Jump to content

Komplekts CAD


elsis
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Gribēju kādam zinošākam paprasīt padomu par PC komplektāciju. Interesē  mājas  dators priekš CAD un ikdienas lietošanas. CAD pārsvarā Autocad (2D), Solidworks, SketcUp, Revit,  Robot Structural Analysis un Photoshop.

Nav domāts profesionālam darbam, tikai hobijam.  Pārsvarā Autocad un Solidworks- kompleksi modeļi nav paredzēti. Pielietojama joma- būvniecība un mašīnbūve, tā kā arī simulācijas un stress analysis būtu nepieciešams.

 

Jautājumi tieši par CPU, GPU un SSD...

 

CPU - galvenais interesē viewport veiktspēja. Renderēšana nebūtu prioritāte, tādēļ lasīju, ka CPU vēlams ar augstāku takts frekvenci, savukārt vairāk kodoli noder tieši uz renderēšanu.  6700k ir 4 kodoli, bet 4.0 Gh, savukārt 5820k 6 kodoli ar 3.3 GH. It kā 5820k kotējas augstāk, bet vai būs to vērts ņemt labāk to. 5930k, 5960k vai Xeon- gan jau būtu overkill?

 

GPU- prioritāte tāpat viewport performance.  Vai  ar GTX daudz maz sakarīgi var pastrādāt bez īpašiem lagiem? Ja kas, tad 1080 nebūtu pārāk grūti notirgot, ja nu nevelk. Un tad labāk ņemt jauno Quadro sēriju no Pascal arhitektūras.

 

SSD- kā ir ar to jauno m.2 ssd; windows dabūt virsū stabilu var vai tur vēl visai daudz neskaidrību?

 

Plānotais komplekts :

MOBO - ASROCK X99M KILLER/3.1 (micro-ATX)

CPU - INTEL CORE i7-6700K (4.0GHz, 8MB Cache, LGA1151) vai INTEL CORE i7-5820K 3.3GHZ 15MB LGA2011-V3

Dzese - CORSAIR CPU COOLING HYDRO SERIES H75 

RAM - CORSAIR VENGEANCE LPX 32GB 3000MHZ DDR4 C15 DIMM KIT OF 4

SSD - SAMSUNG SSD 850 PRO 512GB SATA III vai SAMSUNG SSD 950 PRO 512GB M.2 2280

GPU -  PNY Technologies Quadro M4000 vai MSI GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X

CASE - CORSAIR CARBIDE SERIES AIR 240 HIGH AIRFLOW (micro-ATX)

PSU - CORSAIR BUILDER CX750M ATX2.3 80+ 750W

 

Monitors jau ir: Dell P2415Q 24 Ultra HD

Link to comment
Share on other sites

CPU - galvenais interesē viewport veiktspēja.

Kas?

 

CAD pārsvarā Autocad (2D)... Pārsvarā Autocad un Solidworks- kompleksi modeļi nav paredzēti.

 

overkill?

 

Pilnībā visi tevis minētie CPU būs overkills.

 

GPU- prioritāte tāpat viewport performance.

Priekš 2D un nekompleksiem 3D modeļiem tev atsevišķa video karte nav nepieciešama.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

gan jau būtu overkill?

Tava plānotā komplektācija priekš nekomplicētiem modeļiem ir overkill.

Labāk prasi savādāk. Gribu sev ļoti labu datoru, esmu ieplānojis kaut ko šādu, vai būs ok...


O, itanium to pašu saka par overkill.

Link to comment
Share on other sites

 

 

O, itanium to pašu saka par overkill.

Mums vai ta parasti viedokļi atšķiras? :D 

Link to comment
Share on other sites

Vienkārši, kamēr rakstīju komentāru, tavējo neredzēju, kad pievienoju, tavs komentārs priekšā, izlasīju, sanāca, ka esmu atkārtojies. :)

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, tad neesmu precīzi noformulējis jautājumu. Noteikt arī to projekta komplicitāti  visai subjektīvs jautājums- nu Solidworks ap kādām 100 assembly sastāvdaļām kādreiz var aizvilkt, ap 1/4-1/2 milj. triangles. Nezinu, kā nu kuram tas skaitās- komplicēts vai nē?  Iespējams, ka kādreiz nākas arī izmantot kādu kompleksāku modeli (visticamāk jau ne paša veidotu). Tādā gadījumā gribētu, lai var daudz maz normāli atvērt un, iespējams, ko arī rediģēt bez nereāliem lagiem un datora pārkaršanas.

Vienkārši budžetā atvēlēts ap 1500-2200 eiro komplektācijai. Gribētos tādu PC, kurš noturās vismaz  gadus 3-5 bez īpašiem ieguldījumiem. Viewport veikstspēja- domāju kā darba logu, kurā tiek veikta modelēšana kā tādu,  zoom, rotate, pan utt. Savukārt, kā jau minēju, ka interesē arī simulācija. Tās arī mēdz būt prasīgas tieši uz kodola skaitu, tādēļ gribētos komplektu ar rezervi. 

Link to comment
Share on other sites

Mana vienkāršotā spriešana par datoriem - jo labāks dators, jo labāk. Gan jau foruma spečuki dos tev padomus optimālas komplektācijas izveidē. No savas pieredzes par AutoCAD varu teikt - tur jāspiež uz procesoru.

Link to comment
Share on other sites

Nu Autocad, cik es pats esmu skatījies, nav tas prasīgākais dzelžu ziņā. Solidworks tieši pretēji

Link to comment
Share on other sites

Droši vien tā ir, kā tu saki. Bet visos gadījumos būtiski ir modeļa komplicētība. Ja var nākt priekšā komplicēti modeļi, kāpēc lai nebūtu tam atbilstošs dators.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tādēļ gribētos komplektu ar rezervi. Nu galvenais būtu noskaidrot par CPU un GPU kombināciju, jo tās ir dārgākās komponentes, īpaši jau Quadro. Īsti nav plānots arī pārkāpt minēto budžetu.  

Link to comment
Share on other sites

Krch autocadā 2d ir vienkārši : 1 kodols no 8 (šajā gadījumā) tikai rukās ... Tāka, jo šamais ir ātrāks, jo labāk. I7 6700k vai 4790k. Must Have. 32gB derēs. Videokarte? Geimiem, 3d ok ... Autocadam? Galvenais lai nav integrētā ...

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

 Man pašam nav Quadro karte, bet man nesanāk darbs pie kompleksiem modeļiem, gana laba AutoCADam ir AMD spēlētāju karte (par Solidworks nezināšu teikt). Protams, Quadro kartes ir Autodesk sertificētās, nav iemesla teikt, ka Quadro nebūs labāk. Tikai tā cena... Šī ir tā pozīcija, kur var pamatīgi ietaupīt paņemot GeForce nevis Quadro. Ja budžets nespiež, un ir zināms, ka būs arī smagi faili, tad jāskatās uz Quadro. Tu pieminēji M4000, nez vai būs tāda geimeru karte, kas sitīs pušu to CAD aplikācijās. Tā teikt, ja vajag, tad vajag.

Link to comment
Share on other sites

 

 

gana laba AutoCADam ir AMD spēlētāju karte
 

 

Cik esmu dzirdējis, kā reiz Nvidia kartes (GF vai Quadro) autocadam vislabāk patīk. Labāk laba Nvidia spēļu karte, nekā sūdīga Quadra, jo laba quadra maksājot tūkstošus. Un jā, M@R$$

 taisnība, autocad 2d prot izmantot tikai 1 kodolu. Jālaiž vairākus autocadus vienlaicīgi, tad tie visi izmantos katrs savu kodolu, bet tāds darba režīms ne visiem vajadzīgs.
Link to comment
Share on other sites

Nav gan ar Autocad, bet ar pāris gadus vecu i7 Bentley Microstation(Powersurvey, Powerdraft) - cilvēki zīmē robežpl ā n u s (wtf, censors cenzē), topenes etc 2d lietas. Ar gadu vecu i5 nav arī problēmas ar 3d skanera saskanēto punktu mākoni - tur punkti ir miljonos (ja skanējums ir maziņs). Nupat paprovējām - ieskanēta ēka(iekšiene un āriene) ar ~20 miljoniem punktu pat uz mana HP G2(i5, 4GB RAM, kaut kāds uz IE balstīts Trimble ražojuma failu lūreklis) notebuka iet ok skatīšanās režīmā, vari grozīt, ieiet jebkurā telpā, visas safočētās tekstūras uzklājas OK un nebremē. Atsevišku videni (ja būtu jāņem, tad tikai Nvidia) vajag TIKAI ja tiešām darbosies ar 3d. 2d pilnīgi pietiek ar procī iebūvēto videni. Jā, RAM vajag vismaz 8 GB. Pārējais ir sekundāri, arī SSD.

P.S. Man pieredze tikai ar Intel, ar AMD var būt ir arī zemūdens akmeņi...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Jā, pēdējos gadus Nvidia AutoCADam ir pareizākā izvēle. Vienkārši man ir AMD karte, savā laikā pirkta, iet labi... tagad nepirktu AMD priekš AutoCADa.

Par Quadro un GeForce, kādreiz izlasīju tādu lietu, nezinu, cik tur patiesības, priekš CADiem Quadro karte un cenā līdzvērtīga GeForce būs līdzīgi, neskatoties, ka parametri geimeru kartei izskatīsies krietni labāki, nav tā, ka laba GeForce būs tik pat spējīga kā laba Quadro.

Mans viedoklis - ja apzinies nepieciešamību pēc Quadro kartes, tikai tad tāda jāņem, es, piemēram, nemaksātu to lielo naudu par Quadro karti, ja paredzamā darbošanās būtu pārsvarā ar nekompleksiem modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

IMO:

1. Pērkam maks jaudīgu i7 proci.

2. Ja bremzē tieši GPU - meklējam arī citu atbilstošu Nvidia GPU. Pieļauju, ka autora gadījumā šis punkts neiestāsies. Attiecīgi budžetu var mierīgi samazināt nesamazinot veiktspēju :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirmajā postā jau minēju, ka ideja ir tāda- nopirkt labu consumer karti no GeForce, šajā gadījumā, tas būtu GTX 1080. Tad pārbaudīt, vai tā karte vilktu īpaši jau GPU prasīgo Solidworks. Ja lago, tad jāpērk Quadro. Bet no Quadro tad labāk pagaidu jaunos Pascal arhitektūrā būvētos Quadro. Tur tām cenu kategorijām atbilstošajām Quadro kartēm no dažādām paaudzēm kepler-maxwell-pascal vajadzētu būt līdzvērtīgām (piemēram  Quadro k4000- Quadro m4000- visticamāk Quadro p4000). Sākumā gan jau būs cena drusku augšā- kā jau jaunai precei, bet ne astronomiski.

Vienkārši tas pats m4000- zinu, ka iekabina ikvienai GeForce kartei, bet nezinu, vai ir prātīgi pirkt karti no vecas arhitektūras, ja jaunā tepat aiz stūra.

Tomēr jautāju pēc padoma arī par GeForce dēļ tā, ka man pašam pašam gtx modeļi nav bijuši. Šobrīd man  ir GT 840m uz portatīvā. Un tā Solidworks tiešām neder. Bet ar GTX tā arī neesmu saskāries, tādēļ nezinu, kā GeForce  GTX uzvedas tajā pašā Solidworks. Tas arī ir tas, ko gribu noskaidrot


Autocads nebūtu problēma. To velk pat mans šobrīdējais portatīvais, bet Solidworks gan buksē. Netā var atrast info, ka GTX arī ir plus-mīnus sakarīgs uz Solidworks, bet tad skatos pa kādam video, kur salīdzina veiktspējas gan Quadro, gan GeForce. Un atšķirība ir redzama. Tomēr, kā ir dzīvē. Kādam noteikti ir tas pats GTX 980 vai Titan x. Vai ar šīm kartēm var bez īpašām problēmām pastrādāt Solidworks. Protams, pie super komplicētības buksēs, vismazz tā būtu loģiski, bet vai tā buksēšana nav manāma arī pie vidējas komplicētības modeļiem? 

Link to comment
Share on other sites

 Paskatījos Solidworks prasības kartēm. Praktiski visas aktuālās Quadro kartes der, pat K420 passed all tests. Iespējams, ka Solidworks griežas labi tik uz darbstaciju kartēm. AutoCAD gadījumā nav tik traki.

Palūdz kādam pazīstamam, kuram ir dators ar GTX karti, lai atļauj uzinstalēt Solidworks, un pamēģini. Vai palūdz kādam foruma biedram ar GTX karti datorā, lai pamēģina, Solidworks ir arī trial versija. Izskatās, ka šo tēmu vēl nav lasījis kāds Solidworks lietotājs, gaidi, kad tāds te iegriezīsies, viņš atbildēs vislabāk. Neesi palasījis kaut kādus Solidworks lietotāju forumus, ko tur par šo lietu raksta?

Link to comment
Share on other sites

Lūk, tieši tas, ko gaidu. Esmu lasījis forumos. Vienuviet saka, ka pilnīgi pietiek ar Geforce, citviet atkal slavina tikai Quadro. Tādēļ grūti saprast

AMD FirePro jau arī nav peļamas, bet mani sarkanie neuzrunā

Link to comment
Share on other sites

Sarkanie uzrunā ar cenu. :)

Ja forumos lietotāji saka, ka ar GeForce ir OK, tad nav ko bīties, būs arī OK.

Esmu pārliecināts, ka tie, kas slavina Quadro, viņiem ir absolūta taisnība, gan jau ir labāk, kompleksiem modeļiem gan jau ir jūtami labāk.

Link to comment
Share on other sites

Autoram.. atslābinies. Dari kā es rakstīju, un, ja vajadzēs, ieliksi diskrēto GPU. Pašlaik man škiet, ka Tev pilnīgi pietiks ar i7 proču integrēto GPU.

 

Redzi, man ikdienā sanāk renderēt daudz 3D(Blenderis), tur manas  2x GTX 980 TI SLI modē darbojas perfekti(man gan ir arī klāsterīts no sešiem kompjiem, kuriem ir ar GTX 980TI, bet tas tā)... tomēr man ir specifiskas lietas, vai tiešām Tev to vajag? No sākuma pamēģini scenārijus kurus aprakstīju. Ja būs par īsu, tad arī domāsi.

 

P.S. Daudziem pro softiem būtiskā lieta ir tieši CUDA, un tas ir tikai Nvidia GPU.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Pamēģināsi, tad jutīsi. Tevis pieminētais Revit, to zinu, renderēšanai nemaz neizmanto CUDA, tam ir tā saucamā CPU renderēšana. Un pats galvenais, tas viss tev pagaidām, kā pats saki, hobijam. Ar laiku atkodīsi lietas, sapratīsi... tad nebūs grūti saprast, kas vajadzīgs GTX vai Quadro.

Skat, biedrs rubb darbojas kā pro, bet nemaz neraujas pēc Quadro.

Link to comment
Share on other sites

Nu būs vien tomēr kur jāmēģina dzīvē salīdzināt, jo veiktspēja tomēr dēļ tās draiveru optimizācijas nereāli atšķiras:  https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Why-you-should-use-a-Quadro-video-card-in-Solidworks-2016-751/

Tas pats Quadro M4000ir ar  taksts frekvenci vien  tikai 650 MHz. Lai gan tas nabūt šajā Cad jomā nav noteicošais 


Solidworks tomēr ir specifiska programma, kas ir tieši optimizēta uz Quadro. Tikko atradu: http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-9.html

Renderēšana jau lielajam vairumam renderu ir CPU orientēta. Iray vai tik nebija viens no retajiem, kas ir uz GPU balstīts. 

Nu jāpagaida, kamēr kāds, kas lieto GTX priekš Solidworks, pateiks savu verdiktu

Link to comment
Share on other sites

Re, pat sākumā līmeņa Quadro kartes kabina jaudīgākajām GTX kartēm atsevišķās pozīcijās. Par to jau ir tas stāsts - kam vajag, tas pērk Quadro.

Klau, ja nopirksi Quadro. Uzraksti forumā par iespaidiem. Tā teikt, padalies ar pieredzi.

Link to comment
Share on other sites

Edgars77

Gara jums te pentere, visu nelasīju.

Man Solidworksam pietiek ar portatīvo. Protams, prasās stacionārais, kuram tiek krāts, bet nu ir daudz knifu kā paātrināt to programmu, lai tā negrauž velti.

Būtībā ir CAD un ir game tipa programmas. Vienai prasās režģu tehnika (Quadro), otrai kā spēlēs (GTX).

Ir jāņem vērā divas lietas: labi daudz RAM un uzdod sev jautājumu - ar ko renderēsi bildītes - ar GPU vai CPU.

Scēnā modeļus zīmē videokarte, RAM uztur modeļu daudzumu. Prastākais CPU tiek ar pārējo galā, ja nevajag renderēt.

Labots - Edgars77
Link to comment
Share on other sites

Jā, protams, padalīšos, kas un kā. Bet toč zinu, ja ņemšu Quadro, tad tikai uz Pascal balstītu. Kaut kad drīzumā jau vajadzētu tiem ieraudzīt saules gaismu. Pirms tam tad labāk jāpaņem jaunie GTX1080. Tos būs vieglāk nopārdot, kad iznāks gaidītie Pascal Quadro.

It kā jau pēc tiem testiem var ņemt pat K2200, kas kabina visiem GeForce, bet tas tomēr ir divas paaudzes vecs

Link to comment
Share on other sites

Edgars77

Ņem prasto GTX un miers mājās, varēsi arī spēlītes padzenāt.

Neaizmirsti, ka GPU (kā rakstīju) zīmē modeļus. Ja tu modeli noslēp, to karte nerenderē un velti neslogojās.

Labots - Edgars77
Link to comment
Share on other sites

Man plauktā stāv quadro k2000, jo nopirku savu iemeslu dēļ gtx960, strādāju ar civil 3d kompleksos 3d modeļos (90000) objektu, starpas nekādas, quadro ventilators tikai skaļāks... ja izvēlies pirkt gpu, tad iesaku gtx ar pēc iespējas lielāku takts frekvenci.

Link to comment
Share on other sites

Tomijs123

Sveiki.

 

Lūdzu ņemt vērà, ka rakstu no planšetes un vietām zūd čaklums. ☺

 

Stradāju ar solidworku ikdienā, mājās haltūras zīmēju.

Principā stradāšana ar cad programmām ļoti no lietotāja atkarīga, modeļus ļoti viegli sabūvet cqur vietu, kas tālu no dir#as, kur pat abas kreisās rokas nav klāt stāvējušas. Šādā gadījumā pat jaudīgs dators neglābj.

 

Ko pats lietoju

 

Darbā kaste:

I5-3570

16gb rams

R7 265

ssd must have, vismaz 240gb

 

Majās kaste

I7 4790k(no referer :D))

24 gab rams

240gb ssd

Gtx 950

 

Darba kompis pilnīgi pietiktu Tevis izveletajiem darbiem.

Solidworkam svarigakas komponnentes ir cpu un ssd.

Ssd ļoti svarigs pie failu atveršanas.

Cpu veic visu re'ķinašanu. Pie failu pārbūves tiek izmantots tikai viens kodols, jo parbuvejot vai ģenerejot modeli darbibas notiek secīgi nevis paralēli. Pie darba ar rasejumiem svarigi ir kodolu skaits. Rasejuma katru skatu 'nem savs kodols.

 

Nekad neesmu sapratis kapec cilvekiem cad programmās gribas likt uzsvaru uz gpu. Video kartei galvenā darbība ir attēlot ekrānā vienkāršu info bez specefektiem.

 

Runajot par gaming video pret cad. Starpiba ir precizitate, ir gadijies, ka ar geiming kartem rasejumos reizem nevar trapit izmerus liekot, jo vinas nav tik precizas attelojot punktus, tas ari viss.

 

Baigais penteris jau sanāca, bet saku atklāti, cad programmas ir diezgan pardomatas un ir dazadi tooli(ieskaitot smadzenes) lai varètu nestrādāt ar milzīgiem failiem vienlaikus mainot vienu sūda detaļinu. Kas tad arī ļauj kastei but diezgan pieticīgai.

Labots - Tomijs123
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Edgars77

Starp Quadro un GTX ir tikai vienas detaļas starpība un savādāki draiveri, kas ieslēdz/atslēdz vienu funkciju. Vsjo, par to arī ceņiks cits.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...