Jump to content

Ceru uz palīdzību saistībā ar līgumiem u.t.m.l.


rumis
 Share

Recommended Posts

Varbūt te ir kāds jurists vai studējošais jurists, vai vienkārši cilvēks ar pieredzi kas var atbildēt uz sekojošo. :shock:

 

Piemēram, es uzrakstu līgumu. To paraksta abas līgumslēdzēj puses un viss? Vai man tas līgums pirms vai pēc parakstīšanas kaut kur vēl jaapstiprina? Vispār, vai manis uzrakstīts līgums var būt līgums?

 

Vai es kā NE komersants, varu slēgt līgumu par pakalpojuma vai preces pārdošanu citai fiziskai vai juridiskai personai, ja šī līguma summa nepārsniedz 10 000 LS? :oops:

Link to comment
Share on other sites

Jā. No nodokļu nomaksas tas gan neatbrīvo :)

 

Bet kā? Taču, lai pierakstītos pie nodokļu maksāšanas, VID'ā jāraksta iesniegums par to, jāuzrāda komersanta veids, darbības veids u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Guest vējš

Lai sniegtu pakalpojumus vai tirgotu preci, ja šī darbība ir ar komercdarbības raksturu, jākļūst par juridisku personu. Var reģistrēties VIDā kā pašnodarbinātais vai arī Uzņēmumu reģistrā kā SIA vai c.

Par nereģistrētu uzņēmējdarbību Krimināllikumā pat paredzēts kriminālsods.

Ir arī stingri noteikumi par grāmatvedības uzskaiti un nodokļu nomaksu.

Link to comment
Share on other sites

@ NormaalsCilveeks

 

Labaak vispaar nebuutu neko rakstiijis

 

un atceries: Ja nav ko rakstīt, neraksti ..

 

@ vējš

 

(!) Nav obligāti jākļūst par juridisku personu

Link to comment
Share on other sites

Ja pārdots tiek pakalpojums, tad ir 2 varianti. Vainu firma maksā pakalpojuma vērtību un 25% itavu ienākuma nodokli valstij vai arī summu + 25% tev, ja tu esi reģistrējies kā nodokļu maksātājs! Tas, ka tu pats nomaksā nodokļus OBLIGĀTI ir jānorāda līgumā!

 

Ja pirmo reizi slēdz šādu līgumu un vēlies nodokli maksāt pats, tad līguma ieraksti punktu par to, ka izpildītājs reģistrējas VIDā kā nodokļu maksātājs un nodokļus maksā pats! Ar šo līgumu tad skrien uz VIDu un reģistrējies kā nodokļu maksātājs. Ja nebūs šāds punkts - tevi nereģistrēs un nodokli prasīs no firmas!

 

Tas viss, protams, ja vēlies kā fiziska persona slēgt līgumu!

Link to comment
Share on other sites

Guest vējš

Atkarībā, ko saprot ar "juridisku personu". Tev nevajag obligāti dibināt uzņēmumu, var arī reģistrēties VIDā kā t.s. pašnodarbinātais jeb personas, kas veic patstvīgu saimniecisko darbību. Tas izskatās tā, ka tu vienkārši saņem nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecību, ko tu vari saņemt, kad noslēdz līgumu ar kādu pasūtītāju (būtībā uzņēmuma līgumu).

Jā, ir arī izņēmumi, kad tu vari sniegt pakalpojumus, vispār nereģistrējoties kā nodokļu maksātājs. Piemēram, uzraksti grāmatu un iesniedz to izdevniecībā, kura ar tevi noslēgs autoratlīdzības līgumu.

 

Pēc tava sākotnējā lūguma satura man radās priekšstats, ka tev jāpasaka vien paši elementārākie aspekti.

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks tu gadījumā neesi kaut kāds slimais .. Buča uz vaiga? Mīļum? :lol: Tu neesi kaut kāds gejs? Neizklausies pēc normāla .. Beidz piesārņot topiku ar kaut kādām tizlībām ..

Link to comment
Share on other sites

:D Smiekliigi, itas jaaliek pie kurioziem.. vismaz beigas.

 

Kurš te tev ir bērniņš?

 

Tu jautaa, tev atbild. Bet tu saki: "ko tu man atbildi? labaak nebuutu atbildeejis". Tas peec pieaugusha cilveeka neizklausaas..

 

Kas vispār tie par atklātajiem uzbraucieniem? :twisted:

 

A ko tu domaa tev visu ar karoti mutee salies. Ja reiz iedeva linku, tad peeti un analizee. A apliekot atbildeetaaju, tas arii ir vieniigais uz ko tu vari cereet.. i to labaakajaa gadiijuma ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...