Jurkins Posted Friday at 08:14 PM Share Posted Friday at 08:14 PM (edited) Mums te ar vienu biedru nedaudz sanāk privāta diskusija, bet lai (vismaz censtos 🤣) atdzīvinātu forumu ... kāds LV kaut ko vēl lodē? https://failiem.lv/u/4jgdtvd7x7 https://failiem.lv/u/rx854ytt8v p.s. groziņš ir pilns, nevaru pats izdzēst, tāpēc jāliek bildes šādi. Edited Friday at 08:15 PM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Friday at 09:11 PM Share Posted Friday at 09:11 PM (edited) Par Jurkina sheemaam [sasodiiti interesantas] bisku veelaak. Shobriid nevaru nociesties nepiemetis malku teemai, ko saakaam privaati. Taatad, ir mums kadrs Suhovs. AuGstas ticamiibas amps - OPamps ieejaa, kopbaazes kaskaades U ampaa, dzilja atpakaljsaite. Logjiski - probleemas ar stabilitaati, jo joslaa 10K..1M+ pastiprinaajums ampam gaazhaas straujaak kaa 20dB uz dekaadi un faazu rezerve kriit tuvu 10..20 graadiem [ideaalaa ampaa 90 graadi]. Tad ir Sokolovs, kas piedaavaa bezOPampa konceptu - ar daudz mazaaku saakotneejo pastiprinaajumu, bet labaaku saakotneejo [bez obratkas] linearitaati. Ok, izejaa vinjsh pamainiijis tranju sleegumu, pienjemsim. Ieejas difkaskaadee - tranji bez linearizeejoshajiem R. Lai izspiestu max pastipriaajumu. Signaals no difkaskaades tiek interesanti nonjemts - par to nav bazara. Bet, interesantaakais - inverteejosh amps, kuram signaals tiek padots no STRAAVAS avota [ITUN - istochnjik toka upravljajemij naprjazhenijem]. Kur fundamentaala atskjiriiba? Reku iemetu bildi. 1.variants - tipisks amps, K=30 2.variants: ITUN ar 1V/1mA paarveidoshanas ''straujumu'' un 3. variants - kaa shaads ITUN izskataas, ja to realizee kaa U ampu ar ''parasto'' R izejaa. Luuk, ja ITUN Rout=100K, tas sanaak ekvivalents preampa Uout 100V AC, ja ITUN Rout=200K, tad ekvivalentais preampa Uout=200V AC! Galvenais - U izpratnee jaudas amps paarveershas par inverteejoshu ampu ar mazaaku kaa K=-1, kas noziimee - ieguustam obratkas cilpas dziljumu +30dB jeb teoreetiski ap 30X mazaakus kropljus! Edited Friday at 09:30 PM by DM101 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Friday at 09:34 PM Share Posted Friday at 09:34 PM Iemetiishu Jurkina sheemas sheit - lai ir redzamas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Friday at 09:39 PM Share Posted Friday at 09:39 PM (edited) Augsheejaa sheemaa, ja Q9 un Q10 iemauc RC kjeediites baazees, sanaak tas, ko Sokolovs pasniedz kaa savu lielo/mega bonusu. Tad sanaak, ka skanjas diapazonaa Q9 un Q10 signaalu nonjem no abiem spogulja pleciem - maximaali liels Ku. Savukaart, F pieaugot Q9 un Q10 paarsleedzas kopbaazes sleegumaa. Ku kriit, bet tiek nodroshinaats maksimaalais kaskaades aatrums. Shii kaskaade + I source kaa ieejas signaals [protams, inverteejosh sleegums] = tuukstoshiem reizhu labaaka linearitaate kaa tipiskam konceptam. Te gan teema - vai ir jeega taa saspringt, jo Millera kapacitaate tiek likvideeta ar to kaskodes sleegumu. Te gan simulators vareetu pateikt priekshaa p.s. luuk, augsheejaa sheemaa sanaak K=20, jo Rin=0.5K, Rooc=10K. Savukaart, ja ieejas OPampu kaskaades paarmestu kaa ITUN ar Rout=100K [normaala veertiiba], atpakaljsaites dziljums pieaugtu 20 reizes. Kroplji - 10+ reizes [ok, nesaku 20, jo gaņaukad buus citi nelinearitaates ceeljonji arii, ko obratka nekompensees] mazaaki. Edited Friday at 10:12 PM by DM101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Friday at 09:45 PM Share Posted Friday at 09:45 PM (edited) p.p.s. veel viena ITUN fundametaala atskjiriiba/bonuss. ITUN ieeja ir imuuna pret trauceejumiem, kas rodas GND savienojumaa ITUN uz ampu. Shii [GND cilpas, citi trauceejumi] ir fundamentaala probleema. Gan Suhova , gan Sokolova ampiem simuleetie kroplji ir ap 100uV pie Uout=30V. Pie K=30 tas noziimee ap 3uV kroplju ieejaa. 3 MIKROVOLTI! Mana necilaa pieredze saka, ka visa veida trauceejumi/zemes cilpu probleemas buus nesaliidzinaami lielaakas/radiis lielaakas probleemas. Luuk, Suhova variantaa - katrs kropliitis tiek 30X pastiprinaats, Sokolova gadiijumaa - [vismaz shajaa kjeedes posmaa] ignoreets! Edited Friday at 09:48 PM by DM101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tu16 Posted Friday at 10:21 PM Share Posted Friday at 10:21 PM pirms 2 stundām , Jurkins teica: kāds LV kaut ko vēl lodē? Protams! Bet ne jau kā zelta laikos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Posted Friday at 10:30 PM Share Posted Friday at 10:30 PM Tak blats ziedu laikos bija K140 un nekā cita, tad zēni radīja, šitie EU žurnālu pārzīmētāji, biksēs mīza, tagad ērgļi! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Friday at 10:44 PM Author Share Posted Friday at 10:44 PM Pirms 51 minūtēm , DM101 teica: veel viena ITUN fundametaala atskjiriiba/bonuss Būs jāsaņemās 🤣 un dzelzī jāpārbauda. Simulatori ir un paliek tikai simulatori. Pirms 7 minūtēm , jema teica: tad zēni radīja nu, nu, pastāsti kā ar kaltu bāzes-emitera pārejas tēsi. 🤣 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Posted Friday at 11:04 PM Share Posted Friday at 11:04 PM Pirms 16 minūtēm , Jurkins teica: nu, nu, pastāsti kā ar kaltu bāzes-emitera pārejas tēsi. 🤣 Būtu jau, ja tu mācījies, pohuij bija bāzes - emitera parazītiskās strāvas, viņas apriori bija, likties no viņam nevarēja, nebija jau lampas. bet nu tranzistora Betu noteica, bāzes strāvas attiecibā, pret kolektora strāvu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 04:51 AM Share Posted Saturday at 04:51 AM pirms 6 stundām , jema teica: Tak blats ziedu laikos bija K140 un nekā cita, tad zēni radīja, šitie EU žurnālu pārzīmētāji, biksēs mīza, tagad ērgļi! nu, es varu pastaastiit, ko tajaa laikaa radiiju. Un tad tu - radiitaaj. Nu, piemeeram, PLL pa 90 graadiem vadiitu faazu sinhrono vadiibu DC motoram, kas MC magjim vajadziigo aatrumu/faazi sasniedza aatraak kaa 1 sekundes laikaa, ar aperiodisku paarejas liikni. Realizeets uz 30+ korpusiem leetaas CMOS logjikas; parametriskaa magnetizeeshana, kas uz type 1 lentas nodroshinaaja 19KHz joslu ar parasto 080 sendasta galvu pie ieejas liimenja -3dB[!] SuperA klases amps [bija patents ar 3 dazhaadiem risinaajumiem], 400W 8Ohm, uz KT8101 un 8102 izejaa; un huuzina, kas veel. Nu, tagad tava kaarta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 04:56 AM Share Posted Saturday at 04:56 AM to vienkaarshaako ITUN versiju pirms gadiem 30 esmu proveejis [tad gan simulatoru nebija]. Aizveesturiska sheeminja - savulaik popularitaati ieguva kaa rec ampa izejas kaskaade reel un MC magjos. Sanaaca kuda plashaaks dinamiskais diapazons kaa klaskai, kur U/I paarveidoshanu izpildiija pa tupo, ar R izejaa. Jaa, un toreiz jau konstateeju, ka PSRR ir reti suudiigs tam risinaajumam. Baroshanai jaabuut bez fona [un bez troksnjiem, protams]. Paskatiiju, kaadu baroshanas risinaajumu pats Sokolovs piedaavaa tam savam ITUN. Un te gan jaasaka - pieredzes shajaa jomaa vinjam, kaa izskataas, nav. Ja ''pervim djelom'' zener diode netiek sunteeta ar [kaa minimums] Low ESR elektroliitu - tas kadrs nav mazus troksnjus nekad sasniedzis 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Posted Saturday at 08:53 AM Share Posted Saturday at 08:53 AM Slimniek, Kas tu tāds esi lai es tev atskaitītos! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 09:04 AM Share Posted Saturday at 09:04 AM Pirms 9 minūtēm , jema teica: Slimniek, Kas tu tāds esi lai es tev atskaitītos! ee, moderi, kur juus tagad esiet? kas tas par miskastnieku? man juus banus metiet pie pirmaas iespeejas, bet te viens meesleens muti palaizh visur un vinmieer.. Jebshu jums kaadas iipashi intiimas attieciibas? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tu16 Posted Saturday at 09:52 AM Share Posted Saturday at 09:52 AM (edited) pirms 11 stundām , jema teica: biksēs mīza, tagad ērgļi! 1 stundu atpakaļ, jema teica: Slimniek, Kas tu tāds esi lai es tev atskaitītos! Izklausās, ka tu pats esi pamatīgi apmīzies. Edited Saturday at 09:53 AM by tu16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 10:04 AM Share Posted Saturday at 10:04 AM pirms 11 stundām , Jurkins teica: pirms 11 stundām , jema teica: zēni radīja nu, nu, pastāsti kā ar kaltu bāzes-emitera pārejas tēsi Kādu kaltu, ar akmens cirvi!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 10:33 AM Author Share Posted Saturday at 10:33 AM @jema, toč, Tu tak esi normāls vecis! Nu nakuj vajag sadzerties koni un irst visās malās. p.s. Iekš "par dzīvi LV" vari pilnīgi droši mani aprunāt 🤣. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Posted Saturday at 10:36 AM Share Posted Saturday at 10:36 AM pirms 1 stundas , DM101 teica: ee, moderi, kur juus tagad esiet? nu tā arī gopņiki uz ielas uzvedās kad pa purnu dabū! Pakauc vēl Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 10:52 AM Share Posted Saturday at 10:52 AM Pirms 12 minūtēm , jema teica: nu tā arī gopņiki uz ielas uzvedās kad pa purnu dabū! Pakauc vēl cik tev gadu, paakju alkach? es redzu 2 opcijas. vai nu neizgliitots mileniaalis [tipiski - celtnieciibaa nelegaali nodarbinaats, jo neko vairaak par cementa maisu stiepshanu nemaak] vai pensijas vecuma therpila. Njemot veeraa, ka zini K170, otraa opcija. Pensis, kas nodziivojies liidz sapuvushiem zobiem, nodzertai aknai un paarsimts EUR pensijai. Vieniigais, kas atlicis - bravuuriigie ''a pirms 40 gadiem es.. da man''. Nu, toreiz max, kas bija - 6 detaljas salodeetas un - bez paarsteigumiem: izmaukti paaris leetie ali, bet - jo vairaak lika pagaajis, jo mute pleshaas plataaka, varonjstaastus staastot. Cieniijamais lauku alaksh - shis nav topiks tev. Tu sajauci adreses. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 11:07 AM Share Posted Saturday at 11:07 AM Es vakar citā tēmā gribēju rakstīt komentāru tipa cik jauki un neticami ka biedrs ar lillā avataru pēdējā laikā spēj būt normāls un nesaukt visus visapkārt par atsaldētiem stulbeņiem, labi ka neuzrakstīju! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 11:16 AM Share Posted Saturday at 11:16 AM Pirms 5 minūtēm , 138 teica: Es vakar citā tēmā gribēju rakstīt komentāru tipa cik jauki un neticami ka biedrs ar lillā avataru pēdējā laikā spēj būt normāls un nesaukt visus visapkārt par atsaldētiem stulbeņiem, labi ka neuzrakstīju! aa, ok, piedoshanu. es saaku saprast shejienes komuunu. te chupinja degjeneraatu [piedod, nu, taa es to redzu], kuri gaana visu un visus visaas teemaas. Bez iipashas ponjas/pienesuma, bet tas taa ir. Savukaart, no manis tu/citi gaida pienesumu, kulturaalu uzvediibu un sho klaunu mutes palaishanas ignoreeshanu? Paldies par komplimentu. Es gan sagaidiitu arii pusliidz korektu komunikaaciju arii no paareejiem pasazhieriem. Es nezinu, kaa tev, bet man [es nezinu, kas tas par pasazhieri, un arii mani tas neinteresee] neskjiet, ka konkreetais pilsonis ir adekvaats. Jeb ir? Ja taada komunikaacija te ir pienjemama, ir ok. Es pat nepiesleedzos liimenim, vienkārši analizeeju situaaciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 11:30 AM Share Posted Saturday at 11:30 AM Pirms 13 minūtēm , DM101 teica: te chupinja degjeneraatu Tad ko tu te dari, viens tāds skaists un gudrs baltā mētelī? 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 11:39 AM Share Posted Saturday at 11:39 AM Pirms 7 minūtēm , 138 teica: Tad ko tu te dari, viens tāds skaists un gudrs baltā mētelī? sheit ir arii soliidi/ciniijami pilsonji, ar kuriem es labbpraat parunaatu. Un to dariiju. Liidz ieradies tu un veel paariitis citaado. Jebshu tu uzskati, ka te ir jaabuut kaa Kjengaraga krogaa, kuraa, ja ievaljii paaris rasnjas treninjteerpos un paalii, visiem paareejiem arii jaagrib lamaaties un kauties? Un nee, te neviens lietotu hlamus pa leeto nepaardos, droshi vari nesaspring, neko uz lombardu aiznest nesanaaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 12:23 PM Share Posted Saturday at 12:23 PM atgriezhoties pie teemas. reku screenshots no Sokolova monologa par vinja/Suhova risinaajumiem. Sheemu kreisajaa pusee pirms gadiem 35 esmu izmeegjinaajis. Straadaa. Ar taa laika tranjiem [3102 un 3107] Rout bija ap 50K. Attieciigi, ticu, ka ar BC547/557 mieriigi var dabuut 100K. Bet, nav jau viss tik smuki: a. suudiiga PSRR b. signaala kjeedees kondensatori; c. jaaskata, vai patiesiibaa tik mazs THD nenotiek ''virtuaali'', t.i., tranjiem kompenseejot vienam otra ne/linearitaati. Jaa, nu shiis sheemas robezhaas vaards ''razrabotal'' nav iisti korekts. SHeema zinaama [arii ne manis samargota] jau gadus 40+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 12:32 PM Share Posted Saturday at 12:32 PM (edited) lai nebuutu taa, ka es tikai lielu Sokolu, reku, piem., vinja piedaavaatais shunta tipa barotaajs ITUN un arii - pat MC kartridzu preampiem. Peec shii ir skaidrs, ka vismaz reaalu troksnju analiizi/meeriijumus vinjsh nav veicis! Iespeejams, viss palicis smukaa simulatora liimenii. Kaut arii tie tranji ir KK sleeguma, troksnju tapat ir daudz par daudz! Troksnjo gan taa TLka, gan stabilitroni [veel vairaak - pat ne BZX79/85 izmantoti, bet vecie/arhaiskie]. Shaads amps ir troksnju avots, nevis super/truper kvalitatiivais! p.s. pat R4 un R12 nav noshunteeti! Kaa taa???? p.p.s. taas TL [pat originaalaas] un stabilitroni snjaac taa, ka ''prasta'' shunteeshana ar elektroliitu ne vienmeer liidz/pietiek! Bet te - nav shunteetas vispaar, feedback R arii - nav shunteeti. Viss pasaakums tiek ''izvilkts'' tikai uz taa reekjina, ka Rint tiem stabilizatoriem ir liels: 540 Ohm un Rint pashiem stabilizatoriem ierobezhots ar R6/R11. Par vinja piedaavaatajiem ampu izejas risinaajumiem [tieshi izpildishanas dalja] vispaar neizteikshos. Te cilveeks ir totaals iesaaceejs. Edited Saturday at 12:48 PM by DM101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 12:34 PM Share Posted Saturday at 12:34 PM Pirms 53 minūtēm , DM101 teica: tu uzskati, ka te ir jaabuut kaa Kjengaraga krogaa, kuraa, ja ievaljii paaris rasnjas treninjteerpos un paalii, visiem paareejiem arii jaagrib lamaaties un kauties? Patin filmu, kurš tavos topikos ir tas, kurš sāk citus saukt par d0lbajobiem. Pirms 54 minūtēm , DM101 teica: te neviens lietotu hlamus pa leeto nepaardos, droshi vari nesaspring, neko uz lombardu aiznest nesanaaks Tavu headphone ampu toč neviens lombards neņems. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 12:46 PM Share Posted Saturday at 12:46 PM nu jaa, un shaja briidii man ir iespeeja [atkal] palieliities Stasts - bildee 3 gab. mani unikaalie pribori. No kreisaas: true RMS + A liikne un juutiiba ap 5..10uV kvazi peak AC + A liikne un juutiiba 1..2uV DC meeriitaajs ar juutiibu 1..2uV un imunitaati 6V RMS/50Hz [tas noziimee - varu redzeet 1uV DC Offset uz 6V AC fona]. Un klokji nav sagroziiti speciaali peedeejaas veertiibas, kaa redzam, esmu meeriijis 10uV abos [AC un DC] rezhiimos. Saku godiigi - shie apparatusi paveera pilniigi citu pasauli. Ar shiem es redzu visu, bez - taa arii paliekam simulatoru pasaulee, kur cinamies ar paaris uV''musoru'' ampa ieejaa, kameer barotaaji u.c. lietas gaazh aaraa tonnas suudu/troksnju/trauceejumu. p.s. ar ''parastiem'' AC mikrovoltmetriem neredz NEKO. Ja josla ir 1..10MHz, jebkura veida platjoslas snjaga sachakaree visu. Pat, ja tupa nogriezh HF, neredz neko, jo 50/100Hz fons tipiski ir nesaliidzinaami lielaaks kaa tie meeramie troksnji [un fons tieshu lielu ljaunumu nerada + tiek noveerts izstraades beigaas: ekraneejot iekaartu, utjpr.]. Tikai A liikne ir Risinaajums. A liikne + spektra analiize = veel labaak. Un komplektaa veel - Pico ir viens USB osciliitis, 16 bitu, 5MHz josla. Shis arii noder, nav paaraak daargs [cik atceros, 3 ciparos iekljaujas]. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 02:07 PM Author Share Posted Saturday at 02:07 PM Pirms 21 minūtēm , DM101 teica: shaja briidii man ir iespeeja [atkal] palieliities 🤣 Nu es taču teicu, ka Tu esi vienīgais profesionālis, kam vēl ampi interesē . Man palikuši vairs tikai testeri, nožēlojams ķīniešu oscītis un emu404pci🤣. To abu kungu jūtūbes monologus var paklausīties, bet ņemt par pilnu ampu salīdzināšanu pēc simulatora rezultātiem. Pie tam, teiksim kā ir, nu nav jau tie ampi idejiski sūtīgi un +/- vienā svara kategorijā. Katrs pelna naudu kā prot... piemēram, ņemoties pa patreonu. Simulators ir lielisks instruments. Pie tam Microcap 12 tagad ir oficiāli par brīvu. Šim ir lielisks manuālis https://www.iee.et.tu-dresden.de/~jmueller/simulation/soft/microcap/MC12.RefManual.pdf Ir nākuši klāt jauni "instrumenti", kuru manis pierastajā un lietotajā mc9 nebija. Bet nu tak jāņem vērā, ka tā nav reālā dzīve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 03:57 PM Share Posted Saturday at 03:57 PM paldies par cap manuaali! Man ir sajuuta, ka naaksies ar shos bisku saspringt/padarboties. Jaa, par taam kasteleem man ir bisku lepnums, jo naacaas pakalju sasprindzinaat - veikalaa nenopirksi Jaa, EMU0404 arii ir ierindaa. Un vecs laptops arii, kas veel kaut kaa speej ar to interfeisu sadarboties. Un veel... Man ir 2 rezhektori. Viens Heinrika, otrs - kaut kaads rasnjas, gadus 70 vecs [uz kaadaam 6 fikseetaam F, bet veel darbojas]. Vajadzeetu spet kaut kaadus 0.00001% THD sameeriit. Par Tavaam sheemaam, man augshejaa piedur vairaak Dazhi jautaajumi: R10; R19 buutiski nepasliktina PSRR? Varbuut jeega aizvietot ar kaadu I source? Vai pat - paarmest D3 un D4 pret baroshanaam [ok, 100% Millera kompenseshana tajaa kaskodee nebuus, bet toties tie I source nejaas spoguljus]; tie R10; R19 kopaa ar servo ieeju nav lielaakaa/smagaakaa slodze taa U ampa izejai? Negaazh K lejaa? Moska servo arii jeega paarcelt uz citurieni? cik aatri sanaak tie Q9, Q10? Esi capaa iemetis? Moska sanaak tik aatri, ka nemaz nevajag korigjeet kaa sokolovam, tad vispaar pa smalko! Nu jaa, un paskati, kas notiek, ja ieejas preampus nomaina pret U source ar U=100V AC un 100K virknee. Shis buus ekvivalents ITUNam. Moska sanaak mega labs variants! Nu, taads, ka simulatoraa abi piemineetie kungi iet uzpiipeet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 05:53 PM Author Share Posted Saturday at 05:53 PM (edited) Šī shēma ir bijusi dzelzī, tikai bez opampa priekšā, ar prastu ku=20 saiti. R10, R19 vietā dzelzī esmu licis strāvas avotu uz DN2540 depletion mosfeta, arī kaskodētu DN2535 + DN2540. Jā, varbūt, ja riktīgi piestrādātu pie gala pakāpes, tad. Bet uz maketa atšķirību nevarēju atrast. D3D4 arī biju metis uz barošanu. Nu tur gan thd uzreiz augšā bija dzelzī. Es pat teikšu, ka biju vēl ne tāds izvirtulis. 🤣 Piemetu vēl vienu sekojošo kaskodi klāt. 🤣 THD vēl nogāzās, bet nu tas varbūt ir overkill.🤣 Servo uz turieni - vienkārša izvirtība. Strādā. Bet, vai tā vajag... hvz. Jā, vēl bija variants (arī dzelzī) kad pirms Q9, Q10 vēl emitera atkārtotāji (tāds shēmtehniskais BDSM). Pasimulējos te vakar biku. https://failiem.lv/u/dkhrwd53ug https://failiem.lv/u/uxr4fj9kyd Nu... jāliek gala pakāpe klāt, tā jau reāli visus kropļus ienes pa lielam, tad arī redzēs, cik saite nokompensēs. Aha, bet man vairāk (nevaru paskaidrot kāpēc, varbūt tāpēc, ka ir iesēdusies mantra, ka kopemiters ir ļaunums🤣) tā otra patīk. Toreiz baigi daudz visādu variantu ar diff + kb +... bija, jāparokās pa failu mapēm. Arī dzelzī. Stāv uz skapja kaste 🤣. Īstenībā jau gala pakāpe parasti ir bēdu ieleja. Ja nevajadzētu kompensēt šamo, tad jau dzīve būtu izdevusies daudz vienkāršāk. Un tad nu tur bija visādi varianti ar "ulučšaizeriem" - reāli atsevišķs pastiprinātājs ar ne pārāk dziļu saiti un ku = 1. Bet vispār ar to sarežģītību ir tā... Vienu laiku ņēmos ar bezkopējāssaites sprieguma pastiprinātājiem. Jā, bija dzelzī thd < 0.01 uz 40V amplitūdu. Bet tad pagadījās uzrauties uz infu un uztaisīju to shēmiņu, ko privāti Tev pirmo aizsūtīju, tikai bez šiklajiem, vienkārši uz sapārotajiem BC647 + 2 gab. DN2540. Un bladāc! Nafig to visu kapsētu, ko es tur muģīju. Šis bija (ir laikam kaut kur kastē, bet neesmu pārliecināts) https://failiem.lv/u/hmp5eub67r Izejā alfeti, nezinu, vai šos vairs ražo. Edited Saturday at 06:19 PM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 06:42 PM Author Share Posted Saturday at 06:42 PM Es pat teiktu, ka tas ir vienīgais pareizais ceļš - sprieguma pastiprinātājs ar pietiekamu izeju lai izkačātu atsevišķu komplicētu izejas pakāpi, kura ir nevis vienkāršs KK. Tiem, kam to vajag. Pārējiem pietiek ar D-klases BT devaisu😉. Un tas ir normāli. Nekāda naida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 08:12 PM Share Posted Saturday at 08:12 PM 1 stundu atpakaļ, Jurkins teica: Es pat teiktu, ka tas ir vienīgais pareizais ceļš - sprieguma pastiprinātājs ar pietiekamu izeju lai izkačātu atsevišķu komplicētu izejas pakāpi, kura ir nevis vienkāršs KK. Tiem, kam to vajag. Pārējiem pietiek ar D-klases BT devaisu😉. Un tas ir normāli. Nekāda naida. Nu, man ziimeejaas vairaaki varianti: a. puslaiziita/izlaiziita izeja + aatrs trakts ar nepaarspiileetu obratkas dziljumu [lai nav jaataisa 2 polu korekcija, jo ir probleema ar kopeejo robezhfrekvenci/pie kuras K kriit liidz 0dB]. Komplektaa 100% atpakaljsaite + inverteejosha ieeja [ieejas kaskaades netiek vispaar mociitas ar sinfaao Uin]. Aciimredzot, vai nu current source vai arii pilna swinga U amps [tad zaudeejam 6dB obratkas dziljumaa]; b. pirmaa dalja: U amps, kas nodroshina pilnu U swingu. Tad atseviskji I amps, atkaartotaajs/buferis, ar savu 100% atpakaljsaiti. Neinverteejoshaa sleegumaa. Un tad pat var uztaisit peldosho baroshanu ieejas/starpkaskaadeem. Lai vieniigais nelinearitaates avots ir pati izeja. Jebkuraa gadiijumaa - straadaat ar peec iespeejas lielaakiem signaaliem uzreiz peec ieejas. Lai samazinaas jebkaadu trauceejumu/GND cilpu, citu suudu ietekme. Un pozitiivs side effect - pieaug atpakaljsaites dziljums, ja nevajag Ku lielaaku par 1. Veel, kas man skjiet bisku auzaas - vechi mocaas ar bezgaliigi dziljaam atpakaljsaiteem/maziem THD frekvenchu zemajaa galaa. Buusim reaali - 0.0001 vai 0.00001%: neticu, ka var dzirdeet atskjiriibu. Neticu. Savukaart, tas, ka THD aiziet 100X lielaaks pie 10KHz [Suhova amps - labs piemeers] nevienu iisti nemulsina. Tb., manupraat, var droshi nespazmot par transfer liiknes staavuma izmainjaam AB klasee [straadaajot abiem vai vienam plecam]. Tos 2% saakotneejaas nelinearitaates var nodziit zemee ar atpakaljsaiti. Savukaart, crossover dinamiskos kropljus, F pieaugot - tur nekaada obratna iisti neliidz. + obratkas dziljums, kaa zinaam, kriit ar 20..40dB/dekaade. No taada aspekta - lokaala izejas kaskaades linearizeeshana vai superA rezhiims var izraadities labs risinaajums [pat, ja pieaug zemkaas kaartas kroplji zemajaas F, uzlabojas situaacija, pieaugot F]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Saturday at 08:22 PM Share Posted Saturday at 08:22 PM pirms 2 stundām , Jurkins teica: Šī shēma ir bijusi dzelzī, tikai bez opampa priekšā, ar prastu ku=20 saiti. R10, R19 vietā dzelzī esmu licis strāvas avotu uz DN2540 depletion mosfeta, arī kaskodētu DN2535 + DN2540. Jā, varbūt, ja riktīgi piestrādātu pie gala pakāpes, tad. Bet uz maketa atšķirību nevarēju atrast. D3D4 arī biju metis uz barošanu. Nu tur gan thd uzreiz augšā bija dzelzī. Es pat teikšu, ka biju vēl ne tāds izvirtulis. 🤣 Piemetu vēl vienu sekojošo kaskodi klāt. 🤣 THD vēl nogāzās, bet nu tas varbūt ir overkill.🤣 Servo uz turieni - vienkārša izvirtība. Strādā. Bet, vai tā vajag... hvz. Jā, vēl bija variants (arī dzelzī) kad pirms Q9, Q10 vēl emitera atkārtotāji (tāds shēmtehniskais BDSM). Pasimulējos te vakar biku. https://failiem.lv/u/dkhrwd53ug https://failiem.lv/u/uxr4fj9kyd Nu... jāliek gala pakāpe klāt, tā jau reāli visus kropļus ienes pa lielam, tad arī redzēs, cik saite nokompensēs. Aha, bet man vairāk (nevaru paskaidrot kāpēc, varbūt tāpēc, ka ir iesēdusies mantra, ka kopemiters ir ļaunums🤣) tā otra patīk. Toreiz baigi daudz visādu variantu ar diff + kb +... bija, jāparokās pa failu mapēm. Arī dzelzī. Stāv uz skapja kaste 🤣. Īstenībā jau gala pakāpe parasti ir bēdu ieleja. Ja nevajadzētu kompensēt šamo, tad jau dzīve būtu izdevusies daudz vienkāršāk. Un tad nu tur bija visādi varianti ar "ulučšaizeriem" - reāli atsevišķs pastiprinātājs ar ne pārāk dziļu saiti un ku = 1. Bet vispār ar to sarežģītību ir tā... Vienu laiku ņēmos ar bezkopējāssaites sprieguma pastiprinātājiem. Jā, bija dzelzī thd < 0.01 uz 40V amplitūdu. Bet tad pagadījās uzrauties uz infu un uztaisīju to shēmiņu, ko privāti Tev pirmo aizsūtīju, tikai bez šiklajiem, vienkārši uz sapārotajiem BC647 + 2 gab. DN2540. Un bladāc! Nafig to visu kapsētu, ko es tur muģīju. Šis bija (ir laikam kaut kur kastē, bet neesmu pārliecināts) https://failiem.lv/u/hmp5eub67r Izejā alfeti, nezinu, vai šos vairs ražo. ee, goda vaards, to peedeejo failu es apskatiiju PEEC ieprieksheejaa komenta uzrakstiishanas Attieciigi sanaak, ka mums tieshaam ir liidziig fiska - reu, atkaartotaajs ar dinamisko baroshanu Es veel iemauktu kaadu buferi pirms izejas fetiem - tiem ir skarbas Cgate, lai paarlaadeetu, reaali jaasaspringst. Aa, un Sokolovs C6 un C7 ir samazinaajis liidz paaris nF. Ar domu, ka liidz kaadiem 10KHz Q5 un Q6 straadaa no abiem diff pleciem [vinjam gan bija I spogulis, bet ideju tas nemaina]. + taadaa keisaa var veel vienu kopBaazes kaskaadi atljauties, stabilitaate saglabaajas. Par kopEmiteru - es saprotu taa: ja ir kaskode, tad jau galvenaas probleemas pazuud. Millers vairs dziivi nebojaa/nereizinaas; h21 nemoduleejas deelj Uce izmainjaam. p.s. tie vakardienas faili - labs! interesanti, no kuriem simulatoram raadaas taa 2.harmonika. Tieshi kaa/kuru elementu modelis to provocee. Jo 3.shaas nav vispaar bet jaa, atceros laikus, kad taa L difkaskaades emiteros veel bija aktiivs patents. Tad likaas - blin, reizes 10 uz midiem/apakshaam mieriigi var nogaazt kropli lejaa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 08:44 AM Author Share Posted Sunday at 08:44 AM pirms 12 stundām , DM101 teica: interesanti, no kuriem simulatoram raadaas taa 2.harmonika Tieši tas pats jautājums. HVZ. Visām shēmām, izņemot to bez saites uz dažiem traņiem, 2.harmonika +/- vienāda. Pagaidām neatradu, kurš elements pie vainas. pirms 12 stundām , DM101 teica: Es veel iemauktu kaadu buferi pirms izejas fetiem Jā, šis jau tāds koncepts bija uztaisīts. Lai vienkāršāk. Alfeti ir laterāļi, šiem krietni mazākas kapacitātes un nevajag par termo satraukties. Protams, mazajiem bc tur grūši, ja nonāk līdz reālai, tad gan jau elementu bāzi pamainītu. Bet šī koncepcija ar peldošo barošanu strādā baigi labi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 08:53 AM Author Share Posted Sunday at 08:53 AM (edited) Savā ziņā jau tie dziļās saites piekritēji visticamāk šādi mēģina palielināt dziļumu arī uz augstākām frekvencēm. Protams, nākas pielietot divpolu korekciju un gāzt lejā ar 40db, bet, ja pirmais pols izdodas pietiekami augstu, tad skaņas diapazonā tomēr izdodas dabūt arī dziļāku saiti. Un aparāts rāda mazāku thd. Un, galvenais, simulators 😁. Edited Sunday at 08:54 AM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 09:24 AM Author Share Posted Sunday at 09:24 AM (edited) Piemaucu to gala pakāpi no pēdējās shēmas pie jebkuras no iepriekšējām. 2.harmonika tieši tāda pati ~120u, pārējās pieauga 10 reizes - no 150n uz 1.5u 😁 uz 20V izejā, un attiecīgi visas x2 uz 40V izejā. Protams, tas ir simulators... bet, ja pamēģina nosimulēt U101, tad... Līdz devaisam te kā līdz kosmosam. Bet, ja būtu virtuāli jāstrīdās ar Sokolovu . Bet! Paldies Sokolovam par ITUNa ideju. PAr opampiem jau arī ir jautājums. Es ieliku pirmo no (manis) populārakajām, ko izmantoju arī kādreiz reālos dzelžos. OPA2132 vai OPA2604. Gan jau pa šo laiku ir tālu iets uz priekšu. Par traņiem gan ir jautājums. Kādreiz populārākais (man) pāris 2SC2240/2SA970 BL!!! laikam ir aizgājuši pa vēstures taku. KSA1815/KSC1845? Ir kaut kas jauns parādījies? Biku jaudīgāki - KSC3503/KSA1831? Kādreiz bija lielisks pāris ar vēl mazākām kapacitātēm un 300V, neatceros īsti, bet visi mani mēģinājumi šos dabūt apstājās pie nekā vai pie feikiem. Vēl jaudīgāki - 2SA1930/2SC5171? Jau toreiz gadījās uz feikiem uzrauties. Pēc tam gan no mauzera dabūju īstos. Varbūt kas jauns ir parādījies. Laterālie lauķi laikam tikai Alfeti, ja vēl ir. Tošibas jau toreiz bija vieni vienīgi feiki. Nu vai jādarbojas ar bipolārajiem. To laikam pagaidēm vēl pietiek. p.s. tās spoles var mierīgi izsviest. Tāds atavisms no senajiem laikiem bija palicis un iezīmēju 😁. Edited Sunday at 09:28 AM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Sunday at 12:12 PM Share Posted Sunday at 12:12 PM Nu, no jaudas tranjiem manu uzmaniibu ir piesaistiijushi: MJL4281/4302 On semi, cik atceros, ir vesela seerija ar shiem. Esmu barotaajos izmantojis - neko sliktu nevaru teikt. No mazjaudiigaakiem ir ZTX seerija, piem., ZTX458/558, bisku jaudiigaaki: ZTX7XX seerija. KSC3503/KSA1831 - shos izmantoju, nekaadu probleemu dabuut [es njemu tikai no Mouser, Digikey, Farnell, reti kaut kaa eksotiskaaka, bet nekad no ebajiem, temu, u.c. shittirgotavaam]; no OPampiem, tikko gjeneratoram sapirku samplus no: OPA1655DR OPA1688ID OPA1692ID OPA1677DR OPA891DR paskati peedeejo, piem. tie pirmie dazhaadi/leenie [alja, izejas buferim gjeneratoram n shit]. Taa peedeejaa, kaa var saprast, jauns produkts. Da vesela chupa interesantu peedeejos gados maniitas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Sunday at 12:30 PM Share Posted Sunday at 12:30 PM pirms 3 stundām , Jurkins teica: Savā ziņā jau tie dziļās saites piekritēji visticamāk šādi mēģina palielināt dziļumu arī uz augstākām frekvencēm. Protams, nākas pielietot divpolu korekciju un gāzt lejā ar 40db, bet, ja pirmais pols izdodas pietiekami augstu, tad skaņas diapazonā tomēr izdodas dabūt arī dziļāku saiti. Un aparāts rāda mazāku thd. Un, galvenais, simulators 😁. klau, bet kas sanaak, ja izmanto OPampu ar 2 polu korekciju, piem.: https://sparkoslabs.com/wp-content/uploads/2018/03/SS3601_SS3602.pdf ok, shim arii nav mega cukurs [open loop pastiprinaajums saak gaazties lejaa no 500Hz, faazu likne - praktiski bez rezerves]. Vieniigi, kaa nojaushu, Spice modelju nav. Ar shaadu opampu vispaar faazu liikni savaakt var? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 01:00 PM Author Share Posted Sunday at 01:00 PM Pirms 10 minūtēm , DM101 teica: Vieniigi, kaa nojaushu, Spice modelju nav. Nu šo jau var pats uz diskrētiem savākt. Līdz ar to iztikt bez modeļa. Bet reāli jau shēma šim visparastākā. Čuķ ne leģendārais Holtons.😁 Pamēģināšu uzsimulēt. Tā milzīgā pastiprinājuma pamatā ir darlingtons Q7 un darlingtons Q8. Dzelzī divpolu korekcija strādā labi. Nu vot tikai, ja šādu opampu ar divpolu korekciju ieliks kaut vai Suhovam, tad nedomāju, ka izies cauri. Nu, jeb viegli nebūs. Te atkal ir jautājums - ja mēs paņemam gala pakāpi jau ne kā neizsmeļamu thd avotu, kuru vajag kompensēt, tad jau īsti vai ir vērts dzīties pēc tā milzīgā pastiprinājuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DM101 Posted Sunday at 02:03 PM Share Posted Sunday at 02:03 PM Pirms 42 minūtēm , Jurkins teica: Nu šo jau var pats uz diskrētiem savākt. Līdz ar to iztikt bez modeļa. Bet reāli jau shēma šim visparastākā. Čuķ ne leģendārais Holtons.😁 Pamēģināšu uzsimulēt. Tā milzīgā pastiprinājuma pamatā ir darlingtons Q7 un darlingtons Q8. Dzelzī divpolu korekcija strādā labi. Nu vot tikai, ja šādu opampu ar divpolu korekciju ieliks kaut vai Suhovam, tad nedomāju, ka izies cauri. Nu, jeb viegli nebūs. Te atkal ir jautājums - ja mēs paņemam gala pakāpi jau ne kā neizsmeļamu thd avotu, kuru vajag kompensēt, tad jau īsti vai ir vērts dzīties pēc tā milzīgā pastiprinājuma. Tevii nav iezadzies slinkums? padsmit tranjus dziit simulatoraa! Nu, Suhovam shaadu piemudriit buus gandriiz neiespeejami. Ja vinjam faazu rezerve burtiski 10 graadus liela... Par to izejas kaskaadi - buus jaapacelj papiiri augshaa [jau vairs toch neatceros neko]. Viens no superA, ko es dzelzii izmeegjinaaju/izstraadaaju: a. izejas tranis: kopC sleegumaa [kaa parasti]; b. C kjeedee R+D paraleeli; c. R izveelamies taadu, lai uz R kriit aptuveni puse no pn paarejas tresholda U; taa visvieglaak/prastaak I kontroleet. Jaa, uz tranja C sanaak U lauziens, bet toties nevajag nekaadus preciizos/salaagotos tranju paarus I meerishanai, probleemas ar stabilitaati, utjpr. Tas bija gadus 30 atpakalj, nekaadu simulatoru, logjiski nebija. Izejas tranji briesmiigi leeni suudi. Jaa, tie I kontroles traniishi nav aktiivaa rezhiimaa visu laiku, bet, taa kaa sho aatrdarbiiba, paarejas kapacitaates ir nesaliidzinaami mazaakas, efekts bija ljoti labi redzams. Tiesa gan, tie bija laiki, kad kroplji bija nesaliidzinaami lielaaki kaa te/0.0000X% Bet, ja saliek kaut kaadus subGHz traniishus kontrolei + kaskodes - varbuut pat normaaliem ampiem izdodas dinamiskos kropljus samazinaat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 02:08 PM Author Share Posted Sunday at 02:08 PM (edited) Pirms 15 minūtēm , DM101 teica: Tevii nav iezadzies slinkums? 😁 tā uz ātro, korekcija nu tā uz +/- https://failiem.lv/u/zb6phq4dcm edit: nu un es vēl "pa privičkai" R20,R21 ieliku 100k. Ja ieliek 1.8M kā Suhovam, tad vēl gandrīz 10dB klāt.😁 Un difā 33 kā Sokolam nevis 200 omu, tad vēl daži dB klāt, tikai korekcija jāpiekoriģē.😁 Man arī par superA detaļās viss no galvas izlidojis ārā. Bija variants, kad gala tranis pasīvajā pusperiodā kļūst par strāvas avotu ... padsmiti mA. Bet kaut kā man tie superA tā īsti neaizgāja. Edited Sunday at 02:25 PM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts