjemam divus pochus aktiivi "paaistiekam" un varam normaali uzrauties uz dropotaam veertiibaam vai noveelotu buferi vai kautko tamliidziigu.

* Ja nemaldos, tad Vestax izmanto usb2.0 un midi konvertoru vai tml(HID ? ). ( visdriizaak, ka tad fiziskais 31250 baudrate ierobezjojums nav speekaa. Bet joprojaam, vai traktors speej sanjemt&apstraadaat to informaacijas blaakji pietiekoshi aatri? )

 

So - izveeleejos 1/2 analogo celju ( Beerniibaa tiku audzinaats uz Pashtaisiitaam, kaa arii Gemini & Pioneer pultiim - trauma laikam :mrgreen: )

 

Pio DJM-800 arii starp citu ir MIDI interfeiss.

 

___________________________________

Labi, mans budzeta setups (Bilde pielikumaa):

1) Primitiivaakaa no primitiivaakajaam 2kanaalu mikserpultiim ( Hi/Mid/Lo tachu ir ieksh Traktora )

2) Maza uzb klava ar nodefineetiem shortcutiem 2viem deckiem ( ieskaitot sync, pitch kontroli )

3) Powabooks

4) Papildus aareejaa USB karte ( Gribaas tachu katru decku neatkariigu :D ) Aaaa sho vajadzees taa vaitaa arii pilniigi digitaalaa setupaa - austinjas veel neviens nav aizvietojis.

 

Nu tad gala rezultaataa neko varaak kaa primitiivu 2vu decku speeleetaaju no traktora man izspest neizdevaas. + Normaalaa produkcijas videe( ne privaatais paartijs) es tomeer baidiitos lietot traktoru - ik pa laikam raustiijaas skanja - mainot pitch noteiktaam dziesmaam megametaaliska skanja utt. Koroch ljooti uzmaniigi... Ja noklaajas - diskoteekai kaput

 

Joprojaam esmu ar abaam rokaam par 2x CDJ-1000 MK3 + Pioneer DJM-800 , ja runaajam par "dziivo" uzstaashanos. Traktors mosh uz 3kanaala, kautkaadiem papildus efektiem/biitiem.

 

 

Visvairaak jau kaardina tie divi ripulji pa malaam - bet piedodiet - kas taa par "skraapeeshanu" uz virsmas, kura 1)negriezjas , 2)neizsliid ( slip-mats ), 3)ir kompakdiska izmeeraa? Vieniigaa digitaalaa skraapeeshana, ko es veel vareetu saprast ir ar taam digitaalajaam plateem. Bet nu arii ar sakostiem zobiem.

 

 

Un vispaar - Type44 - aicini ciemos :D Labpraat paspeeleetos ar Vestax. Mosh manas domas pilniibaa mainiisies.

post-59293-1196341216_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Type44

    13

  • DJ_BioniX

    13

  • bobiksons

    5

  • plichss

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vai viss nav gana vienkarshaak - digitaalas iekartas nevis plates lieto dj kuri jau atspeleejushi/uzkachaajushi savu reputaaciju vai arii ar citadam metodeem ieguvushi savu slavu - lv jau ari AG/RAITIS nav tie popularaakie toties dveseliskuma un jeegas tur ir gana vairaak nekaa kadaa digitaldj_kwiii!

Link to comment
Share on other sites

bobiksons
toties dveseliskuma un jeegas tur ir gana vairaak

tas ir čisto personiski... vienam s***, citam labā štelle. Nestrīdēsimies, puikas.

 

Starp citu.. LV live/setus var noklausīties šeit - http://djtop.lv/

Type44 varētu arī ko savu ievietot.

Link to comment
Share on other sites

nu tad taa, taa kaa esmu dj, atljaushos ka nu kko iekomenteet :)

 

malacis type44 par izveeli, bet texti par veesturi ir biku maaniigi. liidziigi texti bija paardesmit gadus atpakalj, kad paraadiijaas cd - oo vinils ir veesture, tuuliit izmirs. bet paluuko - njefiga neizmira. joprojaam dj lieto, leibli izdod muuziku vinila formaa - viss notiek!

 

par digitaalajaam shtelleem - atljaushos tomeer nostaaties tajaa pusee, kas saka, ka konkreetais verkjis ir vairaak speeljmantinja, ne nopietns darbariiks. ja tieshaam gribas digi shtelles nopietni dariit - xone3d + ableton (uz powermac) - tiesa, ne tas leetaakais prieks, bet nu no taa aparaata izspiediisi citronam peedeejo sulu. par lietotaajiem - aarzemees jau mineetais PvD (kas starp citu ableton izmanto kaa papildus agregaatu, paraleeli live speeleejot gan zaakaatos cd, gan vinyl), latvijaa - LoWe, Lejasmeijers un IMIX (no zinaamaakajiem).

 

kaa pats uz to skatos? personiigi es tomeer pamataa palieku uzticiigs reaali taustamam datu neseejam (cd/vinyl), bet ar domu, ka vareetu kaa papildus tuuli lietot arii ableton ar labu midi kontrolieri.

 

visbeidzot - ja runaajam par dj`ingu kaa taadu - nav noziimes NO KAADA datu neseeja speelee, bet gan KAA tu to dari un vai cilveekiem radi groove. sit ritmu hokj uz piena kannas, bet ja cilveeki uz to pavelkas - great! :)

 

dj GOLdbERG

 

PS - type gaidu video :)

PPS - ir liidziiga diskusija par konkreeto verkji mikseris.lv forumaa. tiesa - tur paaris cilveeki jau ir reaali saskaarushies ar kkaadiem bug`iem shii verkja lietoshanas laikaa.

 

trance & peace!

Link to comment
Share on other sites

paarlasot garum garaas diskusijas ir secinaajums tieshi taads,kaadu teica LoWe-Latvijaa veel ilgi zaakaas midi speelmanjus,jo shameejie tipa haltuuree,ne speelee. jautaajums taads-kaada starpiiba vai tu aatrumu piedzen ar ausi,beatcontrol cparinjiem vai softaa ar vienu pogu? kaa arii goldbergs pareizi teica, galvenais lai ir gruuvs!

 

AVB un PVD (paartikas un veterinaarais dienests) speelee ar xone+ableton. so fucking what. es piem nevaru atljauties ne softu ne xone nopirkt,taapeec elementaari novelkam softu,nokrekojam,iemaacam vinjam kaa saprasties ar m-audio un aidaa!

 

kauch piem blank and jones speelee ar traktoru! ja veelaties siikaaku infu par visaam dj-midi-shtelleem no pieredzeejusha dj-tad mekleejiet LoWe draugos var atrast vinju starp miuuzikjiem.

 

 

bet nu skanju karte herculesasm gan ir labaak kaa bcd2000,bet nu stāstisaa taa tik un taa aiziet! JAANJEM ATSEVISHKJS SOUND KARDS AR SAMPLE RATE vismaz 96kHz

Link to comment
Share on other sites

Guest Inspektors Caps

Ja kas, atvainojos, ka neesmu visu izlasiijis! Bet izlasot pirmo autora postu, gribeeju piebilst...

 

Par M-Audio FireWire 410 cenu var panjemt arii Roland UA-101, kam ir 192 kHz pie 6 kanaaliem nevis 2, 40-bit ieksheejaa apstraade, USB nevis FireWire (populaaraaks tomeer) un arii vaards tomeer ir Roland! :)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Type44, Vestaksam tas ir raksturīgi, ka potenciometri ir cieti kā akmens. Dažiem tāpēc vestakss izraisa galvassāpes un citiem riebumu, bet lielai daļai tieši otrādāk - patīk. Nezinu, es kādu laiku spēlēju uz pcv-270, nepatika, bet nu spēlēt ar dajebko var, galvenais izprast priekš kam.

 

Manuprāt diskusija par to, kurš no diskžokejisma paveidiem tad nu būtu tas īstais ir ļoti nepamatota. Nav pilnīgi nekādas nozīmes kādu aparatūru DJ lieto, galvenais ir tas, kas ar to tiek paveikts. Kā saka, sliktam dejotājam arī p*^@$ traucē.

Nekad neesmu aizrāvies ar visiem šiem ciparu brīnumiem. Esmu pāris reizes tikai redzējis traktoru un vēl mazāk tam pieskāries, bet personīgi manī tas atstāj diezgan "nepareizu" priekšstatu. Nezinu kāpēc, tas vienkārši liekas nepareizi. Starp citu, ja jau "na to pošlo", tad profesionālāk un kvalitatīvāk būtu lietot final scratch komplektu ar turnteibliem pēc izvēles, mikseri pēc izvēles un laptopu. Tas tā kā vairāk atbilst digitālajam dīdžejam kā tādam.

Varu paskaidrot FS būtību, ja kādam slinkums meklēt. Tātad tas ir komplekts ar divām vinila platēm, vadiem, softu un karti, kas slēdzas pie kompja. Parasti DJ turnteibli domā, ka spēlē plates, bet reāli tur ir ciparu celiņš, kas adatai signālus dod no kompja, nevis pašas plates. Tobiš ar vienām un tām pašām divām platēm var atskaņot visu savu bibliotēku, kas arī ir pamatideja. Te būs bilde ārzemēs

http://www.harmony-central.com/Newp/2002/Final-Scratch-large.jpg

 

Pats personīgi atbalstu tikai lentas, vinilu un cd. Kādreiz sencis spēlēja uz lentām, tāpēc visu bērnību sanāca spēlēties ar profesionāliem lentu aparātiem un diviem pilniem skapjiem ar lentām, kas vēl šobrīd ir pieejami, bet kaut kā nevelk bīdīt tos aparātus no miroņiem augšā. Pats spēlējos šobrīd ar pioniera vidējā gala cd atskaņotājiem cdj-200 un pulti-tanku djm-300 =] it kā pietiek, lai veiktu pamatuzdevumu - blendotu, vienīgi pulti varēja nopietnāku iespējās. Šobrīd ir doma pie pirmās iespējas apgādāt sevi ar 2 turnteibliem un FS, kā arī nomainīt pulti uz teiksim djm800 vai nu tad vismaz djm600.

 

Nopietni, tas uz kā spēlēt, būtu pēdējais par ko strīdēties :D un btw runājot par to pirmo video, ko es vienīgo intereses pēc noskatijos, ar to midi kontrolieri var paveikt pilnīgi to pašu (1:1) ko uz mana "nemodernā" komplekta. Divi diski ar sempliem un uz priekšu.

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

nu kaa Type44 ir veerts so mantu pirkt? ja jaa tad es domaa naakosnedeelj iepirkt :)

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

nu kad buus kaads video no tavas puses?

Link to comment
Share on other sites

serioussam909

interesanti, kaapeec man burtu salikums DJ izsauc negatiivas emocijas?...

Pēc būtības jebkurš, kas klausās savu mūzikas ierakstu kolekciju ir DJ.

Jo DJ jau ir vienkārši kāds, kas liek mūziku - tas nekas, ka tikai priekš sevis...

Un baigā problēma nospēlēt jau gatavu ierakstītu mūziku, cita lieta to mūziku sacerēt..

Link to comment
Share on other sites

Pēc būtības jebkurš, kas klausās savu mūzikas ierakstu kolekciju ir DJ.

Jo DJ jau ir vienkārši kāds, kas liek mūziku - tas nekas, ka tikai priekš sevis...

Un baigā problēma nospēlēt jau gatavu ierakstītu mūziku, cita lieta to mūziku sacerēt..

 

 

A vot shito gan nevajag tikai. Ja iekliisti lauku diskoteekaa jebshu kkaadaa leetaa lokaalajaa mikrorajona baaraa, tad taadus exemplaarus redzeet var, tomeer ir gana daudz cilveeku, kas ar sho lietu nodarbojas nopietnaak kaa A->crosfade->B.

Link to comment
Share on other sites

leetaa lokaalajaa mikrorajona baaraa

 

1. tas ka leets, nenoziimee, ka konkreetaa aparatuura sux...varbuut ka taa pat ir augstaakas kvalitaates dazhreiz nekaa dazham labam populaaram DJ bagaazhaa

2.- iespeejams ka mikrorajona cilveekiem vajag tikai fonu kur padejot jeb ko paklausiities, nevis paarmikseetu dzinglu- shis lai paliek saviem aroda meistariem klubos, kur no vinjiem to arii prasa, maksaajot attieciigas naudinjas.

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

nepiekriitu serioussam909

jo nopietni dj nav tikai kas tikai nofeido divas dziesmas.

Link to comment
Share on other sites

nu kad buus kaads video no tavas puses?

 

Iespējams ka 4dien filmēsim.

Jo rīt man jābrauc regulēt zobu breketi, 3dien man viņi sāpēs :mrgreen:

un tad 4dien jau būs OK un būšu gatavs parunāties kameras priekšā :)

Link to comment
Share on other sites

leetaa lokaalajaa mikrorajona baaraa

 

aizchaapo uz kaadu purchika baaru/lokaalo "naktsklubu" un paskaties :) neticu, ka kaadaa no tiem (ok vieniigais, kur varu iedomaaties ir "Faraons", bet nekur citur) ir DJM800 un CDJ1000MK3 vai sliktaakajaa gadiijumaa CDJ800MK2 (kas patiesiibaa buutu tikai normaali). Savukaart par muuzikas "feidotaajiem" - iistais termins buutu "muuzikas centrs", ne dj ;)

Link to comment
Share on other sites

Lielākā problēma manuprāt ir tā, ka tautai ir pārliecība par to, ka DJ liek dziesmas. Tas, ka blendinga (A->B) procesam ir tik daudz tehniku, nianšu un triku, tas netiek pamanīts. Tā ir tāda pati māksla kā ģitārspēle, vai spēja pareizajā vietā un laikā noraut rokasbremzi. Dīdžeji iedalās ļoti daudz un dažādos paveidos, ko tauta protams arī nezin un nesaprot. Nereti nākas dzirdēt "nu, uzskrečo", kad skan trenss :D atbilde "priekš kam?" parasti vainagojas ar diezgan izsmeļošu attieksmi "haha, baigais dīdžejs... phe"

 

Tam, kas tur kaut ko teica, par to, ka par dj var kļūt jebkurš, vot par producentu jau būtu māksla, visas durvis vaļā, paņem uz diennakti pašu vienkāršāko dj galdu, pārliecini sevi par pretējo un turpmāk lūdzu, nezinot kas un kā, neko neraksti.

Link to comment
Share on other sites

jūs te būtu nevis gudri muldējuši, bet gājuši spēlēt klubos. citādāk cik pēdējā laikā ir būts pa vecrīgu - dj vienkārši drausmīgi!!! izbrauc ar to, ka liek labas dziesmas.. veco klasiku. bet pārlikšana izklausās tāda, ka tiek nospiesta poga 'NEXT'. galvenais stāvēt ar austiņām pie pults ar gudru seju un kratīt galvu.

Link to comment
Share on other sites

jūs te būtu nevis gudri muldējuši, bet gājuši spēlēt klubos. citādāk cik pēdējā laikā ir būts pa vecrīgu - dj vienkārši drausmīgi!!! izbrauc ar to, ka liek labas dziesmas.. veco klasiku. bet pārlikšana izklausās tāda, ka tiek nospiesta poga 'NEXT'. galvenais stāvēt ar austiņām pie pults ar gudru seju un kratīt galvu.

es no taadaam vietaa 5min laikaa aizeju prom. necieshu haltuureeshanu koleegju visuu. ja sauc sevi par dj, tad esi taads, nevis vienkārši "muuzikas centrs" kaut kaadas zabigalkas stuurii. :D

Link to comment
Share on other sites

BeatMaster

Agrak arii nedaudz papeetiju tas programmas. Interese ir ne tikai par progam bet par DJ lietam ka tadam. nesaku ka progas ir sliktas, bet ljoti daudz ko izdara prieksha (beat matching) piemeram, kas buutu jadara Djam.

 

Nepatika ne Traktor, ne BPM studio ne Virtual DJ u.c softi. Vislabakais kas ir razhots, manuprat, ir VisualDiscomix. http://www.visualdiscomix.com

Link to comment
Share on other sites

Ja cilvēkam nav divu skaņas karšu, ir kompis ar tumbiņām, tad arī beat matchings palīdz. Protams es to neatbalstu, bet arī ļoti daudz mūsdienu cd plejeriem ir beat counteri... sevi cienošs DJ šīs funkcijas vienkārši neizmanto... hotja :D kad nav laika, viss nāk talkā.

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

Nevaru sagaidiit. kad buus tas video review???

Link to comment
Share on other sites

Aparaats maajas balite un itusinjiem ir ok...Ja velies advancetak tad nu ar to nekur netiksi...

Kas tev tas par top sarakstu ko miksee....???

Kautkaadi nelogjiskie Tech House ir...

es laikam esmu pie vecajiem trance cieniitaajiem...

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

to Nettwerk

 

kā nekā jauni laiki. viss tiek digitalizēts, lai DJ māksla būtu baudāmāka un varētu daudz ko vairāk pasākt. un VCI-100 skaitās viens no profesionālajiem midi kontrolieriem.

Link to comment
Share on other sites

Kas tev tas par top sarakstu ko miksee....???

Kautkaadi nelogjiskie Tech House ir...

es laikam esmu pie vecajiem trance cieniitaajiem...

 

Uz doto brīdi TOP's jau mazliet savādāks.

Es pērku tikai un vienīgi jaunāko progressive/tech/trance mūziku no www.audiojelly.com un www.beatport.com

 

Tā kā mūziku pērku reizi nedēļā, tad tas TOP's arī mainās.

Link to comment
Share on other sites

Man mienaas arii sameeraa biezhi.

Uz doto bridi ir shads:

1. Nocturnal Set

2. Trance Euhoria

3. Trance Euhoria Worldwide

4. Trance Tuesday

5. Shakedown

Viss ir dabuujams ieksh iTunes

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Man mienaas arii sameeraa biezhi.

Uz doto bridi ir shads:

1. Nocturnal Set

2. Trance Euhoria

3. Trance Euhoria Worldwide

4. Trance Tuesday

5. Shakedown

Viss ir dabuujams ieksh iTunes

 

Hmm!

Kaut kāds dīvains čarts tev, varbūt varētu nosaukt kaut ko konkrētāk jo Nocturnal Set ir diezgan stiepjams jēdziens :)

Un Euhoria paraizi raksta Euphoria!

 

P.S. Mūziku, ko es spēlēju iTunes nevar dabūt! Varbūt pēc laiciņa, bet tās vietas, kur es pērku tur tā mūzika ir vēl pirms iecepšanas platēs un populācijas pa visu pasauli.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ieviņš

Bijušais klasesbiedrs DJ pērk vinilus juno.co.uk, cik sapratu, viņi arī lejupielāžu sadaļu atvēruši.

Viņš gan vairāk uz Deep House orientēts, bet sapratu, ka tur ir dažādi stili pieejami.

Vismaz vinilu jomā datu bāze ir ļoti plaša.

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

negribu būt uzmācīgs, bet tauta gaida video review :) nu es toč gaidu :)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu ja solīja, tad tam materiālam jābūt... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
DJ_BioniX

Type44 kad būs video reviw? gribas redzēt iekārtu darbībā.

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

ir plānos iepirkt BCD-2000 .. ko domājat par šo? cena vismaz manam pašlaicīgajam budžetam atbilstoša

Link to comment
Share on other sites

BCD-2000 priekš tās cenas ir BAIGI OK!

 

Kā mīnusu varu minēt tikai to, ka Vestax'am padzīt uz priekšu dziesmu var ar ripas palīdzību (es domāju BEND) bet BCD būs jāspiež pogas +/-.

 

Cik esmu lasījis tad visi fano par to ka Vestax'am tā dziesmu patīšanas fīča ir baigi tuva Pioneer CDJ-1000.

 

Pārējais viss +/- ok, ja neskaita vēl to ka BCD ir baigi plastmasīgs, bet Vestax ir alumīnija korpuss un kvalitatīvāki potenciometri.

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

ir pasūtīts total control... 8)

 

tgd te nu buros pa traktoru.. :-( kā pie vella` var uzlikt vairākus cue punktus? :oops:

Link to comment
Share on other sites

DJ_BioniX

Es ar pagaidaam skatos uz BCD 2000. gan ar janvārī pašūtīšu no vācijas. vismaz ar visu suutiissanu skatiijos ka sanaak kaadi 115 ls :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...