Jump to content

XP lietotāji ir?


Jacob
 Share

Recommended Posts

Pirms 5 minūtēm , ju teica:

bet forumā visi cepas.

Nu ta jaunums kaut kāds.

Te man šķiet daļa topiku autoru jau ir miruši, bet tofiki vāras pilnā jaudā..:biggrin:

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , Stasss teica:

man šķiet daļa topiku autoru jau ir miruši

xpo jau tikai aizvakar ierakstīja

Link to comment
Share on other sites

Mateushs
23 hours ago, ggg97 said:

Mūsdienās narods C2Duo pie miskastēm atstāj. Uz tā pat W10 iet. Jūsu padevīgais kalps C2Q atstāja. Ātri gan pazuda.

 

Mūsdienās tauta i5 par vecu uzskata, jo jaunākais Windows uz tā bremzēt sāk, kaut gan tādi CPU vēl mierīgi savus 5 gadus darbosies bez problēmām un diezgan labā ātrumā (vismaz man uz i5 pingvīns lido). Sabiedrība pieņem visu, pietiek tai pateikt vienu frāzi: "Tas ir moderni un jauni!"

 

Kad parādās kāds, kas aicina aizdomāties un savādāk paskatīties uz lietām, tad tādi no "moderno" puses tiek nomētāti ar akmeņiem. Progammēt māca Visual Studio, jo "to izmantojot profesioālie programmētāji", un pie kājas ir tas, kas tai vajag uz datora rijīgo OS un pati programma ir rijīga, un (kas ir pats galvenais) - tā noslēpj no apmācāmā to, kas viņam programmēšanas apgūšanas procesā ir jāzina. A mēs brīnamies, ka mums krīt programmētāju īpatsvars un kvalitāte. Tiek vainota skola, tiek vainoti paši apmācāmie, kas redz nevarot pacelt to, ko viņiem māca, bet par to, lai padiskutētu par to, kas tieši un kāpēc tiek mācīts, maz dzird. Vieglāk jau visu novelt uz skolēniem, nevis zināmam pieaugušo baram pārskatīt to, ko viņi dara!

 

Skolās uz datoriem ir Windows 10, protams, jo tas ir "moderni un jauni"; nekas, ka lai Windows 10 adekvāti darbotos, tam jāpērk arvien jaudīgāki datori. Bērnus domāt nav jāmāca; galvenais ir papildināt vienas zināmas kompānijas klientu pulku. Tāpēc klikšķināsim mēs peles taustiņus, un nav ko mums ar saviem uniksiem uzbāzties! Nauda arī nav jāskaita, jo valsts nauda nav sava nauda, tāpēc pērkam jaunus datorus, pērkam OS...

 

P.S. Loģiski, ka tikšu tūlīt nomētāts ar akmeņiem!

 

  • Patīk 3
  • Kādas šausmas! 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 28 minūtēm , Mateushs teica:

Mūsdienās tauta i5 par vecu uzskata

Arī i5-11xxx

Link to comment
Share on other sites

@Mateushs, pieturies pie tēmas! Ja vēl rakstīsi offtopiku - tiksi "nomētāts". 

Link to comment
Share on other sites

ruukjis
1 stundu atpakaļ, Mateushs teica:

Loģiski, ka tikšu tūlīt nomētāts ar akmeņiem!

Jā, jo nekas no tā, ko tu uzrakstīji, nav patiesi. NEKAS.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

raivix95
pirms 3 stundām , Mateushs teica:

Mūsdienās tauta i5 par vecu uzskata

Tautai patīk ar krāniņiem mērīties. Šobrīd rakstu no darbstacijas ar Q6600, tālajā 2007. gadā bij topovijs CPU. Jautāsiet, vai man kaut kas bremzē? Pilnīgi un galīgi nē, W10 skrien kā kumeļš.

Link to comment
Share on other sites

Man arī samniecībā ir viens arī laiam ar q6600, nekāda vaina. Arī tur ir W10.

Bet man tiešām ir ineteresanti, kāpēc @XPO vēl aizvien lieto WXP. Ja jau tur ir pieslēgts internets, laikam jau nav tehnoloģiskais dators. Ir kaut kādi citi iemesli.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Man ar uz vienas kastes ir xp. Jo emu skaņaskarte iekšā, kuru izmantoju (gan reti, ļoti pēdējā laika) mērījumiem.

Link to comment
Share on other sites

yanitis

Kā jums uz tā Q6600 + W10 interneta pārlūkošana, youtube iet? Man bija bremzīgs ļoti.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Tas gan vairāk atkarīgs no VGA un RAM. Youtube 4K sakarīga VGA un 8GB ram ir iztikas minimums. Pats jau diezgan sen klientiem dodu video 2160p - daži sāka sūdzēties, ka bilde frīzo, noskaidroju, ka 2GB RAM un karte no akmens laikmeta -  nācās speciāli kodēt uz 1080 vai 720p.

Link to comment
Share on other sites

Ja normāla karte , pietiekami atmiņas un SSD disks tad viss iet ''rūkdams''  C2Q . Nu pašam Q9550, atmiņa 7GB un karte GTX 1660- nezin kas ir jādara lai noslogotu uz 100% Ja skatos UHD kabeļtelevīziju caur USB stiku, tad procim ap 25% noslodze. Laikam lielu daļu darba paņem videokarte , jo tai 50- 75% noslodze. Nu nav jau viegli to plūsmu no TV stika uz UHD moniatoru. Nu kaut kas līdžigs slodžē, ja UHD video no Youtube, tik tur vēl papildu tīkla slodze . Tā ka bez proča daudz ko nosaka arī pārējie dzelži. Pirms tam bija kaut kāda veca karte, kad pārgāju uz UHD moniatoru, tad tā UHD TV sāka frīzot. Bet ja kastei atmiņa tipa 2GB , un parastais cietais, iebūvētā videokarte , tad ... knapi kust ar proci I5. Nu laiku pa laikam sanāk vienā vietā darīšanas ar tādu kasti. Viekārši besij tā bremze.

 Starp citu, to proci nopirku no Aliexpress pa nieka 15 eiro. Smieklīga nauda par mantu kura ar max siltumu 60W un četri kodoli. Tie ķinieši laikam utilizē vecos lūžņus un kas vērtīgs to tirgo kā lietotu mantu.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Youtūbā jau tas 4k video ir vp9 iekodēts. Ja ir videokartei/cpu hardware dekoders, tad ir un CPU tur diezko iesaistīts nebūs, ja nav tad ar software decoderi ari būs tie 100% noslogojums. Piemēram uz Linuxa Chroms neizmanto hārdwāri un pat ar pēdējāko i7 un Quadro videokarti, noslodze ir ap 80 - 90%.

Tanī pašā laikā strādāju pie produkta, kuram ir $20 vērts NXP i.MX8M ARM processors ar hardwāres decoderi un 4k vp9 dekodējas vispār bez CPU iesaistes, noslodze tuvu nullei (nu tik cik pati sistēma apēd). 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , AndrisBB teica:

Youtūbā jau tas 4k video ir vp9 iekodēts.

Tad nah viņi tādus video kodē, kur pat spēcīgas sistēmas kūp, ja iespējams šāds risinājums?

pirms 2 stundām , AndrisBB teica:

Tanī pašā laikā strādāju pie produkta, kuram ir $20 vērts NXP i.MX8M ARM processors ar hardwāres decoderi un 4k vp9 dekodējas vispār bez CPU iesaistes, noslodze tuvu nullei


Tīri jautājums, skaidrs ka neko no tā nesaprotu..

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

vp9/h265 ir visai nesens izgudrojums. Uz PC jau softwāre pārswarā dekodē, no turienes jau arī tā CPU noslodze. 

Ja procesoram/SOC ir dekoders, tad jau nav liela problēma atkodēt. ARM procesoriem jau parasti ir, it īpaši tdiem kas uz multimēdiju apstrādi orientēti.

 

To jau tu Intelim prasi, kapēc tāda CPU noslodze. Bet nu sākot ar 7to paaudzi jau ir hārdwares atbalsts arī priekš VP9. https://software.intel.com/content/www/us/en/develop/articles/encode-and-decode-capabilities-for-7th-generation-intel-core-processors-and-newer.html 

 

Te var labi redzet atšķirību starp 6to un 7to paaudzi, jeb 80 vs 15%. Ja pleijeris, piemēram Chrome uz Linux, neizmanto hārdwāri, tad arī uz jaunākā i7 ir 80%. Webkitam (aka Safari) nav problēmu.

7th%20Gen%20Intel%20Core%20Performance%2

Labots - AndrisBB
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

raivix95
pirms 12 stundām , yanitis teica:

Kā jums uz tā Q6600 + W10 interneta pārlūkošana, youtube iet? Man bija bremzīgs ļoti.

Ja saslēgs vairākus 1080p vienlaicīgi, tad dabiski, ka aizrīsies, bet kopumā ir vairāk kā pietiekami. Pudeles kakls man ir GeForce 210, kura tīri bildi rāda. 4GB rams, protams, arī ir smieklīgi maz, bet tā plate apstāsies, ja iestūķēšu ko vairāk. SSD savukārt iedod uzrāvienu tam visam pasākumam.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...