Jump to content

Veļas mašīna ar veļas žāvētāju


Kitai
 Share

Recommended Posts

Tiek meklēta sakarīga veļene ar iebūvētu veļas žāvētāju (noteikti melnā krāsā :D jo visa tehnika melna). Varbūt ir kādi ieteikumu un kam jāpievērš uzmanība.

Gribētos dzirdēt viedokli, paldies.

Link to comment
Share on other sites

Es nesen meklēju jaunu vešeni. Arī bija doma, ka vajadzētu ar žāvētāju paņemt. Atsevišķam man vieta nav. No tām atsauksmēm, ko salasījos, sapratu, ka neesot īsti labi tāda.

A tā, skaties, cik kg var iekraut, kāda energoefektivitātes klase. Jā, kad meklēju, atklāju, ka mēdz būs bez tās lūciņas, kur var piekļūt tam sīklietu filtram. Citām arī lūka mazāka, citām lielāka. Par to, kura izvilks, vispār grūti teikt. OK, ja var, tad ņem kādu Miele.


Vešenes gan kaut kā nav manītas melnas. Var jau būt, ka ir, neesmu pievērsis uzmanību. Varbūt tad jāņem iebūvējamā un jāliek melnas durvis priekšā.

Link to comment
Share on other sites

Par kg, nekas liels, par energo - nu jo mazāk jo labāk.

Bet aktuāli par to žāvekli - arī dzirdēts baumu līmenī, ka ir lietas, kas jāievēro.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pats ilgi prātoju vai ņemt 2in1, beigās, loģiski spriežot, ka jo mazāk lietas ar vienu iekārtu var izdarīt, jo labāk, tāpēc paņemu atsevišķi žāvētāju, uzliku uz vešenes un esmu ļoti apmierināts. Pirmkārt, ka var paralēli, kamēr vienas mazgājas otras izžāvēt, otra lieta, ka atsevišķo žāvētāju var iebāzt, kur gribi, tas ir, nav nepieciešams ūdens pievads/izvads. Ja 2in1 žavētājus var dabūt ar siltumsūkņa principu, tad var riskēt, ja nav daudz to drēbju.

 

Par veļas mašīnu, kā jau teica, lai ir daudz kg ietilpība, labāk, lai liela ir nedaudz tukšāka, nekā mazā pārbāzta, protams A+++++++++ un vēl svarīgi, lai vismaz tie 1200rpm vai vairāk, lai sausāks nāk ārā materiāls. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Par 2 in 1 iekārtu - tomēr vešene un žāvētājs strādā savādāk. Efektīvi viņus apvienot nav iespējams! 

Veļas žavētājs - ērti. Bet dārgi! Viena zagruzka izžāvēt - ja žāvētājs ar siltumsūkņa tehnoloģiju - 1 eur, ja parastais - tad 2 eur! 

Link to comment
Share on other sites

Nez, man bija viena 45 cm Candy 2in1 (galīgi nebija kur likt atsevišķu žāvētāju), nekāda vaina. Žāvēt žāvēja, pūkas bija jātīra visai bieži, jo apģērbu plucina/plēš, bet uz paša apģērba baigi nemanīju. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , Ronalds teica:

Viena zagruzka izžāvēt - ja žāvētājs ar siltumsūkņa tehnoloģiju - 1 eur

kā tu tiki pie tāda cipara 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ronalds, tev laikam kaut kāds vecs aparāts, vai veļasmašīnai nestrādā centrafūga :D

 

Man žāvētājs ir puslēta gala beko, ap 400 euro, ar sultumsūkni. PIeslēdzu vatu mērītāju, paņēmu niknāko programmu, tas ir 3h, izmazgāju iespējamo slapjāko, ko var, tas ir biezie dvieļi un pārvalki, 7kg mašīna, izgrieza uz 1000 vai 1200 rpm, veļas mašīnai gan ir 1600, bet neesmu tik traki vēl griezis, sametu visu žavētāja un pēc 2:10 beidzās programma. Viss sauss, iztērēts 1.1kw. 

 

Vai nu tev nav siltumsūknis vai nav fīčas kas mēra mitrumu, jo mana pati laiku īsina, nekad 3h programma nav gājusi 3h, ja kaut kāda sintētika, vispār ātri izslēdzas.

 

 

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vecajai vešenei ar žāvētāju parasto pēc pases el. patēriņš bija  ~1 kWh mazgāšanai un 4,8 kWh ar žāvēšanas ciklu (2,5 kg).
Jaunajai žāvēšanas ciklam nav uzrādīts.

Citādi 2in1 ir normāls kompromisa variants, kas ekonomē gan vietu, gan sākotnējās investīcijas. Pamatā ir tikai viens čakars – ar laiku pūkas mēdz aizklucēt žāvēšanas traktu. Un tad jājauc mašīna arā, lai to iztīrītu. 

P.S. Ar tiem patēriņa cipariem tagad jāuzmanās. Marketologi nesnauž. Nesen saskāros ar AEG, kurai bija uzrādīts nereāli zems patēriņš (pat H2O uzsildīšanai ar tādu nepietiktu). Izrādās, izdomājuši, ka viņu vešene mazgājot 30 °C tikpat labi kā 60 °C. Tāpat visas jaunās iekārtas eko-šmeko psihozes ietekmē spiestas pagarināt programmu laikus, lai panāktu līdzvērtīgu rezultātu pie zemākas temperatūras.

Link to comment
Share on other sites

max 1 kw stundā, bet arī skatoties ko žāvē. Garākā programma 2,5h , bet nekad neesmu izmantojis to. (AEG žāvētājs)

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Uz vešenes tie vati skaidrs, ka ir kaut kādos viņu izdomātos apstākļos kā ArnisR saka, tāpēc labāk savu biežāk izmantojamo programmu izmērīt ar watu mērītāju, kuram tāpat par 10% kļūdu vairāk nav, drīzāk par 5% vairāk nav, vismaz tā prakse rāda.

 

Tavai jau tie trakie 4.8kWh ir tāpēc, ka nav siltumsūkņa, tā ir dzīvas naudas kurināšana žāvēšanai. Es gaidu ar platām acīm ultraskaņas žavētājus, kas būs tiiiik ekonomiski :) Tomēr visās jomās notiek attīstība, tie paši leduskapji, veļas mašīnas, trauku mašīnas, visas tērē aizvien mazāk enerģijas.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Man ir atsevišķs AEG žāvētājs ar siltumsūkni. Mērīju, max bij 600w, izžāvē ilgākais 2h, bet parasti 1-1,5h. Esmu dikti apmierināts un ir ērti, ka var atsevišķi palaist. 

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

Veļas mašīna + žāvētājs = ne šis ne tas... ne veļasmašīnas puse tik labi funkcionē ( laiks/iespējas/kvalitāte) ,kur nu vel žāvētājs!

žāvētājs tev vispār 2-3x ilgāk žāvēs ( nav joks..) + rezultāti būs šādi tādi.. galīgi nekādi..drēbes iznāks ārā galīgi hu.jovas  un ''gandrīz'' sausas.

 

Pašam AEG veļasmašīna ( jāskatās vai nav lētais made in china/spain variants priekš AEG !) bet gan normālā gala. ~600eir kkādi

zāvētājs kkāds LG tvaika , drēbes iznāk ārā labākā kvalitātē  ka no veikala Jaunas un mega ātri ;) ~900eir. 

 

Fiziski NAV iespējams tās divas lietas apvienot lai abas strādātu perfekti lai arī kā tev tie mārketinga materiāli mēģinātu iestāstīt.

Ja bužets ir tāds kāds viņš ir, tad ņem Labu Veļasmašīnu BEZ žāvētāja. ja ir vieta un budžets ņem atsevišķi...

 

Ja tik un tā domā ka tas ir ''fufels'' un ''gan jau būs labi'' tad aizej pie kāda kuram ir divi-vienā ,izmazgā/izžāvē un tad aizej pie kāda kuram ir atsevišķas norm..pēc tāda demo tev pāries visa gribēšana pēc 2in1

 

 

 

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

2018.06.25. , 15:03, ju teica:

No tām atsauksmēm, ko salasījos, sapratu, ka neesot īsti labi tāda.

Jā, diemžēl man tāda pati pieredze - pirms pieciem gadiem nopirku salīdzinoši dārgu (ap 370Ls, kaut kas pāri 500Eur) vešeni ar iebūvēto žāvētāju. Beigās to žāvētāju esmu pa šiem gadiem izmantojis labi ja pārdesmit reizes (parasti tikai tad, kad nav nevienas tīras zeķes pa rokai, bet nākamajā rītā agri uz tikšanos) - ļoti nepatīk, ka pēc žāvēšanas drēbēm ir tāda kā plastmasas piesmaka. No sākuma domāju, ka varbūt tas ir kāds defekts, bet palasījos forumos, ka tas ir raksturīgi vairumam (vismaz tā laika) kombinēto veļasmašīnu. 

 

Kad nākamreiz tagad apgreidošu, visticamāk tomēr ņemšu atsevišķi vešeni un žāvērāju, un krāmēšu vienu uz otra.

Link to comment
Share on other sites

Vo vellos, nebiju iedomājies ka pastāv variants vienu uz otras. Nu laikam tipa skapītī viena un uz tā žāvētājs . Ideja laba, jo augstumi atļauj, bet kvadrātmetri nē otru aparātu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , oxygen teica:

Vo vellos, nebiju iedomājies ka pastāv variants vienu uz otras.

Ir daudzi modeļi, kuri speciāli ir paredzēti pat pa taisno krāmēt vešeni virs žāvētāja (žāvētājam pat speciāli iedziļinājumi augšpusē priekš vešenes kājiņām, lai vešene neaizbrauc projām neizsvaroti piekrāmētas centrifūgas laikā).


2018.06.25. , 20:42, ArnisR teica:

Ar tiem patēriņa cipariem tagad jāuzmanās. Marketologi nesnauž. Nesen saskāros ar AEG, kurai bija uzrādīts nereāli zems patēriņš (pat H2O uzsildīšanai ar tādu nepietiktu). Izrādās, izdomājuši, ka viņu vešene mazgājot 30 °C tikpat labi kā 60 °C

Nu bet fiziku tak neviens nav atcēlis - lai uzsildītu 5l ūdens līdz 60 grādiem mūsdienās vajag uz mata tikpat daudz elektrības, kā pirms 50 gadiem. Vienīgais, kur var ietaupīt ir efektīvāki direct drive motori un/vai optimālāki (īsāki) mazgāšanas cikli.

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

pirms 17 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

Veļas mašīna + žāvētājs = ne šis ne tas... ne veļasmašīnas puse tik labi funkcionē ( laiks/iespējas/kvalitāte) ,kur nu vel žāvētājs!


Vešenes daļa, ja vien nav apkrauta ar eksotiskām figņām, jau nu gan ir tāda pat kā parastai vešenei. Žāvētājs, jā – iestūķēts brīvajās vietās.

 

pirms 17 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

. galīgi nekādi..drēbes iznāks ārā galīgi hu.jovas  un ''gandrīz'' sausas.

 

Nezinu, lietoju >20 gadus 2in1 ikdienā un ar rezultātu esmu apmierināts (Zinu, ka atsevišķš žāvētājs nodrošina labāku rezultātu). Ja 2in1 ir ļoti gari žāvēšanas laiki un drēbes nenāk ārā sausas, tad, visticamāk vai nu ir centieni piekraut max, vai aizd...ies žāvēšanas trakts. Ir tāda nelaime, jo atškirībā no žāvētāja nav pūku filtra. 10 kg vešenēm barabāns ir tik liels, ka tas žāvēšanas trakts ir visai šaurs un grūti tikt tam klāt:( Vismaz Elux.

Vēl viens 2in1 pluss ir slinkuma atbalsts. Iemet drēbes uz nakti mazgāties un no rīta izņem sausas. Nevajag iet un pārkrāmēt no viena verķa otrā.

Labots - ArnisR
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , Artanis teica:

Nu bet fiziku tak neviens nav atcēlis - lai uzsildītu 5l ūdens līdz 60 grādiem mūsdienās vajag uz mata tikpat daudz elektrības, kā pirms 50 gadiem. 


Protams. Stāsts ir par šo https://www.aeg.lv/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/l9fec49s/
Patēriņš 9 kg Kokvilnas 60 °C grādu ciklam uzrādīts 0,29 kWh.  H2O uzsildei ar to nepietiek. Citās valodās vēl bija uzrādīts, ka testēts pēc 2010/30/EC. Respektīvi nevis 60 bet 30 grādos.

 

pirms 14 stundām , Artanis teica:

Vienīgais, kur var ietaupīt ir efektīvāki direct drive motori un/vai optimālāki (īsāki) mazgāšanas cikli.


Eko-šmeko cikli ir garāki, jo jākompensē zemāka temperatūra un mazāk intensīva kustība. Man trauķene eko režīmā vispār traukus tagad nežāvē, tikai pati atrauj durvis vaļā, lai žūst paši ar atlikušo siltumu.

Link to comment
Share on other sites

Verneris
2018.06.25. , 15:06, Kitai teica:

Par kg, nekas liels, par energo - nu jo mazāk jo labāk.

Bet aktuāli par to žāvekli - arī dzirdēts baumu līmenī, ka ir lietas, kas jāievēro.

 

Pirms piedzima pirmā meita, iegādājos veļasmašīnu ar žāvētāju, likās, ka būs baigi noderīgi. Tagad ir jau divas meitas un pa šiem gadiem pieciem esam žāvētāju izmantojuši labi ja 10 reizes. Pirms tam likās, ka žāvēšanas process notiks baigi ātri, bet nē! Režīmi teiksim mana veļasmašīnai ir trīs. 1. Mitrs, 2.Vidēji sauss un 3. Sauss

Mitram žāvēšana ir ap 2h, Vidēji mitram ap 3h un sausam no 4-6h + klāt visam šim iet mazgāšanas laiks.

Pa lielam forši, ka ir tāda extra, teiksim gultas veļu mazgājot un žāvējot, bet dzīvē var reāli bez tā iztikt. 

Bet nu arī kādas kuram vajadzības.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , kaads teica:

žāvētājā nekas ilgāk pa 2h stundām nenotiek

Wtf. 2-4h atkarībā no režīma.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Artanis teica:

Wtf. 2-4h atkarībā no režīma.

ok, džinsas malj pēc programmas ap 2h50min, bet realitātē sausas ātrāk

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Neesmu lietojis 2in1, bet ar atsevišķu žāvētāju, kas uzlikts tieši virs veļas mašīnas esmu apmierināts uz visiem 100%, visas mazgātās drēbes iet tikai caur žāvētāju, izcila lieta ir tie pūku filtri, tik daudz smalko daļiņu no tām drēbēm izvelk, tagad arī dzīvoklī mazāk putekļu, vai sagadīšanās, bet katrā žāvēšanas ciklā plauksta pūku filtrā ir.

 

Jāpiekrīt vien viedoklim, ka labāk tagad paņem labu vešeni un ar laiku, ja atrodi vietu/līdzekļus klāt atsevišķu žāvētāju.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

2 in 1  arī kļūst labākas..īpaši mazgātā/žāvēto kg attiecība..un laiks samazinās žāvēšanai....ikdienas drēbēm+ sīko drēbēm ir ļoti ok...par kw man personīgi tas neuztrauc cik tērē.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tika iegādāta Hotpoint Ariston RDPD 107617 . Vienīgi stulbi, ka nenāca instrukcija (nekāda) un arī netā neatrodu kā nomainīt valodu? Mēģināju kā citām Ariston nospiest 3 pogas vienlaicīgi, bet nekā. Varbūt var kāds līdzēt?

 

Link to comment
Share on other sites

Šķiet pēc dotā 107617 diezgan viegli atrast instrukciju iekš docs.hotpoint.eu

 

ariston.png.dc0dfe7bf206ae564a58e204230c0f0c.png

Citēt

To change the language switch off the machine and press buttons G, H, I simultaneously until an alarm is heard: the
language-selection menu will be displayed again.

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...