Jump to content

Elektriski apsildāmas grīdas


Kitai
 Share

Recommended Posts

Tā kā ir ēnains 1. stāvs un rudeņos, pavasaros problēmas ar mitrumu, aukstumu plānojas pa vasaru ielikt elektriski apsildāmas siltās grīdas. Istabās ir ieklāts lamināts, tad doma to izņemt laukā ielikt to kārtu ar sildelementiem un salikt laminātu atpakaļ. Doma par opciju, ka katrai istabai ir atseviški viņas ieslēdzamas.

Ir kāds varbūt arī darījis un var padalīties pieredzē?

Link to comment
Share on other sites

Nomirsi no izmaksām! :biggrin: Tas ir dārgs prieks. Otrkārt ja liek siltās grīdas tad tās tiek stipri noizolētas no sienām un pašas grīdas, lai siltums neaizietu sienās vai zemē, nav tas viss tik vienkārīši

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
Pirms 1 minūtes , jema teica:

Nomirsi no izmaksām! :biggrin: Tas ir dārgs prieks

Viņš Tak nesludina, ka ir trūcīgs.

Link to comment
Share on other sites

Domā ka bagātie neraud :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Bet nu sildīties ar elektrību ir mega dārgi. Ja gribam siltās grīdas - jāliek zemes siltumsūknis. Kopumā būs lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Ja sūdīgs klimats, tad tāpat ir jāpiesilda un to darīs ar elektrību.

Pamet zem lamināta infrasarkano plēvi + normāls termoregulators un nekādu bēdu.

Jā, ja vienīgā apkure, tad protams, būs dārgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 1 minūtes , maize teica:

tad tāpat ir jāpiesilda un to darīs ar elektrību

Šo problēmu pa sakarīgiem cipariem risina kondiška, jeb gaiss gaiss siltumsūknis! Ja ārā plusos, tad cop ir ap 4!

Es tā sildos rudeņos/pavasaros kad slinkums kurināt, bet ir drusku par aukstu. 

Link to comment
Share on other sites

Ja kādreiz vajag kondišku un ļauj karināt kasti uz fasādes, kāpēc nē, tomēr siltās radīs patīkamāku sajūtu.

Jo mazāka apsildāmā platībā, jo lielāka iespēja, ka dārga ierīce vienalga ar cik augstu COP neatmaksājas pārskatāmā periodā. Droši vien piesildīšanai  visizdevīgākais būtu nopirkt eļļas radiatoru par pārdesmit naudām.

Link to comment
Share on other sites

Arī iesaku infrasarkano plēvi, kā to pareizi sauc, energoplēve, laikam. Tas būs visvienkāršāk.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja kurina pāris kvadrātmetrus, nav jau tik traki. Es vannas istabā ap 4 kvm (protams, zem vannas, poda, skapja un veļas mašīnas nesildu) ziemā piesildu ar taimeri no rīta un vakarā. Uz elektrības rēķinu tas praktiski neatstāj iespaidu. Kurina grīdu gan aptuveni 1h no rīta un tikpat vakarā. Tikai grīdai ir baigā siltuma inerce vai kā nu to sauc. Attiecīgi ja 7 no rīta gribi iet duša un izkāpt uz siltas grīdas, taimeris ieslēdzas 5 no rīta.

 

Apakšā zem siltās grīdas ir speciāla folijas plēve.

 

Bet ja ir plāns sildīt 100 kvm zem parketa vai lamināta, tad gan rēķins ies simtos. Laikam bija speciāls lamināts siltajām grīdām, bet masīvu koku un parastu parketu īsti nedrīkst sildīt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 18 stundām , vvv teica:

Arī iesaku infrasarkano plēvi, kā to pareizi sauc, energoplēve, laikam. Tas būs visvienkāršāk.

Kas tas par risinājumu?

Link to comment
Share on other sites

Artanis
(labots)

Sarēķināt izmaksas var relatīvi vienkārši - kaut cik normāli siltumizolētai mājai, pie 20 grādu temperatūras starpības,  izmaksas par sildīšanu ar elektrību ir aptuveni 3Eur/m2 mēnesī. Attiecīgi, piemēram - otrā stāva guļamistabu vai vannasistabu tādējādi piesildīt var relatīvi lēti, bet ja jākurina vesels privātmājas stāvs (teiksim ~60-80m2), tad izmaksas aiziet simtos. Vēl svarīgi atcerēties, ka elektriskajām grīdām siltuma kapacitāte ir praktiski nulle - tobiš, tiklīdz izslēgtas, tā telpa atdzisīs burtiski stundas laikā, atšķirībā no konvekcijas sildītājiem vai centrālo apkuri ar šķidro siltummaini. Tas nozīmē, ka jākurina regulāri, jo nedz laminātam, nedz mēbelēm straujas temperatūras un mitruma starpības itin nemaz nepatīk.

 

Tavā gadījumā varbūt ir jēga padomāt par siltumsūkni vai vismaz lokālo infrasarkano sildītāju? Sākotnējās izmaksas lielākas, bet tas vismaz ir kaut cik sakarīgs ilgtermiņa risinājums, kas atpelnīsies pāris gadu laikā.

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , Zusurs teica:

bet tas vismaz ir kaut cik sakarīgs ilgtermiņa risinājums, kas atpelnīsies pāris gadu laikā.

Lai atpelnītos pāris gados ir jāizmanto kā pamatapkure, piesildīšanai ārpus apkures sezonas pāris gadiem var rakstīt 0 beigās.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Kitai teica:

Kas tas par risinājumu?

Vienā vannas istabā sev ieliku. Pasen. Toreiz sieva vienā sieviešu žurnālā izlasīja rakstu par to korejiešu brīnumu, sagribēja tādu. Nezinu, kurš tagad to izplata, toreiz bija kaut kāda Liepājas firma ar filiāli Rīgā, Pārdaugavā pie Akmens tilta, tur arī nopirku. Guglē neatrodu izplatītāju, var jau būt, ka veikalos atrodama. Te viens raksts. Elektriskie apsildes kabeļi vai paklāji jāiestrādā betona kārtā vai flīžu līmes kārtā, ja grīdā flīzes, tas iestrādi sarežģī. Energoplēves gadījumā iestrāde daudz vienkāršāka. Atšķirībā no elektrisko apsildes kabeļu siltās grīdas, energoplēve efektu dod ātrāk, nav dažas stundas iepriekš jāieslēdz, lai justu siltumu grīdā. Es kādu pusstundu pirms iešanas vannā ieslēdzu, grīda silta, ar basām kājām kāp uz siltām flīzēm. Inerces gan nekādas atšķirībā no uzsilušas betona kārtas. Nezinu, kā ir darbinot ilglaicīgi, manā gadījumā, tādai epizodiskai sildīšanai, reizēs, kad vannas istabu izmanto, ir ļoti OK, domāju, manā gadījumā ar elektriskiem kabeļiem nebūtu tik labi. Teica, ka energoplēve taupīgāka par elektrisko kabeļu grīdas apsildi, var jau būt, nezināšu teikt, jo siltā grīda man pavisam īslaicīgai darbināšanai, elektrības patēriņš nebūtisks.

Link to comment
Share on other sites

Ja apkure autonomā, tad izdevīgāk izmantot to kā avotu siltajām grīdām. Kā atsevišķu loku. Man tā ir pagrabstāvā. Attiecīgi radiatoru lokus, kad ārā silts atslēdzu, bet siltā grīda paliek. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
norixs

Labdien!

Runa būs par elektriski apsildāmām grīdām, bet nedaudz citā aspektā. No cita skatu leņķa. Konkrēti par Veria siltajām grīdām. http://www.veriafloorheating.com/en/products.aspx

Un runa konkrēti būs tieši par šo verķi - Veria Control T45 ( http://www.veriafloorheating.com/en/products/veria-controls/veria-control-t45.aspx )

Nu lūk šis termostata taimeris būtu jāuzdabū uz datora, ja tas protams ir iespējams. Tādi ir vairāki, vismaz 15 gab. un būtu baigi ērti šos verķus kontrolēt no datora. Nu runa ir par mazu viesnīciņu ar vairākām istabām. Un katrā istabiņā ir protams apsildāmā grīda. Kaut ko līdzīgu var atrast ebayā. Bet tur kontrole notiek ar telefonu. https://www.ebay.co.uk/itm/WiFi-Smart-Button-Press-Room-Thermostat-Temperature-Controller-Timer-APP-Control/153247266630?epid=27026191136&hash=item23ae3fb746:g:hFoAAOSw3npb2-Qz  un 

https://www.ebay.co.uk/itm/WiFi-Smart-Touch-Screen-Room-Thermostat-Temperature-Controller-Timer-APP-Control/153247260907?epid=7026206087&hash=item23ae3fa0eb:g:0JwAAOSwGYhb2-QG

Vai kāds mani verētu ievirzīt tēmā, ap ko lietas grozās?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , norixs teica:

Nu lūk šis termostata taimeris būtu jāuzdabū uz datora

Nevar, vismaz nav paredzēts.

Link to comment
Share on other sites

norixs

Labi, pajautāšu savādāk. Ja šis konkrētais termostata taimeris nav paredzēts pieslēgšanai pie datora, tad varbūt kāds cits eksistē? Nepieciešama datora kontrole termostata taimerim siltajām grīdām.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Esošos Veria Control T45 pie datoru nepieslēgsi un arī pārtaisīt tos nevar. Jāskatās uz visādiem WIFI Room Thermostat. Var būt, ka kāds no no tiem jau “no dzimšanas” var tik vadīts no datora, vai kādam no tiem ir uzrakstīta alternatīva firware, kas dod iespēju tos darbināt lokālā tīklā izmantojot MQTT protoklu.

 

Atslēgas vārdi, pēc kuriem meklēt iespējamo risinājumu elektrisko apsildāmo grīdu vadībai:

Z-Wave

Zigbee

MQTT

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Te jau velk uz to, ka vajag BMS (building management system), kur var arī saslēgt visu pa vadiem. Viesnīcā nenāktu par sliktu, ka iemītniekiem tie vadības bloki vispār nav redzami. 

Ja tur arī 15 telpas, tad jau var ar kādu telefona aplikāciju izlīdzēties, arī tādās parasti var pievienot vairākus termostatus. Ja iemītniekam arī būs pieejams tas tersmotstats, tad parasti aplikācijā var iestatīt, uz kādu laiku darbojas no termostata iestatītā temperatūra. t.i. ja iemītnieks 22 grādu vietā uzliks 25, tad pēc stundas tas automātiski uzliksies atpakaļ uz 22.

Tie kas iet pa tiem Zigbee, Z-wave un tml., parasti ir kāda bāzes stacija, kurai tad no datora caur tīmekļa pārlūku var pieslēgties un visu kontrolēt. 

Ja ir tīri pa Wi-Fi, tad uz telefona aplikācija. Lai gan, es savam vienīgajam katla termostatam no Netatmo varu arī pieslēgties no tīmekļa pārlūka, lai gan tas ir ieslēgts tīri Wi-Fi tīklā.

Link to comment
Share on other sites

norixs

Apsildāmo grīdu vadība ir tikai sākums, plānā vēl ir arī katrā istabā kondiška , boileri, kameras . Galvenais ir izvest uz datora. Telefons te būs par sīku. Idejas kā okeāns, pats netieku līdzi. :)

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Neko nezinu par ierīci, bet kaut kas no Lattelecom gudrās mājas gadžetiem nav izmantojams?

Link to comment
Share on other sites

Var uzstutēt bluestacks un pamēģināt caur to.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Es par to pašu - varbūt vienkāršāk būs andrīša appu uzstutēt uz PC, nekā atrast gatavu risinājumu, kas darbotos uz PC.

Link to comment
Share on other sites

norixs

Mēģināt jau var. Bet vai šis bluestacks man dos iespēju pieslēgties piem. pie termostata kontroles no jebkuras vietas caur internetu? Kāpēc es gribu visas tās figņas dabot uz datora? Tāpēc, lai varētu kontrolēt un iestatīt, regulēt caur netu tās no jebkuras vietas. No telefona vai planšetes tas būs neparocīgi. Kameras(5) jau šodien uzliku. Viss strādā, darbojas. Redzēt var kaut no U.K. (pārbaudīts).

Link to comment
Share on other sites

Vēl jau ir iespēja izmantot smart home hubus (piemēram, https://www.openhab.org uz rasperija vai arī kādu jau gatavu iekārtu) un tad slēgties pie tās no ārpasaules. Jāskatās tik kādus termostatus var pieslēgt hubam...

Jeb šis variants neder?

Link to comment
Share on other sites

norixs
(labots)

Jāizpīpē, ko piedāvā antisemīts (e=d) un Biete. Tā uzreiz nepateikšu. Bet kaut kā vairāk sliecos uz šo - https://www.ebay.co.uk/itm/GSM-SMS-IP-HEATING-VENTILATION-TEMPERATURE-SENSOR-LOGGER-CONTROLLER-THERMOSTAT/320624153478?hash=item4aa6b05386:g:1ZAAAOSwIrpaujAS

Varbūt es domāju neloģiski, bet esmu ieplānojis visu, gan grīdas, gan kondiškas, gan kameras, apsardzi, u.t.t uzlikt uz kompja. Tālāk, lai kompi palaistu tīklā, tur nav problēmu. Problēma ir tur, lai saliktu visu uz datora (arī softs nepieciešams). Vēl ir alternatīvs variants, ko norādīju linkā. Leitis vel apsolīja atlaides, ja ņem 3 un vairāk.

Labots - norixs
Link to comment
Share on other sites

Tas ebay variants izskatās gan ļoti nopietns (iespēja izmanto 0-10V, 4-20mA sensorus) un arī nenopietns (kaudze ar 1-wire temperatūras sensoriem aļa - ds18b20).

Pie esošās elektriskās zemgrīdas apkures šo ebay verķi normālā veidā tik un tā nepieslēgsi.

Tipveida zemgrīdas apkures termostats kontrolē telpas temperatūru un grīdas temperatūru ar grīdā iebūvētu temperatūras sensoru. Bez grīdas temperatūras sensora, balstoties tikai uz telpas temperatūru, elektrisko grīdu labāk tomēr nevajadzētu ekspluatēt - grīdas temperatūra brīžiem būs pārāk augsta (staigāt pa grīdu, kuras temperatūra ir > +50 °C, jo telpa vēl nav uzslisi līdz vajadzīgajai temperatīrai nebūs patīkami). Bet grīdas temperatūras sensoru pie centralizēta vadības bloka normālā veidā nepieslēgsi. Garos sensoru vados, ja vien tie nav 4-20mA, inducēsies visādi elektromagnētiski traucējumi, kas atstās ne pārāk labu ietekmi uz centralizēto vadības bloku.

 

IMHO, ilgtermiņā labāk uzreiz skatīties uz standartizētiem datu pārraides protokoliem (Modbus, MQTT), lai nākotnē nebūtu atkarīgs tikai no viena konkrēta ražotāja izstrādā risinājuma.

Tas vai datu pārraide notiks caur vadiem vai pa gaisu jau ir gaumes un montāžas viegluma jautājums.

Viens centrālais vadības bloks, no kura visos virzienos aiziet kaudze ar vadiem - nezinu vai būtu pareizais risinājums. Ja tiešām izvēlēties šādu variantu, tad tam ir jābūt kā industriālam risinājumam ar PLC un 4-20mA sensoriem.

 

Piemēram šādu zemgrīdas WIFI termostatu https://www.aliexpress.com/item/WiFi-Smart-Thermostat-Temperature-Controller-for-Water-Electric-floor-Heating-Water-Gas-Boiler-Works-with-Alexa/32905181466.html?spm=2114.search0604.3.1.bb2e3212YQSMKL&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_10820_10821_10303_537_10302_536,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=84899121-7f8f-4523-be67-2b789eb27986-0&algo_pvid=84899121-7f8f-4523-be67-2b789eb27986&transAbTest=ae803_3 var pāršut uz citu firmware (github var atrast) darbam lokālā tīklā caur MQTT.

Link to comment
Share on other sites

norixs

Firza, varēsi pāršūt citu firmwari, ja tev piegādāšu vairākus šādus wifi termostatus? Par samaksu vienosimies.

pirms 2 stundām , Firza teica:

Viens centrālais vadības bloks, no kura visos virzienos aiziet kaudze ar vadiem - nezinu vai būtu pareizais risinājums

Bet ja šī kaudze ar vadiem ir ekranizētie vadi? Navodkas var likvidēt arī, ja izejā ieliek 2-3 mF kondiķi.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , norixs teica:

varēsi pāršūt citu firmwari,

Man tāda termostatanav, un pāršūt es tādu neesmu mēģinājis, bet gan jau, ka tur lielu problēmu nevajadzētu būt  (ESP8266 arī Āfrikā ir ES8266), ja neņem vērā to, ka šim termostatam nav atsevišķi izvesti RX/TX izvadi un tur vajag ķĪmiķot ar vadiņu lodēšanu.

IMHO, lielāka problēma par termostata pāršūšana būs MQTT servera izveidošana, interfeisa zīmēšanu un saņemto / nosūtāmo komandu programmēšanu.

Tas WIFI termostats ir pirmais ko es atradu meklējot informāciju par "WIFI thermostat MQTT".

 

P.S. Alternatīvā firmware var atrast šeit, bet mazliet mulsina piezīme pie Limitations: "The thermostat is working independent from the Wifi-Module. That means, functionality of the thermostat itself will not and can't be changed."

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 25 minūtēm , Firza teica:

bet mazliet mulsina piezīme

Kas tur ko mulsināt, ganjau otrs MCU tur ir. ESP tik nolasa datus no galvenā MCU un pārsūta. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...