HIGH-Zen Jūlijs 7, 2024 Author Share Jūlijs 7, 2024 Tikko izlasīju Dreimanis Zigurds - "Es-no viņpasaules". Dokumentāla grāmata. Kā var nepaveikties un uz līdzenas vietas nokļūt cietumā, bet pēc tam noveikties un izlīst no nāvinieku kameras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scAvenger Jūlijs 9, 2024 Share Jūlijs 9, 2024 4.07.2024. , 21:56, Jurkins teica: Kosmoss nepieņem būtnes, kuras nav spējīgas pārkāpt pāri saviem zemiskajiem instinktiem. Tāpēc Maskam nekas īpaši nespīd. Un tāpēc Kosmoss klusē. Dreika vienādojums neņem vērā vienu būtisku elementu - Kosmosam barbari nav vajadzīgi.😉 Augstāk minētajā "Pārsēšanās stacijā" kā reize sižets grozās ap to. Un beigās izrādās, ka mēs tomēr neesam gluži bezcerīgi barbari 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 9, 2024 Share Jūlijs 9, 2024 Pirms 12 minūtēm , scAvenger teica: Un beigās izrādās, ka mēs tomēr neesam gluži bezcerīgi barbari Nu tāpēc jau tā ir fantastika 🤣. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 9, 2024 Author Share Jūlijs 9, 2024 6.07.2024. , 11:39, Racer teica: Roberta Šeklija stāstu apkopojums "Šis tas par velti" Tagad lasu. Tīri interesanta lasāmviela. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
scAvenger Jūlijs 9, 2024 Share Jūlijs 9, 2024 Daži visnotaļ izlasīšanas vērti stāstiņi... Laksa atslega.fb2 Atbrauceja cieshanas(H.Harisons).fb2 Zhelsirdigie maitasputni(A.Azimovs).fb2 Issavienojums(R.Skots).fb2 par iespeju radit ar akmenoglem darbinamas spekstacijas(o.frishs).fb2 Jupiters pieci(A.Klarks).fb2 Jezga ar profesoru (H.Katners).fb2 Lerums nepatiksanu(H.Katners).fb2 Pazudusais aparats(E.F.Rasels).fb2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 9, 2024 Author Share Jūlijs 9, 2024 "Šis tas par velti" ir izlasīts. Tiešām forši stāstiņi. Nākamais gabals pēc saraksta ir "Atnācēji no nekurienes". Izskatās, ka no biedru ieteiktajām grāmatām saraksts būs diezgan garš Bet nu ok, es nekur nesteidzos, brīva laika ir līdz kaklam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 10, 2024 Author Share Jūlijs 10, 2024 (labots) Ēēē! Re kam es uzdūros! Vecais labais Иск@тель. Visi gadi. Jau pagrābu 1997. gada 1. versiju FB2, ko lasīju senos laikos. Labots Jūlijs 10, 2024 - HIGH-Zen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
inteens Jūlijs 10, 2024 Share Jūlijs 10, 2024 Zinātne un Tehnika ,nelielās devās publicējās. Nu jau gan viss būs nodots makulatūrā. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 11, 2024 Author Share Jūlijs 11, 2024 7.07.2024. , 03:00, jema teica: izlasiet "Atnācēji no nekurienes" Darīts. Izrādās, ka šim garadarbam ir arī turpinājums, tikai gan krievu tulkojumā Карсак Франсис - Этот мир наш ķeršos klāt. Jāglābj taču veselas galaktikas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 11, 2024 Share Jūlijs 11, 2024 Jā, es jau rakstīju ka ir 2, bet viņi nav saistīti ar iepriekšējās grāmatas varoņiem un tas ir žēl! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inteens Jūlijs 11, 2024 Share Jūlijs 11, 2024 (labots) 4.07.2024. , 00:59, jema teica: Sargasi kosmosā Es viņu izlasiju vienā piegājienā, ir vēl turpinājums, tik ne latviski. https://en.wikipedia.org/wiki/Sargasso_of_Space Reku visas bībelītes. kas latviski izdotas papīra formātā.https://lv.wikipedia.org/wiki/Fantastikas_pasaulē visas izlasītas līdz mani iesauca armijā, tobiš 18 gadiem. ir daudz grāmatu sērijā piedzīvojumi, fantastika, ceļojumi,bet ne šovakar. Labots Jūlijs 11, 2024 - inteens Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 13, 2024 Author Share Jūlijs 13, 2024 (labots) 11.07.2024. , 18:15, jema teica: viņi nav saistīti ar iepriekšējās grāmatas varoņiem Izlasīju Карсак Франсис - Этот мир наш. Jā nav saistīts, bet planētas, rases un briesmoņi tie paši. Tagad ķeršos pie trešās viņa grāmatas Наша родина - космос. Diemžēl ir nokāries e-grāmatu resurss: royallib.com nez vai uz ilgu laiku. Labots Jūlijs 13, 2024 - HIGH-Zen Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Nu nez, vismaz man darbojas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 13, 2024 Author Share Jūlijs 13, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Latviski bija tāds "Andromēdas celms". Kraitons vispār nav īsti fantasts, bet nu labs gan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Jā vēl atcerējos grāmatu "Sidrabota saule lec" (G. Mīlbergs aka Skuju Frīdis) http://www.ibook.lv/BD_sidrabota-saule-lec-milbergs-g-skuju.aspx?BID=96ff5346-093c-40d3-97b4-1453fa52640c Es neatceros visu, bet atceros ka grāmatā latvija karoja ar krieviem ,bet latviešu zinātnieki bija izgudrojuši magnētu ar ko visus šāviņus pievilka un tie nekur netrāpīja un viss beidzās labi. 1924 gads Varētu būt pirmā latviešu grāmata zinātniskās fantastikas žanrā. Labots Jūlijs 13, 2024 - zeds Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Un krievijā tolaik bija "Inženiera Garina hiperboloīds", kurš gandrīz kapitālismu iznīcināja😁. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaads Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 9 minūtēm , Jurkins teica: Un krievijā tolaik bija "Inženiera Garina hiperboloīds", filma jau kruta bija tajos laikos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Just now, kaads teica: filma jau kruta O, jā, kad tos bruņukuģus ar staru grieza... Mēs tak līmējām no papīriem "olu" (3D hiperboloīds 😁) un ar foliju izklājām un no sērkociņu galviņām "piramīdiņas" taisījām, bet hiperboloīds pļaaaaa, nesanāca 😁. Labots Jūlijs 13, 2024 - Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 26 minūtēm , kaads teica: filma jau kruta bija tajos laikos Nu nez, tāpat kā "Andromedas miglājs" - grāmata tajos laikos jaunībā lasījās ar interesi, bet filma - nu tāda propaganda, ka skaidrā nevar skatīties 😁. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Just now, raiviic teica: nu tāda propaganda, ka skaidrā nevar skatīties Propaganda! Da man toreiz 10 gadi vēl nebija. Aļo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Nu jā, ar tā laika skatienu jau viss šķita OK, es par tagadējo. Skolas laikā patika lasīt Andromēdas migāju. Zināju, ka ir arī filma, bet kaut kā tad neredzēju, atcerējos jaunību un gribēju paskatīties. Nu ar pirmajām 3 min jau pietika. Žēl ka Artmane tur piedalījās. Grāmatā tomēr gandrīz nemanāma propaganda, ja neskaita, ka Maskava pasaules galvaspilsēta 😁. Andromēdas miglājs.fb2 Labots Jūlijs 13, 2024 - raiviic Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 13, 2024 Author Share Jūlijs 13, 2024 Tā filma jau bija, kad es vēl nebiju piedzimis, kur nu vēl grāmata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Nu tad Tev viņa nebūs skatāma ne lasāma.😉 Redz, es arī mēģināju lasīt... lielākā daļa pilnīgi garām... jā, ieskaitot "Atnācējus no nekurienes" (kas likās WoW). Sajūta, ka lasu "Nezinīti uz Mēness". Labots Jūlijs 13, 2024 - Jurkins 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 13, 2024 Author Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Pirms 18 minūtēm , Jurkins teica: jā, ieskaitot "Atnācējus no nekurienes" . Sajūta, ka lasu "Nezinīti uz Mēness". Vispār nav tālu no patiesības. Man ir sajūta, ka Karsaks ar katru nākamo grāmatu raksta arvien interesantāk. Tie franciskie varoņu vārdi ir tādi, ka hren atcerēsies (Барон Хуго Бушеран де Мон, капитан лучников его светлости герцога Берандийского.). Fransis Karsaks "Atnācēji no nekurienes" Карсак Франсис "Этот мир наш" (interesanti pasniegts arī feodālisms) Карсак Франсис "Наша родина - космос" Tagad sāku lasīt pēdējo grāmatu un liekas tīri interesanta, tas gan ir tikai pats sākums. Redzēs, kas būs tālāk. Labots Jūlijs 13, 2024 - HIGH-Zen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Jā, nu es zinu, ka esmu dīvains 🤣, bet, jau bērnībā, ja lasot fantastiku tur bija kaut augsti tehnoloģisks feodālisms vai augsti tehnoloģiska sabiedrība un reliģija, tad ... to rakstudarbu miskastē. Jā, un nekas nav mainījies. Tāpēc seriālu "Foundation" nu... noskatījos, bet verdikts ir - da nu i nakuj. Ja nav nākotnes, tad lai nav.🤣 Nu un tāpēc man topā ir Magelāna mākonis.😉 ļoti patīk Aizeka Azimova "Profesija". Labots Jūlijs 13, 2024 - Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica: Jā, nu es zinu, ka esmu dīvains Jā. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 (labots) Atceros, kad kinoteātrī skatījos "Neatkarības dienu"... jā, nu viss jau kruta, bet neatstāja doma - kāpēc Kosmosam būtu jāpieņem tādi, kuri grib citus iznīcināt? 😉 Specefekti kruti, bet filma - sūds. 🤣🤣🤣 un, kad izrādījās, ka Zemi ir izglābis ebrejs... 🤣🤣🤣... nu pļaaa, bija jāpiepūlas, lai mani neizdzītu no zāles, jo sāku rēkt. p.s. "kāpēc Kosmosam būtu jāpieņem tādi"... elementāri, tāpēc, ka šos literāros darbus rada cilvēki un cilvēki ir TĀDI😉. Labots Jūlijs 13, 2024 - Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 13, 2024 Author Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 25 minūtēm , Jurkins teica: bet, jau bērnībā, ja lasot fantastiku tur bija kaut augsti tehnoloģisks feodālisms vai augsti tehnoloģiska sabiedrība un reliģija, tad ... to rakstudarbu miskastē. Ir pat darbi, kur sabiedriskā iekārta ir pati sāls, piemēram: 5.07.2024. , 10:06, HIGH-Zen teica: Vēl no nesen lasītā citiem varu ieteikt Bābeles mаukas. Īens Votsons https://gramataselektroniski.blogspot.com/p/visu-gramatu-saraksts.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
locoone Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Kaut kad jaunībā lasīts, palicis atmiņā http://gramatas.ucoz.lv/load/arzemju/cietuma_planeta/1-1-0-222 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 23 minūtēm , Jurkins teica: "Neatkarības dienu". Man patīk filma, nesen kārtējo reizi paskatījos. Sūds ar to, ka izglābj nēģeris ar ebreju, cigāru pīpējot, jautrākais ir tas, ka tie maitas citplanētieši visās filmās uzbrūk tieši amerikāņiem. Varētu padomāt, ka uz Zemes citu vietu nav... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Just now, Racer teica: Man patīk filma Man arī filma patīk (kā multene). Nu tā jau nav, ka viņi amurikāņiem tikai uzbrūk. Tur tak virs katras galvaspilsētas tas māteskuģis karājas. Bet man riebjas pati doma - lidot kosmosā, lai iznīcinātu citus. Par laimi (esmu pārliecināts), ka Kosmoss to saprot un šim ir filtrs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica: Kosmoss to saprot un šim ir filtrs. Gan jau ir. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Jūlijs 13, 2024 Share Jūlijs 13, 2024 Eh jūs, boota fantasti! Visefektīvākā ireālā filma ir tā, kurā tu pats piedalies. 😀Vajag tikai tā labi padzert un tad strauji nomest. Un tad jau, pēc kārtīga treniņa tās multenes ciemos atnāks. Un tas pavisam nav tā, kā jūs piektdienu , sestdienu vakaros, nereti, šeit viens otru lamājat.😀Priecīgus seansus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 14, 2024 Share Jūlijs 14, 2024 pirms 13 stundām , Jurkins teica: Latviski bija tāds "Andromēdas celms". Ir arī filma pēc tās grāmatas un mini seriāls, bet grāmata ir daudz labāka! https://www.imdb.com/title/tt0066769/?ref_=fn_al_tt_1 https://www.imdb.com/title/tt0424600/?ref_=fn_al_tt_2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 14, 2024 Share Jūlijs 14, 2024 Baigi reti sagadās tā, ka filma ir labāka par grāmatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafijs Jūlijs 14, 2024 Share Jūlijs 14, 2024 Nu ja par fimām, tad mazliet atkāpe , pirmo filmu ,ko atceros , nosacīti fantastiku, tad bija https://www.imdb.com/title/tt0077294/?ref_=fn_al_tt_1 Kā tagad atceros, kad to rādīja Līgatnes papīrfabikas ciematā, kaut kad pamatslokas laikā. Baig toreiz patika filma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inteens Jūlijs 14, 2024 Share Jūlijs 14, 2024 Veca grāmatiņa,ārpus visām sērijām. https://lv.wikipedia.org/wiki/Plutonija Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIGH-Zen Jūlijs 14, 2024 Author Share Jūlijs 14, 2024 O! Royallib atdzīvojās https://royallib.com/book/bruovs_/Plutonija.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Jūlijs 14, 2024 Share Jūlijs 14, 2024 Kaut kas interesants ar to saitu. Ar Edge vai FF neveras, bet piešķiļot "sīpoliņu", viss notiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!