Jump to content

TV un RADIO jaunumi -2024

Māšuks
 Share

Recommended Posts

Alūksne pilsētā ar kabatas uztvērēju ķēra Valgjerves raidītāju visai labi no 2st. 1st bija ļoti svarīgi polarizācija antenas novietojums

Būs jāpamēģina arī Gulbenē, no Valgjarves FMi skan diezgan labi, 103,6 gan sliktāk, jo 103,5 nāk LR-3 no Cesvaines.

• Patīk 1

28.07.2024. , 15:38, base7 teica:

Bite uztaisījusi kanālu  sarakstu ar cenām, jo vecais Baltkoms vairs nav.

Un tagad laikam, lai atteiktos no pakalpojuma, nav aprīkojums vairs  jāsūta caur pakomātu uz Rīgu. Pietiek aiznest uz tuvāko Bite salonu, kurš ir gandrīz visās pilsētās. 

https://www.bite.lv/lv/digitala-interaktiva-tv-un-citi-pakalpojumi

P.s. Jaunais īpašnieks varētu beidzot pievienot kādu Discovery vai Animal planet programmu. 

Cik es Dzirdeju jaunais īpašnieks nevienu no šiem nepiedāvas jaunajiem klientiem. Paliek tikai esošajiem līdz kaut kad tālā nākotnē  Likvidēs Vispār un Paliks viens pats Go3.

kas ir visai Stulbi jo cik man lieks kabeļTV krīzes gadījumā varētu būt stabilāka nekā IPTV

Kā arī  TET jau visār ar tā pašlaik dara Veco "Interaktīvo jeb Tet TV" Pārvirza uz TET TV Plus https://www.tet.lv/televizija/tet-tv

• Vai iespējams atteikties no pārejas uz jauno pakalpojumu?

Visi esošie klienti tiks pārvirzīti uz jaunajiem pakalpojumiem, un mēs ticam, ka jaunās iespējas tevi pozitīvi pārsteigs! Turpmāk tev būs pieejamas vēl plašākas izklaides iespējas un iespēja brīvi mainīt saturu pēc savām interesēm.

pāreja notiks automātiski;

pāreja notiks pakāpeniski (līdz 2024. gada vasaras beigām);

Atņems Arris/ motrola kastītes un dos Android kastītes ar TET TV Plus. Vai vienkārši lietosi app TV 😆

b

Pirms 20 minūtēm , DJWoX teica:

Atņems Arris/ motrola kastītes un dos Android kastītes ar TET TV Plus. Vai vienkārši lietosi app TV 😆

Ja man ir Android kastīte - priekš kam man vispār TET un viņa TV?

Tuvāko mēnešu laikā taisos no TET atteikties (pārvācos uz jaunu dzīves vietu)

Droši var lietot ko sirds kāro,

Bet ja Grib Latviksi paskat'tiies tad pašlaik 3 izvēles tet, go3 un LMT Viedā Televīzija

gan jau m3u linki ar kaut kur ir

pirms 2 stundām , DJWoX teica:

Bite uztaisījusi kanālu  sarakstu ar cenām, jo vecais Baltkoms vairs nav.

Un tagad laikam, lai atteiktos no pakalpojuma, nav aprīkojums vairs  jāsūta caur pakomātu uz Rīgu. Pietiek aiznest uz tuvāko Bite salonu, kurš ir gandrīz visās pilsētās.

Manā negatīvajā pieredzē ar biti, jeb kantori, kurš sevi kādreiz pozicionēja reklāmā- "Bite, mēs esam citāda kompānija!" Jā, taisnība! Tas manā redzējumā ir kantoris, kurš bezkaunīgi piestādīja rēķinus par nesniegtiem pakalpojumiem. Citi, proti LMT un Tele2,kuriem abiem esmu arī šobrīd ilggadējs klients ar mani tā nedara. Saucamais tautas segmenta "bite",viņa uzvedas kā čūska,kura pakampusi iesp.finansiālās probl.nonākušu baltcomu, tai skaitā ar baltcoma el. enerģijas patērētāju tirgus segmentu. Esmu savlaicīgi nolecis no bites "pakalpojumiem" un savlaicīgi iesaku darīt arī šo foruma biedriem! 

pirms 4 stundām , Edis7 teica:

esp.finansiālās probl.nonākušu baltcomu

Ko var gudri stāstīt. Bet droši ej prom, mazāk tautas, vairāk gaisa (brīvas joslas). Tas vēl trūks, ka mans tīkls sāks lagot no pārslodzes 😛 

Labots - M@R$$

Man te vienā adresē kaut kad šogad plāno ienākt Balticoms. Būs jāpēta viņu piedāvājums un cenas. 

Kanālu saraksts salīdzinot ar exBaltkom +/- vienāds , bet ir gan Discovery, gan Animāls.

pirms 1 stundas , base7 teica:

Kanālu saraksts salīdzinot ar exBaltkom +/- vienāds , bet ir gan Discovery, gan Animāls.

Kurā brīdī jums ir laika to visu skatīties ;)

Uz Astra (28.2E) satelīta esošais  Lielbritānijas nekodētais tv kanāls "Sky Arts" parslēgts no DVB-S uz DVB-S2 standartu.

Jaunie parametri: 12148, 27500, H, 2/3, E stars, FTA

pirms 17 stundām , M@R$$ teica:

Ko var gudri stāstīt. Bet droši ej prom,

Marss, es pieņemu ka manu iepriekš rakstīto neizlasīji līdz galam. Esmu sen nolecis no bites. Jo kā tavi baltcom stati ar 25.07.2023 Marss, piedod ,bet tā ir baltcom vēsture ar ko tu peldi.

Lai tev saprotamāk, baltcom ir Ok, bite ir shit.  

:)

biomass979
pirms 19 stundām , Edis7 teica:

Lai tev saprotamāk, baltcom ir Ok, bite ir shit.  

:)

Visi vini ir  fuflo....!

Sausie ir tīri neko, nevajag Agdamu tik daudz lietot. ;)

Legacy Sat

Visas lapas uzreiz nevarot aizslēgt, bet to lēni, soli pa solim var izdarīt, pārliecināts ir NEPLP vadītājs.

"Tas dos iespēju bloķēt visas filmu lapas, kurās, kā zinām, cilvēki skatās filmas un klausās mūziku. Liela problēma ir arī nelikumīgu datorprogrammu, audiogrāmatu, datorspēļu ielāde."

Mediju padome cer pielikt punktu intelektuālā īpašuma zagšanai Latvijā

Labots - Legacy Sat

pirms 23 stundām , Legacy Sat teica:

Visas lapas uzreiz nevarot aizslēgt, bet to lēni, soli pa solim var izdarīt, pārliecināts ir NEPLP vadītājs.

"Tas dos iespēju bloķēt visas filmu lapas, kurās, kā zinām, cilvēki skatās filmas un klausās mūziku. Liela problēma ir arī nelikumīgu datorprogrammu, audiogrāmatu, datorspēļu ielāde."

Mediju padome cer pielikt punktu intelektuālā īpašuma zagšanai Latvijā

Nu iemetīšu arī savus piecus centus diskusijā.

Jā, esmu tas vecais cilvēks, kas filmas, ko būtu vēlme noskatīties vēlreiz, novelku un nolieku "skapī".

Protams, man ir pieejami tādi servisi kā go3 un netflix, bet ne visu tur var dabūt, un dažkārt ir jālien kādā no ntiem ne visai legāliem (labi, pilnīgi nelegāliem) filmu skatīšanās servisiem kā HDRezka u.t.t.

Jaunās filmas, kas parasti nonāk uz kinoteātru ekrāniem, ~pusgadu nav pieejamas normālā kvalitātē, un arī pat tad, ja būtu, gribās izbaudīt kādu grāvēju-action tipa filmu (vai vienalga ko) uz mega lielā ekrāna ar perfektu skaņu (TV+5.1 tumbiņas te neskaitās). 

Nākotne? Gan jau VPN servisi sniegs vajadzīgo atbalstu, protams, pastāv iespēja izfiltrēt trafiku, un pakratīt ar pirkstu.

Jāpiekrīt Didzim par filmām. Par TV - es atradu TV skatīšanās stabilas alternatīvas pirms kādiem gadiem 5, jo nebija normālu servisu LV, daudzi prasīja likt savu kasti, vai kanālus normāli nevarēja pārslēgt utt. Abonēju ar atlaidēm gan Go3, gan Tet plus mazās pakas dēļ dažiem seriāliem un filmām, bet TV skatos savādāk. Ja vajadzēs, tad izmantošu VPN un miers, neko viņi tur nenogriezīs. Lietuvā jau vismaz gadu visi populārākie servisi teorētiski ir nogriezti, bet tāpat bez problēmām tiek izmantoti.

@base7 neizklausies tik jauns, lai nebūtu to darījis... 

Nedēļu lejupielādē jaunāko filmu no p2p, lai piektdienas kinovakarā pie atvērta alus secinātu, ka kāds ir pajokojis un gaidītās filmas vietā ielicis jau redzētu p0rn :D 

Šodienas jaunieši un ne tikai jaunieši ir gatavi maksāt par dažādam filmu/tv platformām tādas naudas par kurām mēnesi varēju uzdzīvot... Stabils un ātrs internets ļauj to visu darīt, pie bēdīgā/nestabila interneta nav citu variantu, kā vispirms lejupielādēt pilnībā un tad skatīties.

Kāpēc šobrīd pirātisms joprojām ir aktuāls - servisu ir pārāk daudz, katrs turas pie sava satura, citiem negrib dod vai dod par papildus samaksu un līdz ar to, ja interesē konkrēts seriāls vai filma var nākties abonēt/pirkt vairākus.

Un vēl otrs bariņš, kas pirātisms ir aktuāls  ir valodas barjera un netikšana ārā no rašisteļu info telpas.

• Patīk 1
  • Atbalstu 1

3.08.2024. , 12:06, maize teica:

Šodienas jaunieši un ne tikai jaunieši ir gatavi maksāt par dažādam filmu/tv platformām tādas naudas par kurām mēnesi varēju uzdzīvot... Stabils un ātrs internets ļauj to visu darīt, pie bēdīgā/nestabila interneta nav citu variantu, kā vispirms lejupielādēt pilnībā un tad skatīties.

Kāpēc šobrīd pirātisms joprojām ir aktuāls - servisu ir pārāk daudz, katrs turas pie sava satura, citiem negrib dod vai dod par papildus samaksu un līdz ar to, ja interesē konkrēts seriāls vai filma var nākties abonēt/pirkt vairākus.

Einšteins teica, Viss ir relatīvs :) Nets mums atļauj darīt jebko. Kāpēc šobrīd pirātisms aktuāls? Tādēļ, ka šobrīd, hacking Ok, Stabils un ātrs internets ļauj to visu darīt. Es pieņemu, ka saprotami uzrakstīju. 

Viedokli iesp. kā Opīīc sīčiem :)

biomass979
pirms 18 stundām , Edis7 teica:

Kāpēc šobrīd pirātisms aktuāls?

Nezin  cik aktuāls,man iespējas ir,bet  Yotubs ,Telegram izkonkurē visu pirātismu! Kautkādas filmas seriāli galīgi neintresē..Tā pat bezjēdzīgais sports!

Labots - biomass979

raiviic
3.08.2024. , 11:23, base7 teica:

A pamēģiniet novilkt kādu filmu ar iezvanpieju.

Nu tad, 90-to vidū, 4K un HD vēl pat japāņiem sapņos nerādījās, bet kādu 150 - 300MB DivX miglubildi jau pa vienu nakti varēja savākt. Man gan tajos laikos Napster daudz vairāk tika lietots lai papildinātu 128kbps mp3 krājumus😁

• Patīk 1

pirms 3 stundām , biomass979 teica:

.Tā pat bezjēdzīgais sports!

Kļūdies, sports ir Dzīve, lai saprotamāk, ja tu sporto un esi organiski tajā visā iekšā, arī ar piebildi jebkurā vecumā,arī kaifs būs no MTB un Snowboard, tādas ir mazās pamatdisciplīnas :)

• Patīk 1

Legacy Sat

Polijas FTA radio pārceļas no Astra uz Eutelsat.

Polijas privātās radiostacijas, piemēram, RMF FM, RFM Classic, RMF Maxxx, Rock Radio, Radio Zlate Przeboje un Radio Eska ir sākušas raidīt no Eutelsat 16A ( 16°E ). Lai izplatītu savas radio programmas, līdz šim viņi izmantoja Astra 3B ( 23,5°E ) satelītu.

Ņemot vērā to, ka tuvojas satelīta Astra 3B kalpošanas laika beigas, Polijas privātie radio operatori ir nolēmuši izmantot konkurējošā operatora Eutelsat, proti, satelīta Eutelsat 16A jaudu plašā Eiropas starā (Europe A). Tam ir daudz plašāks pārklājums nekā oriģinālajam Eiropas staram no Astra.

Grupa ZPR Media tagad izmanto Eutelsat 16A, 12,682 GHz, pol. H, SR 7425, FEC 2/3, lai izplatītu vietējās Rádio Eska, Vox, Radio Plus, Z Wami FM, Radio Rodzina un Radio Emaus (S2/8PSK).

Grupa RFM, vēl viens liels radio multiplekss, tiek pārraidīts no tā paša satelīta ar frekvenci 12,734 GHz, pol. H, SR 3780, FEC 4/5, DVB-S2/QPSK. Papildus vietējām RMF Maxxx stacijas versijām komplektā ietilpst radio apraides stacijas RMF FM, RMF Classic, Radio Gra, Radio Zlote Przeboje un Radio Emaus.

Trešais radio mux atrodas frekvencē 12,731 GHz, pol. H, SR 1697, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK - Agora grupa pārraida programmas Radio Zlate Przeboje (4 versijas), Radio Pogoda (2 versijas). ), Rock Radio, Tok FM.

Visas radiostacijas ir bezmaksas - FTA.

• Patīk 1

biomass979
pirms 20 stundām , Edis7 teica:

Kļūdies, sports ir Dzīve, lai saprotamāk, ja tu sporto un esi organiski tajā visā iekšā, arī ar piebildi jebkurā vecumā,arī kaifs būs no MTB un Snowboard, tādas ir mazās pamatdisciplīnas :)

Esmu jau noskrējies ,daudzus gadus ričuks vienīgais transports bija!Pret pašu sportu antipātijas nav ,bet kautkā nevisai tīk viņu skatīties! Nu Hoķis ,Futbols,basketbols galīgi neintresē...

• Patīk 1

pirms 9 stundām , biomass979 teica:

Esmu jau noskrējies ,daudzus gadus ričuks vienīgais transports bija!Pret pašu sportu antipātijas nav ,bet kautkā nevisai tīk viņu skatīties! Nu Hoķis ,Futbols,basketbols galīgi neintresē...

Ar savu ričuku šobrīd no rīta izmetu loku :) Es uzreiz pārslēgšos 3X3 basīti. Kopš pirmdienas zāģa OS mani arī galīgi neinteresē.

biomass979
7.08.2024. , 07:59, Edis7 teica:

Ar savu ričuku šobrīd no rīta izmetu loku :)

Mans ar ričuku visur maucu,pat 40 kam ja vaidzēja tikt!Tas nebija sporta pēc,sadzīves pēc 😁!Un cauri ziemu!

Labots - biomass979

pirms 7 stundām , biomass979 teica:

Mans ar ričuku visur maucu,pat 40 kam ja vaidzēja tikt!Tas nebija sporta pēc,sadzīves pēc 😁!Un cauri ziemu!

Monstrs.

Jūlijā skatītāko TV kanālu top 10:

1.vieta- LTV1

2.vieta- TV3

3.vieta- TV6 (!!!)

4.vieta- LTV7

5.vieta- 8TV

6.vieta- TV3 Life

7.vieta- TV3Plus

8.vieta- 360TV

9.vieta- TV24

10.vieta- Super+

• Patīk 2

EURO2024 un basketbola spēks!

LTV7 tas pats būs augustā - noteikti būs augsta otrā, vai arī dalītā trešā (ar TV3) vieta.

Igaunijas pilsētā Narvā uz brīvo FM radio frekvenci ir uzvarējusi Ukrainas radiostacija "Druzi" (FM89.8). Šī ir pirmā Ukrainas radiostacija valstī, kas būs dzirdama FM viļņos.

Mājaslapa: https://druzi.ee/en

P.s. Uz šo frekvenci bija pieteikušās vēl trīs stacijas, bet ar programmām krievu valodā.

Es jau senāk pieminēju, Krievijā savu darbību uzsākuši vairāki mūzikas telekanāli ar interesantiem nosaukumiem, piemēram "VIVA Russia", "VIVA Russia Int", TMF Russia. Tagad viņu pulciņam pievienojies arī "MTV Russia" (oriģinālā Viacom versija pameta KF tirgu pirms laba laika). Vēl tikai trūkst "Onyx".

Rajonā runā ka no 02.09 ēterā atgriežas BB brokastis. Tas gan paredzēts pārsvarā pirmspensijas auditorijai 🤭

• Patīk 1

Viņi it kā šoreiz atgriezīsies nevis lielajā "105.2FM", bet gan latviešu māsas stacijā (100FM).

Parastajā SWH joprojām būs tuktuktuk (vai kā to rīta šovu sauca). 

• Patīk 1

Un ņemot vērā SWH un SWH lv apraides rādiusu, tām bb brokastīm reitings būs zemāks, nekā tā ziedu laikos. 

• Patīk 1

guntis1234

arī gribēju pateikt par Bē Bē atgriešanos , radio SWH LV  ,100 fm Rīgā, 104.5 Ventspils, 105.8 Liepājā , citur internetā protams..

Pirms 43 minūtēm , base7 teica:

Viņi it kā šoreiz atgriezīsies nevis lielajā "105.2FM", bet gan latviešu māsas stacijā (100FM).

Parastajā SWH joprojām būs tuktuktuk (vai kā to rīta šovu sauca). 

Nja, lai tā trağēdija tuktuk tur arī paliek. Bet, runājot par auditoriju, man liekas 4G/5G laikos gan jau atradīs iespēju klausīties...

Ja kāds no šejienes biedriem grib palaist savu radiostaciju, tad pačukstēšu, vidējos viļņos (AM) vēl ir brīvas (neizmantotas) apmēram 30 vietas. Pašlaik šeit vientulīgi savu dzīvi dzīvo tikai krievvalodīgais "Radio Centrs". 

Protams, ja jums ir kāds bagāts onkulis vai tante no štatiem, tad varat mēģināt parpirkt kādu vietējo FM raidošu staciju un piepildīt savu sapni dzīvē. 

• Haha 1

• Māšuks locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

• Izveidot jaunu...