Jump to content

Neliela windows programmiņa datu nosūtīšanai


HTC
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 

Gluži nav haltūra (pagaidām), bet jautājums- cik varētu izmaksāt un kāds termiņš būtu nepieciešams šadas (zemāk aprakstīju) aplikācijas izveidei, pirmīt ienāca prātā doma un sapratu,ka man šāda aplikācija/programmiņa būtu vajadzīga,  līdz šim esmu izmantojis dažādas alternatīvas. Tiesa, nezinu vai pašam mēģināt taisīt, vai dot kādam praktikantam, vai dot uzņēmumam, vai meklēt freelanceri..

a) konfigurācija 
    1. norādās ceļš uz teksta failu (var būt texta fails, var būt csv)
    2. norādās jaunas rindas atdalošais simbols (piem. ";"), rindas skaits aug, jaunākie rezultāti faila beigās. Fails papildinās random laikos, var būt 100 ieraksti no rīta un 1 vakarā un t.t.
    3. norādās rindas ierakstu atdalošie simboli (piem. ",", kur ierakstu skaits rindā var mainīties atkarībā no teksta faila satura, pagaidām nav bijis vairāk par 8 ierakstiem,)
    4. norādās timeout laiks (piem. 5 sec)
    5. norādās cik bieži tiks sūtīti dati (reizi minūtē/stundā un t.t.)
    6. norādās api key , api parole
    7. norādās hosts, ports

b) darbība
    Aplikācija pēc norādītajiem konfigurācijas parametriem ievāc datus no teksta faila un attiecīgi aizsūta tos uz norādīto serveri.
    Veids POST, formāts JSON. Api keys / parole ieliekas json'ā kas tiek sūtīts katru reizi. Ja serveris atgriež success, tad viss ir ok,
    savukārt ja ip adrese nav sasniedzama, vai uzmetās kāds cits errors, tad pie sevis saglabājas, ka šie dati ir jāpārsūta vēlreiz un logfailā ieraksta errora datus (serveris rezultātu vienmēr atgriezīs json formātā un errora informācija) un sūtīs vēlreiz. Buferis varētu būt pāris MB liels. ja gadījumā interneta pieslēgums pazudis uz dienu/divām .

c) aplikāciju vajadzētu varēt palaist vairāk kā vienā instancē!!! Respektīvi, ja exi palaiž 2 reizes, tad atverās divi identiski logi ar 2 konfigurāciju ievadēm un t.t., tad gadījumā ja jānolasa vēl kāds teksta fails un jāsūta tas uz citu serveri.

d) lasīšanas laikā teksta failu NEDRĪKST aizslēgt un / vai veikt tajā modifikācijas, to drīkst izmantot tikai READ ONLY režīmā

Aplikācijai jādarbojas uz no winXP līdz WIN 10 (lielākais uzsvars uz xp un win7), neatkarīgi no tā, kādā stāvoklī ir sainstalēts konkrētais dzelzis, tb. nedrīkst būt atkarīgai no kāda win update. Jāiestartējas automātiski pēc datora restarta, vai crasha. Programma no lietotāja acīm nav jāpaslēpj - var parādīties taskbarā un t.t. Var laist zem administratora.

 

Kaut kad pasen, man viens no klātesošajiem bija uztaisījis kaut ko līdzīgu- lasīja konkrētu usb interface un sūtija datus uz serveri logojot pie sevis, un toreiz samaksāju samērā lēti, jo source bija jau gatavs- vajadzēja tikai pielāgot. Varbūt jau tomēr ir gatava šāda programmiņa kādam no klātesošajiem, vai source kuru varētu pielāgot?

 

Sūtāmos datus nav nepieciešams kodēt, jo nav sensitīvi - parasti laiks no/laiks līdz/datums/teksts1/teksts2 un t.t.

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja neizgudro savu loggeri, bet izmanto kaut ko gatavu (NLog, log4net utt.), kam atliek tikai uzburt konfigu un vajadzīgo output failu izcept. Skaidra nav tā datu vākšana, kādā veidā tiks vākta informācija. Skaidrs, ka tie būs web servera (IIS, Apache, Glassfish, JBoss utml.) logi, bet nu to vajag precizēt, jo katrs saturu ģenerē pa savam. IIS vispār logi vēl mētājās iekš EventViewer, kas pasākumu sarežģī.

Link to comment
Share on other sites

Nop, tie nav webserveru logi, tur darbojas un darbosies dažādas, mazpazīstamas poļu/vāciešu programmas, kas raksta datus teksta failos, bet pamats ir viens un gadus 10 nav mainījies: jauna rinda = jauns ieraksts, rindas dzēstas/updeitotas netiek, nāk tikai jaunas klāt kā arī reizi mēnesī vai divos- teksta fails tiek automātiski iztīrīts (kad sasniedz maksimālo `svaru)`, saglabājot datu kopijas uz blakus faila (1,2...)

 

Nepieciešams šo teksta failu saturu nogādāt uz debiāņa kasti, kur šobrīd var ģenerēt dažādas atskaites un t.t. Līdz šim mēģināts un joprojām tiek izmantos- regulāri,automātiski, kopēt failu un tad to apstrādāt, bet laika gaitā rodas problēmas - nobrūk vpn, sajājas iekšējā tīkla struktūra un t.t. A šajā gadījumā varētu apiet lielāko daļu no problēmām, kas rodas. Kā arī ja parādas jauna kaste, tad man nebūtu īsti jāiesaistās, kā tikai jāuzinstalē programmiņa un uz gala iekārtas/jānorāda konfigurācija un pie sevis jāaktivizē jauns api keys..

 

Vienkāršākā valodā piemērs: Tev uz desktopa svaidās teksta vai csv fails (faila satura formāts vienāds, mainās tikai paplašinājuma veids),  Tu konfigurācijā norādi šo formāta veidu (atdalošos simbolus un jaunas rindas simbolu) un aizpūt šo failu uz serveri, līdzīgi kā importē ekselī, tikai šajā gadījumā tiks aizpūsts ne viss saturs, bet piem. pēdējās 10 vai 20 rindiņas, kas nākušas klāt.

 

Hmm, teorētiski pats varu mēģināt uz pitona to uztaisīt kā standalone, tiesa, priekš windows vides neko nekad neesmu taisījis, vai, beidzot, pamācīties kādu citu valodu

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiesa, nezinu vai pašam mēģināt taisīt, vai dot kādam praktikantam, vai dot uzņēmumam, vai meklēt freelanceri..

Ja māki kaut cik programmēt, taisi pats.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiesa, nezinu vai pašam mēģināt taisīt, vai dot kādam praktikantam, vai dot uzņēmumam, vai meklēt freelanceri..

 

atkarīgs cik esi gatavs maksāt, un cik pašam daudz laika.

 

praktikants varbūt uztaisīs, bet iespējams uztaisīs sdīgi, nulle atbildības, ja  kaut kas nobruks vai tev sačakarēs piemēram mēneša darbu, visticamāk pasūtīs 3 mājas tālāk un necels klausuli.

 

freelancers, stāsts tas pats, bet varbūt nepasūtīs 3 mājas tālāk uzreiz.

 

uzņēmums, stipri dārgāk, bet kaut kāda atbildība un atbalstam vajadzētu nākt komplektā.

 

pašam, sadedzināts laiks un visa atbildība uz tevis, ja galā neizdodas, tad jāatgriežas pie pirmajiem 3 punktiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...