Jump to content

IP kameras pievienošana NVR iekārtai ar PTP linku


Guncha
 Share

Recommended Posts

Vai kāds ir mēģinājis šādu setupu? Teorētiski šķiet, ka vajadzētu strādāt, bet jautājumi rodas par PoE barošanu no iekārtas kanālu portiem. Ir kaut kāds 4 kanālu Dahua NVR rakstītājs kuram dotajā brīdī ar vadu ir pievienota viena IP kamera, bet ir nepiecienšams pievienot vēl vienu kameru no attālākas vietas. Tā kā vieta priekš kabeļa ir par tālu, kādi 500 metri, tad ir doma sakonfigurēt divus Mikrotik SXT kā PTP linku un vienā pusē likt IP kameru, bet otras iekārtas kabeli iebarot NVR iekārtai. Tikai nav skaidrs pa kurām dzīslām tā Dahua NVR iekārta dod barošanu un vai barošana būt pietiekama. Kā Jums šķiet, vai šāds setups varētu izdoties? Kas būtu jāņem vērā?

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Ja mikrotikam ir ok 48V, tad visam vajadzētu darboties. Es kādu laiku atpakaļ slēdzu pie hikvision NVR Ubiquti locoM5, bet izmantoju gan oriģinālos līdz nākušos poe no ubiquti uz 24v. POE jau ir standartizēts un tam tiek izmantotas dzīslas, kuras netiek izmantotas datiem (laikam zilais un brūnais pāris).

Link to comment
Share on other sites

SXT neatbalsta 48V PoE. 

Vari mēģināt MT wAP, tas darbojas no PoE switchiem. Bet nav bijusi ne vēlme ne iespēja pamēģināt slēgt pie NVRa PoE.

Link to comment
Share on other sites

Sapratu, ka esošā NVR iekārta (DH-NVR4104-P-4KS2) priekš PoE izmanto IEEE802.3at/af, kas sprieguma ziņā neatbilst SXT iekārtu barošanai, bet mazliet paķīmiķojot nebūtu problēmu samazināt voltāžu. Kāds zin pa kuriem piniem/dzīslām barojas Mikrotik SXT iekārtas?

Link to comment
Share on other sites

MT PoE inžektors padod barošanu pa brīvajām dzīslām (brūnais un zilais pāris)

Bet neredzu nekādu ieguvumu no šādām darbībām. Vispirms būs jāpaķīmiķo, lai no NVRa af/at standartu atbalstošā porta dabūtu ārā tos pašus 48V bez af/at atbalstoša patērētāja PD (powered device)

Liec mieru šim visam, uzliec SXT komplektā nākošo PoE inžektoru un baroklīti, visam jāstrādā.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Būtu tas Dahua NVR bez PoE, tad tieši tā arī darītu, bet nav skaidrs kas notiks ar SXT, kad tam vēl pa datu piniem/dzīslām iedos lielāku spriegumu par 30V, kas SXT ir norādīts kā maksimālais.

Labots - Guncha
Link to comment
Share on other sites

Izksatās, ka Štepseļa linkā ir tieši tas ko man vajag. Tagad vēl viss kārtīgi jāapdomā. Vēl kādam ir kaut kas piebilstams? :)

Link to comment
Share on other sites

Ja tas NVR ir ar at/af, tad nemaz to špannungu neiedos, nesajutis galā atbilstošu iekārtu. Tā arī ir at/af burvība. Špannunga nav, ja gala iekārta to nepieprasa.

Ja nu absolūti negribas riskēt - izmanto MT gigabit PoE inžektoru. Tam iekšā ir atdalošais trafiņš, kurš neļaus DC klejot. Tikai DC-IN uz RJ ligzdu.

https://mikrotik.com/product/RBGPOE

Link to comment
Share on other sites

Switch man tajā pasākumā ir galīgi lieks un pat nav vēlams. Dahua manuāli pat speciāli ir piebilde "Do not connect the switch to the PoE port, otherwise the connection may fail!" Karoč, es parastu switchu šā vai tā nevaru slēgt pie NVR ethernet/LAN porta, kas ir arī PoE.

Vienkārši sakot, es nezinu, kas notiks ar SXT, kad tam vēl atsevišķi pa datu dzīslām iedos vairāk par 30V no Dahua esošās IEEE802.3at/af barošanas. SXT darbosies/nedarbosies, uzcepsies/neuzcepsies? Nezinu, kā lai vēl saprotamāk paskaidroju savu kreņķi.

 

Šķiet, ka arī pašam būs rūpīgāk jāizstudē IEEE802.3at/af specifikācija attiecībā pret barošanu. Ja ir kā marizo saka, ka "to špannungu neiedos, nesajutis galā atbilstošu iekārtu", tad jau tik vieno kopā, bet gribu pārliecināties pirms kaut ko daru, lai nesanāk attapties pie kūpoša SXT. :D

Labots - Guncha
Link to comment
Share on other sites

OK, varbūt, ka es kaut ko nesaprotu, bet vai tad IP kameras nav jāsprauž PoE portos? Provēšu rītdien uzzīmēt primitīvu shēmu ar to, kas man tur ir.

Link to comment
Share on other sites

IP kamerai nav obligāti jābūt NVR PoE portā... Nav starpība, vai tas ir Dahua vai Hikvision. Civilizēts switch, attiecīgi tajā NVR ar visām tavām IP kamerām. Ja vajag vēl kādu, kas atrodas patālu, kā jau minēji, tad var mierīgi likt SXT vienā un otrā galā, (arī to komutē iekš switch-a, respektīvi sava Local Lan, nevis NVR). Tas arī viss

Link to comment
Share on other sites

OK, tas man tagad ir skaidrs. Vēl jautājums, cik kameras tai 4 kanālu NVR iekārtai varu karināt klāt? 4 vai arī vairāk, ja samazina izšķirtspēju un kadrus sekundē?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...