Jump to content

Intel Mac Un Ppc Mac...


Nettwerk
 Share

Recommended Posts

Vai naakotnee domaajams nebuus programmas prieksh PPC Mac ja visu saak paarnjemt Intel Mac?

Tas bija domāts kā filozofisks jautājums ?

 

Manuprāt patreiz vel ir PPC programmu pārsvars. Piemēram Photoshops jaunais tikai tapšanas stadijā un ne tik ātri būs optimizēts priekš Mac Intela (respektīvi nopērkama jauna versija).

Strādāt protams visas vecās (PPC) progas strādaa arī uz Intela (caur Rosetta) tikai lēnāk.

 

Man šķiet ka paies vēl kāds laiks kad lielākā daļa populārāku (un lietotāku) programmu pārrakstīs uz Intelu, pie tam cik es sapratu "garām lasot" tad patreiz TIKAI Intel kodētu progu uz Mac nebūs, taisa tā saucamo universālo kodu, kur ir gan PPC gan Intel komandas.

 

Tikai pēc ilgāka laika (domājams pāris gadi ja ne vairak) varētu razjotāji sākt taisīt tikai Intel progas (bez alternatīvas priekš PPC datoru īpašniekiem).

 

Man tagad pašam ir dziļas filozofiskas pārdomas par tēmu vai pirkt MacBook'u, tas ir no Wintela pātiet uz Apple. It kā vajadzīgs laptops ceļošanai un bilžu glabāšanai un operatīvai apstrādei. Lai tas būtu mazs un viegls. Visā ziņā MacBook izskatās pievilcīgs (tiešo parastais MacBook nevis Pro variants), kā arī izskats ir glīts un softs (kas iet komplektā) pietiekš vaicamiem darbiem. Līdzīgi Wintel laptopi (mazī un viegli) maksā gandrīz vai vairāk par MacBooku.

Link to comment
Share on other sites

Siriuss[FN]

Ir jau ir softinji prieksh un tikai INTEL, bet tas ir dzilji zem 0,0001% no tataalo softu skaita un tie paarsvaraa ir atsevishkji projekti, paarsvaraa tieshaam taisa universaalso binaariju, tauta leenaam sarosaas, bet lielaas kompaanijas tikai sola.

Photoshops, driimveiveris, flash - tieshi to ko man vajag uz mana intel maka bet ir tikai preeksh PPC un ne tik driiz ar nebuus, dzeivosim, redzeesim gaidiisim.

 

PPC iipashniekiem nav ko uztraukties veel daudzus gadus.

Link to comment
Share on other sites

buus softi prieks PPC, ja tu peec kaadiem 5 gadiem uzdotu sito jautaajumu, tad varbuutu buutu citaadi!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...