Jump to content

Spuldžu retro ligzdas


nezveers
 Share

Recommended Posts

post-84008-0-54851100-1459925607_thumb.pngJau labu laiku man projektā ir uztaisīt virtuves griestu lampu, kas karājas virs virtuves galda. Retro spuldzes atrast nav problēma, bet nekur neesmu redzējis vingtage spuldžu ligzdas. Varbūt kāds zina, kur Rīgā varētu meklēt kaut ko tādu kā attēlā? (Lampa līdzīga kā Rocket Bean Roastery Miera ielā vai Labietī, kas pie Āgenskalna tirgus)

Link to comment
Share on other sites

Jūnija pirmajā sestdienā un svētdienā būs kārtejais retromantu tirgus Ikšķilē. Tur parasti šitādas lampu patronas tirgo. Mēdz būt gan ar sēdzi, gan smukiek keramiskiem rinķiem galā un galvenais orģinālas, nevis kautkādi lētie pakaļdarinājumi, kā Tavā bildē. Par retroizskata spuldzem es gan nebūtu tik parliecināts. Tagad tak, pēc Eiropas likumiem, 100W kvēlspuldzi ir noziegums dedzināt :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

Pilns ebay ar vintāžu.


 

 

nevis kautkādi lētie pakaļdarinājumi, kā Tavā bildē

Kuru rausta? Nav jau prece, ko rokās bieži turēs un varēs kaifot no original sajūtām.

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka PSRS laika patronas pat DEPO bija. Šitādas metāliskas pat Latvijā nesmu manījis, arī vecās lauku mājās, kur vēl visi vadi uz izolatoriem uztīti kā no pirmajiem Latvijas laikiem.

 

 

 

Par retroizskata spuldzem es gan nebūtu tik parliecināts. T

https://www.google.lv/search?q=led+spuldzes&espv=2&biw=1866&bih=1027&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjL2q-OvfnLAhWJ2CwKHVxZAFwQ_AUIBigB&dpr=0.9#tbm=isch&q=led+filament 

Link to comment
Share on other sites

Ir cilvēki, kuri netšķir lētu ķīniešu krutku no orģināla, ir cilvēki, kuriem tas ir svarīgi- katram savs. ikšķiles tirgū cenas nebūs augstākas par pakaļdarinājumiem no interneta. Šitās mantas nav liels deficīts. Cita lieta keramiskie retro slēdži vai nozarkārbas, kuras ļoti reti var nopirkt. Par cik ar šitām lietām ņemos, tad labi pārzinu tirgu.


Ju, vecajās patronās labi izskatās tikai kvēlspuldzes.

Link to comment
Share on other sites

nu tās lielās ala vintage izskatās smuki, bet gaismu gan nedod - tīri - interjeram. es ar tādu ieliku. 45W laikam  , bet  tā nav led - bet ar to garo kvēldiegu.

 

20160221-104139.jpg

Link to comment
Share on other sites

nezveers

Antisemīt, tādas var nopirkt arī LED veikaliņā uz Čaka/Tallinas, blakus BENU aptiekai. 2 un 4 watu, ja nemaldos. Un tur ir vairāki veidi. Bet man vajag patronas. Forši, ka sākās diskusija par lētiem ķīniešu pakaļdarinājumiem un īstām mantām mana PIRMĀ internetā atrastā un nokopētā attēla dēļ. :) Ok, šai gadījumā man pat, iespējams, derētu ķīniešu variants, ka tikai nav jāizmanto Būvniecības ABC vienīgā pieejamā melnā patrona.

 

Tas, ka eBays un Etsy ir pilns ar tādām lietām, es zinu! Es gribu nopirkt Rīgā šonedēļ, nevis gaidīt līdz diviem mēnešiem sūtījumu no Ķīnas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nevis gaidīt līdz diviem mēnešiem sūtījumu no Ķīnas.

Šonedēļ nesanāks, bet no GB vai citām EU valstīm varētu saņemt nākamnedēļ: http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=vintage+light+bulb+socket&LH_PrefLoc=3&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xvintage+light+bulb+holder.TRS0&_nkw=vintage+light+bulb+holder&_sacat=0

 

Tik tiešām neder?

Link to comment
Share on other sites

Kitai, Ikšķilē katru gadu, jau no krievulaikiem, jūnija un septembra pirmajā sestdienā un svētdienā norisinās milzīgs tirgus. Tajā var nopirkt auto-moto daļas,  vecus instrumentus, grāmatas, vecus radioaparātus, ieročus, u.t.t.  http://www.ogresbalss.lv/?tag=kramu-tirgus-ikskile Tur ir gan lietuvieši, gan igauņi, gan cilveki vēl no tālākām zemēm. Man jau likās, ak par to visi zin. 

Nezveers, aqizečāpo uz tirgu ladgalīte un vienu veco lampas patronu jau nu tpčna atradīsi. Nav tā mant deficīts. Meklē tādu, kurai balts keramisks gredzems lampas galā. Tā smukāk izskatās. Vajag jau arī attiecīgu vadu piemeklēt vai pašam ''sņorīti'' satīt  http://fotki.lv/lv/Mimivat/comments-39164075/

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...