Jump to content

FXA elektroinstrumenti [ir ok?]


Corey
 Share

Recommended Posts

Bet ja ierastajā darbinieku trūkuma laikā tev vienu nedēļu jātirgo flīžu līme, nākamajā puķu mēslojums vai skrūves un durvis, tad vienkārši fiski nav tik daudz laika, lai visu iemācītos, noklausītos seminārus. Nav jau nemaz tik bieži.

Link to comment
Share on other sites

Mums ple ministri no savas sfēras pat reizēm neko nesajēdz, bet veikalā gan jāstrādā savas jomas profesionāļiem...

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Bet veikalos tak strādā savas jomas profesionāļi - sū.d smērētāji un daiļt!rsēji.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Nu man šodien bija kārtējā pozitīvā pieredze ar Būvniecības ABC, divās nodaļās kur man kaut ko vajadzēja šo nodaļu pārdevēji zināja kur tas stāv, un arī kur stāv vēl šis tas ārpus viņu nodaļām.

 

Taisnību sakot, arī tur mēdz gadīties slaisti po#uisti. Bet ar uzsvaru uz "gadīties", starp pārējiem jēdzīgiem pārdevējiem. Veikalādepo ir otrādāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , AndrisBB teica:

No pārdevēju skatu punkta parasti labāki instrumenti ir tie, kuru pārstāvis atnes vairāk bonusus.

Te @Zin... varētu pastāstīt, kā šitais notiek televizoriem un gludekļiem :)

Man viens paziņa kurš strādāja tādā (bet cita tīkla) veikalā bija stāstījis par bonusiem, bet nebija neko minējis, ka tie atšķirtos dažādu ražotāju precēm.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , ju teica:

Pajautāju kādai meiteinei, vai viņie esot.... Nebūtu precējies :)

Tu pastāsti, kas jāmeklē :D

Link to comment
Share on other sites

Bonusi mēdza būt par noteiktu preču pārdošanu, laikam vairs gan tādi īsti nav, neesmu kursā.

 

Par to pārdevēju zināšanu/nezināšanu, tas nav nekas neparasts, cilvēks nevar zināt visu par savas nodaļas precēm. Tikai virspusēji. Pietam specifiskais jautājumus, ko iespējams dzirdēs tikai vienu reizi mūžā, jo kādam vajag kaut kādu eksotisku kodeksu palaist caur kādu eksotisku ierīci bla bla bla. Nu nav tas pārdevējam jāzin tāpat vien.

 

Vairāk gan tracina tie "krutie vissziņi", kas atnāk pajautā kaut kādu preci savām vajadzībām, bet viņš precīzi nezin ko tomēr vajag, viņam tiek parādīta prece, izstāstīts kas un kā, bet redz viņš internetā vai no otrās pakāpes māsīcas vīra suņa ir padzirdējis to un to un visi pārdevēji ir dalbajobi un apvainojas, ka viņam netiek ieteikts kaut kas, nezin kas, kas atrodas kaut kādā dīvainā interneta veikalā vai ko zīlnieces teikusi par labu esam.

 

Ja klients atnāk ar normālu attieksmi, cieņu pret to pārdevēju, viņš arī saņems normālu attieksmi un interesi no pārdevēja un nebūs tieksme "iesmērēt jebko" vai lai viņš "at*isas".

 

Ir arī jāsaprot, ka bieži vien pārdevēji saņem % no ietirgotaa un tas var veidot lielāko daļu no algas. Ja tu jaasi prātu pārdevējam stundu par kaut kādu pilnīgu huinju un ar lepnumu beigās pateiksi - ok, iešu tagad par 5€ nopirkt lētāk interneta veikalā, nebrīnies, kā tevi uzskatīs par diezgan briesmīgu cilvēku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@Zin..., kā paveicas…

 

Ir dažas reizes gadījies, ka šķietami zinošs pārdevējs tomēr cītīgi cenšas "iesmērēt jebko". Vai tieši otrādi - apgalvo, ka meklēto lietu pie viņiem nevar nopirkt, lai arī 10m tālāk atrodas tieši tas, ko vajag. Ne speciāli, bet nezināšanas dēļ, lai arī pārdevējs pats uzskata, ka zina ļoti labi. Tā ka tos tevis minētos "krutos visziņus" var attiecināt uz abām pusēm. Tas pats attiecas arī uz "prāta jāšanu" - es kā pircējs gana daudz laika dēļ tā esmu pakāsis. Labi vismaz, ja tas beidzas ar "skaidrs, paldies" un interesējošā un it kā neesošā produkta atrašanu blakus plauktā vai kaut otrā veikala galā, bet ir arī gadījies, ka pēc šķietami uzticamas konsultācijas sanāk tā iegrābties, ka pēc tam pusi Rīgas jāizbraukā, lai tiktu pie kaut kāda nebūt risinājuma, kurš gan beigās arī nav īsti apmierinošs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , binary teica:

Ne speciāli, bet nezināšanas dēļ, lai arī pārdevējs pats uzskata, ka zina ļoti labi.

Bet ja tu jūti, ka pārdevējs lej ūdeni un pats zini labāk, tad kādēļ vispār turpini sarunu?

 

Šogad padaudz elektroniku/sadzīves tehniku sanācis pirkt. Pajautaju paziņu lokam viņu pieredzi, uz ko skatīties, tad internetā atrodu pāris modeļus, palasu atsauksmes, aizeju veikalu - iebakstu, ka man to vajag.

 

Ja dāmai pērku piemēram smaržas, pilnīgi uzticos pārdevējai, jo tur nebūs nekādu variantu, ka būšu pārāks par to tanti.

Tas pats ir kaut kādos specializētos veikalos ja vajag kaut kādus sīkumus.

 

Pārdevēja uzdevums galu galā ir pārdot, pārbaudīt preces pieejamību un būt uzņēmuma sejai nevis zināt kādēļ 7 vakarā tavā rajonā zona par vienu stabiņu nokrīt, kaut arī viņam ir jaizliekas, ka iespējams zin.

Link to comment
Share on other sites

Tad vēl ir lērums 'pircēju', kas nāk uz veikalu izklaides pēc. Var pusstudu prašņāt viskautko un beigās tāpat neko nenopērk, un arī netaisijās. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Stasss teica:

Zini vecīt, zinot tavas unikālās izpausmes šeit, nav brīnums, ka tu jebkuru pārdevēju, konsultantu vari novest līdz vājprātam, ar savām īpašajām prasībām. Pasarg dies no tādiem klientiem, kurš tevi ar savām idejām morāli izvaros, un beigās pateiks, tu neko nesaproti, jo man dēļ četrām istabām vajag 200L spiedtrauku, un uz āra mazmājiņu 
50 mm kabeli.

Nu jā, reāli īpaša prasība - kur atrodas 2.33L "Pinotex Solar Terrace & Wood Oil" bundža. Mājas lapā uzrādās, ka esot pieejama. Tā vietā man cenšas iesmērēt 5L "Pinotex Terrace & Wood Oil", sakot, ka mazāka iepakojuma neesot - nepietiek, ka +40% pie cenas, iepakojums tāds, ka nebūs kur likt (man pagaidām testam priekš 2m² vajadzēja, lai saprastu, vai tonis derēs), tak tas ir pavisam cits produkts (mani interesējošo jāuzklāj reizi 2-3 gados, man mēģina iesmērēt tādu, ko jāatjauno ne retāk kā reizi gadā).

 

50mm (vispār 50mm², nevis 50mm) kabeli nevajag uz mazmājiņu. Kādu kabeli ieteiksi priekš ilgstoša 240A DC nosacīti slēgtā telpā/kastē?

 

pirms 3 stundām , Zin... teica:

Bet ja tu jūti, ka pārdevējs lej ūdeni un pats zini labāk, tad kādēļ vispār turpini sarunu?

Kad tas ir jūtams, tad ātri vien ir "skaidrs, paldies, lai jums jauka diena" - nekādu kašķu, viss OK. Bet reizēm izskatās, ka tas pārdevējs tomēr zina, ko runā. Par to pašu pinotexu - nu gandrīz paņēmu to 5L (vai 10L? neatceros vairs) spaini, jo sākumā nemaz nepamanīju, ka tas ir pavisam cits produkts.

 

Cits gadījums - pasūtīju durvis. Konkrētā ražotāja pārstāvis pie mums ir Kurši. Nu cilvēks (konkrētā veikala pārdevēja), kas tajās durvīs orientējās (varēja redzēt, ka zina teju visu par visām veikala piedāvātajām durvīm), ieteica pasūtīt bez cilindra un bez roktura - sak', kad durvis atnāks, tad atbraukšu uz veikalu un varēšu piemeklēt kaut ko no viņu piedāvājuma, būs krietni lētāk nekā likt ražotāja piedāvāto cilindru un rokturi. Nu piekritu. Tak beigās izrādījās, ka nav viņiem ne piemērota cilindra, ne piemērota roktura. Nācās "pusi Rīgas" izbraukāt, lai piemeklētu kaut ko, kas kaut nedaudz der, bet nu tāpat skrūves par īsu (durvis siltākas nekā "standarta 4cm", attiecīgi daudz biezākas), nāksies tās skrūves kaut kā pagarināt. Pēc skata arī "būs kā būs", toņi nesapas (matēts/spīdīgs, pelēks/bronzas), jo gluži vienkārši nav pieejami. Nebūtu paklausījis pārdevējam-konsultantam (zinošam!!!), nebūtu tāda čakara pēc tam. Beigās nekas tur lētāk arī nesanāca.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , binary teica:

Nu jā, reāli īpaša prasība - kur atrodas 2.33L "Pinotex Solar Terrace & Wood Oil" bundža.

 

Par šo tēmu ... vispirms vajadzētu fiziski (ka hamasu) ar fosfora bumbām 🤣 iznīdēt tādu zīdītāju sugu kā marketologus un izdzēst vēsturē jebkuras ziņas par tādu neradījumu eksistenci. 🤣

Jo pēc nedēļas atnākot uz to pašu veikalu vietā, kur stāvēja pinoteksa bundžas noteikti atradīsi tamborēšanas piederumus vai intīmās zonas kopšanas produktus.

Link to comment
Share on other sites

Pārkārtot veikalu nav nekas neparasts, sortiments mainās. Nekāda sakara ar marketalogiem, bet fizisku vietas atrašanu un optimizāciju. Protams vari vērpt savas sazvērestības, zinu, ka tas tevi uzbudina. 

 

Savā veikalā, kur strādāju, TV nodaļā bija jāpārkārto sortiments gandrīz katru gadu, jo efektīvie ražoja arvien lielākus un lielākus tos ekrānus, mazie ražotāji nāca un gāja :(((((

Pirms 24 minūtēm , binary teica:

Nu cilvēks (konkrētā veikala pārdevēja), kas tajās durvīs orientējās (varēja redzēt, ka zina teju visu par visām veikala piedāvātajām durvīm), ieteica pasūtīt bez cilindra un bez roktura - sak', kad durvis atnāks, tad atbraukšu uz veikalu un varēšu piemeklēt kaut ko no viņu piedāvājuma, būs krietni lētāk nekā likt ražotāja piedāvāto cilindru un rokturi. Nu piekritu.

Un tu domā viņa speciāli gribeeja tev ieriebt vai palīdzēt?

Es arī vienam uzņēmumam pardevu divus 75" Samsungus un labu gribēdams, ieteicu paņemt Skype kameras nevis datoru+webkameras Skype čatam. Pēc pusotra gada Skype izbeidzās uz Samsung TV. Kā domā, pircējs pēc tam mani ar labu sirdi atcerējās?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , binary teica:

Mājas lapā uzrādās, ka esot pieejama.

Click&Collect nav?  Nav jāstaigā un jālasa pēctam pa veikalu, atbrauc un paņem jau sagatavotu.

Link to comment
Share on other sites

Pietiek kāda nepilnība noliktavas uzskaites sistēmā vai noliktavas darbinieka liikrociiba (pie kā noteikti arī marketologi ir vainigi) un uzraadiisies, ka veikalā ir, bet reāli nav.

Link to comment
Share on other sites

Bet tak aizbrauca pakaļ tikuntā. Ja nebūtu, tad nebūtu arī bez Click&Collect.

Plus tu jau dabon kautkādu notifikāciju ka prece gatava saņemšanai. Pat sanāk drošāk, ja preces reāli nebūs, tad nebūs arī notifikācijas, nebūs pa velti jābrauc.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , binary teica:

Kādu kabeli ieteiksi priekš ilgstoša 240A DC nosacīti slēgtā telpā/kastē?

Tu ko rūpnīcu būvē? Kabeļa šķērsgriezumu nosaka netika apmerāža, bet arī kabeļa garums, nu tas tā lai lieki tev sapistu prātu! :dance3:

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Var jau saprast tos tirgotājus. Sistēmā rāda vienu, bet noliktavā/veikalā nav. Pirku durvis, sazvanījos ar K-Senukai, pastāstīja kurā veikalā vajadzīgā platuma durvis esot. Aizbraucu - tur rausta plecus un saka, kan tāda produkta viņiem bijis nekad nav. Pēc ilgām sarunām ar "efektīvajiem menedžeriem'' izdevās dabūt vajadzīgo produktu, BET ne par iepriekšreklamēto cenu...Par attiecīgo atslēgu nepasēšanu - tā jau otrās pakāpes problēma. Skrūves (ja neatrodas dārgumu lādē) pēc izmēra var piemeklāt vairākos veikalos.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , jema teica:

Kabeļa šķērsgriezumu nosaka netika apmerāža, bet arī kabeļa garums, nu tas tā lai lieki tev sapistu prātu! :dance3:

Pusmetrs, metrs, garākus laikam nevajadzēs.

Link to comment
Share on other sites

Spriegums kāds?

 

Link to comment
Share on other sites

Atbilde tev nepatiks:smile:, apmēram 130 mm2 

Link to comment
Share on other sites

Metināmajam es vairāk par kādiem 110-120 A nemēdzu likt. Tur man vadi plānāki un slogošana nav ilgstoša, nepārtraukta.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Zin... teica:

Protams vari vērpt savas sazvērestības

Kādas sazvērestības? :haha:  Optimizē nevis vietu un telpu, bet iespējamību, ka pircējs meklēdams tualetes papīru nopirks pie reizes smilšpapīru, multitūli un betonmaisītāju. Nekā personīga, tikai bizness.

 

Kāpēc marihuānas plantācijai vajag 60VDC? Kaut kādas īpašas lampas?

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Jainit teica:

Lieku uz kaut kādu elektronisko slodzi.

Tak nav svarīgi, kas tas ir, bija, būs. Šejienieši vienmēr atradīs iemeslu, lai pakasītos un paņirgātos. Nekam citam jau šis forums vairs īsti neder ;) Par konkrētām lietām var runāt citos forumos, kur cilvēki apspriež darbus un nedarbus, nevis viens otru, tad arī minēt neko nevajag.

 

Pirms 2 minūtēm , Jurkins teica:

Kāpēc marihuānas plantācijai vajag 60VDC? Kaut kādas īpašas lampas?

Nedzeru, nepīpēju, narkotikas nelietoju, līmi lielos daudzumos arī neošņāju.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 48 minūtēm , binary teica:

Pusmetrs, metrs, garākus laikam nevajadzēs.

Bet ja nopietni, tad kur ir problēma? Tak saliec kaut 10 vadus paralēli. Tie tak nav 300 metri.

Link to comment
Share on other sites

Nu man problēmu nav, vajag tik nopirkt to 50mm² kabeli (un citas trūkstošās lietas).

10 vadus paralēli būs grūti - vietas ir tik, cik ir. Divus vēl varētu mēģināt.

 

Pirms 5 minūtēm , Jurkins teica:

Bet ja nopietni, tad kur ir problēma?

Ai, bet vispār ir gan problēma - pareizos drošinātājus nevaru atrast :crazy: Bet gan jau atrisināšu. Sliktākajā gadījumā var no ASV pasūtīt, tur tas viss jau ir atstrādāts, info netrūkst, pieredzējušu cilvēku netrūkst, komponenšu arī nē.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Ļoti bieži daudz vieglāk ir kaut kur ievērt četrus 25mm² kabeļus vadus nekā divus 50 vai vienu 100.😉

Labots - Jurkins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , binary teica:

Nedzeru, nepīpēju, narkotikas nelietoju, līmi lielos daudzumos arī neošņāju.

gan jau tirgo :)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , binary teica:

Ai, bet vispār ir gan problēma

Domāju, izgatavojot, montējot visumā standarta lietas ar daudziem tā risinājumu piemēriem netā un visur kur citur., sastopamies tikai ar tādām sīkām problēmiņām.😉

Lūk, ja pieķeramies pie lielām nestandarta, oriģinālām iekārtām, ejot pa citu nepārbaudītu ceļu un tas viss ir jānokomplektē ar kādu simtu sastāvdaļu. Tad var runāt par kādām problēmām.😀

P.S. Izgāju finiša taisnē 3m augstai 6''/ 7stāvu 200l 24kW destilācijas iekārtai ar pilnu automātiku.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...