Jump to content

Vai kaut kur Eiropas ārzemēs var dabūt Windows 10 zem 100EUR?


Zoom
 Share

Recommended Posts

Tīri interese pēc sāku meklēt cik maksā Windows 10 HOME OEM. Pagaidām 1a.lv ir pa 101EUR. Pārskatīju Amazon uk un tur lētākais ~110EUR. Ebay vispār nav tolka skatīties, jo tur arī pa 30EUR PRO var dabūt :D Tātad iznāk, ka tepat Latvijā var dabūt vislētāk. Vēlme ir pāriet uz jauno Windows kā baltam jēriņam. Cik salasījos, tad OEM var lietot uz datoru, kuru pats esi salicis (tur es atbilstu) un tu pats viņu lieto. Tāpat OEM nav atbalsts no MS (varbūt ir, tik smalki nezinu), bet no "dzelža" piegādātāja, tātad no manis paša. Nu pēc tā visas secināju, ka Retail nav obligāti jāpērk.

Link to comment
Share on other sites

If you are building a system for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you will need to purchase a full version of Windows 10, available in FPP. Windows 10, Windows 8.1, and Windows 7 system builder software does not permit personal use, and is intended only for preinstallation on customer systems that will be sold to end users.

Un vēl.

Building a PC for personal use licensing

Windows 10

Full packaged retail product is needed.
•Can be used for clean installs on existing or new hardware.
•Cannot be used as an upgrade license to an existing underlying Windows OS.
•Can only be used by one user at a time.
•You may only install one copy of the software on one computer.
•Can be transferred to new hardware, if removed from the prior PC.
•Cannot be used to legalize from a non-genuine Windows OS.
•License terms are granted by Microsoft to the end user.
•Microsoft provides limited support services.


Ja ir tā, ka 

 

Vēlme ir pāriet uz jauno Windows kā baltam jēriņam.
, tad jāpērk vien būs dārgākā retail licence.

To tekstu atradu Microsoft mājas lapā, kurā ieiet var ielogojoties caur MS kontu, saite nestrādā, atverās tik ielogošanās logs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Paga, vai tad apgreids neder no 7tā?

Link to comment
Share on other sites

Ja ir legāls 7tītais, tad der apgreids. Ja nav legāls, bet gribās būt baltam kā jēriņam, tad apgreids uz 10mito no nelegāla 7tītā, būs tāds ne visai balta jēriņa variants.

Link to comment
Share on other sites

Es izmeklējos visādus variantus. 7. retail maksā kosmosu. Nu 140eur būs jāpadomā. Laikam palieku vecs. Sāk zust vēlme būt par pelēko kardinālu. :close_tema:

Link to comment
Share on other sites

Tev mājas datoram vajag? Tad jau īpaši jāiespringst nav, lai viss būtu absolūti perfekti baltjēriņveidā. Nopērc OEM par 100 eiro i derēs. Cita lieta, ja uz firmu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mājas kompim. Es vienkārši domāju, ja legāls tad 100%. Ar oem it kā nopircis esi, bet tajā pašā laikā juridiski neesi tīrs. Tad sanāk, ka samaksā 100eur, bet tāpat "pirāts". :D Kaut lasot ārzemju forumus daudzi mājas lietošanai izmanto oem.

Link to comment
Share on other sites

Retail licencei, lai arī krietni dārgāka, ir tā priekšrocība, ka no datora uz datoru var likt. Nezin kā būs nākotnē, lasīju, ka MS Windows 10 uz ilgu laiku, jauni (11, 12...) nebūs, būs tik visādi apgreidi tam W10, regulāri un bieži (viens jau nupat novembrī piedzīvots), moš tā Retail licence vairākus tavus datorus pārdzīvos.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Es vienkārši domāju, ja legāls tad 100%. Ar oem it kā nopircis esi, bet tajā pašā laikā juridiski neesi tīrs.

Saproti, ja izdos likumu, kas aizliedz tualetē nopirsties, vai tad tu arī jutīsies pārkāpējs, ja nolaidīsi gāzes vietā, kas ir tam paredzēta? 

 

Mājas kompim, OEM, Retail pilnīgi pie kājas. Microsoft aktivizāciju iet un naudu samaksājis Tu esi, kā arī neesi no nelegāla Windows, apgreidojies uz ne visai baltu Win 10. 

 

Firmai, var būt visas licenes retail, viss pirkts pēc labākās sirdsapiņas, bet ja nebūs kaut viena PPR, vai PPR būs noudusi, Tad EP & BSA kotlešu ēdāji izdr....zīs bez vazelīna!

 

Es ņemtu kādu lētāko W7 vai W8 OEM un basta! Es neredzu pamatojumu, kāpēc es pats nedrīkstētu likt OEM. Ar ko visādi servisa veči - sistēmu būvētāji ir labāki par mani? Uz visādiem atjaunotiem (refubushed) liek virsū OEM. Tikpat labi es datoram nomainu mātesplati vai mātesplatei pārlodēju kondensatorus vai kādu mosfetu un man ar ir atjaunots dators!

Windows 7 pro OEM atjaunotam datoram

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Kāda garantija ka strādās?

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Strādās kas, Windows? :shok:  Uz vecas miskastes win10 var arī nesanākt uzlikt, tas gan.

Link to comment
Share on other sites

Daudzas reizes var sarunāt datorbodēs, ka džeki izsit čeku uz kaut kādu pričendāli tjipa kā par mātesplati, un notirgo kopā ar OEM licenci. Vai arī viņi paņem tavu datoru remontā, un pārdod tev atpakaļ ar OEM licenci. Visādi varianti ir sarunājami.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...