Jump to content

Google Adsense


Quakye
 Share

Recommended Posts

Neesmu nekad saskāries ar adsense, tādēļ šeit uzrakstīšu, cerams, ka varēsiet paskaidrot.


  • Kā darbojas google adsense?
  • Vai ir jābūt pilngadīgam lai varētu lietot adsense?
  • Kādas ir atsauksmes, maksā par klikšķiem uz reklāmas?
  • Kā notiek naudas izņemšana, ar to nav problēmas?
  • Kāds no šī foruma iemītnikiem, ir ko šādu lietojis, nopelnijis kaut ko?
Link to comment
Share on other sites

tak viss atrunāts viņu FAQ. pat latviešu valodā tur uzrakstīts. pelnīt ar adsense vislabāk, cik pats novērojis, kopā ar youtube. weblapā stāvēja, maz kliku un par skatījumiem īpaši neko nemaksā (100 laikam ar 1 centu novērtēja). youtube atkal pavisam savādāki skaitļi apgrozās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1) cilvēki maksā adsensei lai tā izvieto viņu reklāmas, adsense savukārt maksā cilvēkiem kas šīs reklāmas izvieto savās lapās

2) jā https://support.google.com/adsense/answer/14230?hl=en

3) maksā gan par klikšķiem, gan skatījumiem

4) uz kontu, problēmas sākas, ja summas ir lielas un regulāri, tad jāmaksā nodokļi

5) jā, bez 1000 skatījumiem dienā nav vērts pat sākt, 1000 skatījumi ir 3-10 EUR atkarībā no satura

Link to comment
Share on other sites

Ja lapa paredzēta vietājai auditorijai - aizmirsti. Ar adsensi Latvijā var nopelnīt labi ja pāris lielākie blogi un portāli. Ja tev nav vismaz 1k apskašu dienā, tad vispār nav jēga pat integrēt - labi ja tos pāris Euro par hostingu mēnesī atpelnīsi, bet savus apmeklētājus noteikti izbesīsi. Vismaz kaut kāda jēga ir monetizēt Youtubes saturu - tur, ja sakarīgs kanāls par ceļojumiem vai tehnikas apskatiem (angļu vai krievu mēlē, protams), vismaz savu simtnieku vai pat vairāk var cerēt nopelnīt, kad salasīsies pārtūkstoš subscriberu - bet atkal jautājums par satura kvalitāti, regulārām augšupielādēm un atbilstošu mērķauditoriju, kas tās reklāmas varētu apskatīt.

 

Īsāk sakot - ja tev rodas šādi jautājumi, un pat neesi spējīgs atrast Googles adsense FAQ (kurš, ja atmiņa neviļ, ir pat Latviski pārtulkots priekš dulburiem), tad tev nav tolka sākt kaut ko tajā lauciņā darīt.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

es gan teiktu, ka bez 10k skatījumiem pat nav nekādas jēgas, ja tie ir savi 200-300 cilvēki, kuri, kaut, 10x dienā to vienu un to pašu reklāmu apskatīs. bez klikiem uz reklāmas tur pilnīga bezjēga. skatījumi pilnīgi neko nepelna. + der atcerēties, ka arī aicināt savus apmeklētājus uz spiešanu virsū reklāmai ar neko labu nebeigsies (googles noteikumu pārkāpums, par ko viņi tavu adsensi atgriezīs sitienā, ja kāds pasūdzēsies).

 

edīte: vel atceros, ka bija ghetto sarunas, ka lapas, kurām augstāks Page Rank, pelna vairāk. Dažus gadus gan neesmu bāzis degunu visās tajās lietās - tapēc arī nav nekādas jausmas par izmaiņām. bet 1k skatījumi dienā toč nepelnīs pat 3eur. :) ja vel varētu atcerēties, kur man tie adsense bija, tad varētu parādīt tabulas ar 10k skatījumiem un 2 centiem par to dienā (jo nebija kliki). bet tajā pašā laikā youtube video ar 6k skatījumiem un kaut kur tuvu jevro pa dienu (6k skatījumi dienā).

Labots - AlCohol
Link to comment
Share on other sites

1K ir pats minimums, lai mēnesī sasniegtu izmaksas minimumu, atkarībā no click through rate un satura vismaz 100 eur vajadzētu sanākt, 10K jau ir ļoti daudz, ja nav pilnīgs cirvis un kaut ko sajēdz no ads placement, tad tāds skatījumu daudzums ģenerē ap 1.5k eur mēnesī kā minimums.

 

page rank neko neiespaido, iespaido pats saturs un keywordi. ja tu raksti par populāru nišu tad uz reklāmām tur var būt lielāka konkurence, attiecīgi lielāka cena par klikšķi, attiecīgi rakstot par kaut ko neinteresantu arī reklāmu cena ir zema. arī svarīga mēŗķauditorija, ja grib pelnīt tad lapai jābūt orientētai uz merikāņiem, par mozambikas klikšķiem maksās ļoti maz.

 

10K skatījumi un 2 centi dienā- tu kaut ko pilnīgi šķērsām tur dariji. man ar 50-100 skatījumiem dienā ir 1-2 centi kā minimums, mēnesī vidēji 50 centi līdz eiro :D arī 6K un eiro dienā ir drausmīgi maz, vai nu tev ir saturs priekš mozambikas, vai hz kas, bet 1K views ir jābūt 3-10$ stabili.

 

bet nu pamatlikums ir, ka vajag kvalitatīvu un labu saturu mērķētu uz amerikāņiem, vismaz 1K views dienā un tad var domāt par reklāmām, savādāk būs kā man:

Ua7YKh0.png

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Mani visvairāk adsensē fascinē fakts, ka IT tehnoloģiju un inovāciju gigants izmaksas  veic arī ar Western Union. Interesanti kā strādās Youtube Red ienākumu sadale.

Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ap kuru datumu Latvijā Adsense izsūta naudu uz kontu ? Tas laikam ir automātiski, ja ir pārsniegta 70eur barjera.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...